Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Το αφορολόγητο φεύγει, οι αποδείξεις... μένουν!




Οι φορολογούμενοι θα κληθούν να συγκεντρώσουν αποδείξεις και το 2013, καθώς το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε να μην καταργήσει το ισχύον σύστημα, αλλά να το προσαρμόσει στο νέο καθεστώς φορολόγησης που ετοιμάζεται για μισθωτούς και συνταξιούχους.
Οι διατάξεις του νέου σχεδίου νόμου που βρίσκονται στην τελική φάση επεξεργασίας τους θα προβλέπουν την υποχρεωτική συγκέντρωση αποδείξεων που αντιστοιχούν στο 25% του εισοδήματος από τους υπόχρεους προκειμένου να πετυχαίνουν τη «βασική» έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ και όχι φυσικά την κατοχύρωση αφορολόγητου.
Για όσους δεν το καταφέρουν, προβλέπεται «πέναλτι» 10% επί της διαφοράς του ποσού των αποδείξεων που συγκέντρωσαν και αυτού που όφειλαν να μαζέψουν με βάση το 25%. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπαίνουν σε διαθεσιμότητα


Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπαίνουν σε διαθεσιμότητα

Τα ονόματα των δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν θέλει η τρόικα σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.
Σύμφωνα με το περιοδικό η τρόικα δεν ζητάει μόνο τον αριθμό των υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν μέχρι το τέλος του 2012, αλλά και λίστα με όνομα και επώνυμο.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΝΕΤ μέσα σις επόμενες 10 ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των περίπου 1.200 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, ενώ σε 800 υπολογίζονται οι επίορκοι υπάλληλοι που θα τεθούν άμεσα σε αυτοδίκαιη αργία.
Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την κινητικότητα των υπαλλήλων θα αποφευχθεί η πολιτική των οριζόντιων, αθρόων, τυφλών, αντισυνταγματικών και ανεφάρμοστων απολύσεων.
Ο υπουργός ενημέρωσε τη Βουλή ότι η μετακίνηση των υπαλλήλων θα προχωρήσει με τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή κινητικότητα προς το συμφέρον της υπηρεσίας και την εξυπηρέτηση του πολίτη. Η έννοια του κρατικού υπαλλήλου διευρύνεται και ο κανόνας ότι ο δημόσιος υπάλληλος παραμένει αμετακίνητος στη θέση που διορίστηκε, διασπάται, είπε ο υπουργός.
Για τη διαθεσιμότητα ο κ. Μανιτάκης είπε ότι αφορά περιπτώσεις θέσεων που καταργούνται και στόχος είναι η άμεση μετάταξη των υπαλλήλων σε υπηρεσίες.
Ποιοι θα μπουν σε διαθεσιμότητα
Το πρώτο “κύμα” διαθεσιμότητας θα περιλαμβάνει 1.200 περίπου υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, με εξαίρεση τις εισηγμένες ΔΕΚΟ.
Πρόκειται για διοικητικούς υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με συμβάσεις αορίστου χρόνου, που προσελήφθησαν χωρίς διαγωνισμό, καθώς και για εκείνους των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου με το προεδρικό διάταγμα του 2005.
Δεν κινδυνεύουν όσοι είχαν προσληφθεί πριν από τη σύσταση του ΑΣΕΠ.
Όσοι τεθούν υπό διαθεσιμότητα, θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους, μέχρι την μετακίνηση τους σε άλλη υπηρεσία.
Το δεύτερο και πολύ μεγαλύτερο κύμα διαθεσιμότητας και μετακίνησης θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δομών και την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών και θα μετακινούνται και οι υπάλληλοι που δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα
Σε περίπτωση που αρνηθούν, οι μόνιμοι υπάλληλοι που δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα υποβιβάζονται και οι υπό διαθεσιμότητα και οι αορίστου χρόνου θα απολύονται. 
ΠΗΓΗ:24h.gr

