Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΕΛΑ, ΝΤΕ !...




ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

ΠΟΠΕΚ: Οι Τιμές των Καυσίμων στην Ελλάδα Ακολουθούν την Πτώση των Διεθνών Τιμών του Αργού;

Αποτέλεσμα εικόνας για βενζιναδικα
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) με αφορμή τον θόρυβο, αν οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα ακολουθούν την πτωτική πορεία των τιμών του αργού πετρελαίου BRENT, επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή της τα εξής:
Τα πρατήρια υγρών καυσίμων διαμορφώνουν τις τιμές λιανικής ανάλογα με την τιμή χρέωσης (χονδρική) από την προμηθεύτρια Εταιρεία Εμπορίας προσθέτοντας το μικτό κέρδος του Πρατηρίου το οποίο κυμαίνεται κατά μ.ο. 4-5%.
Οι τιμές χονδρικής των Εταιρειών Εμπορίας διαμορφώνονται ανάλογα, με βάση τις Διυλιστηριακές τιμές προσθέτοντας και αυτές ένα εύλογο μικτό χονδρεμπορικό κέρδος.
Η πτώση ή αύξηση των τιμών του αργού πετρελαίου ( BRENT) επηρεάζει όμως απόλυτα τις Διυλιστηριακές τιμές που είναι η βάση για την τελική διαμόρφωση των λιανικών τιμών, όχι όμως τους φόρους και τα τέλη με τα οποία επιβαρύνονται σε ποσοστό (π.χ η Αμόλυβδη 95 oct) κατά 60% περίπου. Άρα η πτώση των τιμών του αργού επηρεάζει τις Διυλιστηριακές τιμές στο 40% περίπου.
Ως εκ τούτου το ζητούμενο είναι, καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, αν το ποσοστό πτώσης των τιμών του αργού πετρελαίου επηρεάζει αναλογικά τις καθαρές Διυλιστηριακές τιμές εκτός φόρων και τελών, ως αφετηρία διαμόρφωσης των τελικών τιμών λιανικής.

ΠΗΓΗ:energia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Κ.Θ για προγραμματισμό δράσεων στο πλαίσιο της 80ης ΔΕΘ


Αντιμέτωποι με μια σειρά νέων φόρων άμεσων ή έμμεσων, απολύσεις, χαράτσια, ΕΝΦΙΑ, αυξήσεις τιμών κ.α.  έρχονται σε λίγο καιρό οι Έλληνες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι μετά την ψήφιση του τρίτου και πιο δυσβάσταχτου μνημονίου. Η «δημιουργική ασάφεια» της πρόσφατα παραιτηθείσας κυβέρνησης συγκεκριμενοποιήθηκε, κωδικοποιήθηκε και ακούει στο όνομα «Μνημόνιο 3». Αντί της υλοποίησης του «Προγράμματος της Θεσσαλονίκης» επιβάλλονται νέα δυσβάσταχτα μέτρα. Ακολουθούν ιδιωτικοποιήσεις, παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και αλλαγές στα εργασιακά (π.χ. γίνεται προσπάθεια απελευθέρωσης των μαζικών απολύσεων που είχαν "παγώσει" με παρέμβαση των Συνδικάτων και του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας ILO).  Το νέο πακέτο μέτρων που θα αρχίσει να υλοποιείται σε λίγες ημέρες, αποτελεί την «ταφόπλακα» της ελληνικής οικογένειας, του μικρομεσαίου επιχειρηματία, του κόσμου της εργασίας.

Πακέτα στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποδεικνύονται ανίκανα να...

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΘ 2015 || ΓΣΕΕ VIDEOSPOT

Στο ΕΤΕΑ από 1η Σεπτέμβρη 11 Επικουρικά Ταμεία

Αποτέλεσμα εικόνας για Στο ΕΤΕΑ από 1η Σεπτέμβρη 11 Επικουρικά Ταμεία
Στο ΕΤΕΑ εντάσσονται με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο Παύλος Χαϊκάλης έντεκα Ταμεία επικουρικής ασφάλισης. Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου και αφορά όλα τα επικουρικά ταμεία που είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας καθώς και τους Τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.) αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Τα Ταμεία θα λειτουργούν «με ενιαία διοικητική και οικονομική οργάνωση», όπως τονίζεται ρητά στη συγκεκριμένη απόφαση και θα διέπονται από τις διατάξεις της νομοθεσίας, όπως κάθε φορά ισχύουν. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην περίπτωση που προκύψει ανάγκη για νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, λόγω της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος ,από τον Οκτώβριο θα «πληρώσουν» και οι ασφαλισμένοι αυτών των Ταμείων.

Τα Ταμεία που εντάσσονται στο ΕΤΕΑ είναι τα εξής...

Η μεγάλη επιστροφή των συνδικαλιστών

Αποτέλεσμα εικόνας για συνδικαλιστών
Ο αποκλεισμός των συνδικαλιστών από τα πειθαρχικά συμβούλια ήταν μία από μία από τις λιγοστές διαρθρωτικές αλλαγές που έλαβε χώρα κατά τα πέντε τελευταία μνημονιακά χρόνια. Υπήρξε, εκ των πραγμάτων, μία αυτονόητη μεταρρύθμιση μιας και οι συνδικαλιστές ως συνάδελφοι των ελεγχόμενων συνήθιζαν να κάνουν τα στραβά μάτια στις παρατυπίες των ελεγχόμενων υπαλλήλων-συναδέλφων- ενίοτε προστατευόμενών τους. Ωστόσο, η κατάργηση της μεταρρύθμισης αυτής, που επήλθε με το ν.4057/2012, ανήκε στις βασικές προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. σχετικές δηλώσεις του Γ. Αμανατίδη).

Έτσι, τις τελευταίες εβδομάδες η συγκεκριμένη δέσμευση αυτή -από τις ελάχιστες ίσως της συγκυβέρνησης- περνά στο πεδίο της πλήρους εφαρμογής. Τη θεσμοθέτησε τον περασμένο Μάρτιο με νόμο ο τότε αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ.Κατρούγκαλος και έκτοτε η σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων σε ΔΕΚΟ, ΟΤΑ και κρατικούς φορείς σταδιακά αλλάζει. Από τριμελής (δύο δικαστικοί, ένα διευθυντικό στέλεχος) μετατρέπεται....

ΕΛ.ΠΕ: Της τάξης των 300 εκατ. ευρώ τα EBITDA 6μηνου



Της τάξης των 300 εκατ. ευρώ θα είναι τα αποτελέσματα EBITDA που θα ανακοινώσουν τα ΕΛ.ΠΕ την Πέμπτη. Κύκλοι των ΕΛΠΕ αναφέρουν στο Energypress πως πρόκειται για ιστορικό ρεκόρ διυλιστηρίων δεδομένης και της τρέχουσας συγκυρίας.

Σε ένα άλλο μέτωπο, αυτό της επικείμενης συνεργασίας με το Ιράν, οι δυο πλευρές βρίσκονται σε φάση ανταλλαγής πληροφοριών.

Είχε προηγηθεί στις 8 Αυγούστου επίσκεψη αντιπροσωπείας των Ιρανών στην Αθήνα και συνάντηση με στελέχη των ΕΛ.ΠΕ και της Motor Oil.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα φορτία που θα διοχετεύει η κρατική εταιρεία του Ιράν στα ΕΛΠΕ, αμέσως μόλις επιτρέπει η διάθεση στη Δύση των πρώτων ποσοτήτων ιρανικού αργού.

Το πότε θα γίνει αυτό δεν είναι ακόμη γνωστό καθώς εξαρτάται από τις διεθνείς ισορροπίες.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ο εξάδερφος και το πετρέλαιο - "γράσο" της Βενεζουέλας


Εάν υπάρχει ένα είδος πετρελαίου που παράγεται από μέλος του καρτέλ του ΟΠΕΚ και μένει κυριολεκτικά στα αζήτητα της διεθνούς πετρελαϊκής αγοράς, αυτό είναι το βαρύ και κακής ποιότητας αργό της Βενεζουέλας. Όπως λένε μεταξύ σοβαρού και αστείου κάποιοι στην πετρελαϊκή αγορά, από μόνο του και χωρίς προσμείξεις, το συγκεκριμένο βαρύ αργό δεν κάνει ούτε για... γράσο. Ίσως για αυτό τον λόγο, το βενεζουελάνικο αργό δυσκολεύεται να αποκτήσει πρόσβαση στη μεγάλη αγορά της Ευρώπης και περιορίζεται σε εξαγωγές προς την υπόλοιπη Λατινική Αμερική, αλλά και προς διυλιστήρια των ΗΠΑ. 

Αυτό, λοιπόν, το κακής ποιότητας και ακριβό σε κόστος επεξεργασίας πετρέλαιο, φιλοδοξεί να...

ΤΑ ΖΩΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ...


Πετρέλαιο στο ναδίρ - Βενζίνη στο ρελαντί


Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε χθες το πετρέλαιο, με την τιμή του «μαύρου χρυσού» να υφίσταται ενδοσυνεδριακές απώλειες πάνω από 6%, υποχωρώντας σε νέα ναδίρ εξίμισι ετών, καθώς οι αγορές ανησυχούν μήπως η επιβράδυνση της κινεζικής και -κατά συνέπεια- της παγκόσμιας οικονομίας οδηγήσει σε δραματική μείωση της πετρελαϊκής ζήτησης, σε μια εποχή άφθονης προσφοράς.
Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε ενδοσυνεδριακά έως και τα 37,75 δολάρια το βαρέλι, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2009, ενώ η τιμή του πετρελαίου μπρεντ βρέθηκε στα 42,51 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 6,5%.

Από τις αρχές του Αυγούστου η τιμή του....

Νορβηγία: Ξεκίνησε η Εκμετάλλευση Γιγαντιαίου Πετρελαϊκού Πεδίου στη Βόρεια Θάλασσα

Αποτέλεσμα εικόνας για Νορβηγία: Ξεκίνησε η Εκμετάλλευση Γιγαντιαίου Πετρελαϊκού Πεδίου στη Βόρεια Θάλασσα
Ξεκίνησε, την περασμένη Παρασκευή, η εκμετάλλευση του γιγαντιαίου πετρελαϊκού πεδίου « Johan Sverdrup» της Νορβηγίας, στη Βόρεια Θάλασσα. Η πρώτη φάση της επένδυσης υπολογίζεται σε 14,4 δις δολ., ενώ εκτιμάται ότι η εκμετάλλευση του πεδίου, που φέρει το όνομα του «πατέρα» του νορβηγικού κοινοβουλευτισμού, θα αποφέρει συνολικά έσοδα 177 δις δολ.

Το πεδίο « Johan Sverdrup» βρίσκεται 155 χλμ. ανοικτά των ακτών της πόλης Στάβανγκερ της Νορβηγίας και ανακαλύφθηκε το 2010. Υπολογίζεται ότι...

Συντρίμμια διαστημοπλοίου εντοπίστηκαν στον Άρη;


Μια φωτογραφία που τράβηξε το Mars Curiosity Rover προβληματίζει τους θεωρητικούς της ουφολογίας. Στην φωτογραφία έχει αποτυπωθεί ένα σκούρο αντικείμενο που μοιάζει με τα συντρίμμια ενός διαστημοπλοίου.

«Εντόπισα αυτήν την ανωμαλία στην πιο πρόσφατη φωτογραφία που έστειλε από τον Άρη το Curiosity Rover. Το μαύρο αντικείμενο μοιάζει με τα συντρίμμια ενός UFO». Λέει ο λάτρης της ουφολογίας Σκοτ Γουόρινγκ ο οποίος εξετάζοντας τη φωτογραφία, υπολογίζει ότι το αντικείμενο έχει μήκος 2,5 έως 3 μέτρα.

Ορισμένοι θεωρητικοί της....

Κάτω από τα 39 δολάρια το βαρέλι, το αμερικανικό αργό - Για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2009

Κάτω από τα 39 δολάρια το βαρέλι, το αμερικανικό αργό - Για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2009
Ευθυγράμμιση των τιμών του πετρελαίου με το selloff των αγορών παγκοσμίως, με την το αμερικανικό αργό να κλείνει κάτω από τα 39 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για τα αποθέματα.

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermedia, παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε 2,21 δολάρια ή 5,5% στα 38,24 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο κλείσιμο από τον Φεβρουάριου του 2009, ενώ έφτασε ακο΄μα και στις ηλεκτρονικές αγορές έφτασε ακόμα και το χαμηλό των 37,75 δολαρίων.

Το Brent παράδοσης Οκτωβρίου, σημείωσε πτώση 2,77 δολαρίων ή 6,1% στα 42,69 δολάρια το βαρέλι, πέφτοντας από τα 43 δολάρια για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2009. Το Brent διαπραγματεύεται 59% χαμηλότερα από το υψηλό έτους των 103,19 δολαρίων τον Αύγουστο του 2014.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr