Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΦΑΡΜΕΣ ΖΩΩΝ - ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ !...



Στο χωριό Ακάκι της Κύπρου, ο χοιροτρόφος Στέλιος Σοφρωνίου παρακολουθεί ανήσυχος τους 15.000 χοίρους του: οι περιορισμοί στο χρήμα που μπορεί να αποσύρει από την τράπεζα του επιτρέπουν να τα ταΐζει με μόνο έναν τόνο τροφής την ημέρα, αντί για τους 30 τόνους που χρειάζονται. «Τα πιο αδύνατα γουρούνια δεν τρώνε», είπε στους New York Times. «Τα δυνατά τρώνε τα πάντα. Αυτός είναι ο νόμος της Φύσης... Τα αδύναμα θα φαγωθούν». Με λίγα λόγια, ο κ. Σοφρωνίου περιέγραψε με τον πιο τραγικό τρόπο τι συμβαίνει στη χώρα του. Αλλά η εικόνα των ζώων που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε περιορισμένο χώρο, με όλο και λιγότερους πόρους, όπου η τάξη καταρρέει και όλα αλλάζουν, περιγράφει και την Ευρωζώνη – η οποία, όπως τα κάγκελα του χοιροστασίου, τη μια παρέχει προστασία, την άλλη γίνεται παγίδα.

Οι ανθρώπινες κοινωνίες έπαψαν να πολεμούν συνεχώς μεταξύ τους. Η Ευρωπαϊκή Ενωση, μάλιστα, είναι το πιο επιτυχημένο πείραμα για τη δημιουργία μιας κοινωνίας εθνών σε ειρηνική συνύπαρξη, βασισμένη στην αρχή της ισότητας. Οσο δύσκολα και αν έχουν γίνει τα πράγματα, είμαστε ευλογημένοι να ζούμε σε κοινωνίες θεμελιωμένες πάνω στις αρχές τις Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης.

Χωρίς να μπούμε σε περαιτέρω ανάλυση, είναι αναμφισβήτητο πλέον ότι το εγχείρημα του ενιαίου νομίσματος, όπως εξελίσσεται, θέτει σε κίνδυνο όσα πέτυχε η Ευρώπη τις προηγούμενες δεκαετίες. Αυτό συμβαίνει επειδή μέσα στον ίδιο, περιφραγμένο χώρο, βρέθηκαν μικροί και μεγάλοι, ισχυροί και αδύναμοι, πειθαρχημένοι και απείθαρχοι, χωρίς μηχανισμούς που θα εξισορροπούσαν τις διαφορές και θα απέτρεπαν προβλήματα. Οσο τα πράγματα ήταν καλά, οι αδύναμες χώρες απολάμβαναν το φθηνό χρήμα που τους εξασφάλιζε η συνύπαρξη με τους ισχυρότερους εταίρους. Οταν, όμως, ήρθαν οι συνέπειες του υπερδανεισμού είτε χωρών είτε τραπεζών, οι αδύναμοι, οι οποίοι δανείζονταν με τον αέρα του πλούσιου, αναγκάστηκαν να πληρώσουν με τους πόρους του φτωχού. Τώρα που οι ισχυρότερες χώρες προσελκύουν όλο και περισσότερο χρήμα σε πολύ χαμηλό κόστος, όσες βρέθηκαν σε δυσκολία στεγνώνουν από χρήμα και βρίσκονται στο αδιέξοδο της λιτότητας.
 Είναι σαν να λέμε ότι στο χοιροστάσιο του κ. Σοφρωνίου όση τροφή υπάρχει πηγαίνει μόνο στους ισχυρούς χοίρους, ενώ οι αδύναμοι πρέπει να τα βγάλουν πέρα με όσα τους δώσουν οι άλλοι - και με τους όρους που θα τους επιβάλλουν. Επειδή το χρήμα έχει άμεση σχέση με την οικονομία, την κοινωνία και την πολιτική κατάσταση της κάθε χώρας, οι χειρισμοί του χρέους, των προγραμμάτων διάσωσης, και όλα όσα αυτά συνεπάγονται, κυριαρχούν στην Ευρώπη εδώ και καιρό. Ξεχάστηκαν σημαντικότατοι παράγοντες, όπως ο πολιτισμός, όπως η αρχή της ισότητας μεταξύ χωρών – με αποτέλεσμα να αναβιώσουν παλιές εντάσεις μεταξύ χωρών και μεταξύ κοινωνικών ομάδων. Η αλληλεγγύη αμαυρώνεται από λαϊκίστικες εκρήξεις απ’ όλες τις πλευρές, και, όσο περνάει ο καιρός, αμαυρώνεται από μεγαλύτερο αυταρχισμό σε αποφάσεις που επηρεάζονται από τις ισχυρότερες χώρες, επειδή αυτές παρέχουν τα δάνεια και τις εγγυήσεις για τα προγράμματα διάσωσης.

