Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΠΣΕΕΠ


 

Γιατί «εγκλωβίζεται» η ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου

 


Τρία χρόνια είναι το εκτιμώμενο χρονικό διάστημα που χρειάζεται προκειμένου να ανακάμψει πλήρως η παγκόσμια πετρελαϊκή ζήτηση, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει «χτυπήσει» σημαντικά τη ζήτηση για jet fuel, σύμφωνα με την Bank of America Securities.

Αν και η ζήτηση για καύσιμα οδικών μεταφορών φαίνεται να έχει σχεδόν φτάσει σε προ πανδημίας επίπεδα, εντούτοις η ζήτηση για τα καύσιμα αερομεταφορών δεν παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης, λόγω των περιοριστικών μέτρων που εξακολουθούν να ισχύουν για τα αεροπορικά ταξίδια.

Η Bank of America Securities αναφέρει ότι..

ExxonMobil: ανακάλυψη κοιτάσματος πετρελαίου στη Νότια Αμερική

 


Τη 18η ανακάλυψη πετρελαίου στα παράκτια πεδία της Γουιάνα ανακοίνωσε πρόσφατα ο αμερικανικός κολοσσός ExxonMobil. H νέα ανακάλυψη αφορά την πηγή Redtail-1 και αυξάνει σημαντικά τους ανακτήσιμους πετρελαϊκούς πόρους στο πεδίο Stabroek, το οποίο εκτείνεται σε 26.800 τ.μ.

Το νέο κοίτασμα βρίσκεται 1,5 μίλι βορειοδυτικά του Yellowtail. H ΕxxonMobil πραγματοποίησε την πρώτη της εμπορική ανακάλυψη στη Γουιάνα το 2015, ενώ η παραγωγή ξεκίνησε το 2019 από την πλωτή μονάδα Liza Destiny. Η παραγωγική ικανότητα του εν..

Συνάντηση Αρβανιτίδη με Περιβαλλοντικές Οργανώσεις

 


Ύστερα από κάλεσμα που απέστειλε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης στις περιβαλλοντικές οργανώσεις,  είχε μαζί με τους γραμματείς περιβάλλοντος και ενέργειας του  Κινήματος_Αλλαγής Χάρη_Δούκα και Γιώργο_Αποστολόπουλο μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση μαζί τους, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020.

Έγινε μια ειλικρινής και ανοιχτή συζήτηση για όλα τα..