Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Γ.Γ. Εμπορίου: Αποκλίσεις στη λιανική τιμή υγραερίου κίνησης μεταξύ πρατηρίων


Αποκλίσεις που φτάνουν έως και τα 20 λεπτά το λίτρο παρατηρούνται στη λιανική τιμή του υγραερίου κίνησης μεταξύ των πρατηρίων υγρών καυσίμων Αττικής και νησιωτικής χώρας, όπως προέκυψε από έρευνα της γενικής γραμματείας Εμπορίου.

Η διαφορά αυτή, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή και Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης, μπορεί να οφείλεται σε κερδοσκοπία, σε μονοπώληση της αγοράς, σε προβλήματα του ανταγωνισμού που σχετίζονται με το κόστος μεταφοράς ή ακόμη και στη λειτουργία της ίδιας της αγοράς.
Συγκεκριμένα, οι εκπτώσεις που δίνουν οι εταιρείες διανομής στα πρατήρια πώλησης υγρών καυσίμων δεν είναι ίδιες προς όλους, ενώ το ύψος της κατανάλωσης έχει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της συμφωνίας.

Σύμφωνα, πάντως, με τα πρώτα ....

ΔΕΘ: Η ιστορία της έκθεσης σε κόμικ [εικόνες]

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΘ: Η ιστορία της έκθεσης σε κόμικ [εικόνες]
Με ένα κόμικ που παρουσιάζει με γλαφυρό και χιουμοριστικό τρόπο τους σημαντικότερους σταθμούς στην ιστορία του εκθεσιακού φορέα της Θεσσαλονίκης, η Διεθνής Έκθεση γιορτάζει τα 90 χρόνια της ιστορίας της και τα 80 χρόνια διοργανώσεων.

Τη συλλεκτική έκδοση με τον τίτλο «Δεθίστας», η οποία είναι ένα χιουμοριστικό «ταξίδι» - μέσω σκίτσων και έξυπνων διαλόγων - στα 80 χρόνια της ΔΕΘ,  ετοίμασε με...

Για πρώτη φορά στην ιστορία 3 τυφώνες κινούνται μαζί στον Ειρηνικό Ωκεανό [Εικόνες]


Τρεις μεγάλοι τυφώνες καταγράφηκαν να κινούνται ταυτόχρονα στον Ειρηνικό Ωκεανό κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία.

Οι τυφώνες Ignacio, Kilo και Jimena φωτογραφήθηκαν το Σαββατοκύριακο από τη NASA και αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού καθώς κατευθύνονταν από το Μεξικό προς τη Χαβάη.

Είναι η πρώτη φορά που τρεις καταιγίδες κατηγορίας 3 ή υψηλότερης, που έχουν δηλαδή την ισχύ να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές, φωτογραφήθηκαν να κινούνται ταυτόχρονα.

Για ένα διάστημα κατά...

Alpha Finance :τα ΕΛΠΕ θα καταγράψουν φέτος προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 176 εκατ. και EBITDA ύψους 625 εκατ. ευρώ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Την τιμή-στόχο των 7 ευρώ και τη σύσταση outperform διατηρεί για τη μετοχή των ΕΛΠΕ η Alpha Finance σε σχετική έκθεση.

Με βάση τις νέες εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, τα ΕΛΠΕ  θα καταγράψουν φέτος προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 176 εκατ. και EBITDA ύψους 625 εκατ. ευρώ.

Mεταξύ των καταλυτών, η Alpha Finance ξεχωρίζει το θέμα της πώλησης της ΔΕΣΦΑ, η οποία εφόσον ολοκληρωθεί θα ενισχύσει τα ταμεία των ΕΛΠΕ  με 212 εκατ. ευρώ.


ΠΗΓΗ:euro2day.gr

ΟΠΕΚ: Ανησυχία για την Πτώση του Πετρελαίου, Προτείνει Συνεργασία για «Δίκαιες» Τιμές

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Ανησυχίες για την πτώση των τιμών του πετρελαίου εξέφρασαν την Δευτέρα οι χώρες του ΟΠΕΚ, τονίζοντας ότι είναι «έτοιμες να μιλήσουν» με άλλους παραγωγούς για την επίτευξη «δίκαιων τιμών».
«Η διαρκής πίεση στις τιμές, που προκαλείται από την αύξηση της παραγωγής, μαζί με κερδοσκοπικές κινήσεις, παραμένει πηγή ανησυχίας για τον ΟΠΕΚ και τα μέλη του», σημειώνεται στην μηνιαία έκθεση του οργανισμού.
Ο ΟΠΕΚ αναφέρει πως θα κάνει ότι είναι δυνατό για να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που θα επιτρέψει στην αγορά να επιτύχει μια ισορροπία στην αγορά, με «δίκαιες» και «εύλογες» τιμές.
Παράλληλα, τόνισε ότι είναι πρόθυμος να συζητήσει με άλλους παραγωγούς, αλλά σε μια «ισότιμη βάση». Η συνεργασία παραμένει «κλειδί» για το μέλλον του πετρελαίου και γι' αυτό ο διάλογος είναι σημαντικός, επισημαίνεται.


ΠΗΓΗ:energia.gr

ΗΠΑ: Πάνω Από 1000 Εξέδρες Εξόρυξης Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Λιγότερες σε Σχέση με Πέρυσι Λόγω Πτώσης των Τιμών

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών στον κλάδο της εξόρυξης πετρελαίου Baker Hughes Inc. ανακοίνωσε ότι μειώθηκε την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου ο αριθμός των εξεδρών άντλησης κατά 8, φτάνοντας συνολικά τις 877. Το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, οπότε και οι τιμές βρίσκονταν στα διπλάσια επίπεδα σε σχέση με σήμερα, 1914 εξέδρες ήταν ενεργές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, που έχει έδρα στο....

Tώρα κατάλαβα γιατί ο Τσίπρας είναι πρωθυπουργός παντός καιρού...

Κέρδη 8,8% για τα futures του πετρελαίου στο υψηλότερο κλείσιμο από την 21η Ιουλίου

Κέρδη 8,8% για τα futures του πετρελαίου στο υψηλότερο κλείσιμο από την 21η Ιουλίου
Ράλι κατέγραψαν τα futures του μαύρου χρυσού την Δευτέρα, μετά την ενημέρωση από τον ΟΠΕΚ ότι οι χώρες μέλη του οργανισμού ανησυχούν για τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου και την έκθεση από την Αμερικανική αρχή Ενέργειας που έδειξε μείωση της παραγωγής για τον Ιούνιο.

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο 3,98 δολαρίων ή 8,8% στα 49,20 δολάρια το βαρέλι, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά κάτω των 44 δολαρίων το βαρέλι.

Κέρδη 4,4% για το πετρέλαιο σε σχέση με το κλείσιμο της 31ης Ιουλίου και του συμβολαίου Σεπτεμβρίου στα 47,12 δολάρια το βαρέλι.

Το Brent σημείωσε άνοδο 3,70 δολαρίων ή 7,4% στα 53,80 δολάρια το βαρέλι. Η διαφορά στις διακυμάνσεις των τιμών της ημέρας ήταν πάνω από 5 δολάρια.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Τι συμβαίνει στην Κίνα; Και νέα μεγάλη έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο - Η τρίτη μέσα στον Αύγουστο!

Αποτέλεσμα εικόνας για Τι συμβαίνει στην Κίνα; Και νέα μεγάλη έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο - Η τρίτη μέσα στον Αύγουστο!
Μυστήριο καλύπτει τις πληροφορίες που έρχονται από την Κίνα και οι οποίες αναφέρουν για νέα έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στη χώρα, στην επαρχία Shandong, την τρίτη έκρηξη συνολικά το τελευταίο μήνα και τη δεύτερη στην συγκεκριμένη επαρχία.

Τις πληροφορίες δημοσίευσε η κρατική peoples daily China, μαζί με φωτογραφία από την έκρηξη, ενώ τις ίδιες πληροφορίες αναδημοσιεύει και το Bloomberg.

Η βρετανική Mirrror αναφέρει πως η έκρηξη έγινε στην προάστιο Lijin, της πόλης Dongying, στην ίδια επαρχία Shandong

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η έκρηξη έγινε ...

Petrola 1ης Σεπτεμβρίου 1992 Ημέρα Μνήμης η σημερινή ! ! !



Η φρίκη και η κτηνωδία αποτυπωμένες σε μία φωτογραφία. Και μπορεί αυτοί που θησαυρίζουν να αποφεύγουν να θυμούνται, δεν συμβαίνει το ίδιο όμως και με τους άλλους που πληρώνουν το τίμημα της ασυδοσίας του κεφαλαίου