Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ξαναβγαίνει στα ανοιχτά της Κύπρου το «Μπαρμπαρός»

Αποτέλεσμα εικόνας για Ξαναβγαίνει στα ανοιχτά της Κύπρου το «Μπαρμπαρός»
Από το energypress.gr
Στα ανοιχτά της Κύπρου για σεισμικές έρευνες θα βγει και πάλι το τουρκικό πλοίο Μπαρμπαρός “την περίοδο που έχουμε μπροστά μας”, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της τουρκικής Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίου (TPAO) Μπεσίμ Σισμάν.

Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, ο Μπεσίμ Σισμάν είπε συγκεκριμένα ότι “την περίοδο που έχουμε μπροστά μας θα κάνουμε και πάλι σημαντικές σεισμικές εργασίες με το πλοίο Μπαρμπαρός ανοιχτά της Κύπρου. Η αξιολόγηση των σεισμικών ερευνών που κάναμε προηγουμένως συνεχίζονται με ταχύτητα”.

Μετά το τέλος αυτών ..

«Brown-out»: η νέα εργασιακή παθολογία

Αποτέλεσμα εικόνας για «Brown-out»: η νέα εργασιακή παθολογία
Από το tovima.gr
Μετά το «burn-out» (εργασία μέχρι φυσικής εξοντώσεως) και μετά το «bore-out» (διαρκής και ανυπέρβλητη βαρεμάρα στο γραφείο) ένας νέος όρος έρχεται για να χαρακτηρίσει μία ακόμα παθολογική κατάσταση που συνδέεται με τον κόσμο της εργασίας, το «brown-out». Πρόκειται για την κατάσταση εκείνη στην οποία περιέρχεται ο εργαζόμενος που έχει χάσει το κουράγιο του για δουλειά, εκείνος που δεν βρίσκει κανένα νόημα πλέον στην εργασία του. Αισθάνεται άχρηστος, ότι σπαταλά τον χρόνο του σε ανούσια καθήκοντα, ότι δεν έχει κίνητρο για να αποδώσει (πέραν του βιοπορισμού ασφαλώς), ότι η δουλειά του δεν έχει κανέναν σκοπό και καμιά αξία, ότι ο ρόλος του στη δομή της επιχείρησης είναι ξεπερασμένος.

Τη νέα παθολογική κατάσταση που ζουν πολλοί εργαζόμενοι στη Δύση, κατέγραψαν και θεωρητικοποίησαν βρετανοί και σουηδοί ερευνητές, που διαπίστωσαν ότι ..

Ρεκόρ πενταετίας για τις υπεράκτιες γεωτρήσεις, που έδωσαν το 30% της συνολικής πετρελαιοπαραγωγής

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρεκόρ πενταετίας για τις υπεράκτιες γεωτρήσεις, που έδωσαν το 30% της συνολικής πετρελαιοπαραγωγής
Από το energypress.gr
Στο υψηλότερο επίπεδο 5ετίας ανήλθε το ποσοστό της παραγωγής από υπεράκτιες γεωτρήσεις, σύμφωνα με έκθεση της Energy Information Administration (EIA) των ΗΠΑ, φτάνοντας σχεδόν το 30% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, η ημερήσια παραγωγή από υπεράκτιες γεωτρήσεις το 2015 έφτασε να είναι πάνω από 27 εκατ. βαρέλια, σε περισσότερες από 50 διαφορετικές χώρες συνολικά.

Μάλιστα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι..

Ποιος φοβάται τον αγωγό Nord Stream 2;

Αποτέλεσμα εικόνας για Ποιος φοβάται τον αγωγό Nord Stream 2;
Από το dw.com
Ο υπό κατασκευή νέος ρωσικός αγωγός έχει κινητοποιήσει τη λεγόμενη "διπλωματία των αγωγών" με χώρες στη σφαίρα επιρροής της πρώην Σοβ. Ένωσης να εναντιώνονται. Στόχος κριτικής εκ των έσω έχει γίνει και το Βερολίνο.

Εδώ και πέντε χρόνια ο ρωσικός αγωγός Nord Stream μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία. Με μήκος 1224 χιλιομέτρων είναι και ο μεγαλύτερος υποθαλάσσιος αγωγός στον κόσμο. Ξεκινά από την πόλη Βιμπόργκ και μέσω της Βαλτικής Θάλασσας φτάνει στην πόλη Λουμπμίν του Μεκλεμβούργου. Σε πλήρη λειτουργεία θα..

Στα δύσκολα ο TAP με το ΣτΕ – Αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο η απόφαση

Αποτέλεσμα εικόνας για Στα δύσκολα ο TAP με το ΣτΕ – Αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο η απόφαση
Από το kavalapress.gr
Για τον Φεβρουάριο αναβλήθηκε η συζήτηση των προσφυγών των Δήμων Καβάλας, Σερρών , Εμμανουήλ Παππά και Δοξάτου για την όδευση του TAP. Οι Δήμοι με τις προσφυγές ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση σχετικά με την έγκριση των περιβαντολλογικών μελετών στις περιοχές όπου αντιδρούν οι κάτοικοι.

Η Κοινοπραξία θα περάσει ένα δύσκολο εξάμηνο αφού δεν θα κληθεί να διαχειριστεί μόνο μια απόφαση που θα..

Τα «μαλακά σύνορα» της καρδιάς μας απειλούν τον ΤΑΡ;

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα «μαλακά σύνορα» της καρδιάς μας απειλούν τον ΤΑΡ;
Από το viadiplomacy.gr
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις διανύουμε περίοδο αναπόδραστου γεωπολιτικού μετασχηματισμού που τείνει να ολοκληρώσει τις αλλαγές που συντελούνται τα τελευταία 30 χρόνια στη ΝΑ Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Καθώς διαρκούν οι μάχες για τον έλεγχο της κατάστασης στην Εγγύς Ανατολή και το κεντρικό τμήμα του σημαντικού στρατηγικού χερσαίου διαδρόμου που συνδέει την ΕΕ με την περιοχή, στη ΝΑΕ η ρωσική πολιτική  συγκρούεται με ΗΠΑ και τμήμα της ΕΕ για την διατήρησή και την διεύρυνση της επιρροής της, γεωστρατηγικής κι ενεργειακής, στα Βαλκάνια μέσω της Ελλάδος, ΠΓΔΜ, Σερβίας και Β-Ε (κυρίως τη Σερβική Δημοκρατία).  Σε αυτό το παιχνίδι επιρροής εμφανίζεται και η Κίνα που επιδιώκει την εδραίωση της παρουσίας της.

Οι ΗΠΑ κι οι Σύμμαχοί της έχουν συνειδητοποιήσει ότι έχει φθάσει η στιγμή της τελικής διαμόρφωσης  των γεωπολιτικών συστημάτων κι υποσυστημάτων στην..