Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Αρκεί να μην γίνουμε Αργεντινή!




ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Βενζινοπώλες: «Κοροϊδία η πρόταση για μείωση κατά 15% στον ΕΦΚ»


Για κοροϊδία μιλούν οι επαγγελματίες της αγοράς την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να μειώσει τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης μόνο 15%. Οι βενζινοπώλες, οι οποίοι έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους πελάτες τους, υποστηρίζουν ότι το μέτρο το οποίο η κυβέρνηση θα ρίξει στο τραπέζι με την τρόικα όχι νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο του 2014 δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην χαμηλή κατανάλωση και την αιμορραγία των φορολογικών εσόδων.

Η κυβέρνηση προτείνει μείωση του ΕΦΚ κατά 50 ευρώ ανά 1.000 λίτρα, ενώ οι βενζινοπώλες ζητούν μείωση 270 ευρώ ανά 1.000 λίτρα. Η διαφορά είναι τεράστια.

Σήμερα ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης διαμορφώνεται στα 330 ευρώ ανά 1.000 λίτρα. Ενδεχόμενη μείωση του φόρου κατά 15% (όπως προβλέπει το σχέδιο που θα υποβληθεί στην τρόικα το φθινόπωρο) θα τον οδηγούσε στα 280,5 ευρώ ανά 1.000 λίτρα, ήτοι 49,5 ευρώ χαμηλότερα. Με τα σημερινά δεδομένα μια τέτοια μείωση θα είχε μια πολύ μικρή συνέπεια περίπου 5 λεπτών του ευρώ στη λιανική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ήτοι 50 ευρώ στα 1.000 λίτρα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων με επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και Ανάπτυξης Νίκο Δένδια ζητούν
-να επανέλθει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα του 2011, πριν από την εξίσωση φόρου, δηλαδή στα 60 λεπτά το λίτρο,-να μειωθεί κατά 100 ευρώ ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και στην αμόλυβδη,-τη μείωση της φορολογίας γενικότερα και ειδικότερα των ΕΦΚ στα πετρελαιοειδή και τα ενεργειακά προϊόντα.

Στοιχεία που επεξεργάστηκε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το προηγούμενο διάστημα κατέδειξαν ότι την περίοδο 2012- 2013 ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης αυξήθηκε κατά 450% (από τα 60 ευρώ στα 330 ευρώ ανά 1.000 λίτρα καυσίμου) και καταγράφηκαν απώλεια εσόδων 300.000.000 ευρώ και μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης 71% σε σύγκριση με τη σεζόν 2011-2012.

Τη σεζόν 2013-2014 καταγράφηκε μείωση στην κατανάλωση κατά 66,6% σε σύγκριση με τη σεζόν 2011-12, ενώ τα έσοδα κινήθηκαν κάτω του στόχου του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

Η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης είχε και άλλες παρενέργειες που δεν μπορούν να αποτιμηθούν οικονομικά και οι οποίες είναι προδήλως γνωστές στην τρόικα. Συγκεκριμένα, έστρεψε τους καταναλωτές σε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης, οδηγώντας στη γνωστή περιβαλλοντική επιβάρυνση στα αστικά κέντρα λόγω της εκτεταμένης χρήσης καυσόξυλων για τη θέρμανση των κατοικιών.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

«Πυρφόρος ΙΙ»: Το όχημα εξοικονόμησης ενέργειας που κατασκεύασαν οι φοιτητές του ΕΜΠ (εικόνες)


Οι φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ κατασκεύασαν όχημα εξοικονόμησης ενέργειας με την ονομασία "Πυρφόρος ΙΙ" το οποίο και παρουσίασαν στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Π. Κακοσίμος, διδάκτορας της σχολής, εξήγησε πως το όχημα λειτουργεί με μπαταρία, η οποία ανατροφοδοτείται από φωτοβολταϊκό πλαίσιο.

