Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Γιατί δεν συμφέρει το πολιτικοοικονομικό σύστημα η επιστροφή στη δραχμή;



Έχει γίνει πια φανερό στον καθένα μας ότι το κρατικοδίαιτο πολιτικοοικονομικό σύστημα που κυριαρχεί στην Ελλάδα και αναπαράγεται εδώ και δύο περίπου αιώνες, δεν θέλει την επιστροφή στη δραχμή. Το θέμα αυτό έχει βγει εντελώς από την αντζέντα των...
πολιτικών και μιντιακών συζητήσεων.

Δεν συμφέρει ούτε το πολιτικό ούτε το κρατικοδίαιτο οικονομικό σύστημα να γίνει αυτή η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα για δύο κυρίως λόγους:

1) Γιατί θα είναι τέτοια η δυναμική των πολιτικών και θεσμικών αλλαγών οι οποίες θα επακολουθήσουν που δεν υπάρχει περίπτωση να σταθεί αυτό το πολιτικό σύστημα. Θεσμοί και πρόσωπα θα αλλάξουν άρδην.

2) Γιατί η ανάγκη επιβίωσης θα οδηγήσει σε αναγκαστική εσωτερική παραγωγή στη βάση της κοινωνίας, η οποία όμως με τη σειρά της θα δημιουργήσει με εκρηκτικό τρόπο νέες παραγωγικές κοινωνικές ελίτ που θα διώξουν, με μαθηματική ακρίβεια, από την κοινωνική εξουσία τις υπάρχουσες παρασιτικές ελίτ. 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

Έγινε σήμερα η γενική συνέλευση της ΠΕΠΕΚΟ.



Έγινε σήμερα η γενική συνέλευση της ΠΕΠΕΚΟ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η απόφαση που πάρθηκε είναι η συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Πιστεύουμε να πρυτανεύσει η λογική από όλους τους εμπλεκόμενους για το καλό των εργαζομένων. 

Το ξεπούλημα άρχισε -> Λιμάνια, αεροδρόμια και τραίνα στους κινέζους, τη ΔΕΠΑ στους ρώσους, τη ΔΕΗ στους γερμανούς και ότι απομείνει στους λοιπούς συμμάχους και εταίρους!


 ΠΗΓΗ:greki-gr.blogspot.gr

19 Μαΐου, Γενοκτονία, Μνήμη, Πόντιοι, Πόντος


Το πιο συγκλονιστικό ανάγνωσμα της ζωής μου ήταν τα γράμματα που έγραφαν στις γυναίκες τους οι Πόντιοι που επρόκειτο να εκτελεστούν την επόμενη ημέρα από τους Τούρκους.

Αν και ήξεραν πως δεν υπάρχει πια ζωή γι’ αυτούς, έδιναν πάρα πολύ ψύχραιμα κουράγιο στις γυναίκες τους και συμβουλές για το πώς πρέπει να προφυλάξουν και να φροντίσουν τα παιδιά τους.

Δεν υπήρχε καμία αναφορά στους εαυτούς τους και την τύχη τους. Τους ένοιαζε μόνο για τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους.

Είχα περάσει ένα ολόκληρο βράδυ άγρυπνος στη Θεσσαλονίκη, διαβάζοντας αυτά τα γράμματα.

Ποτέ δεν θα ξεχάσω αυτό το βράδυ και αυτά τα γράμματα, και όχι μόνο επειδή ο παππούς μου και η γιαγιά μου ήταν πρόσφυγες από τον Πόντο.


Ήταν η αξιοπρέπεια και η γενναιότητα των μελλοθάνατων Ποντίων που σημάδεψαν την ψυχή μου.

Δεν πήγα ποτέ στην Αμάσεια για να δω το μέρος που γεννήθηκαν και έζησαν οι προγονοί μου, ούτε γεύτηκα τα υπέροχα μήλα που ποτέ δεν ξέχασε η γιαγιά μου.


Υποσχέθηκα στην γιαγιά μου πως θα πάω μια μέρα στην Αμάσεια αλλά, από την άλλη, έχω ορκιστεί πως δεν θα πάω στην Τουρκία, αν δεν φύγουν οι Τούρκοι από την Κύπρο.


Ίσως, το γενικότερο ξεπούλημα Ελλάδας και Κύπρου να με κάνει να αλλάξω γνώμη.


Σήμερα, ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, σκέφτομαι όλους τους «Πόντιους» του κόσμου.


Και μπορεί οι Πόντιοι να μην είναι ρατσιστές -αν και μάλλον θα υπάρχουν κάποιες λιγοστές εξαιρέσεις-, αλλά ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων σήμερα αποδεικνύονται ρατσιστές.


Απορώ πώς μπορείς να συγκινείσαι από τη Γενοκτονία των Ποντίων και, παράλληλα, να είσαι ρατσιστής.


Και για άλλα θέματα απορώ αλλά δεν περιμένω απαντήσεις. Μεγάλωσα πια.


(«Τσικάρι μ’» φώναζε η γιαγιά μου τα εγγόνια της. Τσικάρι είναι το σπλάχνο. Ένα κείμενο για την Πόντια γιαγιά μου: «Ανθ’ ημών η αγάπη».) 

