Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Έρευνα για δραστηριότητες εκμετάλλευσης ΦΑ στην Αν. Μεσόγειο

Από το energy.reporter.com.cy
Η επιτροπή Επιστημονικών και Τεχνολογικών μελετών του Ευρωκοινοβουλίου (STOA) ενέκρινε χθες Πέμπτη την πρόταση του Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, Ν. Συλικιώτη, για χρηματοδότηση έρευνας σχετικά με την επιλογή των καλύτερων νέων τεχνολογιών προκειμένου να επιτευχθεί η αξιοποίηση των αποθεμάτων φυσικού αερίου στην Ανατ. Μεσόγειο με πλήρη ασφάλεια και προστασία του περιβάλλοντος και της περιοχής.

Συγκεκριμένα στην πρόταση που κατέθεσε ο κ. Συλικιώτης επισημαίνει πως οι προοπτικές που δημιουργούνται με την πρόσφατη ανακάλυψη των αποθεμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και δη στην ΑΟΖ της Κύπρου, είναι πολλά υποσχόμενες για την ενίσχυση της ενεργειακής τροφοδοσίας και την διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της Ένωσης. Εν τούτοις, συμπληρώνει..

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ με επιστολή της προς την Υπουργό Εργασίας, ενημερώνει για τους λόγους που δε θα συμμετάσχει στην Εθνική Αντιπροσωπεία της χώρας μας, για την Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Διάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, που θα διεξαχθεί αρχές Οκτώβρη στην Κωνσταντινούπολη.

Η Συνομοσπονδία αιτιολογεί την απόφασή της τονίζοντας τις αντιδημοκρατικές και κατασταλτικές συνθήκες που επικρατούν στην Τουρκία, με τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων με έκτακτα διατάγματα, τις συλλήψεις και φυλακίσεις συνδικαλιστών και εκατοντάδων δημοσιογράφων, γενικότερα την πλήρη έλλειψη κράτους δικαίου.

Με αυτά δεδομένα η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι..

Τα ΕΛΠΕ εξετάζουν τις λιγνιτικές μονάδες – Στροφή της ΔΕΗ στα φωτοβολταικά με πάρκο 200 MW στην Πτολεμαίδα

Από το worldenergynews.gr
Η παρουσία του προέδρου των ΕΛΠΕ κ. Στάθη Τσοτσορού στην Γ.Σ. της ΔΕΗ επισφράγισε το διερευνητικό κατ αρχάς ενδιαφέρον των ΕΛΠΕ για την συμμετοχή στο market test της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια  θα εξετάσουν τις προοπτικές να συμμετάσχουν στην διαδικασία για την απόκτηση λιγνιτικών μονάδων, εφόσον μάλιστα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι οι μονάδες θα πωληθούν χωρίς τα ορυχεία.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ εμφανίστηκε ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ & ΕΤΕΑΠΕΠ


ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ

Όπως όλοι γνωρίζετε η ΠΟΕ έχει προσφύγει στον ΟΜΕΔ για σύναψη Κλαδικής Σύμβασης . Αφού
πέρασαν 5 μήνες από την έναρξη της διαδικασίας Μεσολάβησης ο ΣΕΒ κατέθεσε επιτέλους
υπόμνημα για ΣΣΕ στο οποίο προτείνει και κατηγορίες – ειδικότητες .

Ως προς το οικονομικό σκέλος, προτείνει οι διαπραγματεύσεις να ξεκινήσουν από τα επίπεδα του
κατώτατου μισθού, όπως καθορίζεται από το κράτος . Ο στόχος προφανώς του ΣΕΒ, γνωρίζοντας
ότι λήγει η θητεία της Διαμεσολαβήτριας τέλη Ιουλίου, είναι να αποβεί άκαρπη η διαδικασία
Διαμεσολάβησης .

Η ομάδα διαπραγμάτευσης της ΠΟΕ υποστήριξε..

ΕΛ.ΠΕ: Οι τρεις λόγοι για το «ναι» στην πώληση του ΔΕΣΦΑ

Από το euro2day.gr
Για τρεις λόγους τα Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ +0,74% συναίνεσαν στην πώληση του ποσοστού τους 35% στον ΔΕΣΦΑ, όπως προκύπτει από την εισήγηση που έκανε το νέο διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου στη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του.

Αυτή έγινε αποδεκτή και υπενθυμίζεται ότι η απόφαση αφορά στη σύναψη μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο, το ΤΑΙΠΕΔ και τα ΕΛ.ΠΕ για την πώληση του 66% του Διαχειριστή. Μέσα από αυτό προκύπτει, επίσης, ότι τα Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ +0,74% θα έχουν λόγο και συμμετοχή σε όλη τη διαγωνιστική διαδικασία. Κάτι που έγινε και με την προηγούμενη απόπειρα πώλησης στους Αζέρους της Socar.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την εισήγηση της διοίκησης η πώληση της συμμετοχής των ΕΛ.ΠΕ θα πετύχει τα ακόλουθα: