Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Νορβηγία: Ρεκόρ στις εξαγωγές φυσικού αέριου στην Ευρώπη το 2017

Από το worldenergynews.gr
Οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Νορβηγία προς την Ευρώπη έφθασαν σε υψηλά επίπεδα το 2017, σημειώνοντας άνοδο κατά σχεδόν 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της νορβηγικής εταιρείας αερίου Gassco.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης μετά τη Ρωσία εξήγαγε..

Αισιοδοξία στον OPEC για την ανάκαμψη στην αγορά πετρελαίου

Από το naftikachronika.gr
Σε εξισορρόπηση της ζήτησης και της προσφοράς πετρελαίου φαίνεται να ελπίζει ο OPEC, μέχρι και το τέλος του 2018, κυρίως λόγω της αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση που εξέδωσε ο OPEC, κατά το μήνα..

«Ξυστά» από τη Γη θα περάσει αστεροειδής σε μέγεθος… λεωφορείου! (φωτό)

Πολύ κοντά από τη Γη θα περάσει σήμερα ένας αστεροειδής που ανακαλύφθηκε μόλις πριν από έξι μέρες, μεγέθους όσο ένα λεωφορείο.

Ο αστεροειδής 2017 YD7, σε μέγεθος λεωφορείου, θα περάσει σε απόσταση 2 εκατ. χιλιομέτρων, απόσταση που θεωρείται αρκετά κοντά σύμφωνα με τα μεγέθη που ισχύουν στο Διάστημα.

Η NASA χαρακτηρίζει..

Έφτασε στην Τουρκία το σκάφος για γεωτρήσεις "Deepsea Metro-2" - Ενίσχυση του ενεργειακού τομέα της χώρα

Από το worldenergynews.gr
Την πρώτη του επίσκεψη πραγματοποίησε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας στο πλοίο-γεωτρύπανο της χώρας σύμφωνα με την Ανώνυμη Πετρελαϊκή Εταιρεία Τουρκίας (ΤΡΑΟ).

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu», η κρατική εταιρεία ανέφερε ότι θα το χρησιμοποιηθεί για εξορύξεις στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ απέπλευσε από τις νότιες ακτές της Νορβηγίας στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, ο υπουργός Ενέργειας Berat Albayrak τόνισε ότι ..

Ξεκίνησε η γεώτρηση στο τεμάχιο 6

Από το kathimerini.com.cy
Ποδαρικό στο 2018 έκανε το γεωτρύπανο Saipem 12000 της κοινοπραξίας ENI-TOTAL το οποίο τις πρώτες ώρες έλευσης του νέου έτους ξεκίνησε το έργο του στον στόχο «Καλυψώ». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το γεωτρύπανο ξεκίνησε και επίσημα την κάθοδό του προς το βυθό αμέσως μετά την έλευση του 2018.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πορεία του πραγματοποιήθηκε χωρίς να παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα. Το γεωτρύπανο σύμφωνα..