Μέσα στις φωνές και τη σκόνη παραβλέπουμε το γεγονός ότι ένα κεντρικό σύστημα δανεισμού και μια πραγματική τραπεζική ένωση θα παρείχε σε όλες τις χώρες ένα σύστημα ασφαλές και θα απαιτούσε και την ανάλογη πειθαρχία. Χωρίς τέτοιο μηχανισμό ισότητας, οι ισχυροί θα κερδίζουν συνεχώς από την αδυναμία των εταίρων τους, καταδικάζοντάς τους σε μόνιμη αδυναμία. Επειδή οι λαοί έχουν φωνή και ψήφο, αυτό θα οδηγήσει σε μια Ευρώπη που θα έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Εκεί θα τελειώσει και η Ενωση.

Είναι γνωστό, όμως, ότι για ανθρώπινες κοινωνίες, ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τον ισχυρό, όχι τον αδύναμο. Αξίζει να σημειώσουμε μια ακραία περίπτωση. Το 1881, μια 25μελής ομάδα του αμερικανικού στρατού ξεκίνησε αποστολή ενός έτους στην Αρκτική. Δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όμως, εμπόδισαν τα πλοία που θα τους έπαιρναν απ’ εκεί και έμειναν αποκλεισμένοι για τρία χρόνια. Τελικά, διασώθηκαν μόνο έξι, εξαντλημένοι από την πείνα και το κρύο. Στο ημερολόγιό του, ο λοχίας Ντέιβιντ Μπρέιναρντ διηγείται πως ένας από τους τελευταίους επιζήσαντες βρέθηκε να κλέβει από τα λιγοστά τρόφιμα της ομάδας. Οι υπόλοιποι, που με δυσκολία στέκονταν όρθιοι, τον καταδίκασαν και τον εκτέλεσαν – όχι μόνο για λόγους πειθαρχίας, αλλά επειδή, τρώγοντας το μερίδιο των άλλων, θα γινόταν επικίνδυνος για τους υπόλοιπους. 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Επιδότηση 45-55% σε πρατηριούχους για το σύστημα εισροών -εκροών



Σε ποσοστό 45% - 55% θα κυμανθεί η επιδότηση που θα λάβουν οι ιδιώτες πρατηριούχοι καυσίμων προκειμένου να τοποθετήσουν το σύστημα εισροών – εκροών, όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή.
Ο κ. Σκορδάς παραδέχθηκε ότι υπάρχει πεντάμηνη καθυστέρηση στην τοποθέτηση των εν λόγω συστημάτων, η οποία ως πρόβλεψη υπήρχε από το 2009, αλλά δεν είχαν καταρτιστεί οι τεχνικές προδιαγραφές. Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει θέσει ως «εύλογο όριο» την 28η Αυγούστου, ώστε οι ιδιώτες πρατηριούχοι να υπογράψουν συμβάσεις εγκατάστασης του συστήματος εισροών – εκροών.
Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, θα χρηματοδοτηθούν μόνο τα ιδιωτικά πρατήρια καυσίμων, καθώς οι εταιρείες θα πληρώσουν με ιδίους πόρους την εγκατάσταση. Σήμερα το σύνολο των ιδιωτικών πρατηρίων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης έχει καταθέσει αίτημα χρηματοδότησης, είπε ο Θ. Σκορδάς και ανέφερε ότι η επιδότηση θα κυμανθεί μεταξύ 45 – 55% του κόστους, ανάλογα από το σύστημα που θα επιλέξει κάθε ιδιώτης πρατηριούχος. Οι πόροι για την χρηματοδότηση θα δοθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς δεν έγινε δεκτό από την Ε.Ε. να υπάρξει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
(Ναυτεμπορική) 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Η Shell Πωλεί τα Πρατήριά της στην Ιταλία




