Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Αποχωρούν τα ΕΛ.ΠΕ. από τις παραχωρήσεις «Άρτα – Πρέβεζα» και «ΒΔ Πελοπόννησος»

 



Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ενημέρωσε, μέσω επιστολών, την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε) για την πρόθεσή της να μην προχωρήσει σε περαιτέρω εργασίες για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στις χερσαίες παραχωρήσεις «Άρτα – Πρέβεζα» και «ΒΔ Πελοπόννησος», γνωστοποιεί..

Κλιματική αλλαγή: «Βροχή» μηνύσεων κατά πετρελαϊκών κολοσσών

 




Έρευνα της Verisk Maplesoft ανέφερε πως οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις αγορές του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του άνθρακα θα στοχοποιηθούν από μηνύσεις, κάτι λογικό αφού το 83% των εκπομπών αερίων στον πλανήτη οφείλεται σε καύση υδρογονανθράκων - Πολλοί στο νομικό κόσμο καλούν για ένα επίσημο χαρακτηρισμό της..

Διυλιστήρια σε Κίνα και Ν.Κορέα αγοράσαν 5 εκατ. βαρέλια αμερικανικό αργό

 


Τ

α νοτιοκορεατικά και κινεζικά διυλιστήρια φόρτωσαν τουλάχιστον 5 εκατομμύρια βαρέλια αμερικανικού αργού Mars για τον Σεπτέμβριο, εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλότερες τιμές τις τελευταίες εβδομάδες, ανέφεραν πηγές της βιομηχανίας.

Οι αγορές θα μπορούσαν να αυξήσουν τον όγκο..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ

 


Exxon και Chevron στοχεύουν στην παραγωγή ανανεώσιμων καυσίμων χωρίς αναβάθμιση διυλιστηρίων

 






Η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Exxon Mobil Corp μαζί με την Chevron Corp επιδιώκουν να επικεντρωθούν στον αναπτυσσόμενο χώρο των ανανεώσιμων καυσίμων, βρίσκοντας τρόπους να παράγουν τέτοια προϊόντα σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις, ανέφεραν πηγές εξοικειωμένες με τις προσπάθειες..