Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Φραγμός στην κατάχρηση συμβάσεων ορισμένου χρόνου

Από το reader.gr
Διευκρινήσεις σχετικά με τη μετατροπή, ή μη, συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, εξέδωσε σήμερα Πέμπτη το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ), με αφορμή σχετική απόφαση. Η εξέλιξη μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα σε χιλιάδες εργαζομένους ανά την ΕΕ, οι οποίοι απασχολούνται διαδοχικά με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Το Δικαστήριο επισημαίνει στην απόφασή του ότι..

IEA: Οι μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου υπόκεινται σε άνευ προηγουμένου πίεση

Από το worldenergynews.gr
Στο γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο υπόκεινται σε άνευ προηγουμένου πίεση να μειώσουν την εξάρτησή τους από τα ενεργειακά έσοδα, αναφέρθηκε σε σημερινή (25/10) έκθεση ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργιας (IEA), καθώς η πρόοδος στην αποδοτικότητα των καυσίμων και τα ηλεκτρικά οχήματα απειλούν να μειώσουν τη ζήτηση και να υποβαθμίσουν τα οικονομικά τους.

Ειδικότερα, η έκθεση του IEA προεδιοποιεί ότι ..

ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΕΚΘΕΣΗ 2018 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Από το inegsee.gr
Η παρούσα Ενδιάμεση Έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση για το 2018 καταγράφει τις τελευταίες δημοσιονομικές και μακροοικονομικές εξελίξεις, καθώς και την τρέχουσα κατάσταση στην αγορά εργασίας.

Για τα βασικά συμπεράσματα της ενδιάμεσης έκθεσης πατήστε εδώ

Για το πλήρες κείμενο της ενδιάμεσης έκθεσης πατήστε εδώ

Σημαντικές αλλαγές στα ΕΛΠΕ: Ο Ρομπέρτο Καραχάννας αναλαμβάνει και CEO στην ΕΚΟ - Αποχωρεί ο Ι. Ψυχογιός

Από το energypress.gr
Ανακατατάξεις σημειώνονται σε διοικητικές θέσεις του ομίλου ΕΛΠΕ, καθώς την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, αποχωρεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ ΑΒΕΕ,  Παναγιώτης Πετρούλιας.

Τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΚΟ, αναλαμβάνει ο Ρομπέρτο Καραχάννας, παράλληλα με τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή Εμπορίας του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, με ισχύ από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018. 

Παράλληλα, ο  Ιωάννης Ψυχογιός, Γενικός..

Νέο σοβαρό πρόβλημα στην πώληση της Μελίτης: Προσφυγή από τη ΓΕΝΟΠ και άλλους φορείς στο ΣτΕ για τις άδειες της μονάδας

Από το energypress.gr
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων καθώς επίσης εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και περίοικοι της μονάδας Μελίτης προσέφυγαν στις 15.10.2018 στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων  (Α.Ε.Π.Ο.) της μονάδας Μελίτης (ΑΗΣ Μελίτης).

Οι αιτούντες ισχυρίζονται ότι..

Η διχογνωμία για τη δημόσια προσφορά στα ΕΛΠΕ με επιπλέον κόστος 300 εκατ. ευρώ και το σενάριο νομοθετικής ρύθμισης

Από το worldenergynews.gr 
Σε κομβικό σημείο βρίσκεται ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 50,1% των Ελληνικών Πετρελαίων. 

Επί του παρόντος όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, αλλά όπως φαίνεται εντός του  Νοεμβρίου θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο είτε με την πρόσκληση των υποψήφιων επενδυτών να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές έως το τέλος του μήνα είτε με το να κηρυχθεί άγονος διαγωνισμός. 
Κεντρικό ρόλο για τη λήψη των όποιων αποφάσεων θα έχει..

Η αποψίλωση των τροπικών δασών είναι η τρίτη μεγαλύτερη πηγή εκπομπών άνθρακα στον κόσμο

Από το naftemporiki.gr
Η συμβολή της αποψίλωσης των δασών στην κλιματική αλλαγή λαμβάνει λιγότερη προσοχή από τις εκπομπές ορυκτών καυσίμων. Όμως η απώλεια της δασικής κάλυψης συμβάλλει στις παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα, διότι τα δέντρα δεσμεύουν φυσικά και απομονώνουν τον ατμοσφαιρικό άνθρακα καθώς αναπτύσσονται. Όταν τα δέντρα καταστρέφονται..

Η Νέα Υόρκη μήνυσε την Exxon για παραπλάνηση των επενδυτών σχετικά με τον κίνδυνο κλιματικής αλλαγής


Από το worldenergynews.gr
H γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης μήνυσε την Exxon Mobil Corp, ισχυριζόμενη ότι η ενεργειακή εταιρεία παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με τους κινδύνους των κανονισμών για την αλλαγή του κλίματος για τις δραστηριότητές της.

"Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι παραγοντοποιεί..

Το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) «Έδωσε το Παρών» σε Σημαντική Εκδήλωση της ΕΤΑΑ στο Βελιγράδι

Από το energia.gr
Το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπη (IENE) συμμετείχε ενεργά σε συνάντηση δημόσιας διαβούλευσης που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) στο Βελιγράδι, στις 19 Οκτωβρίου. Η συνάντηση είχε ως στόχο να προσφέρει τη δυνατότητα στα ενδιαφερόμενα μέρη και στις συναφείς οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να παράσχουν στοιχεία που σχετίζονται με..

Γιάννη μου το μαντήλι σου