Η Shell εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει τις δραστηριότητές της στο downstream της Ιταλίας, δηλαδή το δίκτυο των 870 πρατηρίων και τον τομέα ανεφοδιασμού αεροσκαφών, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.
Η εταιρεία προχώρησε πρόσφατα στην πώληση διϋλιστηρίων στη Βρετανία και τη Γερμανία, καθώς και στην πώληση των δικτύων της στη Φινλανδία και τη Σουηδία, στα πλαίσια μιας πιο συγκεντρωτικής στρατηγικής.
Παρόλα αυτά, η Shell τόνισε ότι η Ιταλία παραμένει μια σημαντική αγορά και η εταιρεία θα παραμείνει δραστήρια στους τομείς των λιπαντικών και του ανεφοδιασμού πλοίων, όπως και στο upstream. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

E ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ..............


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σε συνέχεια της επιτυχούς διοργάνωσης του ετήσιου χορού του Σωματείου μας ΠΣΣΕΠ-ΠΕΣΥ ΒΕΘ, και στην προσπάθειά του να ικανοποιήσει το σύνολο των συναδέλφων να παραβρεθούν στον ετήσιο χορό μας,  το Σωματείο προσκαλεί όσους  συναδέλφους δεν μπόρεσαν να παρεβρεθούν στον ετήσιο χορό του Σωματείου μας(5/4/13), την Παρασκευή στις 19/4/13, στο κέντρο ‘’ΠΥΛΗ ΑΞΙΟΥ’’(Ανδρέου Γεωργίου 9, περιοχή Σφαγεία, Θεσ/νίκη ).  
Η διάθεση των προσκλήσεων γίνεται από τα μέλη της επιτροπής χορού.
Τιμή πρόσκλησης 25 €.
Ώρα προσέλευσης 22:30.



Αυτά που δεν σας λένε τα μνημονιακά παπαγαλάκια…ομολογία αποτυχίας




Πριν λίγο αναρτήθηκε η επίσημη δήλωση της Τρόικα για την αποστολή στην Ελλάδα.

Τι προκύπτει από μια γρήγορη ανάγνωση..

Ευχολόγια, γενικόλογες διαπιστώσεις και καμία αλλαγή απ την προηγούμενη αναθεώρηση (που ήταν τραγωδία)..

Ανάπτυξη

απ το 2014 και βλέπουμε…

‘Αμεση λήψη μέτρων σε περίπτωση διολίσθησης του προγράμματος, απολύσεις, μεταρρυθμίσεις (έτσι βαπτίζουν το ξεπούλημα) της ΔΕΗ για την εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας και να αποφευχθεί η συσσώρευση του χρέους…

Καμία μα καμία μνεία για προσλήψεις και μείωση συντελεστών του ΦΠΑ που μας είπε (από μόνος του) ο κ. Σαμαράς…Αν όλα αυτά δεν είναι ομολογία αποτυχίας, τότε τι είναι…;;


Statement by the European Commission, the ECB and the IMF on Greece 

Press Release No.13/120 April 15, 2013  

Staff teams from the European Commission (EC), European Central Bank (ECB), and International Monetary Fund (IMF) have concluded their review mission to Greece. The mission has reached staff-level agreement with the authorities on the economic and financial policies needed to ensure the program remains on track to achieve its objectives.
The mission and the authorities agreed that the economic outlook is largely unchanged from the previous review,

with continued prospects for a gradual return to growth in 2014, supported by inflation well below the euro area average and improved wage flexibility, which are helping to restore the competitiveness of the Greek economy.
Fiscal performance is on track to meet the program targets, and the government is committed to fully implement all agreed fiscal measures for 2013-14 that are not yet in place, including adoption of legislation to extend collection of the real estate tax through 2013 via the Public Power Company. It remains important to respond promptly to any slippages that may emerge.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προκήρυξη για την πρόσληψη Υπεύθυνων Προβλήτας στα ΕΛΠΕ



Προκήρυξη για την πρόσληψη Υπεύθυνων Προβλήτας (κωδ.ΥΠΠ).

 Πατήστε εδώ για το αναλυτικό κείμενο της Προκήρυξης.


Πατήστε εδώ για το σχετικό Έντυπο Αίτησης.

 ΠΗΓΗ:helpe.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΕ-ΔΑ



Θέμα:  Επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε η ιστορικότερη μέρα της εργατικής τάξης αυτή της 1ης Μάη να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, ώστε να σηματοδοτήσει καινούριους αγώνες για το εργατικό κίνημα. Γι αυτό αναστέλλεται προσωρινά και μετατίθεται για το προσεχές διάστημα η 24ωρη προγραμματισμένη Πανθριασιακή απεργία στις 24 Απρίλη μαζί με την πορεία από την Ελευσίνα στην Αθήνα.

Δυστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις έτσι όπως διαδραματίζονται με την ωμή παρέμβαση της τρικομματικής κυβέρνησης να μεταθέσει τον εορτασμό της 1ης Μάη σε άλλη άσχετη μέρα, μας αναγκάζει ως εργατικό ταξικό κίνημα της περιοχής να αναστείλουμε προσωρινά την 24ωρη Πανθριασιακή απεργία και πορεία από την Ελευσίνα προς την Αθήνα και να αφοσιωθούμε και να εργαστούμε για την καλύτερη και μαζικότερη οργάνωση για την απεργία της 1ης Μάη.

Η τρικομματική κυβέρνηση θέλησε από την πρώτη στιγμή  να διαλύσει την ελεύθερη συνδικαλιστική και εργατική έκφραση για διεκδίκηση.

Έτσι  λοιπόν προσπάθησε με τη βία και τον αυταρχισμό με το δόγμα «Νόμος = Τάξη» να υποστείλει τη δράση του εργατικού κινήματος.

 Αυτό που εισέπραξε όμως είναι οι εργαζόμενοι πιο μαχητικά και πιο ενωμένα  να αντιδράσουν στις πρακτικές αυτές.

 Αυτοί όμως συνεχίζουν.

Αντιλαμβάνονται πλέον  ότι αυτές οι πρακτικές δεν πετυχαίνουν τον  στόχο τους,  και έρχονται τώρα με δόλιο και έντεχνο τρόπο να υποβαθμίσουν την ημέρα σημαία των αγώνων μας.

 Μεταφέρουν τον εορτασμό της 1ης Μάη από την Μεγάλη Τετάρτη στην Τρίτη του Πάσχα.

 Γιατί άραγε;

Μας αγάπησαν ξαφνικά, και θέλουν να μας προσφέρουν μια μέρα περισσότερης συνεχιζόμενης  ξεκούρασης;

Μα προφανώς οι κύριοι της κυβέρνησης και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εργασίας βρήκαν τον έντεχνο τρόπο για να απαξιώσουν τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, προσφέροντάς την, ως ακόμα μια ημέρα επιπλέον σε εκείνες  τις εορτές του Πάσχα.

Λοιπόν, τους το λέμε όσο γίνεται πιο κατηγορηματικά, ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε.

