Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Τι Πρέπει να Προσέξουμε Στις Αγορές Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου το 2021

 


Καθώς πριν από λίγες ημέρες αποχαιρετήσαμε το όλο με δυσάρεστες εκπλήξεις 2020 και ξεκινήσαμε με πολλές ελπίδες, κυρίως λόγω του εμβολίου, το νέο έτος, εκτιμούμε ότι αξίζει μια σύντομη ανασκόπηση των σημαντικών εξελίξεων στις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου για την χρονιά που πέρασε και των προεκτάσεών τους στο 2021. Μια χρόνια που κυριάρχησε η πανδημία του κορωνοϊού, που ξεκίνησε στην Κίνα αλλά πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλο τον πλανήτη, και η παταγώδης..

Η πανδημία «έριξε» την ετήσια παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας

 





Για πρώτη φορά από το 2008 μειώθηκε η παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία το περασμένο έτος, φτάνοντας μάλιστα στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2011 μετά την παγκόσμια συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής και της αργής ζήτησης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το Reuters, η παραγωγή συμπυκνωμάτων..

Αίγυπτος: Συμφωνίες με Exxon, Chevron και Total και Άλλες Εταιρείες για Έρευνες Υδρογονανθράκων Συνολικής Αξίας 1 Δις Δολ.

 


Εννέα συμφωνίες ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου υπέγραψε η αιγυπτιακή κυβέρνηση, συνολικής αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με τοπικές και διεθνείς εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες και οι Exxon Mobil, Chevron και Total

«Η Αίγυπτος έχει ως προτεραιότητα να προσελκύσει νέες διεθνείς επενδύσεις στην εξερεύνηση φυσικού αερίου και πετρελαίου και να συνάψει συμφωνίες..

Βενεζουέλα: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τη δεκαετία του '40 οι εξαγωγές πετρελαίου το 2020

 


Στο χαμηλότερο επίπεδο από τη δεκαετία του 1940 διαμορφώθηκαν οι εξαγωγές πετρελαίου στη Βενεζουέλα, μετά από τις αυστηρότερες κυρώσεισ που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές πετρελαίου υποχώρησαν κατά 376.500 βαρέλια ημερησίως το 2020, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv Eikon και εσωτερικών εγγράφων..

GlobalData: Οι παραγωγοί πετροχημικών της Βόρειας Αμερικής ενδέχεται να δουν μακροπρόθεσμο πλεονέκτημα κόστους μειώνοντας το CAPEX

 


Το πλεονέκτημα σχιστολιθικού αερίου των πετρελαϊκών εταιρειών της Βόρειας Αμερικής ενισχύει τις επενδύσεις στην περιοχή, κυρίως στις ΗΠΑ. Ωστόσο, η πτώση των τιμών του πετρελαίου μείωσε αυτό το πλεονέκτημα και είναι πιθανό να επηρεάσει την κερδοφορία. Οι πετροχημικές εταιρείες της Βόρειας Αμερικής που προσπαθούν να ρυθμίσουν αποτελεσματικά τις επενδύσεις, σύμφωνα με τις τάσεις της αγοράς, θα ενισχύσουν...