Financial Times: Κανένα κόμμα δεν έχει δώσει στους Έλληνες ένα πιθανό όραμα


Financial Times: Κανένα κόμμα δεν έχει δώσει στους Έλληνες ένα πιθανό όραμα

Σε άρθρο τους με τίτλο «Οι Έλληνες μπορούν να ξαναχτίσουν τη χώρα» οι Financial Times ασκούν δριμεία κριτική στους Έλληνες πολιτικούς αναφέροντας ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να δώσει όραμα στους πολίτες ενώ τονίζουν ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει βυθιστεί στη φτώχεια, γεγονός επικίνδυνο για την κοινωνική συνοχή της χώρας.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
«Ψηφίζοντας για μία ακόμη τετραετία λιτότητας, το ελληνικό κοινοβούλιο έκανε ένα ακόμη βήμα στον επώδυνο δρόμο που η ευρωζώνη υπόσχεται ότι οδηγεί στη σωτηρία. Για τους πολίτες της Ελλάδας, όμως, κάθε κίνηση φαίνεται ότι απομακρύνει ακόμη περισσότερο τον στόχο, αφού με κάθε αναθεώρηση του προγράμματος λιτότητας προστίθεται νέο βάρος. Εν τω μεταξύ, εξαντλείται η υπομονή των επίσημων πιστωτών της χώρας.
Το μικρότερο κόμμα που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, η Δημοκρατική Αριστερά, δεν ψήφισε το τελευταίο πακέτο μέτρων. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πάντως κατάφερε να το περάσει, αλλά με τόσο ισχνή πλειοψηφία που κανένας πλέον δεν είναι βέβαιος ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί. Η στήριξη προς αυτό είναι αδύναμη στην αίθουσα του κοινοβουλίου και ανύπαρκτη στους δρόμους της Αθήνας. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει βυθιστεί στη φτώχεια, γεγονός επικίνδυνο για την κοινωνική συνοχή της χώρας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

8Ν Δίκτυο Πολιτικής και Κοινωνικής Παρέμβασης




8 Νοεμβρίου 2012 – Η διαδικασία της ψηφοφορίας για τα νέα μέτρα στη Βουλή ολοκληρώθηκε. Το πολυνομοσχέδιο εγκρίθηκε και η επόμενη μέρα σηματοδοτεί αλλαγές τεκτονικής φύσεως στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι.
Η χώρα και η κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει άλλες πολιτικές ύφεσης και λιτότητας με δυσβάσταχτα μέτρα περικοπών μισθών ή συντάξεων. Ο κοινωνικός ιστός διαρρηγνύεται, η μικρομεσαία κοινωνική τάξη διαλύεται και οι μη προνομιούχοι  γονατίζουν από την υφιστάμενη συγκυρία. Απαιτούνται ρίξεις με συμφέροντα και συντεχνίες, αναπτυξιακές πολιτικές, μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές.
Το παρακμάζον πολιτικό σύστημα χρειάζεται επειγόντως ανανέωση. Οι καταστάσεις απαιτούν φρέσκες ιδέες, νέα πρόσωπα, δυναμική, ορμή, έμπνευση, εμπιστοσύνη, αξιοπιστία, δημιουργία προοπτικής και εξωστρέφεια.
Η κρίση ενισχύει πάντοτε τις ακραίες λογικές και αυτό είναι εμφανές από την αύξηση της επιρροής ακροδεξιών δυνάμεων, υπερσυντηρητικών απόψεων και ανεύθυνων δημαγωγικών τάσεων.
Απάντηση σε αυτά τα φαινόμενα μπορεί να είναι μόνο ο προοδευτικός και δημοκρατικός χώρος της Κεντροαριστεράς που εκτείνεται από τον Σοσιαλισμό και τη Σοσιαλδημοκρατία έως τον κοινωνικό Φιλελευθερισμό.
Είναι αναγκαίο να βρεθούν βασικά σημεία σύγκλισης μεταξύ όσων ανήκουν στους προαναφερόμενους  χώρους, να καλλιεργηθεί η συνεργασία, να αποτυπωθεί το σύγχρονο ιδεολογικοπολιτικό στίγμα, να δομηθεί και αναπτυχθεί ο δημόσιος διάλογος και η συνεργασία με την κοινωνία και να οικοδομηθούν ιδέες, προτάσεις και πολιτικές που θα οδηγήσουν στις απαιτούμενες λύσεις.
Με βασικό άξονα την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς πρέπει να δεσμευτούν ότι από την 8η του Νοέμβρη και μετά, θα αγωνιστούν να ελαχιστοποιήσουν ή να εξαλείψουν τις υφεσιακές πολιτικές των περικοπών και θα εστιάσουν σε αναπτυξιακές πολιτικές. Θα ανιχνεύσουν ποιες ακριβώς θα είναι αυτές, θα τις αναλύσουν και θα τις εξειδικεύσουν σε αντίστοιχες πολιτικές προτάσεις.
Και η υλοποίηση των προτάσεων αυτών θα αποτελέσει αδιαπραγμάτευτη ηθική και πολιτική δέσμευση για όλους!!!
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ !...