Για τους εργαζόμενους η 1η Μάη δεν είναι αργία είναι απεργία. Για την εργατική τάξη η 1η Μάη δεν είναι μια υποτιθέμενη κινητή εορτή.

 Είναι ημέρα τιμής στους νεκρούς και στους αγωνιστές του εργατικού κινήματος.

Είναι ημέρα ξεκίνημα αγώνων για την ανατροπή των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους πολίτες του Θριασίου Πεδίου να συστρατευθούν στην κατεύθυνση 1η Μάη Απεργούμε όλοι.

Δίνουμε το μήνυμα στην τρικομματική κυβέρνηση  συνεχίζουμε με ενότητα και αγώνα για να ανατρέψουμε τα βάρβαρα αντιλαϊκά σχέδιά της.

Δίνουμε ραντεβού με όλους τους εργαζόμενους της Αττικής στην Πλατεία Κλαυθμώνος  το πρωί της  Μεγάλη Τετάρτης  1η Μάη στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.



ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

1η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ  


ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Κάντε αίτηση για 5μηνη κατάρτιση και διεκδικήσετε τα 2700 ευρώ


Κάντε αίτηση για 5μηνη κατάρτιση και διεκδικήσετε τα 2700 ευρώ

 Ανοικτή από τις 10:00 το πρωϊ της Δευτέρας είναι ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα κατάρτισης 35.000 νέων έως 29 ετών. Χρονικό περιθώριο υπάρχει μέχρι τις 20 Μαίου. Δείτε τις τελευταίες λεπτομέρειες και τις διευκρινήσεις του υπουργείου Εργασίας.
Το τελευταίο διάστημα, οι άνεργοι νέοι κλήθηκαν να υποβάλλουν αιτήσεις σε ιστοσελίδες ιδιωτικών εταιρειών που έσπευσαν να συγκεντρώσουν αιτήσεις πριν καν ανακοινωθεί επίσημα το πρόγραμμα από το υπουργείο Εργασίας. Γι’ αυτό, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δείξουν πολύ μεγάλη προσοχή:
 Αιτήσεις σε ημερομηνία προγενέστερη των προαναφερόμενων και σε οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα πέραν την επίσημη σελίδα του υπουργείου δεν είναι έγκυρες και δεν εξασφαλίζουν συμμετοχή του ενδιαφερόμενου ανέργου στο πρόγραμμα.
 Δείτε τις απαραίτητες διευκρινήσεις:
Η υποβολή αίτησης στο πρόγραμμα γίνεται προσωπικά από τον κάθε ενδιαφερόμενο άνεργο
Η υποβολή αίτησης είναι δυνατή μόνο κατά το διάστημα 15/4 έως 20/5 (ανακοινώθηκε ότι η πλατφόρμα ανοίγει στις 10:00 το πρωί)Η αίτηση υποβάλλεται μόνο μέσα από την ειδική ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr
Το μητρώο παρόχων κατάρτισης, για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα προκύψει κατόπιν της διαδικασίας που αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση και σε κάθε περίπτωση μετά και την 15/4, οπότε και ξεκινά η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από δυνητικούς παρόχους.
Η σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ ωφελούμενου, επιχείρησης και παρόχου κατάρτισης δεν αποτελεί σύμβαση εργασίας, αλλά σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών κατάρτισης. Κατά συνέπεια, ο ωφελούμενος-άνεργος είναι καταρτιζόμενος και θα δικαιούται εκπαιδευτικό επίδομα.
Μετά από τη λήξη της 5μηνης πρακτικής άσκησης και εφόσον η επιχείρηση το επιθυμεί, μπορεί να προσλάβει τον καταρτιζόμενο ως εργαζόμενο πλέον, υπογράφοντας σχετική σύμβαση εργασίας.
Επίσημη πληροφόρηση για το πρόγραμμα παρέχεται μόνο από τις ιστοσελίδες του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας:
www.epanad.gov.gr,
www.eye-ekt.gr,
www.voucher.gov.gr
και την επίσημη τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης του Υπουργείου
800 11 44444.


