Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Περίπου 10.000 εργαζόμενοι κάθε χρόνο υποφέρουν από μερική παράλυση δακτύλων

Από το naftemporiki.gr
Θύματα του συνδρόμου Ωλένιας Νευρίτιδας είναι 10.000 άνθρωποι παραγωγικής ηλικίας (30 – 60 ετών) κάθε χρόνο, ειδικά τα άτομα που κάνουν χειρωνακτική εργασία αλλά και όσα δουλεύουν σε υπολογιστές κ.λπ. σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι επιστήμονες στο 75o  Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Τραυματιολογίας,  το οποίο έγινε στην Αθήνα (2-5 Οκτωβρίου).  

Το σύνδρομο αυτό παρουσιάζει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ Α.Ε.

Κατά 7,7% χαμηλότερη από τις αρχικές προβλέψεις η παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγίας τον Σεπτέμβριο

Από το worldenergynews.gr
Κατά 7,7% χαμηλότερη ήταν η παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγίας τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη της Νορβηγικής Διεύθυνσης Πετρελαίου (NPD).

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη αστοχία στην πρόβλεψη του περασμένου μήνα αποδίδεται στα τεχνικά προβλήματα..

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Από το gsee.gr
Με την υπ’ αριθμ. 2358/2019 οριστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, έγινε δεκτή η αίτηση Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών για διορισμό Προσωρινής Διοίκησης και Ελεγκτικής Επιτροπής στη ΓΣΕΕ, με την εντολή να διεξαχθεί, εντός έξι (6) μηνών, Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Τριτοβάθμιας οργάνωσης, προκειμένου να διενεργηθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη τακτικής αιρετής διοίκησης. Επίσης με την..

Καλούν σε κινητοποίηση για τη δυσοσμία από τα ΕΛΠΕ

Από το 902.gr
Να προχωρήσουν σε κινητοποίηση ενάντια στη ρύπανση των ΕΛΠΕ, την Κυριακή 20 Οκτώβρη, στις 11 π.μ. στο παλιό Δημαρχείο Κορδελιού, αποφάσισαν κατά τη κοινή τους συνέλευση, 22 σωματεία και φορείς του Ευόσμου και του Κορδελιού.

Όπως επισημαίνουν στην κοινή τους ανακοίνωση, «αγωνιζόμαστε για ζωή χωρίς ρύπανση και δυσοσμία», επισημαίνουν πως «τα αποτελέσματα των μετρήσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσαν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ



ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΠΣΕΕΠ


Οι αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων για τις ΑΟΖ - τι σημαίνουν για την Ελλάδα

Από το protothema.gr
Τι προβλέπει η Σύμβαση για το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας- Τα Διεθνή Δικαστήρια και η οριοθέτηση της ΑΟΖ από αυτά- Οι περιπτώσεις που απασχόλησαν τα Διεθνή Δικαστήρια και η συσχέτισή τους με τα ζητήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Στις 5/5/2019 είχαμε γράψει ένα άρθρο στο protothema.gr με τίτλο ‘’Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (Α.Ο.Ζ.) και το Καστελλόριζο’’. Στο τέλος του μακροσκελούς αυτού άρθρου είχαμε υποσχεθεί ότι θα ασχοληθούμε με τις αποφάσεις των Διεθνών Δικαστηρίων για την κήρυξη Α.Ο.Ζ. μεταξύ διαφόρων κρατών. Αυτό κάνουμε στο σημερινό μας άρθρο. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο και εξειδικευμένο θέμα και όπως θα δούμε στη συνέχεια οι αποφάσεις των Διεθνών Δικαστηρίων για παρόμοια ζητήματα έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους.

Τρόποι επίλυσης των διαφορών

Η σύμβαση για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 όρισε στο άρθρο 83 ότι με ειρηνικές αποκλειστικά μεθόδους πρέπει να επιλύονται..

Νέα Αλλαγή Σχεδίων για την Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ με τις Ευλογίες των Θεσμών

Από το energia.gr
Αλλαγή σχεδίων για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ κομίζει η αλλαγή συνθηκών στην αγορά με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να προσανατολίζεται στην παράταση της διαδικασίας για την πώληση των μετοχών του ομίλου που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο μέσω του χρηματιστηρίου.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ήτοι, στο να μετατεθεί η λήψη της όποιας απόφασης για μεταγενέστερο χρόνο -πιθανώς εντός..