Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Με επιτυχία λειτούργησε ο αντιδραστήρας του πρώτου πλωτού πυρηνικού σταθμού στη Ρωσία

Από το hellasjournal.com
Η ρωσική υπηρεσία πυρηνικής ενέργειας Rosatom έθεσε σήμερα επιτυχώς σε λειτουργία τον αντιδραστήρα του πρώτου ρωσικού πλωτού πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

 Ο αντιδραστήρας του πλωτού πυρηνικού σταθμού «Ακαδημαϊκός Λομονόσοφ» τέθηκε σε λειτουργία σήμερα Παρασκευή στις 17.58 ώρα Μόσχας, επιτυγχάνοντας το μίνιμουμ ελεγχόμενο επίπεδο ισχύος, δήλωσε πηγή του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ria Novosti. 

Ο πλωτός πυρηνικός σταθμός «Ακαδημαϊκός Λομονόσοφ» αποτελεί ΄΄

Στις 12/11 φθάνει το υπερσύγχρονο γεωτρύπανο Stena IceMax για την πρώτη γεώτρηση στο τεμάχιο «10»

Από το worldenergynews.gr
Στο λιμάνι Λεμεσού προβλέπεται να φτάσει το απόγευμα της μεθεπόμενης Δευτέρας 12 Νοεμβρίου το υπερσύγχρονο γεωτρύπανο Stena IceMax, που θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου την πρώτη από δύο γεωτρήσεις της κοινοπραξίας ExxonMobil - Qatar Petroleum στο τεμάχιο 10. Το γεωτρύπανο έβαλε πλώρη για την Κύπρο για τις γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10, χθες τα ξημερώματα.  

Το μήκους 228 μέτρων γεωτρύπανο Stena IceMax, που αποτελεί μια από τις κορωνίδες των πλωτών γεωτρύπανων σε όλο τον κόσμο, με εξελιγμένες τεχνολογικές δυνατότητες, αναμένεται, σύμφωνα και με τα στοιχεία που δίνει το ίδιο το σκάφος, να φτάσει πρώτα στο λιμάνι Λεμεσού το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας. Αφού γίνει ο πρώτος εφοδιασμός και κυρίως αφού..

Επίσημα στοιχεία ΥΠΕΝ: Βουτιά 2,8% των πωλήσεων των καυσίμων κίνησης στο εννιάμηνο και 5,5% της βενζίνης τον Σεπτέμβριο

Από το energypress.gr
Φρένο δεν έχει η πτωτική τροχιά των πωλήσεων υγρών καυσίμων.

Τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας δείχνουν τους όγκους των προϊόντων βενζίνης, ντίζελ κίνησης και θέρμανσης να είναι συνολικά χαμηλότεροι κατά 2,8% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Αλλά και για τον Σεπτέμβριο το πρόσημο είναι αρνητικό και για την ακρίβεια..