Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ

 


38o Συνέδριο ΓΣΕΕ

 




Ξεκινούν την Πέμπτη 9 Μαρτίου το απόγευμα και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 12 Μαρτίου οι εργασίες του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “ΑΠΟΛΛΩΝ” του ομίλου Διβάνη, στο Καβούρι Αττικής.

Στο Συνέδριο, θα πραγματοποιηθούν..

Πετρέλαιο τέλος από Ρωσία προς Πολωνία




 Η ρωσική εταιρεία Transneft επρόκειτο να διοχετεύσει ρωσικό πετρέλαιο στα πολωνικά διυλιστήρια στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά οι πολωνικές παραγγελίες δεν πληρώθηκαν, με αποτέλεσμα οι παραδόσεις προς την Πολωνία να εξαιρεθούν από το πρόγραμμα εξαγωγών που..

Η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ τον Φεβρουάριο εκτινάχθηκε κατά 150.000 Bpd

 



Η παραγωγή αργού πετρελαίου του ΟΠΕΚ για τον Φεβρουάριο ήταν, κατά μέσο όρο, 150.000 bpd μεγαλύτερη από ό,τι ήταν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με έρευνα του Reuters την Τρίτη. 

Η παραγωγή αργού πετρελαίου του ΟΠΕΚ τον..

Η Shell εξέτασε το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης στις ΗΠΑ επιδιώκοντας υψηλότερη αξία

 



Η εκτελεστική ηγεσία της Shell συζήτησε να εγκαταλείψει την Ευρώπη και να μετεγκατασταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τους Financial Times , επικαλούμενες ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν τη συζήτηση.

Σύμφωνα με πηγές των FT, ο νέος διευθύνων σύμβουλος του..

Η διακοπή του διυλιστηρίου του Κολοράντο προκάλεσε αύξηση των τιμών των καυσίμων

 




Το μοναδικό διυλιστήριο πετρελαίου στο Κολοράντο έκλεισε στα τέλη Δεκεμβρίου μετά από ζημιές από τον εξαιρετικά κρύο καιρό και αναμένεται να παραμείνει εκτός λειτουργίας για μήνες για να επισκευαστεί, δήλωσε ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής του διυλιστηρίου, η Suncor με έδρα το Κάλγκαρι. Η διακοπή του διυλιστηρίου μπορεί..

Η BP επενδύσει 2 δισ. δολάρια για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου στην Ισπανία

 




Η BP ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σχεδιάζει να επενδύσει έως και 2 δισ. ευρώ έως το 2030 στο διυλιστήριο της στην Ισπανία για την παραγωγή υδρογόνου και βιοκαυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Η βρετανική εταιρεία σκοπεύει να..

Glencore: Της επιβλήθηκε πρόστιμο 700 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ για εμπλοκή σε δωροδοκία




 

Αμερικανίδα δικαστής επέβαλε την Τρίτη πρόστιμο συνολικού ύψους 700 εκατ. δολαρίων στην Glencore μετά την παραδοχή της ελβετικής εταιρείας για εμπλοκή της επί μια δεκαετία σε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ» ΓΙΑ ΔΕΠΑ

 


Κοίτασμα Έψιλον: Ολοκληρώνεται η κατασκευή της βάσης για την εξέδρα Λάμδα, την πρώτη στη χώρα μετά τον Πρίνο πριν από 45 χρόνια

 



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η άνω των 150 εκατ. δολ. επένδυση της Energean για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον στον Κόλπο της Καβάλας. 

Ειδικότερα, ολοκληρώνεται στην Κοστάντζα της Ρουμανίας η κατασκευή της..

Ερυθρά Θάλασσα: Αναζητείται τάνκερ-γίγας για να προλάβει περιβαλλοντική καταστροφή

 




Μία τεράστια οικολογική καταστροφή στην Ερυθρά Θάλασσα προσπαθεί να προλάβει ο ΟΗΕ, απευθύνοντας έκκληση στους ιδιοκτήτες «σούπερ τάνκερ» να βοηθήσουν στέλνοντας ένα πλοίο στην περιοχή. 

Το πρόβλημα ξεκινά με το γιγαντιαίο πετρελαιοφόρο «FSO Safer», που είναι αγκυροβολημένο στα..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΕΔΑ

 


Οι εκρήξεις στον Nord Stream οδήγησαν σε «οικολογική καταστροφή»

 




Οι εκρήξεις του Σεπτεμβρίου του 2022 που προκάλεσαν την καταστροφή τμημάτων στους αγωγούς Nord Stream, οι οποίοι διέρχονται από τη Ρωσία προς τη Γερμανία μέσω του βυθού της Βαλτικής Θάλασσας, οδήγησαν σε οικολογική καταστροφή και έθεσαν σε κίνδυνο τοπικά και..

Elpedison: Κέρδη προ φόρων 161 εκατ το 2022 - Στις 3.173 GWh η παραγωγή του 2022

 





Αυξημένη κερδοφορία παρουσίασε η Elpedison το 2022 με EBITDA στα 185 εκατ ευρώ και κέρδη προ φόρων 161 εκατ.

Από αυτά καθαρά..