Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Έπαθαν, έμαθαν και λένε: "Επικίνδυνη - Αναποτελεσματική - Δαπανηρή". Στο δικό μας ΥΠΕΝ ακούει κανείς;


Από το greeklignite.blogspot.com
Η Energiewende, η Γερμανική ενεργειακή μετάβαση από πυρηνικά σε δήθεν "πράσινη" ενέργεια, συγκεντρώνει ακόμα λαϊκή απήχηση, τουλάχιστον σύμφωνα με κάποιες δημοσκοπήσεις. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, όπως όλοι ξέρουμε, οι απαντήσεις στις δημοσκοπήσεις εξαρτώνται απ' το πώς είναι διατυπωμένο κάθε φορά το ερώτημα, ώστε να εκμαιεύει και την επιθυμητή κάθε φορά απάντηση.

Αντίθετα με τις δημοσκοπήσεις, τα επώνυμα άρθρα σε καθημερινές εφημερίδες κάθε τόσο σφυροκοπούν πλέον αλύπητα την Energiewende. Τελευταίο είναι ..

Περίληψη του εργαστηρίου του EU-OSHA για τα προβλήματα που θέτει η οικονομία των διαδικτυακών πλατφορμών

Από το osha.europa.eu
Το εργαστήριο του EU-OSHA με τίτλο «Προστασία των Εργαζομένων στην Οικονομία των Διαδικτυακών Πλατφορμών» εστίασε στα ευρήματα της μελέτης σχετικά με τη ρύθμιση των κινδύνων για την επαγγελματική ασφάλεια και υγεία που ενδέχεται να ανακύψουν από την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες.

Τα θέματα της συζήτησης περιστράφηκαν γύρω από τις προκλήσεις..

Μανιάτης: Αντί για περικοπές συντάξεων, έσοδα 2-3 δις το χρόνο από Ορυκτούς Πόρους

Από το pagenews.gr
Στη μεγάλη δημόσια συζήτηση που γίνεται στη χώρα για το ζήτημα των συντάξεων, βασική παράμετρος πρέπει να είναι αυτό που για πολλές χώρες αποτελεί τη βάση του Ασφαλιστικού τους Συστήματος:

Τα δημόσια έσοδα από την αξιοποίηση κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων και άλλων Ορυκτών Πόρων (Νορβηγία, Μεγ. Βρετανία, Ολλανδία, Δανία, Καναδάς, Αυστραλία, Ρωσία, κ.ά.).

Η Ελλάδα είναι μια χώρα προικισμένη σε ορυκτούς πόρους, (4η θέση στην Ε.Ε.).

Μόνο στη βόρεια Ελλάδα υπάρχει..