Η μηχανή, τα ηλεκτρονικά ισχύος και το αμάξωμα κατασκευάστηκαν αποκλειστικά στο εργαστήριο της σχολής. Ο «Πυρφόρος ΙΙ» διένυσε 447 χλμ με μια κιλοβατώρα, ενώ, όπως υποστήριξε ο κ. Κακοσίμος μπορεί να φτάσει τα 520 χλμ.

"Το μονοθέσιο ηλεκτροκίνητο όχημα, είναι κατασκευή φιλική προς το περιβάλλον, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας"

Στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό «Eco-Marathon 2014», απονεμήθηκε στην ομάδα του Πολυτεχνείου το βραβείο για το «Καλύτερο Ομαδικό Πνεύμα» μεταξύ 180 συμμετοχών.

ΠΗΓΗ:defencenet.gr/

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ !...


Έγιναν οι πρόσφατες εκλογές, μετρήθηκαν, παντοιοτρόπως, τα αποτελέσματα από κάθε πλευρά, κυρίως, από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

Μεσολάβησε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, μέσα στο οποίο έγιναν οι εκτιμήσεις όλων των δεδομένων κι όλων των προοπτικών κι έτσι οδηγηθήκαμε στη χάραξη, εκατέρωθεν, νέων πολιτικών τακτικών και κινήσεων.

Τι έχουμε ;

Στην κυβέρνηση έγινε ο, συνήθης, ανασχηματισμός, με στόχο την βελτίωση της εικόνας και του κλίματος, πλην, όμως, αμέσως άρχισαν τα προβλήματα και τα φαινόμενα διαφωνιών και αντιπαραθέσεων, μεταξύ πρωτοκλασάτων κυβερνητικών στελεχών.

Δεν χρειάζονται ειδικές αναφορές, ούτε επανάληψη γεγονότων και επεισοδίων, που καταγράφονται, καθημερνά, στις ειδήσεις και τα ρεπορτάζ. Το κύριο συμπέρασμα, που βγαίνει, είναι πως τον ανασχηματισμό ακολούθησε, μάλλον, χειροτέρευση κι όχι καλυτέρευση της δημόσιας λειτουργίας και εικόνας της κυβέρνησης.


Πρόκειται για δώρο στην αξιωματική αντιπολίτευση, στην πορεία της προς την επιβολή πρόωρων εκλογών και ανατροπή των συσχετισμών.

΄Έτσι θα μπορούσε να είναι, αλλά, να, που δεν είναι !

Την ίδια ώρα, που οι τσακωμοί και οι διχόνοιες κατατρώγουν το κυβερνητικό στρατόπεδο, το αντίστοιχο του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να δείξει ηρεμία και σύμπνοια και να εκμεταλλευτεί τις κυβερνητικές αστοχίες, αποδίδεται σ΄ ένα ιδιόμορφο ανταγωνισμό των κυβερνητικών στις διαμάχες και τις αντιπαραθέσεις.

Κι εδώ δεν χρειάζονται λεπτομερείς αναφορές, μιας κι είναι γνωστά τα γεγονότα, με τα αλλεπάλληλα κείμενα κριτικής και γκρίνιας, καθώς και οι επικριτικές δηλώσεις, διάφορων, στελεχών.

΄Όπως και νάχει, το έργο τόχουμε ξαναδεί, στο πρόσφατο παρελθόν, σε αλλεπάλληλα επεισόδια και γεγονότα, όπου από τη μια η κυβέρνηση να δίνει ρεσιτάλ αδυναμίας και ανικανότητας και από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ, που, τάχα, καιροφυλακτεί, να κάνει κάθε τι το άκαιρο και το αδέξιο, που τον απομακρύνει από τον κεντρικό του στόχο !

Προφανώς, πρόκειται για τη λειτουργία πολιτικών προσώπων, περιορισμένων δυνατοτήτων, αλλά, μάλλον, η εξήγηση αυτή είναι η πιο εύκολη και η πιο επιφανειακή. Στην ουσία βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πολιτικό παιχνίδι, μεταξύ δύο πολιτικών σχηματισμών, προβληματικών και λίγων, σε μια συγκυρία ιδιαίτερων απαιτήσεων, όπως η τωρινή.

Με ελαττωματικές ιδεολογικοπολιτικές αρχές και θέσεις και με αμφιλεγόμενες εσωτερικές σχέσεις των διάφορων ομάδων και στελεχών τους, παρουσιάζονται, το ίδιο, ανεπαρκείς και ανίκανοι, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών και των αναγκών της χώρας !...

ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

ΕΛ.ΑΣ: Σε επαφή με εταιρείες ισραηλινών συμφερόντων προκειμένου να εξοπλιστεί με UAV


Oι αρχές προσανατολίζονται στον εξοπλισμό της ελληνικής αστυνομίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκειμένου να ενισχυθεί η μάχη κατά της λαθρομετανάστευσης και οι εναέριες περιπολίες κατά μήκος των συνόρων αλλά και ο «πόλεμος» κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είναι ήδη σε επαφή με εταιρείες ισραηλινών συμφερόντων που ειδικεύονται στην κατασκευή με επανδρωμένων αεροσκαφών σύμφωνα με την «Καθημερινή», ενώ παραμένει ανοιχτό το θέμα του αριθμού και του τύπου των αεροσκαφών που θα επιλέγουν.

Για την αγορά τους εξετάζεται και η αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλιών.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μπορούν να μεταφέρουν εικόνα, ήχο και άλλα δεδομένα (π.χ. εντοπισμό στίγματος κινητών) στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ, βοηθώντας έτσι στον συντονισμό των αρχών αλλά και στην πρόληψη έκνομων ενεργειών.

Την ίδια ώρα, εξετάζεται το ζήτημα της επαναλειτουργίας των καμερών ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίες είναι ανενεργές.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΓΣΕΕ: Το Δικαίωμα στο Νερό είναι θεμελιώδες Ανθρώπινο Δικαίωμα και πρέπει άμεσα να αναγνωρισθεί νομοθετικά


Η πορεία κατοχύρωσης του Δικαιώματος στο Νερό σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και τα προβλήματα για τη διασφάλιση του θεμελιώδους αυτού δικαιώματος από τις εντεινόμενες πιέσεις ιδιωτικοποίησης των φορέων παροχής του, θα παρουσιαστούν στην Συνέντευξη Τύπου-Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Συνομοσπονδίας (Πατησίων 69 & Αινιάνος 2).
Η Γ.Σ.Ε.Ε. στηρίζοντας τον αγώνα για τη νομοθετική κατοχύρωση του Δικαιώματος στο Νερό ως Δημόσιου Αγαθού, θα φιλοξενήσει την Εκδήλωση – Συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Η ΕΕΔΑ θα δημοσιοποιήσει την κρίσιμη απόφασή της για το «Δικαίωμα στο νερό και την αποτελεσματική προστασία του» ενώ παράλληλα θα αναλυθεί και η κρίσιμη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.
Σε μία περίοδο που οι κυβερνητικές επιλογές προσφέρουν «γη και ύδωρ» στους διεθνείς δανειστές της χώρας, αγνοώντας τις επιπτώσεις τους σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, το συνδικαλιστικό Κίνημα είναι μπροστά στην αναγκαία πορεία διασφάλισης και προστασίας του δημόσιου χαρακτήρα και της καθολικής πρόσβασης στα φυσικά αγαθά και τις κοινωνικές υπηρεσίες.

ΠΗΓΗ:gsee.gr

Εξακόσια δισεκατομμύρια ευρώ για ηλεκτρικά δίκτυα μέχρι το 2020! Λεφτά υπάρχουν;


Η Eurelectric εκπροσωπεί τις εταιρείες που έχουν σχέση με την ηλεκτροπαραγωγή στην Ευρώπη. Από την Ελλάδα συμμετέχει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού Ελλάδος (Σ.Ε.Η.Ε.). Κάθε χρόνο διοργανώνει ένα συνέδριο, στο οποίο συζητείται η ενεργειακή πολιτική. Για να ενισχύσει τη συζήτηση χρηματοδοτεί διάφορες μελέτες και τα αποτελέσματα παρουσιάζονται συνήθως λίγο πριν το συνέδριο.

Το φετινό συνέδριο ήταν στις αρχές του μήνα στο Λονδίνο και μια απ' τις μελέτες που δημοσιεύθηκαν αφορά τις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν τα επόμενα χρόνια στα δίκτυα διανομής. Πρόκειται για ένα τεύχος 43 σελίδων, που στο εξώφυλλο, για να μην μπερδευόμαστε, μας μοστράρουν φάτσα τα αιολικά και πολύ διακριτικά τα Φ/Β. Ίσως βέβαια είναι ένας τρόπος να μας δείξουν έμμεσα τον υπεύθυνο γι' αυτά που περιέχει το τεύχος.

Στην εισαγωγική περίληψη, που συνοψίζει τα κύρια σημεία της μελέτης, τονίζεται ότι οι Ευρωπαίοι διαχειριστές δικτύων διανομής βρίσκονται αντιμέτωποι με απαιτήσεις σημαντικών επενδύσεων για τρεις κύριους λόγους : την ανάγκη ...
ενσωμάτωσης των ΑΠΕ στο δίκτυο, την ανάγκη αντικατάστασης παλαιών στοιχείων των δικτύων και την ανάπτυξη των "έξυπνων" δικτύων.

Σύμφωνα ωστόσο με τα ευρήματα της μελέτης, οι διαχειριστές δικτύων δεν προχωρούν στις απαραίτητες επενδύσεις και η ανάλυση των κανονιστικών πλαισίων σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες δείχνει ότι υπάρχουν λιγότερα επενδυτικά κίνητρα απ' ό,τι το 2010. Η Eurelectric συνιστά να καθοριστεί ένα σαφές μακροπρόθεσμο πλαίσιο πολιτικής για τα δίκτυα, να καθοριστεί το ρυθμιζόμενο έσοδο των διαχειριστών με διαφανή τρόπο και βασισμένο σε μακροπρόθεσμο κόστος κεφαλαίου συμβατό με τη διάρκεια ζωής των παγίων, να βελτιωθεί η προβλεψιμότητα του ρυθμιστικού πλαισίου, να αφαιρεθεί η έρευνα & ανάπτυξη απ' τους μακροπρόθεσμους στόχους αποτελεσματικότητας που θέτουν οι ρυθμιστικές αρχές, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη απόδοση κεφαλαίου σε έργα αυξημένου ρίσκου καθώς και ενθάρρυνση της χρηματοδότησης σε μεγάλης κλίμακας επιδεικτικά έργα "έξυπνων" δικτύων. Τέλος, να διασφαλισθεί η έγκαιρη ανάκτηση κόστους του προγράμματος "έξυπνων" μετρητών που αναπτύσσουν οι διαχειριστές δικτύων.


Με το που αρχίζει το κυρίως κείμενο έρχεται και η "λυπητερή": τα Ευρωπαϊκά ηλεκτρικά δίκτυα θα χρειαστούν επενδύσεις  εξακοσίων δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2020! Τα 2/3 αυτού του ποσού θα επενδυθούν σε δίκτυα διανομής, καθόσον τα αιολικά και τα Φ/Β έχουν αυξηθεί πάρα πολύ μεταξύ 2000 & 2012, όπως φαίνεται στο γράφημα και συνδέονται κυρίως στα δίκτυα διανομής. Η διατήρηση της ποιότητας εξυπηρέτησης των πελατών, σύμφωνα με το ισχύον σε κάθε χώρα κανονιστικό πλαίσιο, απαιτεί αντικατάσταση παγίων που κατασκευάστηκαν πριν αρκετές δεκαετίες. Τέλος, η ανάπτυξη "έξυπνων" δικτύων και "έξυπνων" μετρητών χρειάζονται τις ανάλογες επενδύσεις.

Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση!

Δεν μας έφθαναν τα λεφτά που πληρώνει όλη η Ευρώπη για τις επιδοτήσεις και τις φοροαπαλλαγές των ΑΠΕ, τώρα πρέπει να βάλουμε το χέρι βαθιά, πολύ βαθιά στην τσέπη, για να πληρώσουμε και τα δίκτυα διανομής που χρειάζονται οι ΑΠΕ. Μεγαλώνει πολύ ο λογαριασμός των ΑΠΕ, δεν νομίζετε;

Σας είχαμε πει το Πάσχα ότι οι λογαριασμοί του ρεύματος θα συνεχίσουν να ακριβαίνουν, επειδή όλοι ονειρεύονται μια Ευρώπη με τελικά ένα κεντρικό ηλεκτρικό πίνακα. Κι επειδή αυτό εύκολο είναι να το ονειρεύεται κανείς, αλλά πολύ φαραωνικό για να το υλοποιήσει, οι πολίτες θα ψάξουν να βρουν τις δικές τους γραμμές άμυνας στο συνεχιζόμενο γδάρσιμο.


Κάποτε η Γλυκερία τραγουδούσε ότι "τα πεντοχίλιαρα δεν είναι πετσετάκια", αλλά, επειδή ήταν στα ελληνικά, δεν φαίνεται να το κατάλαβαν στη Eurelectric. Τα δισεκατομμύρια ευρώ τα έκαναν και τα παραέκαναν πετσετάκια. Εξακόσια δισεκατομμύρια ευρώ είναι Πάααρα Πολλά Λεφτά! Και σε τόσο σύντομο χρόνο, μέχρι το 2020. Αν η Ευρώπη είχε να επενδύσει αυτά τα λεφτά, θα έλυνε μια για πάντα το πρόβλημα των "τοξικών" παγίων των υπερμοχλευμένων τραπεζών της, θα έδινε μια τεράστια ώθηση στην πραγματική οικονομία, θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη και το κοινωνικό κράτος.

Οι ΑγγλοΣάξωνες συνηθίζουν να λένε πάντα "Follow the money". Ποιος θα κερδίσει τη μερίδα του λέοντος απ' τη θηριώδη πίτα των 600 δισ. ευρώ; Φυσιολογικά τρία ονόματα: Siemens, Alstom, ABB. Κι ο Ευρωπαϊκός Νότος θα εξακολουθήσει να αποτελεί την παράπλευρη απώλεια στην Ευρώπη των πολυεθνικών ...


ΠΗΓΗ:greeklignite.blogspot.gr

Η Χ.Α εκθέτει τον Άδωνη με ιδιόχειρη αφιέρωση του Παττακού


Ντοκουμέντο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας αφήνει έκθετο  τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ. Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Εμπρός», εμφανίζει ιδιόχειρη αφιέρωση του Στυλιανού Παττακού προς τον  Άδωνη Γεωργιάδη.

Η Χρυσή Αυγή σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

 «O μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης ήταν αρχηγός της Νεολαίας Ε.Π.Ε.Ν. του Γεωργίου Παπαδoπουλου. Παρέλαβε δε την αρχηγία της Νεολαίας αμέσως μετά την παραίτηση του Νικολάου Μιχαλολιάκου. Γνωστές οι σχέσεις λοιπόν του Βορίδη με τον Γεώργιο Παπαδόπουλο.

Μετά από την σημερινή αποκάλυψη του ΕΜΠΡΟΣ γίνονται γνωστές και οι σχέσεις του διαδόχου του Μάκη Βορίδη στην θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου με τον Στυλιανό Παττακό. Δεν είναι άλλος από τον πιο επιτυχημένο πρώην υπουργό και μαχητή της παράταξης, κατά τον Αντώνη Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη.»



ΠΗΓΗ:.koutipandoras.gr

Aσφαλιστικά Ταμεία: Aπό το 2016 το αποθεματικό δεν θα επαρκεί για να χρηματοδοτεί τις συντάξεις


Τα ασφαλιστικά Ταμεία οδηγούνται σε αδιέξοδο εξαιτίας της συρρίκνωσης της δημόσιας χρηματοδότησης, αλλά και της μείωσης των απασχολούμενων με την ταυτόχρονη μεγάλη αύξηση των συνταξιούχων.

Ετσι, από το 2016 υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν επιπλέον πόροι της τάξεως των 900 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής». Η κατάσταση προβλέπεται ολοένα δυσχερέστερη στα χρόνια που θα ακολουθήσουν, καθώς εκτιμάται ότι το 2017 θα απαιτηθούν τουλάχιστον 1,88 δισ. πάνω από την πρόβλεψη του προϋπολογισμού, ενώ για το 2018 το ποσό φτάνει στα 2,15 δισ., το 2019 στα 2,40 δισ. και το 2010 φτάνει στα 2,67 δισ. ευρώ.

Ολες οι προβλέψεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως και στο τμήμα των κύριων συντάξεων θα πρέπει να εφαρμόζεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και όχι μόνο των επικουρικών, όπως ισχύει από την 1.7.2014 και τα εφάπαξ. Δηλαδή, εκτός από το κομμάτι της κρατικής συνεισφοράς, που θα αντιστοιχεί στα 360 ευρώ, το υπόλοιπο τμήμα της σύνταξης πρέπει να αντιστοιχεί στο ύψος των εισφορών που έχουν καταβληθεί σε όλο τον ασφαλιστικό βίο.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δήλωση μοναδικού «ακατάσχετου» τραπεζικού λογαριασμού για την αποφυγή λαθών


Εντός των ημερών ενεργοποιείται από το υπουργείο Οικονομικών νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, όπου οι φορολογούμενοι θα μπορούν μέσω του TAXISnet να δηλώνουν τον ένα και μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό τους για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο για χρέη προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών με το σχετικό νόμο για κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων με χρέη στο Δημόσιο διασφαλίζεται το ακατάσχετο ποσό των 1.500 ευρώ μηνιαίως. Επιπλέον, προβλέπει ρητά ότι πέραν των 1.500 ευρώ, είναι ακατάσχετα προνοιακά επιδόματα όπως των πολυτέκνων και των τετραπληγικών, καθώς και το κοινωνικό μέρισμα.

Οι περιπτώσεις εσφαλμένων κατασχέσεων από τις τράπεζες οφείλονται στο γεγονός ότι οι φορολογούμενοι δεν δήλωσαν στις τράπεζες τα ορθά στοιχεία προέλευσης των χρημάτων που διατηρούσαν στους λογαριασμούς τους ή δεν δήλωσαν τον έναν μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο.

Προκειμένου να αποφευχθούν εσφαλμένες κατασχέσεις, μεταξύ άλλων, το υπουργείο έχει ήδη ετοιμάσει και θα ενεργοποιήσει εντός των ημερών μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, όπου οι φορολογούμενοι θα μπορούν μέσω του TAXISnet να δηλώνουν τον έναν μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο, ώστε να προλαμβάνονται πλήρως τα περιστατικά εσφαλμένης κατάσχεσης.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Θα φάμε γλάρο!...


Τώρα τελευταία το blog ακούει πολλά και αισιόδοξα περί πρόωρων εκλογών!
     Και γελάει απ' έξω του, ενώ από μέσα του κλαίει..

     Δεν είναι δυνατόν να είμαστε τόσο εύπιστος λαός, να πέφτουμε τόσο εύκολα στις επικοινωνιακές και άλλες παγίδες που μας στήνουν!

