Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Το μέλλον είναι η... "πετρελαϊκή προσφυγιά"

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Αν η προσφυγική κρίση που προκλήθηκε κυρίως λόγω της γεωπολιτικής αναταραχής στη Μέση Ανατολή φαντάζει στους Ευρωπαίους ήδη απειλητική, είναι γιατί δεν υποψιαστεί ποια μπορεί να είναι η συνέχεια: η "πετρελαϊκή προσφυγιά” λόγω της κατάρρευσης των τιμών του μαύρου χρυσού.
Άλλωστε, την τελευταία φορά που το πετρέλαιο υποτιμήθηκε σε τέτοιο βαθμό, άλλαξε κατά κυριολεξία η μορφή του κόσμου. Όπως υπενθυμίζει ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του γ.γ. του ΟΗΕ, Michael Mayer σε άρθρο του στο Project Syndicate, η πτώση της τιμής από τα 45 δολάρια ανά βαρέλι το 1980 στα 9 δολάρια το 1988 είναι ο κυριότερος λόγος αποδυνάμωσης και εντέλει πτώσης της Σοβιετικής Ένωσης, που εξαρτώνταν βαρέως από τις πετρελαϊκές εξαγωγές.

Πληθυσμιακοί γίγαντες σε αποσταθεροποίηση

Σήμερα, η κατάρρευση των εσόδων του ενεργειακού κλάδου θα μπορούσε να...

Φόρτιση φορητών συσκευών μέσω περπατήματος


Μία πρωτοποριακή τεχνολογία συλλογής και αποθήκευσης ενέργειας ανέπτυξαν μηχανολόγοι - μηχανικοί του University of Wisconsin - Madison.

Η εν λόγω τεχνολογία θα μπορούσε να μειώσει την εξάρτηση από τις μπαταρίες για τις φορητές συσκευές, καθώς αντλεί ενέργεια από την ίδια την ανθρώπινη δραστηριότητα - και συγκεκριμένα το περπάτημα.

Σε paper που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο στο Scientific Reports, ο Τομ Κρουπένκιν, καθηγητής μηχανολογίας στο πανεπιστήμιο, και ο Τζ. Άσλεϊ Τέιλορ, ερευνητής του τμήματος μηχανολόγων - μηχανικών, περιγράφουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία, που θα μπορούσε να επιτρέψει να δημιουργήθούν σόλες που συλλέγουν την ενέργεια από την ανθρώπινη κίνηση για την τροφοδοσία φορητών ηλεκτρονικών συσκευών.

Η τεχνολογία αυτή θα επέτρεπε τη ...

Η Τουρκία βγάζει το "Τσεσμέ" για έρευνες στο Αιγαίο

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσεσμέ σκαφος
Στη δέσμευση περιοχών στα διεθνή ύδατα, που βρίσκονται στο κεντρικό Αιγαίο μεταξύ Εύβοιας, Σκύρου και Ψαρών, προχωρά η Άγκυρα, προκειμένου το υδρογραφικό και ωκεανογραφικό πλοίο "Τσεσμέ" να πραγματοποιήσει έρευνες.

Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", το "Τσεσμέ" θα βγει στο Αιγαίο από τις 16 ως τις 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την NAVTEX που εξέδωσε η τουρκική πλευρά. Τελευταία φορά που το πλοίο βρέθηκε στο Αιγαίο, ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο, όπου μάλιστα συνοδευόταν και από δύο τουρκικά πολεμικά σκάφη.

Σύμφωνα με ..

ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΣ....


Τα ψέματα του Νίκου Παππά για τις άδειες – Τι πραγματικά συμβαίνει στην Ευρώπη

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα ψέματα του Νίκου Παππά για τις άδειες – Τι πραγματικά συμβαίνει στην Ευρώπη
Η Ελλάδα πρέπει να είναι η μοναδική (δημοκρατική) χώρα του πλανήτη όπου ένα πρωί, κάποιος υπουργός αποφασίζει με τη μία να αλλάξει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, να κλείσει επιχειρήσεις, να ανοίξει άλλες  που ο ίδιος επιλέγει, καταστρατηγώντας το Σύνταγμα αλλά και τις σχετικές Κοινοτικές Οδηγίες.

Πράγματι, το κακό με την υπερχρέωση των ΜΜΕ είχε παραγίνει.

Όπως είχε παραγίνει το κακό με την αδιαφάνεια στην μετοχική τους σύνθεση και την λειτουργία τους, αλλά κυρίως με την εξάρτησή τους με την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία.

Πολλά ΜΜΕ, ήταν ανταγωνιστικότερα από άλλα, διότι διατηρούσαν προνομιακές σχέσεις με την κρατική διαφήμιση. Άλλα, γιατί έπαιρναν δάνεια που μετά ξεχνούσαν να τα πληρώσουν.

Ορισμένα από αυτά χρεωκόπησαν ρίχνοντας κανόνι στην αγορά και αφήνοντας απλήρωτους στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους.

Ίσως γι αυτό ο Ελληνικός λαός έχει εν πολλοίς δαιμονοποιήσει τους καναλάρχες.

Και πάνω σε αυτό το συναίσθημα πατά ο κ. Τσίπρας, για να κάνει αυτό που πιθανόν από την αρχή επιθυμούσε. Να κλείσει όσα ΜΜΕ δεν είναι αρεστά, να δώσει άδειες λειτουργίας σε όσα τον εξυπηρετούν και να καταστήσει ως ουσιαστικό πόλο ενημέρωσης την απολύτως ελεγχόμενη ΕΡΤ με του 3.000 υπαλλήλους, τους διπλάσιους δηλαδή εργαζόμενους από όσους θα έχουν μαζί τα τέσσερα μόλις κανάλια που επιθυμεί  να υπάρχουν.

Και προφανώς να...

Αγρότης μόνος ψάχνεται...




ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Η Lukoil Δηλώνει στο Κρεμλίνο την Πρόθεσή της να Αγοράσει την Bashneft

Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΟΥΚΟΙΛ
Η ρωσική πετρελαϊκή Lukoil έκανε γνωστή στην κυβέρνηση της χώρας την πρόθεσή της να εξαγοράσει την ανταγωνίστριά της Bashneft, με το κράτος να μην έχει αποφασίσει ακόμη για το αν θα πωλήσει τη μειοψηφία των μετοχών ή αν θα δώσει τον έλεγχο της εταιρείας σε ιδιώτη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Bashneft ανήκει κατά 75% στο ρωσικό δημόσιο, το οποίο επιδιώκει την ιδιωτικοποίησή της, μόλις δύο χρόνια μετά από την περιέλευσή της σε κρατικό έλεγχο. Σύμφωνα με κυβερνητικές και βιομηχανικές πηγές, ακόμη το Κρεμλίνο δεν έχει αποφασίσει για το αν θα ιδιωτικοποιήσει το 50% των μετοχών της Bashneft ή αν θα παραχωρήσει σε ιδιώτη μόνο το 25% του μετοχικού της κεφαλαίου μέσω χρηματιστηρίου.
«Υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές πλευρές, περιλαμβανομένης και της Lukoil», δήλωσε ρωσική κυβερνητική πηγή.

Από την πλευρά της Lukoil, ωστόσο, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας, που ταυτόχρονα αποτελεί..

Αλλαγή παρόχου ρεύματος on line για πρώτη φορά


Οι καταναλωτές ηλεκτρισμού μπορούν πλέον να αλλάξουν πάροχο με πλήρως ηλεκτρονική διαδικασία μέσα από την ιστοσελίδα allazorevma.gr

Η δυνατότητα αλλαγής  παρόχου on-line προσφέρεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και η διαδικασία είναι εξαιρετικά εύκολη, γρήγορη και εντελώς δωρεάν.

 Ο καταναλωτής εισάγει τις απαραίτητες πληροφορίες μέσω μιας εύχρηστης ηλεκτρονικής φόρμας. Ο χρόνος που απαιτείται για να συμπληρωθεί είναι περίπου 3 λεπτά. Η φόρμα υποβάλλεται on-line. Η ιστοσελίδα  αφού την ελέγξει και διαπιστώσει ότι είναι πλήρης, την προωθεί άμεσα στον Πάροχο που έχει επιλεγεί.

Η δυνατότητα ηλεκτρονικής αλλαγής προσφέρεται αρχικά για τρεις εναλλακτικούς Παρόχους. Η σύγκριση όμως εξακολουθεί να περιλαμβάνει τα προγράμματα όλων των Παρόχων ανεξάρτητα αν συνεργάζονται με την ιστοσελίδα στην ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Google Earth: οι παγετώνες της Μοντάνα, που θα είχαν λιώσει μέχρι το ...1948, μετά το 2005 ...ξαναπάγωσαν. Ποια "υπερθέρμανση";

Τα παραδοσιακά ΜΜΕ γνωρίζουν καλά πως για να πουλήσουν φύλλα πρέπει να πουλήσουν τρόμο για το άγνωστο και η "ανθρωπογενής" κλιματική αλλαγή προσφέρεται μια χαρά για να πουλήσουν μελλοντολογικό τρόμο και κινδυνολογία. Απ' το "παιχνίδι" δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι New York Times, που στις 8.2.2016 δημοσίευσαν άρθρο με τίτλο "The End of Snow?", όπου μας λένε πως "ο πλανήτης έχει θερμανθεί κατά 1,4οF απ' την προβιομηχανική εποχή κι ως αποτέλεσμα το χιόνι λιώνει, τα τελευταία 47 χρόνια η κάλυψη με ανοιξιάτικο χιόνι στο Βόρειο ημισφαίριο έχει μειωθεί κατά 1 εκατ. τετρ. μίλια". Στο ίδιο άρθρο υπάρχει η διπλανή φωτογραφία του "υπό εξαφάνιση" παγετώνα Τζάκσον της Μοντάνα το 2009, με τη χαρακτηριστική "κινδυνολογική" λεζάντα πως "οι παγετώνες μπορεί να εξαφανιστούν απ' το Εθνικό Πάρκο έως το 2050". Μόνο που οι προβλέψεις αυτού του είδους έχουν αρχίσει και θυμίζουν κοίταγμα σε κρυστάλλινη μπάλα, δεν αντέχουν πια σε κριτική και είναι ακριβώς η ..