 ΠΗΓΗ:fpress.gr

O Joker, ο Λάτσης και τα "σαπάκια" των ΕΛΠΕ



Όσοι είναι τακτικοί αναγνώστες του Joker ξέρουν ότι ξέρει. Για τους υπόλοιπους φίλους που τον διαβάζουν να του επιτρέψουμε να επιβεβαιώσει ακόμη φορά την ακρίβεια των πληροφοριών του.
"Πάντως ρόλο κλειδί στις εξελίξεις (και στις δύο τράπεζες) παίζει ο Σπύρος Λάτσης (πρώην βασικός μέτοχος της Eurobank και νυν βασικός μέτοχος της Εθνικής Τράπεζας) το όνομα του οποίου φωτογραφίζουν, αλλά φοβούνται να πουν πολλοί. Αν και οι πρώτες διαρροές λένε ότι ο κ. Λάτσης και γενικότερα η οικογένεια Λάτση δεν επιθυμεί καμιά εμπλοκή με το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, τίποτα δεν μπορεί τελικά να αποκλειστεί αλλάζοντας τα δεδομένα συνολικά στο τραπεζικό τοπίο της χώρας", έγραφε σε προηγούμενό του άρθρο ο Joker του EMEAgr την περασμένη Τρίτη.
Από χθες ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν οι πρώτες φήμες ότι τελικά ο Σπύρος Λάτσης θα συμμετάσχει τελικά στην ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής, με ένα ποσό που θα καλύπτει πλήρως τη μετοχική του θέση στην τράπεζα και το οποίο όπως λέγεται θα φτάσει από 90 περίπου έως 120 εκατ. ευρώ.
Άλλο ένα "καλό" για τον Joker λοιπόν...
Η Egon Zehnder και τα "σαπάκια" των ΕΛΠΕ
Μιλώντας για τον Λάτση, στο μυαλό του Joker έρχεται... συνειρμικά ένα άλλο όνομα, αυτό του Γιάννη Κωστόπουλου, του διευθύνοντος συμβούλου των Ελληνικών Πετρελαίων.
Και αυτό γιατί τον τελευταίο καιρό πολλοί είναι αυτοί που συνδέουν τα δύο ονόματα με τον δανεισμό των ΕΛΠΕ. Το νούμερο "ζαλίζει" και κάποιοι αναρωτιούνται πώς έφτασε μία κερδοφόρα και αναπτυσσόμενη εταιρεία να χρωστάει 4,5 δισ. ευρώ (το νούμερο είναι πραγματικό).
Ο Joker θα προσθέσει ένα ακόμη στοιχείο: Παίζει κάποιο ρόλο σε αυτή την "ιστορία" και η... "πασοκική" Egon Zehnder, η διεθνής εταιρεία ανεύρεσης εξειδικευμένων ανώτατων στελεχών, η οποία φαίνεται πως "ανακυκλώνει" μία συγκεκριμένη ομάδα στελεχών, την ώρα που "σαρώνει" όλα τα συμβόλαια εξεύρεσης στελεχών από τις ΔΕΚΟ και τις παρά τω Δημοσίω επιχειρήσεις;
Αληθεύει ότι όπου πάνε αυτά τα στελέχη, οι επιχειρήσεις από κερδοφόρες γίνονται ζημιογόνες και υπεραυξάνεται ο δανεισμός τους; Τις φορτώνουν, μήπως, με "σαπάκια" που τα χρυσοπληρώνουν; 
ΠΗΓΗ:emea.gr

Έρευνα για την Ποιότητα των Καυσίμων στην Κρήτη



Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Χανίων, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλίου 2013, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την Ερευνητική Μονάδα “Χημεία και Τεχνολογία Υδρογονανθράκων” του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης με αντικείμενο την “ποιοτική αξιολόγηση πετρελαϊκών καυσίμων στην αγορά του νομού Χανίων”, υπό τον δρ. χημικό μηχανικό, αν. καθηγητή, Νίκο Πασαδάκη και την ΕΕΔΙΠ, χημικό Ελένη Χαμηλάκη. 
Για την πραγματοποίηση της έρευνας χρησιμοποιήθηκαν 50 δείγματα αμόλυβδης βενζίνης 95 και 50 δείγματα ντίζελ κίνησης και για την ανάλυση των δειγμάτων υιοθετήθηκε η εφαρμογή της υπέρυθρης φασματοσκοπίας. Το συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι τα δείγματα της αμόλυβδης βενζίνης και του ντίζελ κίνησης που ελήφθησαν από 50 πρατήρια του νομού Χανίων, εμφανίζουν έντονη ομοιότητα στη σύστασή τους και η ανάλυση των δειγμάτων αυτών δεν εντόπισε ενδείξεις επιμόλυνσης (νοθείας). Επιπλέον, εξ αφορμής της έρευνας αυτής, δημιουργήθηκε μια αρκετά πλούσια βάση δεδομένων με τα υπέρυθρα φάσματα αμόλυβδης βενζίνης και ντίζελ κίνησης, από τα μισά περίπου πρατήρια του νομού Χανίων, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση και των υπολοίπων πρατηρίων αλλά και για την παρακολούθηση των ίδιων στο χρόνο.
Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής επιβεβαιώνουν την πάγια θέση της Ένωσης ότι οι πρατηριούχοι καυσίμων είναι έντιμοι επαγγελματίες, ενώ ορισμένα μεμονωμένα περιστατικά νοθείας που, δυστυχώς, έχουν παρατηρηθεί σε άλλους νομούς, αποτελούν μια ελάχιστη μειοψηφία επί του συνόλου των βενζινοπωλών που ασκούν ευσυνείδητα το επάγγελμά τους, και ως εκ τούτου είναι άδικο να οδηγούν σε γενικεύσεις και να κατηγορείται συλλήβδην ο κλάδος των βενζινοπωλών ότι πουλά νοθευμένα καύσιμα. Εξάλλου, η εγκατάσταση των συστημάτων εισροών-εκροών στα πρατήρια, που πρόσφατα ψηφίστηκε με νόμο, αποτελούσε πάγιο αίτημα των βενζινοπωλών για περισσότερα από δέκα χρόνια, καθώς πρώτοι από όλους εμείς οι ίδιοι οι βενζινοπώλες επιθυμούμε την πάταξη της λαθρεμπορίας και της νοθείας για να εργαζόμαστε σε περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού και να μην υπάρχουν υπόνοιες για τυχόν νοθευμένα καύσιμα, ευελπιστούμε δε η εγκατάσταση των συστημάτων εισροών-εκροών να μην περιοριστεί μόνο στα πρατήρια, αλλά να επεκταθεί και στα υπόλοιπα στάδια της αγοράς καυσίμων, δηλαδή της διύλισης της χονδρικής πώλησης και της μεταφοράς, όπου ελλοχεύουν και μεγαλύτεροι κίνδυνοι για λαθρεμπορία και νοθεία.
Επομένως, τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, για την οποία ελήφθησαν δείγματα από περισσότερα από τα μισά πρατήρια του νομού, αποδεικνύει με τον πλέον έγκυρο και αξιόπιστο τρόπο ότι τα καύσιμα που πωλούνται από τα πρατήρια του νομού Χανίων είναι απολύτως καθαρά και το καταναλωτικό κοινό δεν πρέπει να ανησυχεί για τυχόν νοθευμένα καύσιμα. Είμαστε δε βέβαιοι ότι εάν ανάλογες έρευνες διεξαχθούν και σε άλλους νομούς, τα αποτελέσματα θα είναι ανάλογα επιβεβαιώνοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των βενζινοπωλών σε όλη τη χώρα πουλά καθαρά και όχι νοθευμένα καύσιμα. 
ΠΗΓΗ:energia.gr