     Πώς είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι άνθρωποι ανύπαρκτης ηθικής, ξετσίπωτοι και ιταμοί σαν τους αρχηγούς των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης του αίσχους,
     ..υπάρχει ποτέ περίπτωση να εγκαταλείψουν οικειοθελώς την εξουσία, ενώ μπορούν να την διατηρήσουν έστω και ένα δευτερόλεπτο ακόμα;
     Πώς νομίζουμε ότι θα εγκαταλείψουν έτσι εύκολα την ασυλία για τα πολλαπλά πολιτικά τους εγκλήματα, που τους παρέχει η ''καρέκλα'';
     Πώς θα απεμπολίσουν τα οφέλη, οικονομικά και άλλα που τους έχουν τάξει για να εκτελέσουν αυτό το ''συμβόλαιο θανάτου'' εναντίον της ίδιας τους της πατρίδας;

     Υπάρχει ποτέ περίπτωση να δείξουν και την παραμικρή ευαισθησία προς την αλήθεια, το δίκαιο και τους δημοκρατικούς θεσμούς;
     Να νοιώσουν ντροπή που ενώ εκπροσωπούν κι οι δυό μαζί, και με το ζόρι,  μόνον το 30% των πολιτών, κατέχουν το 50+% των εδρών στην Βουλή;
     Να θεωρήσουν ότι απειλούνται, ή έστω πιέζονται από έναν λαό άνευρο, αποχαυνωμένο και απασχολημένον να κυνηγάει την καθημερινή  του επιβίωση;

     Εδώ κλείνουν την Βουλή πρόωρα για να διασώσουν την Αυτού Χυδαιότητα από το σίδερο το καγκελωτό!
     Εδώ ο ''έτερος των συμβαλλομένων''  απεργάζεται και ονειρεύεται αποστασίες, προκειμένουν να εξασφαλίσει τα ''κουκιά'' που του λείπουν για την εκλογή Προέδρου της (ντεμέκ) Δημοκρατίας!

     Όχι!
     Το blog πιστεύει ότι όλα αυτά τα περίεργα περί πρόωρων εκλογών, εκπορεύονται από τα ίδια τα προπαγανδιστικά εργαστήρια του συστήματος.
     Για να εφησυχάσουν, να αποχαυνώσουν ακόμα περισσότερο τον λαό με φρούδες ελπίδες για σύντομη απαλλαγή μέσω των εκλογών,
     ..ώστε να αποφευχθούν οι κινητοποιήσεις (λέμε τώρα!) και η αναμπουμπούλα.

     Το σχέδιό τους είναι ύπουλο και άτιμο, όπως άτιμοι και παλιάνθρωποι είναι και αυτοί!
     Ας ξεχάσουμε κάθε σενάριο για πρόωρες εκλογές. Η αλητεία (πολιτική και άλλη) σκοπεύει να εξαντλήσει την τετραετία πάση θυσία.

     Θα το λέμε πιά κάθε μέρα:
     Μόνον ό λαός μπορεί πλέον να λύσει αυτόν τον γόρδιο δεσμό!
     Απ' το πεζοδρόμιο,
     ..και δυναμικά!..


ΠΗΓΗ:mandatoforos.blogspot.gr

Τι αλλάζει σε ΔΕΗ, φυσικό αέριο και την αγορά καυσίμων μέσα στο καλοκαίρι

Τι αλλάζει σε ΔΕΗ, φυσικό αέριο και την αγορά καυσίμων μέσα στο καλοκαίρι
Στα θερινά τμήματα της Βουλής πάνε τα “δύσκολα” νομοσχέδια και ειδικά εκείνα τις Ενέργειας, ενώ πολλές από τις αλλαγές στο κλάδο-που επιτάσσει το Μνημόνιο- θα πρέπει να γίνουν μέχρι το Σεπτέμβριο. Τα νομοσχέδια, και ειδικά εκείνο για τη ΔΕΗ, φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση την κυβέρνηση. Πρόβλημα δημιουργεί και η εφαρμογή κοστοβαρών τιμολογίων και η κατάργηση σταυροειδών επιδοτήσεων από την 1η Ιουλίου, διότι θα επιφέρει αυξήσεις σε κάποια τιμολόγια.

Ειδικότερα, από 1η Ιουλίου, η ΔΕΗ αναθεωρεί τη δομή των τιμολογίων της και με την κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων κάποια τιμολόγια θα είναι πιο υψηλά για  να επιδοτούν άλλα που διατηρούνται χαμηλά, ενώ θα αναθεωρούνται ανά τετράμηνο.

Κρίσιμη είναι και η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ», που αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ τον Ιούλιο. Μεταξύ άλλων, το σχέδιο νόμου προβλέπει: η νέα εταιρεία- που θα συσταθεί ως 100% θυγατρική της ΔΕΗ για να διατεθεί μέσω διαγωνισμού σε ιδιώτες -θα περιλαμβάνει έντεκα μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, πέντε λιγνιτωρυχεία, πάνω από 3.000 εργαζόμενους αλλά και το ένα τρίτο της εμπορικής δραστηριότητας της σημερινής ΔΕΗ που ισοδυναμεί με περίπου 2 εκατομμύρια πελάτες ή περίπου  2 δισ. ευρώ τζίρο. Από το σύνολο της προς παραχώρηση ισχύος, 1.380 MW είναι λιγνιτικά και προέρχονται από τις δύο μονάδες Αμυνταίου (600 MW), τη μονάδα Μελίτη 1 (330 MW) και την άδεια παραγωγής Μελίτη 2 (450 MW), τα 903 MW είναι υδροηλεκτρικά και προέρχονται από το συγκρότημα του Νέστου, τον υδροηλεκτρικό σταθμό Πουρνάρι 1 και 2 και της μικρής ισχύος υδροηλεκτρικές μονάδες Αγρας και Εδεσσαίος, ενώ τα 485 MW προέρχονται από τη μονάδα φυσικού αερίου της Κομοτηνής. Σε ό,τι αφορά τα ορυχεία στη νέα εταιρεία περνάνε αυτά του Αμυνταίου συμπεριλαμβανομένου και της Λακκιάς, Κλειδίου και Κομνηνών, των Λόφων Μελίτης και της Βεύης. Το νομοσχέδιο έχει αρκετές αντιδράσεις μέχρι τώρα.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος θα πρέπει, επίσης, να προωθήσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση της αγοράς λιανικής στο φυσικό αέριο, με κατάργηση του μονοπωλίου των τοπικών ΕΠΑ στην προμήθεια καταναλωτών. Το νομοσχέδιο θα περιέχει τις  λεπτομέρειες για το διαχωρισμό των δραστηριοτήτων διαχείρισης δικτύου και εμπορίας των τριών Εταιρειών Παροχής Αερίου (Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία),  με τα ανταλλάγματα που θα εισπράξουν ως αποζημιώσεις. Οι τρεις ΕΠΑ θα πρέπει μέχρι την 1η Ιουλίου 2015 να «σπάσουν» στα δύο,  χάνοντας πλέον το μονοπώλιο που μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, πρέπει να επικυρωθούν από τη Βουλή οι συμβάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε Ιωάννινα, Πατραϊκό και Κατάκολο, οι οποίες είναι στη τελική φάση  για να λάβουν τη μορφή νομοσχεδίου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα έχει κατατεθεί μέχρι μέσα Ιουνίου.

Εκκρεμεί, επίσης, η σύνταξη νομοσχεδίου μέχρι το τέλος Ιουνίου για τη δημιουργία ενός ρυθμιζόμενου, μη κερδοσκοπικού ανεξάρτητου Φορέα τήρησης των αποθεμάτων ασφαλείας (Central Stockholding Entity, CSE) για την  αγορά καυσίμων. Η ίδρυση του Φορέα θα πρέπει να έχει νομοθετηθεί μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014 και μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχε εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση ώστε να λειτουργεί την 1η Ιανουαρίου 2015.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr