Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την δίωξη Βαμβουρέλλη στα ΕΛΠΕ (φωτ.)

 




Σήμερα Τρίτη εξετάζεται η προσφυγή του συνδικαλιστή Θεόφραστου Βαμβουρέλλη στην Επιθεώρηση Εργασίας - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από τα ΕΛΠΕ για την εκδικητική δίωξη του εργαζόμενου μηχανικού, με την οποία παραβιάζεται η εργατική νομοθεσία - Στο πλευρό του διωκόμενου ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, με την Μ. Ξενογιαννακοπούλου, τον Γ. Τσίπρα και τον Δ. Βίτσα να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε..

Έκθεση OPEC: Η ζήτηση θα ξεπεράσει την αύξηση της παραγωγής και το 2023

 


Η παραγωγή πετρελαίου των κρατών μελών του OPEC συνέχισε να υστερεί τον Ιούνιο έναντι των στόχων, εγείροντας νέες ανησυχίες για το εάν το καρτέλ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών έχει πράγματι την δυνατότητα να δώσει έστω και μερική λύση στη χειρότερη κρίση προσφοράς των τελευταίων δεκαετιών.

Η παραγωγή πετρελαίου των 10 κρατών μελών του OPEC έμεινε ..

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Exxon λέει ότι όλα τα νέα αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2040

 


Όλα τα νέα επιβατικά αυτοκίνητα που θα πωλούνται θα είναι ηλεκτρικά έως το 2040, δήλωσε στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil, Ντάρεν Γουντς τη Δευτέρα, όχι μόνο σε μία χώρα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για λόγους σύγκρισης, πέρυσι, μόνο το 9% των παγκόσμιων πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων ήταν ηλεκτρικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων..

AEGEAN και Ελληνικά Πετρέλαια βάζουν την Ελλάδα στον χάρτη των πράσινων αερομεταφορών

 




Στον χάρτη των πράσινων αερομεταφορών βάζει την Ελλάδα η στρατηγική συμφωνία AEGEAN-Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) για τη χρήση βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων SAF.

Ειδικότερα, ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, μέσω της θυγατρικής του ΕΚΟ, ανέλαβε να εξασφαλίσει την προμήθεια SAF στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" με την AEGEAN να χρησιμοποιεί SAF σε πτήσεις της που αναχωρούν από τη βάση της στη...

Ιούνιος: Μειώθηκαν οι παραδόσεις φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ

 




Ενώ οι ανάγκες για LNG ανεβαίνουν, τα στοιχεία του Ιουνίου έδειξαν ότι η μέση παράδοση στους 6 μεγάλους Αμερικανούς εξαγωγείς μειώθηκε στα 11,2 bcf/day, έναντι 13,2 bcf τον Μάιο.

Το στοιχείο αυτό από..

Οι Συνδικαλιστές Υποχρεώνουν την Shell να Διακόψει την Παραγωγή στο FLNG Prelude

 



Η Shell διακόπτει την παραγωγή στην πλωτή μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου (FLNG), Prelude, στα ανοιχτά της Δυτικής Αυστραλίας, αφού οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι απέρριψαν την τελευταία προσφορά του Ομίλου για βελτίωση των αμοιβών και των συνθηκών εργασίας.

Εκπρόσωπος της Shell ανέφερε στο..

Ένα άλλο έργο πετρελαίου στην Αλάσκα θα μπορούσε να αναβληθεί λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών

 


Το έργο Willow της ConocoPhillips στην Αλάσκα μπορεί να καταλήξει στο ράφι μετά τη δημοσίευση μιας πολυαναμενόμενης περιβαλλοντικής ανάλυσης του έργου από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Στην ανάλυσή του, το Γραφείο Διαχείρισης Γης σκιαγράφησε πέντε εναλλακτικούς δρόμους για το έργο, το οποίο..

Νορβηγία: Αυξάνει την παραγωγή φυσικού αερίου - Εγκρίθηκε σχέδιο από την κυβέρνησης

 



Η κυβέρνηση της Νορβηγίας ενέκρινε τα σχέδια επέκτασης για το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου της χώρας Ormen Lange,  καθώς και πλάνα ανάπτυξης για τις ανακαλύψεις Frosk και Tommeliten A, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Πετρελαίου και Ενέργειας την..

Η Αυστρία θα αξιοποιήσει ξανά τα αποθέματα καυσίμων κατά τη διάρκεια διακοπής λειτουργίας του διυλιστηρίου

 


(Reuters) - Η Αυστρία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απελευθερώσει καύσιμα από τα εθνικά της αποθέματα για δεύτερη φορά, αφού ένα ατύχημα στο μεγαλύτερο  διυλιστήριο  της χώρας τον Ιούνιο παρέτεινε μια διακοπή λειτουργίας που πρόκειται να συνεχιστεί τουλάχιστον για έναν ακόμη μήνα.

Στις 3 Ιουνίου, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν..

Τρόμος πάνω απ' τη Γερμανία της Energiewende! Κι όμως, τα είχαμε πει πολλά χρόνια νωρίτερα!

 






Για όσους κοιτούν τα τεχνικά δεδομένα, χωρίς να πιπιλίζουν το δάχτυλο και χωρίς να προσκυνούν εθελοτυφλώντας τη νέα θρησκεία της δήθεν "Πράσινης" ανάπτυξης, τα πράγματα ήταν απολύτως σαφή και ξεκάθαρα εδώ και πολλά χρόνια! Ήταν Μάιος του 2015, πάνω από 7 χρόνια έχουν..