Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΔΕΣΦΑ: Μνημόνιο συνεργασίας με την ιταλική Saipem

Αποτέλεσμα εικόνας για δεσφα
Το MOU αφορά θέματα συνεργασίας σε έργα χερσαίας και υποθαλάσσιας διασύνδεσης στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Μνημόνιο Συνεννόησης για τη συνεργασία του ΔΕΣΦΑ και της ιταλικής Saipem η οποία είναι από τις μεγαλύτερες διεθνώς σε έργα υποδομών φυσικού αερίου, υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ελληνικής εταιρείας, κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ιταλικής Stefano Porcari.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών, το MOU αφορά θέματα συνεργασίας σε έργα χερσαίας και υποθαλάσσιας διασύνδεσης στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. 

Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες θα προχωρήσουν σε..

Ιράν: Θετικό βήμα η πετρελαϊκή διάσκεψη της περασμένης Κυριακής στη Ντόχα

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
«Θετικό βήμα» χαρακτηρίζει ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν τη συνάτνηση της προηγούμενης Κυριακής στη Ντόχα που είχε ως αντικείμενο τη σταθεροποίηση της παραγωγής του πετρελαίου και δηλώνει πρόθυμος να υποστηρίξει ένα μελλοντικό σχέδιο για τη σταθεροποίηση της διεθνούς πετρελαϊκής αγοράς.

«Η διάσκεψη στη Ντόχα δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ εμείς τη βλέπουμε ως ένα θετικό βήμα, καθώς ενεργοποίησε διαπραγματεύσεις μεταξύ των χωρών μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ, ενώ απέδειξε στους βασικούς παραγωγούς πετρελαίου του ΟΠΕΚ, ότι πρέπει ..

Mόνο εγώ... γατάκια!



ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Φυσικό αέριο: Το μεγάλο στοίχημα της ελληνικής ναυτιλίας

Φυσικό αέριο: Το μεγάλο στοίχημα της ελληνικής ναυτιλίας
Η λίστα της ελληνικής κυβέρνησης με τα προτεινόμενα έργα στο πακέτο Γιούνκερ έφερε στην επιφάνεια το θέμα της χρησιμοποίησης του φυσικού αερίου ως καυσίμου κίνησης και στα πλοία, τόσο της ακτοπλοΐας όσο και των μικρών αποστάσεων.

Η χρηματοδότηση της μετατροπής των μηχανών αλλά και της ναυπήγησης πλοίων που θα καταναλώνουν φυσικό αέριο ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ. Γι' αυτό είναι αναγκαία η ανάληψη πρωτοβουλιών από ελληνικής πλευράς ώστε να ενταχθεί στα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης που θα καλύψουν έως και το 80% του κόστους.

Τα περιθώρια έχουν αρχίσει...

Μεξικό: Στους 28 αυξήθηκαν οι νεκροί από την έκρηξη σε εργοστάσιο πετροχημικών

Αποτέλεσμα εικόνας για Μεξικό: Στους 28 αυξήθηκαν οι νεκροί από την έκρηξη σε εργοστάσιο πετροχημικών
H εθνική εταιρεία πετρελαίου του Μεξικού Pemex ανακοίνωσε χθες πως αυξήθηκε στους 28 ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σε εργοστάσιο πετροχημικών στην πόλη Κοατσακοάλκο.

Σε ανακοίνωσή της η Pemex ανέφερε πως αναγνωρίστηκαν 25 πτώματα, ενώ άλλα τρία δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί. Πρόσθεσε πως 18 άτομα συνεχίζουν να νοσηλεύονται. Η Pemex ανέφερε πως το δυστύχημα οφείλεται σε διαρροή, χωρίς ωστόσο να δώσει πλήρεις εξηγήσεις για το τι συνέβη.

Η πετρελαϊκή εταιρεία τόνισε πως..