Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

ITER: Ξεκίνησε η συναρμολόγηση του αντιδραστήρα σύντηξης υδρογόνου (βίντεο)





Ο γιγαντιαίος αντιδραστήρας σύντηξης υδρογόνου στη Νότια Γαλλία, του διεθνούς προγράμματος ITER, ξεκίνησε να συναρμολογείται.

«Με την πυρηνική σύντηξη, το υδρογόνο μπορεί να αποτελέσει υπόσχεση για το μέλλον, προσφέροντάς μας μη..

Κινεζική Παρέμβαση στην Αγορά Πετρελαίου


Πετρέλαιο το οποίο αποθηκεύεται στις τεράστιες εγκαταστάσεις της Κίνας βρίσκει και πάλι τον δρόμο του πίσω στις διεθνείς αγορές, διότι οι συναλλασσόμενοι αρπάζουν την ευκαιρία να αντλήσουν φθηνό εμπόρευμα για να το μεταπωλήσουν σε περιφερειακά διυλιστήρια. Το υπό ερώτηση φορτίο, το οποίο φθάνει μόλις το 1 εκατομμύριο βαρέλια, το προμηθεύουν χρηματιστηριακοί οίκοι μέσω της προθεσμιακής αγοράς της Σαγκάης (ΙΝΕ).

Φορτώνεται δε από τις 14 δεξαμενές της εν λόγω αγοράς, που είναι..

Η πανδημία COVID-19 ενισχύει την ανάγκη προστασίας των εργαζομένων από την έκθεση σε βιολογικούς παράγοντες


Μια νέα έκθεση στην οποία συνοψίζονται τα πορίσματα ενός μεγάλου έργου του EU-OSHA έχει στόχο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την έκθεση σε βιολογικούς παράγοντες στον χώρο εργασίας και να παράσχει σημαντικές πληροφορίες για τους αρμόδιους χάραξης πολιτικής.

Η έκθεση σε βιολογικούς παράγοντες στον χώρο εργασίας συνδέεται με πολυάριθμα προβλήματα υγείας, καθώς και με λοιμώδη νοσήματα και αλλεργίες. Παρόλο που πλήττεται ευρύ φάσμα επαγγελμάτων, υπάρχει ελλιπής ενημέρωση γύρω από το θέμα αυτό γενικώς.

Τα πορίσματα του έργου είναι..

Νέα έκθεση: Τριπλασιασμός των πλαστικών αποβλήτων στους ωκεανούς έως το 2040


Τριπλασιασμός των πλαστικών απορριμμάτων στους ωκεανούς αναμένεται να υπάρξει τα επόμενα 20 χρόνια, σύμφωνα με νέα έκθεση που αναδημοσιεύει το Bloomberg.

Ωστόσο, ο όγκος αυτός θα μπορούσε να μειωθεί κατά 80%, σύμφωνα με την ανάλυση, λαμβάνοντας μέτρα για τη μείωση της ανάπτυξης παρθένου πλαστικού, τη βελτίωση των συστημάτων συλλογής απορριμμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο και την επένδυση στη δημιουργία πλαστικών υλικών που είναι πιο εύκολο να..

Motor Οil: Συνεχής Προσπάθεια για Ανάπτυξη και Ισχυρή Δέσμευση για την Προστασία και Βελτίωση του Περιβάλλοντος


Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών η Motor Oil εξακολούθησε την αναπτυξιακή της πορεία έχοντας εξελιχθεί σε ηγέτιδα δύναμη στον χώρο της διύλισης αργού πετρελαίου και της εμπορίας προϊόντων στην Ελλάδα και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Ανατ. Μεσογείου. Με ενοποιημένο κύκλο εργασιών που το 2019 έφθασε τα € 9,37 δισεκ, ελαφρά μειωμένο σε σχέση με το 2018 όταν αυτός διαμορφώθηκε στα € 9,52 δισεκ., και ισχυρή κερδοφορία στα € 474 εκατ. (€ 495,1 εκατ. το 2018) ο Όμιλος παραμένει..

Πετρέλαιο: Πολύ πιθανό η τιμή να πέσει παρά να ανέβει


Η ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου πλήττεται από δύο πλευρές.

Οι τιμές του αργού τύπου Brent έχουν αυξηθεί κατά 128% από τα χαμηλά του Απριλίου, παραμένοντας πάνω από τα 40 δολάρια το βαρέλι από τα μέσα Ιουνίου. Όμως, η αύξηση της προσφοράς και η ολοένα και μειούμενη ζήτηση δεν είναι καλός οιωνός για όσους θέλουν να δουν τις τιμές του πετρελαίου να συνεχίσουν να ανεβαίνουν.

Οι παραγωγοί του OPEC+, οι οποίοι έχουν προβεί σε πρωτοφανείς..