Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Οι κορυφαίοι παγκόσμιοι traders πιέζουν την ναυτιλιακή βιομηχανία να μειώσει τις εκπομπές CO2

 


Μερικοί από τους μεγαλύτερους παίκτες στον κόσμο των commodities και της ενέργειας ξεκίνησαν την Τετάρτη 7/10/2020 μια πρωτοβουλία για τη μείωση και τον εντοπισμό των εκπομπών από τα πλοία που ναυλώνονται καθώς οι προσπάθειες εντείνονται για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Περίπου το 90% του παγκόσμιου εμπορίου μεταφέρεται δια θαλάσσης και η ναυτιλιακή υπηρεσία του ΟΗΕ - ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) - στοχεύει στη μείωση των συνολικών εκπομπών..

Η Διολίσθηση της Τιμής του Αργού Αντανακλά τις Τεράστιες Αβεβαιότητες στην Οικονομία και τις Αγορές

 


Με την συνεχιζόμενη για τέταρτη συνεχή εβδομάδα ολίσθηση της τιμής του αργού, Brent, WTI η OPEC basket δεν έχει σημασία, και την παράλληλη επιδείνωση του διεθνούς οικονομικού κλίματος, η αρνητική καθ´ όλα εξέλιξη του ιδιαίτερα  θανατηφόρου  δεύτερου κύματος του κορωνοϊού αναδεικνύεται ως κοινός παρονομαστής

 Με τα θύματα σε όλο τον πλανήτη να έχουν ξεπεράσει για καλά το ένα εκατομμύριο, την εξεύρεση ενός θαυματουργού εμβολίου να έχει καθυστερήσει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛ.ΠΕ

 


Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ζητά μείωση 60% των εκπομπών αερίου έως το 2030

 


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την Τρίτη υπέρ ενός νομικά δεσμευτικού στόχου μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στην ΕΕ κατά 60% μέχρι το 2030, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990.

Η ολομέλεια του Κοινοβουλίου θα επικυρώσει την απόφαση με άλλη μία ψηφοφορία την Παρασκευή.

Ο στόχος που ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο είναι πιο φιλόδοξος..

ΙΣΤΟΡΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

  





Η Δημοκρατία νίκησε το φασισμό!

Οι δημοκρατικοί θεσμοί δικαίωσαν τον αντιφασιστικό αγώνα.

Η σημερινή ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης, η οποία αναγνωρίζει ότι η Χρυσή Αυγή συστάθηκε, οργανώθηκε και δρούσε ως εγκληματική οργάνωση, αποτελεί δικαίωση για..

ΕΛΠΕ: Μειώνει την τιμή-στόχο η Optima

 


Νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, στα 7 από 10,5 ευρώ, δίνει η Optima Bank, διατηρώντας τη σύσταση "buy" καθώς το περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής διαμορφώνεται στο 52,5%. 

Η χρηματιστηριακή τονίζει ότι η μετοχή έχει σημαντικά περιθώρια ανόδου σε περίπτωση ενός θετικού σεναρίου σε σχέση με τον κορωνοϊό (περιορισμό της πανδημίας εντός..

ΕΙΑ: Ποιά θα είναι η πτώση στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ ΤΟ 2020 - Τι ακολουθεί

 


Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται να μειωθεί κατά 800.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) φέτος στα 11,45 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) την Τρίτη 6/10/2020, μια μικρότερη μείωση από την προηγούμενη μηνιαία πρόβλεψη για πτώση 870.000 bpd.

Ο οργανισμός εκτιμά ότι η παραγωγή αυξήθηκε στα 11,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το Σεπτέμβριο και αναμένει ότι θα μειωθεί γενικά σε 11 εκατομμύρια βαρέλια..

Ορόσημο ο Δεκέμβριος για τις σχέσεις ΕΛΠΕ με Βόρεια Μακεδονία – Ρωσική κυριαρχία στην αγορά καυσίμων των Σκοπίων

 


Καταληκτικός μήνας των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στα Ελληνικά Πετρέλαια και του κράτους της Βόρειας Μακεδονίας είναι ο Δεκέμβριος.

Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της υπόθεσης στο διαιτητικό δικαστήριο για τη διεκδίκηση από τα ΕΛ.ΠΕ αποζημίωσης ύψους 32 εκ. δολ. για την αθέτηση των συμβατικών υποχρεώσεων προμήθειας καυσίμων της Β. Μακεδονίας κατά την περίοδο 2008-2011.

Μέχρι τότε, οι δύο πλευρές θα επιδιώξουν να επιλύσουν..

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΣΕΕΠ - ΠΕ.ΣΥ ΒΕΘ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛ.ΠΕ