ΠΗΓΗ:pitsirikos.net/

«Θυγατρική του πολιτικαντισμού η ΓΣΕΕ»


«Θυγατρική του πολιτικαντισμού η ΓΣΕΕ»
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ εξηγεί γιατί είπε «όχι» στη συλλογική σύμβαση εργασίας

Σκληρή επίθεση κατά της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών εταίρων (ΓΣΕΕΒΕ,ΕΣΕΕ,ΣΕΠΕ) που υπέγραψαν την νέα εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας χωρίς την παρουσία του ΣΕΒ εξαπολύει ο πρόεδρος του, Δημήτρης Δασκαλόπουλος μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Ο πρόεδρος των βιομηχάνων χαρακτηρίζει ως «θυγατρική του πολιτικαντισμού» τη ΓΣΕΕ και ως επαγγελματίες του συνδικαλισμού το προεδρείο του χωρίς την ίδια ώρα να εξαιρεί από την κριτική του ούτε και τους υπόλοιπους-και υπογράψαντες τη σύμβαση-κοινωνικούς εταίρους.

Για την νέα εθνική συλλογική σύμβαση ,αναφέρει ότι πρόκειται για αδειανό πουκάμισο χωρίς καμιά νομική και ουσιαστική υπόσταση όπως και για επικοινωνιακή φούσκα προς μιντιακή κατανάλωση ενώ επαναλαμβάνει ότι ο ΣΕΒ-όπως δεσμεύτηκε στη γενική του συνέλευση-θα εγγυηθεί και θα διατηρήσει το επίδομα γάμου.

Στην εξόχως αποκαλυπτική του συνέντευξη ο κ.Δασκαλόπουλος στρέφεται επίσης κατά των σημερινών πολιτικών μιλώντας για δημόσιο βίο που αποτελεί βασίλειο της προσαρμοστικότητας και των κλισέ. Παράλληλα εκτοξεύει βολές κατά του πρωθυπουργού ο οποίος -όπως λέει-οφείλει να είναι πιο ρεαλιστής για τη χώρα μας που βρίσκεται σε κρίση, παρότι του αναγνωρίζει ότι άρχισε να επιτυγχάνει σε ορισμένους στόχους, ενώ για το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο ότι πρόκειται για κόμμα χωρίς μνήμη στα εργασιακά..

Την ίδια ώρα εκτοξεύει επίθεση φιλίας στο ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο -όπως υποστηρίζει-παρά τις διαφορές συγκλίνουμε σε πολλά και μπορούμε να συγκλίνουμε σε περισσότερα...

Ξάφνιασε αυτή η επίθεση φιλίας προς και από Τσίπρα στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ την περασμένη Δευτέρα. Πώς και ανακαλύψατε ξαφνικά την Αριστερά; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Το 2013 θα δούμε σκηνές αποκάλυψης»


«Το 2013 θα δούμε σκηνές αποκάλυψης»
ΠΡΟΒΛΕΨΗ-ΣΟΚ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ ΣΤΟ LARISSANET.GR

Μόλις είχε τελειώσει η συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι πρόεδροι της ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ στο πλαίσιο του 2ου προσυνεδρίου της ΕΣΕΕ στη Λάρισα. Η τελευταία αποστροφή του κ. Καββαθά, του νεοεκλεγέντος προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ με είχε προβληματίσει.

Τον πλησίασα θέλοντας να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα:

«Κύριε πρόεδρε, τόσο εσείς όσο και ο κ. Κορκίδης είπατε με ένα στόμα πως οι σημερινοί πολιτικοί δεν έχουν εργαστεί στη ζωή τους, δεν έχουν πληρώσει ποτέ τους έναν εργαζόμενο ή ένα ενοίκιο, δεν έχουν κόψει ούτε ένα φύλλο επιταγών, με λίγα λόγια δεν ξέρουν τι γίνεται στην πραγματική οικονομία. Όμως οι συγκεκριμένοι πολιτικοί ήταν γνωστοί. Γιατί λοιπόν εσείς –εννοώ οι ηγεσίες των εμπόρων και όχι μόνο – τους βοηθήσατε προεκλογικά να ξαναεκλεγούν; Γιατί συμμετείχατε στις προεκλογικές τους επιτροπές;»

Μου απάντησε χωρίς να ξαφνιάζεται, σχεδόν αβίαστα:

«Θα καταλάβατε και από τη σημερινή συνέντευξη τύπου πως και εμείς δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Κάνουμε την αυτοκριτική μας. Και την κάνουμε σκληρά. Ακούστε με. Το 2013 θα δούμε σκηνές αποκάλυψης. Φέτος θα φανεί η μεγάλη ζημιά, φέτος που το «λίπος» αποτελεί παρελθόν».

Μου είπε και άλλα.

Για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τη χρηματοδότηση των εταιριών, τις οποίες ο ίδιος χαρακτήρισε «μια τρύπα στο νερό».

Για τους συμβούλους του υπουργού Ανάπτυξης οι οποίοι εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Για την ανάγκη εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Και έκλεισε το σύντομο τετ-α-τετ λέγοντας ξανά με νόημα:
«Το 2013 θα δούμε απίστευτα πράγματα στην αγορά».

Μακάρι να πέσει έξω…

Λ.Π.  
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net