Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Eni: Οι υποθαλάσσιες γεωτρήσεις στην Ελλάδα μπορεί να φέρουν περισσότερες εκπλήξεις

Από το capital.gr
Ο επικεφαλής του διερευνητικού τομέα της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ Λούκα Μπερτέλι, δήλωσε ότι "οι υποθαλάσσιες γεωτρήσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα, μπορεί τελικά να φέρουν περισσότερες εκπλήξεις".

Μιλώντας στο συνέδριο Eastern Mediterranean Gas στην Λευκωσία, ο κ. Μπερτέλι σημείωσε ότι "η ενέργεια θα μπορούσε να φέρει..

Έρευνα: Τα εργοστασιακά ρομπότ στις ΗΠΑ θα κοστίζουν λιγότερο από τους εργάτες στην Αφρική μέσα σε 20 χρόνια

Από το naftemporiki.gr
Μέσα σε λιγότερο από δύο δεκαετίες θα είναι πιο φθηνό να χρησιμοποιεί κανείς ρομπότ στα εργοστάσια των ΗΠΑ από το να προσλαμβάνει εργάτες στην Αφρική, προειδοποιεί νέα έρευνα.

Η πτώση του κόστους της αυτοματοποίησης αναμένεται να προκαλέσει απώλειες θέσεων εργασίας, καθώς οι βιομηχανίες φέρνουν τα εργοστάσιά τους πίσω στις πλουσιότερες οικονομίες. Κάποιοι αναλυτές θεωρούν ότι..

Αίγυπτος – Λίβανος: Σημαντικές οι ανακαλύψεις φυσικού αερίου

Από το sigmalive.com
Πολύ σημαντικές για την περιοχή οι ανακαλύψεις Φ.Α., λένε αξιωματούχοι από Αίγυπτο και Λίβανο.

Στη σημασία και στα νέα δεδομένα που δημιούργησαν οι ανακαλύψεις Φυσικού Αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αναφέρθηκαν αξιωματούχοι από τον Λίβανο και την Αίγυπτο, στο Συνέδριο Eastern Mediterranean Gas Conference που..

ΚΟΥΙΖ

Ποια παράταξη ισορροπεί σε δυο βάρκες;

ΕΙΑ: Υποχώρηση κατά 2,6 εκατ. βαρέλια στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr

Πτώση σημείωσαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, καθώς μειώθηκαν οι εισαγωγές, ενώ υποχώρησαν και τα αποθέματα βενζίνης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα 21/3/2018 η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Tα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν..

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. Του Σωματείου «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ ΑΒΕΕ»


Στο Μαρούσι σήμερα 20/03/2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 16:00, συνήλθαν σε Συνεδρίαση τα νεοεκλεγμένα μέλη για το Δ.Σ. του προαναφερόμενου Σωματείου που εκλέχθηκαν από τις αρχαιρεσίες της 12/3/2018 με θέμα: Συγκρότηση σε Σώμα.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ (άπαντες): Μ.Χήρα,Κ.Πετρόγιαννη,Κ.Τσερφόλιος,Π.Θεοδοσιου,Π.Περουτσέας, Σ. Σπυράντης, Σ.Μαγκανιώτης, Λ.Μυλωνάς,Μ.Καραβιτάκης,Ε.Δημάκης,Κ. Κόμης.

Τα μέλη του Δ.Σ. προχώρησαν με βάση το καταστατικό..

Πιο φιλελεύθερο και από τα "φιλελεύθερα"ευρωπαϊκά, είναι το ελληνικό "αριστερό" μοντέλο πώλησης του ΔΕΣΦΑ

Από το energypress.gr
Μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, το ΤΑΙΠΕΔ θα ανακηρύξει τον προτιμητέο επενδυτή για την εξαγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το τίμημα που προτίθενται να καταβάλουν οι δύο ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες (SNAM, FLUXΥS, ENAGAS η μία, και REGANOSA, EBRD,TRANSGAZ η άλλη) θα είναι έως και πολύ υψηλότερο από τα 400 εκατομμύρια που πρόσφερε πριν από πέντε χρόνια η αζέρικη SOCAR.

Έτσι λοιπόν, με κατακύρωση στον πλειοδότη που θα προσφέρει..

Τι θα κάνουν 500.000 κάτοχοι I.X. μετά την ευρωπαϊκή «δαιμονοποίηση» των κινητήρων diesel

Από το protothema.gr
Τα δεδομένα στις μετακινήσεις που καθιστούν ορατό τον κίνδυνο οι κάτοχοι πετρελαιοκίνητων οχημάτων να μείνουν με το αυτοκίνητο… στα χέρια!
Αλλάζουν ραγδαία τα δεδομένα στις πωλήσεις αυτοκινήτων και σε ό,τι αφορά την επιλογή των αγοραστών σχετικά με το καύσιμο. Οπως έχουμε γράψει πολλές φορές, οι Ελληνες έπεσαν με μανία στις νέες επιλογές που προέκυψαν μετά την άρση της ανόητης απαγόρευσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων diesel σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η δεδομένη οικονομία καύσιμου, σε συνδυασμό με ..