Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Wood Mackenzie: Η οικονομία των ρωσικών διυλιστηρίων παραμένει ισχυρή παρά το επικείμενο ανώτατο όριο τιμών στην Ευρώπη

 




Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η ΕΕ προτείνει ανώτατο όριο τιμής $100/bbl σε ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα όπως το ντίζελ, το καύσιμο αεριωθουμένων και η βενζίνη και ένα ανώτατο όριο $45/bbl σε προϊόντα με έκπτωση όπως το μαζούτ, δεν θα επηρεάσει σοβαρά τα ρωσικά διυλιστήρια, σύμφωνα με Wood Mackenzie. Μιλώντας στα γραφεία..

Η φωτιά στο σουηδικό διυλιστήριο πετρελαίου της Nynas AB έχει σβήσει

 








Η πυρκαγιά, που ξέσπασε την Τρίτη στο  διυλιστήριο  πετρελαίου της Nynas AB στη σουηδική πόλη Nynashamn, στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας, κατασβέστηκε, ανακοίνωσε η εταιρεία.

"Η φωτιά ξέσπασε τα..

BP Energy Outlook 2023: Τα τρία σενάρια του ενεργειακού μετασχηματισμού μέχρι το 2050 - Διαγράμματα

 






O πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας αναμένεται να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα, σύμφωνα με το Energy Outlook της BP. H σύγκρουση οδηγεί σε καθοδική αναθεώρηση για το παγκόσμιο ΑΕΠ και την ενεργειακή..

Exxon Mobil: Κατέρριψε τα ρεκόρ των δυτικών πετρελαϊκών - Στα 59 δισ. δολ. τα κέρδη το 2022

 




Η Exxon Mobil ανακοίνωσε κέρδη 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2022, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη, κερδίζοντας περίπου 6,3 εκατομμύρια δολάρια την ώρα πέρυσι και σημειώνοντας όχι μόνο εταιρικό ρεκόρ αλλά..

Η ΑΝΙΣΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 








Ποιος πληρώνει τους φόρους στην Ελλάδα; Το ερώτημα αυτό αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα οικονομικής πολιτικής ειδικά κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα από το 2009. Την περίοδο αυτή η φορολογική επιβάρυνση αυξήθηκε σε όλα τα εισοδηματικά στρώματα, καθώς σημαντικές αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών συμβάδισαν με..