Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ «ΝΤΑΟΥΛΙΑ» ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΥΓΗ»

Από το gsee.gr
Με ένα βαρύγδουπο τίτλο και με αναληθές ρεπορτάζ, το οποίο διαστρεβλώνει πλήρως τις θέσεις της ΓΣΕΕ, κάποιοι στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ» επιχειρούν για ακόμη μία φορά να ικανοποιήσουν το κομματικό αναγνωστικό κοινό τους, αλλά και να επιδείξουν την αφοσίωσή τους στο κόμμα τους.

Ο συντάκτης του ρεπορτάζ, με τα γραφόμενά του σχετικά..

Το Συμβούλιο της ΕΕ εκδίδει διαπραγματευτικές οδηγίες για τον εκσυγχρονισμό της Συνθήκης για το Χάρτη Ενέργειας - Η ασφάλεια επενδύσεων στο επίκεντρο

Από το energypress.gr
Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσε σήμερα εντολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις σχετικά με τον εκσυγχρονισμό της Συνθήκης για τον Χάρτη Ενέργειας (ΣΧΕ). Επίσης, εξέδωσε τις αντίστοιχες διαπραγματευτικές οδηγίες, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συμβουλίου. 

Στόχος των διαπραγματεύσεων είναι..

Eni: Συνεχίζει με εννέα ακόμη γεωτρήσεις μέχρι το 2020 στο κοίτασμα Zohr απογειώνοντας την παραγωγή Φ.Α.

Από το energypress.gr
Σε εννέα επιπλέον γεωτρήσεις-στόχους σχεδιάζει να προχωρήσει η ιταλική ενεργειακή εταιρεία Eni στο κοίτασμα Zohr μέχρι το 2020 με σκοπό να επιτύχει τους στόχους παραγωγής που έχουν συμφωνηθεί με το Υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου, όπως μεταφέρουν πηγές της βιομηχανίας στον Τύπο και μεταδίδει το energyegypt.net.

Ειδικότερα, το σχέδιο ανάπτυξης..

Μετά τη "σωτηρία των εργαζομένων" της ΔΕΗ, να αναμένεται η "σωτηρία των εργαζομένων" και της Λάρκο;


Από το greeklignite.blogspot.com
Είναι ομολογουμένως "συγκινητική" η "προθυμία" και η ταχύτητα της νέας κυβέρνησης να "σώσει τους εργαζόμενους" της ΔΕΗ ΑΕ, προφανώς περίπου όπως "έσωσε" τη χώρα τόσο το 2009 όσο και το 2012-14. Φυσικά το ιστολόγιο σας έχει ενημερώσει πριν τις εκλογές για τις πραγματικές τους προθέσεις κι αυτά που βλέπουμε αυτές τις μέρες είναι η προετοιμασία του επικοινωνιακού περιτυλίγματος, με το οποίο θα σερβίρουν τη δήθεν "σωτηρία" της ΔΕΗ. Με βεβαιότητα η επωδός θα είναι "έτσι όπως τα 'κανε ο Σύριζα, δεν υπάρχει..

Spiegel: Monopoly στη Μεσόγειο για το φυσικό αέριο της Κύπρου

Από το energypress.gr
Με αφορμή την αναμενόμενη επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα λόγω των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, ο γερμανικός Τύπος σήμερα αναφέρεται στο φυσικό αέριο της Κύπρου.

Μερικοί ενδεικτικοί τίτλοι γερμανικών μέσων ενημέρωσης που αναφέρονται εκτενώς στη διένεξη Τουρκίας-Κύπρου για τις γεωτρήσεις φυσικού αερίου ανοιχτά της Μεγαλονήσου είναι: ZDF «Σε ποιόν ανήκει το φυσικό..

«Πιστή» στον OΠΕΚ+ η Σαουδική Αραβία

Από το naftikachronika.gr
Η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να υποχωρήσει κάτω από τα 10 εκατ. βαρέλια/ημέρα καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου ενώ οι εξαγωγές της δεν θα ξεπεράσουν τα 7 εκατ. βαρέλια/ημέρα στην προσπάθεια του Θρόνου να μην καταποντιστεί η αγορά από υπερπροσφορά, σημείωσε πρόσφατα Σαουδάραβας αξιωματούχος στο S&P Platts.

Παράλληλα η Σαουδική Αραβία, η υφιστάμενη..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΕΠΡΝ-ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) σας καλούμε σε έκτακτη γενική συνέλευση κατά την διάρκεια της πεντάωρης στάσης εργασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουλίου 2019 και ημέρα Πέμπτη 06:00 έως 11:00

με θέμα:

WWF Ελλάς προς Πρωθυπουργό: Επείγοντα μέτρα για την κλιματική κρίση και το περιβάλλον

Από το worldenergynews.gr
Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απηύθυνε ο γενικός διευθυντής της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς, επισημαίνοντας πέντε άξονες περιβαλλοντικής πολιτικής για μια επείγουσα και αναγκαία στροφή της χώρας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Ελλάδα έχει μείνει αισθητά πίσω στον αγώνα για απελευθέρωση από το ξεπερασμένο, οικονομικά ασύμφορο και βαριά ρυπογόνο μοντέλο του λιγνίτη και των υδρογονανθράκων, ενώ επί σειρά ετών οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν..