Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Άκαρπες οι συζητήσεις για τον ΔΕΣΦΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για δεσφα
Από το naftemporiki.gr
Χωρίς αποτελέσμα ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των εταιρειών Socar και Snam για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το κλίμα στις συζητήσεις που διεξήγαγε η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες με τους υποψήφιους αγοραστές ήταν εποικοδομητικό, εντούτοις, η πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά τους σχετικά με απομείωση του τιμήματος (αποπληρωμή σε δόσεις), ήταν νομικά ανέφικτη και θα ακύρωνε τον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με το υπουργείο, εξετάστηκαν..

Αποβλήθηκε η Ινδονησία από τον OPEC

Από το newmoney.gr
Μια από τις εκπλήξεις στη σημερινή συνάντηση του OPEC στη Βιέννη ήταν η αποβολή της Ινδονησίας από τον Οργανισμό.

Όπως αναφέρει το MarketWatch , η Ινδονησία δεν σχετίζεται με τον OPEC και δεν μπορεί να γίνει δεκτή πίσω.

«Ενώ η χώρα ήταν καθαρός εξαγωγέας πετρελαίου αλλά πλέον ενώ..

Συμφωνία του OPEC για μείωση της παραγωγής κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως

Από το capital.gr
Ο OPEC ήρθε σε συμφωνία για την μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής, διαψεύδοντας τους σκεπτικιστές καθώς η ανάγκη να μειωθεί η υπερπροσφορά πετρελαίου, που διαμορφωνόταν σε επίπεδο-ρεκόρ (αλλά και να αποδειχθεί η αξιοπιστία του Οργανισμού), έφερε την πρώτη περικοπή της παραγωγής σε οκτώ χρόνια.

Ειδικότερα, ο OPEC θα μειώσει την παραγωγή κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως στα 32,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του OPEC στο Bloomberg.

Μετά από εβδομάδες..

Έξοδο από τα πετρέλαια του Ιράκ εξετάζει η Shell μετά από έναν αιώνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Έξοδο από τα πετρέλαια του Ιράκ εξετάζει η Shell μετά από έναν αιώνα
Από το energypress.gr
Η Shell εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης των πετρελαϊκών περιουσιακών της στοιχείων εντός του Ιράκ, στα πλαίσια ενός προγράμματος πωλήσεων ύψους 30 δις. δολαρίων, όπως δήλωσαν ανώνυμες πηγές στο Bloomberg.

Με τον τρόπο αυτό, η Shell επιχειρεί να ελαφρύνει το βάρος που της προξένησε η αγορά της BG έναντι 54 δις. δολαρίων τον Φεβρουάριο, εν μέσω μιας περιόδου χαμηλών τιμών στο πετρέλαιο.

Πλέον, η εταιρεία επιθυμεί να..

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμπορική πτήση με βιοκαύσιμα

Από το energypress.gr
Η Alaska Airlines πραγματοποίησε την πρώτη εμπορική πτήση με βιοκαύσιμα, προερχόμενα από την επεξεργασία ξυλείας από τα δάση στο βορειοδυτικό τμήμα των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το 20% των καυσίμων της πτήσης από το Σιάτλ στην Ουάσινγκτον που έγινε τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου ήταν βιοκαύσιμα.

Τα εν λόγω βιοκαύσιμα προήλθαν από παραπροϊόντα υλοτομικών δραστηριοτήτων και προγράμματα καθαρισμού δασών.

Η εταιρεία, σύμφωνα με ..

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις για τον Nord Stream 2

Από το insider.gr
Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις για τη χρηματοδότηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2019.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Alexander Medvedev, οι διαβουλεύσεις εντείνονται προκειμένου να ολοκληρωθεί το χρηματοδοτικό πλαίσιο με βάσει το χρονοδιάγραμμα κατασκευής. «Μέχρι το τέλος του 2016 αναμένεται να καθοριστεί το οικονομικό μοντέλο για την ανάπτυξη του Nord Stream 2», ανέφερε μιλώντας στο πρακτορείο TASS τη Δευτέρα.

Ο αγωγός θα περνάει από..

«Τελεσίγραφο» στους Ινδιάνους στην Βόρεια Ντακότα

Αποτέλεσμα εικόνας για «Τελεσίγραφο» στους Ινδιάνους στην Βόρεια Ντακότα
Από το thepressproject.gr
Ο κυβερνήτης της Βόρειας Ντακότα διέταξε την εκκένωση του καταυλισμού Standing Rock που έχουν στήσει Ινδιάνοι της φυλής Σίου και αλληλέγγυοι γιατί υπάρχει σχέδιο να περάσει από εκεί αγωγός πετρελαίου. Οι Ινδιάνοι απειλούνται με εκτοπισμό από τη γη τους και υποστηρίζουν ότι ο αγωγός θα καταστρέψει το περιβάλλον στην περιοχή
 Αποτέλεσμα εικόνας για «Τελεσίγραφο» στους Ινδιάνους στην Βόρεια Ντακότα
Διορία μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου έδωσαν στους διαδηλωτές να εκκενώσουν τον καταυλισμό τους, ειδάλλως θα παρέμβει εναντίον τους ο στρατός. Ωστόσο εκείνοι δηλώνουν..