Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Νέα αναβολή για την short list του ΔΕΣΦΑ

Από το newmoney.gr
Σε νέα συνεδρίαση παραπέμπεται η απόφαση για την κατάρτιση της short list για το ΔΕΣΦΑ αφού το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ δεν κατέληξε σε οριστικές αποφάσεις κατά την σημερινή του συνεδρίαση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η καθυστέρηση οφείλεται στις πρόσθετες διευκρινίσεις που ζητούν, οι σύμβουλοι προκειμένου να διατηρήσουν ή να "αποβάλλουν" από την διαδικασία συγκεκριμένη κοινοπραξία που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το έργο αλλά ωστόσο εμφανίζεται να μην πληρεί τα κριτήρια του διαγωνισμού.

Στην λίστα υποψηφιοτήτων για το ΔΕΣΦΑ φιγουράρουν έξι κοινοπραξίες με στόχο την επιλογή αναδόχου ως τα τέλη του έτους:

ΕΕ: Τι προβλέπει ο νέος κανονισμός για την ασφάλεια εφοδιασμού με φυσικό αέριο

Από το worldenergynews.gr
Ένα κράτος μέλος θα μπορεί να ενεργοποιεί τον μηχανισμό αλληλεγγύης καλώντας τα άλλα κράτη μέλη να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση μιας σοβαρής κρίσης εφοδιασμού με φυσικό αέριο σύμφωνα με τον νέο κανονισμό  που υιοθέτησε σήμερα 12/9 το Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Προτεραιότητα θα δίνεται στην επάρκεια εφοδιασμού με φυσικό αέριο για τα νοικοκυριά, τις εγκαταστάσεις τηλεθέρμανσης και τις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες, όπως τα νοσοκομεία. 

Ο νέος κανονισμός ορίζει τέσσερις ομάδες κινδύνου οι οποίες θα αποτελούνται ..

ΔΝΤ: Το πετρέλαιο θα έχει την «μοίρα» του άνθρακα – Οι νέες τεχνολογίες βάζουν τέλος στην κυριαρχία του

Από το bankingnews.gr
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν βιώσει μία επαναστατική ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία
Το τέλος της κυριαρχίας για τον «μαύρο χρυσό» -όπως αποδεικνύουν και οι επί μακρόν, πλέον, χαμηλές τιμές στο εμπόρευμα- θυμίζει κατά πολύ την πορεία που ακολούθησε ο άνθρακας τις τελευταίες δεκαετίες, επισημαίνει σε έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς το άλλοτε πλήρως εξαπλωμένο ορυκτό έχει συρρικνώσει κατά πολύ τα μερίδια στην αγορά.

Όπως διαπιστώνει (και) το Ταμείο, μια μεταβατική επανάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη και θα μπορούσε να μεταμορφώσει πλήρως την πετρελαϊκή αγορά τις επόμενες δεκαετίες.

Όταν οι τιμές του πετρελαίου ξαφνικά μειώθηκαν κατά το ήμισυ από πάνω από 100 δολάρια το βαρέλι, το 2014, η μελέτη του Ταμείου κατέληξε τότε..

Οι έντονες ανησυχίες της πετρελαϊκής βιομηχανίας της RBC

Από το worldenergynews.gr
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν επιβαρυνθεί από τις ανησυχίες ότι η ζήτηση έχει φτάσει σε εκείνο το σημείο που «πριονίζει» τις αποτιμήσεις περισσότερο από άλλους παράγοντες όπως η απειλή από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και της εθνικές πολιτικές που αποσκοπούν στην απαγόρευση των οχημάτων που κινούνται με βενζίνη και ντίζελ στο μέλλον.

Αυτό επισημαίνει η Helima Croft της RBC τονίζοντας ότι «για τους παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ». 

Όταν είναι στα 45 δολ. κανείς δεν..

"Πράσινες" θέσεις εργασίας στη Γερμανία: μετά τα Φ/Β χάνουμε και τα αιολικά;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Στο τέλος Μαρτίου 2016 είχαμε δει μια έκθεση για τις τάσεις ανά τον πλανήτη στις επενδύσεις σε διάφορες μορφές ΑΠΕ. Η έκθεση είχε τίτλο Global Trends in Renewable Energy Investment 2016 και συντάχθηκε σε συνεργασία του Bloomberg New Energy Finance (BNEF) με το Frankfurt School-UNEP Collaborating Centre στα πλαίσια του United Nations Environment Program (UNEP). Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, κι όπως φαίνεται στο διάγραμμα, η τάση των επενδύσεων για νέες ΑΠΕ στις ανεπτυγμένες χώρες είναι σαφώς πτωτική μετά το 2011, χρονιά που φαίνεται να κορυφώνεται η αιολική παράνοια. Σε συνδυασμό προς τη μείωση των επενδύσεων στη Κίνα, απ' τον Απρίλη 2016 είχα εκτιμήσει πως κάπου στο 2020 μάλλον τελειώνει το μεγάλο πάρτι των αιολικών κι αυτό που θα μείνει θα είναι οι δεκάδες χιλιάδες ανεμογεννήτριες που περιμένουν στη σειρά για αποσυναρμολόγηση, καθώς τα πρώτα αιολικά πάρκα, με τις κατά κανόνα μικρού μεγέθους ανεμογεννήτριες, θα συμπληρώνουν το όριο ζωής τους. Τότε θα δούμε "πόσα απίδια βάνει ο σάκος", ποιος θα πληρώσει την αποξήλωση των άχρηστων αιολικών και πόσοι θα βάλουν νέες, μεγαλύτερες ανεμογεννήτριες ΧΩΡΙΣ επιδοτήσεις.

Χωρίς νέες επενδύσεις στην ΕΕ και με την Κίνα "να έχει..

ΕΔΕΥ: Η DNV επιλέχθηκε ως ειδικός για τους ελέγχους στις υφιστάµενες υπεράκτιες εγκαταστάσεις

Από το energypress.gr
Ολοκληρώθηκε ο ∆ιαγωνισµός που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) με αντικείµενο την ανεύρεση ενός διεθνούς “expert”, αρµοδίου για τη διεξαγωγή ελέγχου στις υφιστάµενες υπεράκτιες εγκαταστάσεις της Ελλάδος, καθώς και για την εκπαίδευση του προσωπικού που θα προσληφθεί για το σκοπό αυτό από την Ε∆ΕΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της EDEY, ως ανάδοχος για το ως άνω έργο επελέγη η εταιρεία DNV GL, η οποία ειδικεύεται στα ..

Επιστρέφει η ΕΚΟ στην αγορά της Γεωργίας μέσω συνεργασίας με τη Wissol

Από το energypress.gr
Η Wissol Petroleum Georgia, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής καυσίμων στη Γεωργία, συμφώνησε με τα ΕΛΠΕ τη δημιουργία ενός μεγάλου και κεντρικού πρατηρίου με τη "σημαία" της ΕΚΟ στην Τυφλίδα.

Η συμφωνία οδηγεί στην επιστροφή της ελληνικής εταιρείας στη Γεωργία, όπου δραστηριοποιήθηκε αρχικά το 1996, όταν τα ΕΛΠΕ έγιναν ένας από τους πρώτους ξένους επενδυτές στη χώρα και κατέκτησαν μερίδιο 5% στην τοπική αγορά με 16 πρατήρια.

Όπως δήλωσε...

Κάτω από μισό τρις κ.π φυσικού αερίου περιέχει το κοίτασμα «Ονησίφορος» στην Κύπρο – Τα πλήρη αποτελέσματα

Από το worldenergynews.gr
Λιγότερο από μισό τρισεκατομμύριο κυβικά πόδια φυσικού αερίου κατέδειξε η γεώτρηση στο κοίτασμα "Ονησίφορος", δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης σε διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα για την ολοκλήρωση της γεώτρησης στο υπεράκτιο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ.

Τα αποτελέσματα αυτά, σημείωσε, δεν καθιστούν το κοίτασμα από μόνο του εμπορεύσιμο, ωστόσο ανέφερε ότι η ανακάλυψη είναι ενθαρρυντική, αφού επιβεβαιώνει την ύπαρξη πετρελαϊκού συστήματος (ανακάλυψη φυσικού αερίου) και ανθρακικού ταμιευτήρα εντός της κυπριακής  ΑΟΖ, παρόμοιου με αυτού του αιγυπτιακού κοιτάσματος "Ζορ".

Τις προηγούμενες μέρες ..

Επανήλθε σε λειτουργία το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα

Από το energypress.gr
Ξανά σε λειτουργία βρίσκεται το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ της Ελευσίνας, πρώτα με τη μονάδα hydrocracker που ξεκινά και επίσημα από σήμερα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα πάρουν μπροστά και οι υπόλοιπες μονάδες, δηλαδή το Flexicocker, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.

Το διυλιστήριο της Ελευσίνας παρέμενε κλειστό εδώ και ενάμισι μήνα, μετά από βλάβη που παρουσιάστηκε στην μονάδα υδρογόνου στις 10 Ιουλίου. 

Εμπειρογνώμονες της εταιρείας που είχε κατασκευάσει το έργο, έπειτα από επιτόπια επίσκεψη στο διυλιστήριο, είχαν διαπιστώσει ότι ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΕ στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΙΝΥΑΕ


Από το poenergias.gr
Συναδέλφισσες,συνάδελφοι,

Οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων στο ΔΣ του ΕΛΙΝΥΑΕ κατέθεσαν μια σειρά
προτάσεων που περιλαμβάνουν τη διακοπή λειτουργίας 4 Παραρτημάτων - με απόλυση των
συναδέλφων εκεί - και ανοίγουν το δρόμο για βλαπτικές μεταβολές στις εργασιακές σχέσεις,
χωρίς ταυτόχρονα να υπάρχει σαφές σχέδιο που να διασφαλίζει την ανάπτυξη του έργου του
Ινστιτούτου.

Η μεθόδευση για συρρίκνωση της δραστηριότητας του Ινστιτούτου πραγματοποιείται σε μια
περίοδο..