Η Βουλή των Ελλήνων έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Παρά τις διαφοροποιήσεις κάποιων από τη γραμμή του κεντρώου συνασπισμού, οι βουλευτές ενέκριναν οριακά το νέο πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο περιλαμβάνει μεγαλύτερες μειώσεις σε κοινωνικές υπηρεσίες, συντάξεις αλλά και φορολογικές αυξήσεις, όπως είχε απαιτηθεί από τους δανειστές της Ελλάδας.
Σε αντάλλαγμα η Τρόικα- η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- υποσχέθηκαν να εξετάσουν, αλλά όχι να εγγυηθούν, τη μείωση των εξοντωτικών επιτοκίων των δανείων προς την Ελλάδα και να ξεκλειδώσουν τη δόση ύψους 31,5 δισ. ευρώ που χρειάζεται η Αθήνα προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία.
Κανένας βουλευτής με συναίσθηση της ευθύνης του δεν θα μπορούσε να έχει αγνοήσει τις συνέπειες ενός «όχι». Αλλά κανένας επίσης δεν μπορεί να αγνοήσει την απειλή που συνιστούν για τη δημόσια σταθερότητα οι συγκεκριμένες περικοπές. Ακόμα και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αγωνίστηκε σκληρά προκειμένου να μπορέσει να περάσει το πακέτο των μέτρων στη Βουλή, χαρακτήρισε τις περικοπές «άδικες».
Είναι γεγονός ότι οτιδήποτε περιλαμβάνει αυτό το πακέτο λιτότητας έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει παταγωδώς στο παρελθόν. Τα συγκεκριμένα ανούσια βήματα δεν θα μπορέσουν να καταστήσουν πληρωτέα τα δάνεια της Ελλάδας, ούτε να ισοσκελίσουν τον προϋπολογισμό της ή να βοηθήσουν στην υιοθέτηση των απαραίτητων για την οικονομία της Ελλάδας διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Αντιθέτως, θα συρρικνώσουν περαιτέρω μία οικονομία η οποία έχει ήδη συρρικνωθεί στο απίστευτο ποσοστό του 25% τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας τη δημοσιονομική προσαρμογή σχεδόν αδύνατη.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ !...

 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

Βρετανία: Στη δημοσιότητα τα απόρρητα έγραφα του υπουργείου Άμυνας για τα ΑΤΙΑ!




Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα απόρρητα έγγραφα και η μυστική έρευνα του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας για τα ΑΤΙΑ!
Σύμφωνα με τα διαβαθμισμένα ντοκουμέντα, UFO έχουν παρατηρηθεί σε δεκάδες τοποθεσίες της Αγγλίας, την ίδια ώρα που οι αναφορές κάνουν λόγο για «απρόσωπα ανθρωποειδή με ασημένιες στολές» στη δυτική Ουαλία και περίεργους «men in black» στο Lincolnshire, σύμφωνα πάντα με το βρετανικό υπουργείο.
Στις 6.700 σελίδες των εγγράφων, που μπορεί να βρει κάποιος στα National Archives της Βρετανίας αλλά και online πλέον, περιέχονται ντουζίνες από θεάσεις εξωγήινης ζωής αλλά και αλληλεπιδράσεις με τα ΑΤΙΑ.
Περιλαμβάνονται απαγωγές, συναπαντήματα και διαστημόπλοια, ακόμα και επίσκεψη ιπτάμενου δίσκου στο γήπεδο της Τσέλσι!
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Οι Κούρδοι ανέλαβαν τον έλεγχο της βορειοανατολικής Συρίας




Ραγδαίά αλλαγή της καταστάσεως στην βόρειο-ανατολική Συρία σηματοδοτεί η κατάληψη από Κούρδους μαχητές των πόλεων Ντερμπασίγε και Ταλ Νέμερ μετά από αψιμαχίες Κούρδων μαχητών με κυβερνητικές δυνάμεις οι οποίες μετά από λίγο παρέδωσαν την εξουσία και αναχώρησαν.
Πιο συγκεκριμένα  Κούρδοι μαχητές πολιόρκισαν τα αρχηγεία της αστυνομίας στις δύο πόλεις, την έδρα της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών καθώς και αυτή της κρατικής ασφάλειας της επαρχίας Αλ Χασάκαχ.
Όπως αναφέρουν πηγές από την περιοχή οι κάτοικοι των πόλεων συμμετείχαν στην πολιορκία των κτιρίων και στις διαπραγματεύσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες τελικά δέχθηκαν να αποχωρήσουν.
Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την επέκταση του ελέγχου των Κούρδων στην βορειοανατολική Συρία φέρνοντας ολοένα και πιο κοντά το στόχο για αυτόνομηση των περιοχών που αυτοί κατοικούν, ενώ την ίδια στιγμή η στρατιωτική τους αναδιοργάνωση με το σχηματισμό 3 Ταξιαρχιών στέλνει μήνυμα αποτροπής προς τους αντάρτες.
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των Κούρδων πραγματοποιήθηκαν από την επιτροπή προστασίας του Κουρδικού Λαού είναι η ένοπλη πτέρυγα του συριακού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD,) που θεωρείται παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη Συρία.
Από την άλλη πλευρά οι αντάρτες κατάφεραν να ελέγξουν μία ακόμη συνοριακή με την Τουρκία πόλη την Ρας αλ Άιν η οποία βρίσκεται βόρια της μεγάλης πόλης Αλ Χασακάχ.
Μετά και από τις παραπάνω εξελίξεις οι κυβερνητικές δυνάμεις στην βορειοανατολική Συρία ελέγχουν τις δύο μεγάλες πόλεις Καμίσλι και Αλ Χασακάχ.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΚΟΛΠΑ ΕΛΙΑΜΕΠ Και ξαφνικά ιδρύουν "υπερεθνικό" "Παρατηρητήριο Κρίσης" όπως στην Συρία!




Μία περίεργη υπόθεση εξελίσσεται με την δημιουργία από το ΕΛΙΑΜΕΠ το οποίο σημειωτέων χρηματοδοτείται από το ελληνικό ΥΠΕΞ ενός «Παρατηρητηρίου Κρίσης» για την Ελλάδα το οποίο θυμίζει έντονα το αντίστοιχο παρατηρητήριο που έχει ιδρυθεί από Σύρους αντιφρονούντες με απροσδιόριστους χρηματοδότες.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΛΙΑΜΕΠ το ίδρυμα αναζητεί «ερευνητές για να στελεχώσει το νέο Παρατηρητήριο για την Κρίση που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την 1 Ιανουαρίου του 2013 με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος». Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ιδρύματος, «Βασικός στόχος του Παρατηρητηρίου θα είναι η συστηματική παρακολούθηση και ανάλυση των οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών όψεων της κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα, καθώς και η τεκμηριωμένη ενημέρωση και παρέμβαση στο δημόσιο διάλογο εντός και εκτός συνόρων».

Με απλά λόγια όπως αναφέρει η ανακοίνωση το «Παρατηρητήριο Κρίσης» για την Ελλάδα όχι μόνο θα συλλέγει πληροφορίες και θα ερευνά τα οικονομικά πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα της κρίσης που βιώνει η Ελλάδα, αλλά αυτόκλητα και χωρίς κάποια θεσμική θέση θα λαμβάνει θέσεις και θα παρεμβαίνει στον δημόσιο διάλογο τόσο στην Ελλάδα, όσο και εκτός συνόρων.
Πρόκειται ουσιαστικά για μία ακόμη περίπτωση όπου ένα ερευνητικό Ίδρυμα προσπαθεί να διαμορφώσει την κοινή γνώμη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για ένα θέμα αξιοποιώντας την πρόσβαση που έχει σε ΜΜΕ και στα κέντρα διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, αφού όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ιδρύματος, μέρος της απασχόλησης των ερευνητών του προγράμματος θα είναι  η   «Δικτύωση με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και άλλους σχετικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό – παρουσίαση θέσεων και απόψεων για την κρίση στην Ελλάδα, παρέμβαση σε δημόσιες συζητήσεις, προώθηση του έργου της ομάδας του ΕΛΙΑΜΕΠ μέσω του διαδικτύου».
Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ο αληθινός λόγος για την έναρξη ενός τέτοιου προγράμματος το οποίο όπως παρουσιάζεται προκαλεί πολλά ερωτήματα για την αποστολή του, δεδομένης της προϊστορίας ανάλογων «Παρατηρητηρίων» σε άλλες χώρες για την παρακολούθηση και χειρισμό «κρίσεων» που υπάρχουν ή που θα μπορούσαν να προκύψουν. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πως θα χάσουν οι Ελληνες τα σπίτια τους




Έγγραφα φωτιά έρχονται στην δημοσιότητα για τις αμαρτωλές συμβάσεις της JP morgan και του Ελληνικού δημοσίου. Σας παρουσιάζουμε την σύμβαση του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων με την JP morgan. Το παρακαταθηκών και δανείων φυσικά δεν πήρε το δάνειο με τις δικές του πλάτες αλλά με τις δικές σας….
Το Ελληνικό δημόσιο μπήκε εγγυητής και μάλιστα πήρε τα 950 εκ/μύρια ευρώ από την JP Morgan βάζοντας ενέχυρο τα δάνεια των Ελλήνων!
Για αυτό το swap, την τιτλοποίηση των δανείων δηλαδή, η αμοιβή της JP morgan ξεπέρασε τα 300 εκατομμύρια ευρώ! Στο πάρτυ των τιτλοποιήσεων (των στεγαστικών σας δανείων) δεν μπορούσαν να λείψουν οι μεγαλοκαρχαρίες των τραπεζών… ποιοι είναι αυτοί; Η Πειραιώς του Σάλα, Η Eurobank του Λάτση, Η millenium, η Εμπορική, η Ασπίς, η Αττική και τέλος η Εθνική τράπεζα με μια γιγαντιαία τιτλοποίηση που ξεπερνάει τα 15 δις ευρώ!…. Αυτές τις απαιτήσεις, τις έχουν πάρει ξένες τράπεζες στις οποίες πουλήθηκαν οι συμβάσεις των δικών σας δανείων. Με απλά λόγια το δικό σας στεγαστικό δάνειο που πήρατε από την alpha bank πχ, τιτλοποιήθηκε και πουλήθηκε στην αγορά, σε μια τράπεζα. Στην οποία πλέον οφείλετε το δάνειο και όχι πια στην alpha. Όλα αυτά, χωρίς να ερωτηθείτε … Την υπογραφή σε αυτές τις τιτλοποιήσεις τις έβαλε το αρχιλαμόγιο της διαπλοκής της οικονομίας Φίλιππος Σαχινίδης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αρχίζουν την Κυριακή οι έρευνες για πετρέλαιο και αέριο στο Ιόνιο




Επίσκεψη στο ερευνητικό σκάφος «Nordic Explorer» της νορβηγικής εταιρίας Petroleum Geo-Services (PGS), το οποίο θα κάνει τις σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, θα πραγματοποιήσει μεθαύριο, Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στη μία μετά το μεσημέρι, στην Πάτρα, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος.
Το πλοίο θα καταπλεύσει μεθαύριο στο λιμάνι της Πάτρας και σε διάστημα εννέα ωρών μετά τον ελλιμενισμό του και τις αναγκαίες διαδικασίες ανεφοδιασμού, θα αποπλεύσει με κατεύθυνση το βόρειο Ιόνιο, προκειμένου να ξεκινήσει αμέσως τις έρευνες.
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι έρευνες θα καλύψουν συνολική έκταση περίπου 220.000 χιλιομέτρων, θα διαρκέσουν τουλάχιστον τρεις μήνες και είναι οι πρώτες ερευνητικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, σε τέτοια κλίμακα και με κορυφαία τεχνολογία αιχμής (Geostreamer).
Στο πλοίο θα παρευρίσκονται, διαρκώς, δύο Έλληνες ειδικοί γεωεπιστήμονες της Δ/νσης Πετρελαϊκής Πολιτικής του ΥΠΕΚΑ, οι οποίοι θα εκπροσωπούν το δημόσιο και θα εκπαιδευτούν στις νέες τεχνικές που εφαρμόζει η PGS.
Η πρώτη αυτή φάση των ερευνών, αποτελεί το αρχικό στάδιο υλοποίησης της σύμβασης, που υπεγράφη επισήμως την προηγούμενη εβδομάδα από τον υπουργό ΠΕΚΑ - ως εκπρόσωπο του Ελληνικού Δημοσίου - και τον εκπρόσωπο της Petroleum Geo-Services.
Θα ακολουθήσει η επεξεργασία (processing) και ερμηνεία (interpretation) των ερμηνευτικών δεδομένων στα μέσα του 2013, προκειμένου να προκηρυχθεί ο γύρος παραχωρήσεων «οικοπέδων» εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014.
Τον κ. Λιβιεράτο θα συνοδεύσει στην Πάτρα ο ΓΓ Ενέργειας, Κων/νος Μαθιουδάκης, ενώ, το παρόν στην εκδήλωση θα δώσουν, ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών, Νίκος Υφαντής, καθώς και οι Αντιπεριφερειάρχες, Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας, και Αχαϊας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος.
Mε δήλωσή του ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι: «Ο κατάπλους του ερευνητικού πλοίου της PGS στο λιμάνι της Πάτρας, αποτελεί μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή για το ΥΠΕΚΑ, αλλά, ταυτόχρονα, συνιστά και ένα κομβικό σημείο για τη σύγχρονη πραγματικότητα στην Ελλάδα, τη γεωστρατηγική της θέση στη περιοχή, καθώς και τις προοπτικές που διανοίγονται, όπως ευελπιστούμε, στον τομέα των επενδύσεων, της ανάπτυξης, της δημιουργίας νέου πλούτου και θέσεων απασχόλησης".
Και προσθέτει: "Για πρώτη φορά θα υπάρξουν τεκμηριωμένες, επιστημονικές απαντήσεις για τα αποθέματα υδρογονανθράκων που διαθέτουμε στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και νοτίως της Κρήτης, έκταση που είναι 40% μεγαλύτερη της ηπειρωτικής χώρας."
Τέλος, ο κ. Λιβιεράτος επισημαίνει τις προσπάθειες του τέως υφυπουργού, Γ. Μανιάτη, αλλά και την προσωπική συμβολή του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

Συνελήφθη ο νομικός σύμβουλος της HOL




Συνελήφθη ο νομικός Σύμβουλος της Hellas Online γιατί συμβούλευσε την εταιρεία να μην δώσει στην αστυνομία προσωπικά στοιχεία πελατών της.
Η αστυνομία ζητούσε επιμόνως τα στοιχεία συγκεκριμένων προσώπων άγνωστο για ποιο λόγο. Ο νομικός σύμβουλος της   HOL είπε ότι πρόκειται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, στηριζόμενος σε γνωμοδότηση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών.
Ωστόσο, η αστυνομία επικαλέσθηκε απόφαση του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αποσπάσει τα στοιχεία και συνέλαβε τον νομικό σύμβουλο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της εταιρείας. 
ΠΗΓΗ:crime.gr

Με υπεύθυνη δήλωση μέσω διαδικτύου το επίδομα θέρμανσης



Με υπεύθυνη δήλωση στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης που δεν είχαν υποβάλει το προηγούμενο έτος, εφόσον δεν ήταν υπόχρεοι, θα μπορούν να πιστοποιηθούν και να λάβουν το επίδομα θέρμανσης.
Εκεί, θα πρέπει να αναγράψουν στη συγκεκριμένη ηλεκτρονική σελίδα ότι δεν είχαν υποχρέωση να υποβάλλουν δήλωση τον προηγούμενο χρόνο, διότι τα εισοδήματα τους ήταν χαμηλά. Η αίτηση θα γίνει δεκτή και θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης. Βέβαια θα γίνουν και δειγματοληπτικοί έλεγχοι για να διαπιστωθεί η ειλικρίνεια των δηλούμενων στοιχείων.
 ΠΗΓΗ:zougla.gr

«ΛΥΣΣΑ» ΜΕΡΚΕΛ Γερμανικές παραβιάσεις του ΕΕΧ στο Αιγαίο σε συνεργασία με το τουρκικό Ναυτικό




Η Γερμανία πέρα από το βρώμικο ή και «άτιμο» - όπως ομολογούν πλέον και οι φιλοκυβερνητικές πένες- παιχνίδι που παίζει με το μνημόνιο και το χρεος της χώρας προχώρησε και σε και ωμή πρόκληση αμφισβητώντας τα εναέρια σύνορά  μας στο Αιγαίο με ένα γερμανικό ελικόπτερο ναυτικής συνεργασίας LYNX.
Το συγκεκριμένο ελικόπτερο  ορμώμενο από φρεγάτα του γερμανικού Ναυτικού η οποία συνασκείτο με τουρκικά πολεμικά σκάφη παραβίασε τον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ) αλλά και τους κανόνες του FIR Αθηνών  σε αγαστή συνεργασία με τα τουρκικά ελικόπτερα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και μαχητικά!
Το γερμανικό ελικόπτερο όχι μόνο αρνήθηκε να παραδώσει σχέδια πτήσεως στο Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας αλλά και υιοθετώντας στην πράξη τις τουρκικές θέσεις περί μη ύπαρξης Ελληνικού εναέριου Χώρου μεταξύ των 6 και 10 ν.μ. προχώρησε σε εναέρια  «εισβολή».
Πιο συγκεκριμένα τα τουρκικά και γερμανικά εναέρια μέσα πραγματοποίησαν σήμερα 11 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών και 2 παραβιάσεις του ΕΕΧ από ένα σύνολο 18 αεροσκαφών εκ των οποίων: Τα 10 μαχητικά της τουρκικής Αεροπορίας, τα 5 ελικόπτερα του Ναυτικού, το 1 γερμανικό ελικόπτερο και τέλος τα 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 της τουρκικού Ναυτικού.
Όλη η δραστηριότητα των ανωτέρω αεροναυτικών δυνάμεων εκτυλίχθητε στο βόρειο και νοτιοανατολικό Αιγαίο.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΟΙ ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !...




Ο φερόμενος ως Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του βενιζελικού ΠΑΣΟΚ, ένας τύπος ονόματι Δατσέρης, βγήκε στο ραδιόφωνο του ΔΟΛ και είπε φωναχτά, εκείνο που τους τελευταίους μήνες, όλο το βενιζελολόϊ, που εγκαταστάθηκε στην Ιπποκράτους από τον περασμένο Μάρτη, τόχει ως βασική παράμετρο της επιχειρηματολογίας τους.
Αποτυπώνοντας το μένος τους και την περιφρόνησή του για το Κίνημα και την ιστορία του, ο εν λόγω φιόγκος είπε, μεταξύ άλλων και τα εξής : «…«υπήρξε στην Μεταπολίτευση μια περίοδος γενικευμένης φούσκας στη χώρα. Το κόμμα που ιδρύθηκε στη Μεταπολίτευση δημιούργησε τη Μεταπολίτευση και δημιουργήθηκε από τη Μεταπολίτευση. Ήταν και το ίδιο φούσκα. Το ΠΑΣΟΚ ήταν μια φούσκα της Μεταπολίτευσης…».
Αυτό το καθήκι, παραμένει στη θέση του και μανατζάρει, εννοείται, την πολιτική του Βενιζέλου, για την ανασύσταση του κόμματος.
Οι λαθρεπιβάτες, που μπήκαν νύχτα και καμουφλαρισμένοι στο «πλοίο», βρήκαν την ευκαιρία και το κατέλαβαν. Δυστυχώς είναι, πλέον, περισσότερο από σίγουρο, πως το οδηγούν στα βράχια και στη ολοκληρωτική καταστροφή του, υλοποιώντας συγκεκριμένη αποστολή !... 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

ΝΤΕΝΒΕΡ, ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ Ψάχνουν να βρουν τι ήταν αυτό που κατέγραψαν οι κάμερες...




Ένα ταχύτητα κινούμενο αντικείμενο, κατέγραψε η κάμερα ενός πολίτη ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή του Federal Heights περίπου 20 μίλια από το εξίσου «μυστηριώδες» αεροδρόμιο του Κολοράντο,
Ο ίδιος δήλωσε πως «τα ιπτάμενα αντικείμενα εμφανίστηκαν γύρω στις 13:00 τουλάχιστον δύο φορές μέσα στην εβδομάδα. Το σημαντικότερο είναι ότι τα αντικείμενα αυτά κινούνται με τόσο μεγάλη ταχύτητα που το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να δει παρά μόνο όταν η εικόνα του βίντεο παίζεται σε αργή κίνηση.
Το ίδιο έκανε και τοπικός τηλεοπτικός σταθμός ο οποίος εγκατέστησε μια κάμερα στο ίδιο σημείο με τον αρχικό παρατηρητή και κατάγραψε και αυτό ίδιες εικόνες.
Τόσο από το αεροδρόμιο του Ντένβερ όσο και από την διοίκηση αεράμυνας της βόρειας Αμερικής NORAD και σε ερώτηση του τηλεοπτικού σταθμού ανακοινώθηκε ότι ούτε οπτικώς ούτε και μέσω των ραντάρ εντοπίστηκε  κάποιο άγνωστο αντικείμενο να πετά στην περιοχή.
Ειδικός σε θέματα αεροπορίας ο οποίος εξέτασε το βίντεο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να πει με ασφάλεια τι μπορεί να είναι αυτό που φαίνεται στο βίντεο, αποκλείοντας τις περιπτώσεις αεροπλάνου, ελικοπτέρου, πουλιών, συντριμμιών ή εντόμων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εξωγήινες μορφές ζωής ψάχνουν στην Ανταρκτική




Εξωγήινες μορφές ζωής ευελπιστούν να ανακαλύψουν Βρετανοί επιστήμονες, εξερευνώντας μια λίμνη που βρίσκεται κρυμμένη κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής εδώ και 500.000 χρόνια. Πρόκειται για τεράστια έρευνα, η οποία διενεργείται από δύο ερευνητικά ινστιτούτα και οκτώ πανεπιστήμια.
Πρόκειται να γίνει διάτρηση σε βάθος τριών χιλιομέτρων πάγου σε μια από τις πιο δύσκολες περιοχές, ώστε να αντληθεί νερό και να συλλεχθούν δείγματα από τη λίμνη του Έλσγούορθ, καλυμμένη από πάγο και μήκους περίπου 10 χλμ. Το πλάτος της λίμνης που βρίσκεται στη Δυτική Ανταρκτική, είναι περίπου 203 χλμ.
Είναι μια από τις περίπου 400 παγωμένες λίμνες της ηπείρου, οι οποίες διατηρούν το υγρό τους στοιχείο χάρη στην πίεση από πάνω και τη ζέστη από τη Γη.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι κάποιες από αυτές τις απομονωμένες λίμνες θα μπορούσαν να φιλοξενούν μικροοργανισμούς αγνώστους στην επιστήμη, που πιθανόν να έχουν πληροφορίες για τα όρια της ζωής στον πλανήτη Γη.
Με την έρευνα αυτή, ίσως δοθεί εξήγηση για το αν ήμαστε μόνοι μας στο σύμπαν, και τις πιθανές συνθήκες για εξωγήινη ζωή, όπως ενδεχόμενα σώματα νερού κάτω από την επιφάνεια των παγωμένων δορυφόρων του Κρόνου και του Δία.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Προσοχή: Γέμισαν την Ελλάδα Τουρκικά κέρματα !



 Η Τουρκία έχει ένα νέο νόμισμα, τη «Νέα Τουρκική Λίρα» (Yeni Turk Lirasi), το οποίο αντικαθιστά το παλιό.
  Κοιτάζοντας το νέο θα συνειδητοποιήσετε ότι μοιάζει ύποπτα με το κέρμα των 2 ευρώ. 
 Αν συγκρίνουμε αυτά τα δύο κομμάτια, βρίσκουμε ότι έχουν ακριβώς την ίδια εμφάνιση (ένα δαχτυλίδι νικέλιο γύρω από την κεντρική χαλκού) και σχεδόν το ίδιο μέγεθος. 
 Η μόνη διαφορά είναι ότι....
αντί του 2, υπάρχει το 1 Αυτό το κομμάτι της τουρκικής λίρας είναι μια έξυπνη παραχάραξη του κέρματος των δύο ευρώ. 
 Να είστε προσεκτικοί, βεβαιωθείτε για τα κέρματα των δύο ευρώ, δεδομένου ότι άρχισαν να κυκλοφορούν. (Κοπή 2012) 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com