Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Ανησυχία στο Βέλγιο για πυρηνικό ατύχημα - Το κράτος προμηθεύει τους κατοίκους με χάπια κατά της ραδιενέργειας

Αποτέλεσμα εικόνας για ραδιενεργεια
Σε μία κίνηση που δείχνει το επίπεδο της ανησυχίας στο οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση του Βελγίου, οι αρχές αποφάσισαν να μοιράσουν χάπια ιωδίνης σε όλους τους κατοίκους της χώρας. Τα χάπια αυτά χρησιμεύουν για να περιορίσουν τις επιπτώσεις από την ραδιενέργεια στον ανθρώπινο οργανισμό. 

Η αιτία πίσω από αυτή την κίνηση είναι ότι οι αρχές της χώρας ανησυχούν για κάποιο πυρηνικό ατύχημα σε δύο από τα πιο παλιά πυρηνικά της εργοστάσια. Μάλιστα δεν είναι μόνο η βελγική κοινή γνώμη αλλά και οι γείτονες Γερμανοί οι οποίοι πιέζουν την κυβέρνηση να κλείσει τα δύο αυτά εργοστάσια. 

Τα χάπια ιωδίνης, τα οποία προστατεύουν τον..

Στα 50 δολάρια το βαρέλι η "μαγική" τιμή για την πετρελαϊκή γη της επαγγελίας

Στα 50 δολάρια το βαρέλι η "μαγική" τιμή για την πετρελαϊκή γη της επαγγελίας
Oι BP, Nabors Industries (ιδιοκτήτης εξεδρών άντλησης) και Pioneer Natural Resources (εταιρεία εξερεύνησης κοιτασμάτων) ανέφεραν τις τελευταίες 24 ώρες πως εάν το πετρέλαιο ξεπεράσει τα 50 δολ./βαρέλι, θα αυξηθεί η παραγωγή και θα ενταθεί η δυναμική της εισροής ρευστού.

Με μία μέση τιμή 53 δολαρίων ανά βαρέλι, οι 50 μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες στον κόσμο θα σταματήσουν να "αιμορραγούν" ρευστό, σύμφωνα με..

Ανάσταση με… διπλό σούβλισμα!

mikro
Γράφει ο Κωνσταντίνος Μανίκας
Οικονομολόγος-Ψυχολόγος

Κάθε Ανάσταση προϋποθέτει τον δικό της Γολγοθά και κάθε εορτασμός της περιλαμβάνει κάποιου είδους σουβλίσματος, από το πιο διεγερτικό μέχρι το πιο θανατηφόρο. Η φετινή εθνική Ανάσταση που προέβλεπε ο στρατηλάτης Πάνος Καμμένος, αποκύημα της ευρύτερης δημιουργικής ασάφειας, όχι μόνο δεν έφθασε σηματοδοτώντας το τέλος των μνημονίων αλλά “γιορτάζεται” με το διπλό σούβλισμα των δυο νέων σκληρών συμφωνιών.

Το αναμενόμενο σούβλισμα ενός ύψους μέτρων που είχε προσυμφωνηθεί από το προηγούμενο καλοκαίρι, απέκτησε και ένα απρόβλεπτο λίγο μικρότερο αδερφάκι που θα χρησιμοποιήσει προαιρετικά το σουβλί του στην περίπτωση που η επίδραση του αρχικού δεν αποδώσει το πιο καλοψημένο γεύμα. Αν και η κυβέρνηση ..

Έφτασε στην Ευρώπη το πρώτο φορτίο LNG της Cheniere


Νωρίς το απόγευμα της 26ης Απριλίου, το πλοίο "Creole Spirit" αγκυροβόλησε στο λιμάνι της πορτογαλικής πόλης Sines, σηματοδοτώντας έτσι την έλευση του πρώτου αμερικανικού φορτίου LNG στην Ευρώπη.

Το Creole Spirit χωρά μέχρι και 174.000 m3 υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και αναχώρησε από τις εξαγωγικές εγκαταστάσεις Sabine Pass LNG, στη Λουιζιάνα, πριν από μια εβδομάδα.

Εκπρόσωπος της Galp Energia είχε δηλώσει το απόγευμα της περασμένης Τρίτης ότι «το φορτίο αναμένεται να φτάσει αργά το απόγευμα και ελπίζουμε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την εκφόρτωση αμέσως ή το πρωί της επόμενης ημέρας».

Ήδη, αρκετές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις (BG Group, Engie, Gas Natural) έχουν...

ΕΚΕΔΑ: 1η Μάη 2016

ergatiki-protomagia
Σικάγο 1η Μάη 1886, μία ημερομηνία σταθμός για την εργατική τάξη.

Η εργατική τάξη με φάρο αυτή την ημερομηνία και συνεχείς αγώνες, έχτιζε όλα αυτά τα χρόνια αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες κατακτώντας το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, τα εργασιακά δικαιώματα, το εργατικό δίκαιο έννοιες που ήταν αυτονόητες και κανόνας για κάθε εργαζόμενο πολίτη αυτής της χώρας.

Εδώ και 6 χρόνια πλέον, οι πολίτες αυτής της χώρας ζούνε την παρακμή των εργασιακών σχέσεων.

Η μάστιγα της ανεργίας απλώθηκε απ’ άκρη σ’ άκρη της πατρίδας μας, τα εργασιακά δικαιώματα, το εργατικό δίκαιο ανύπαρκτα.

Ο κανόνας πλέον, αν υπάρχει εργασία – είναι η μαύρη εργασία, οι αμοιβές εξευτελιστικές και ο νόμος της ζούγκλας πλέον βασιλεύει.

Οι δράστες αυτού του ..

No Comments...

 

Έρχομαι μετά τις γιορτές ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ 

Στο τραπέζι εμπορική συμφωνία των ΕΛΠΕ με τη Rosneft και μετά βλέπουμε…


Στη δύσκολη εποχή του φθηνού πετρελαίου, οι μεγάλοι παίκτες του κλάδου, όπως οι ρωσικές εταιρείες αναζητούν ευκαιρίες παντού στον κόσμο προκειμένου να αναπληρώσουν τη χασούρα τους.

Τέτοια είναι και η περίπτωση της Rosneft, της μεγαλύτερης ρωσικής πετρελαϊκής βιομηχανίας, η οποία πέρυσι είδε τη παραγωγή της να μειώνεται κατά 0,7%-1%, και στελέχη της βρίσκονται σε επαφές για εμπορική καταρχήν συνεργασία με τα ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διοίκηση του ελληνικού ομίλου βρέθηκε προ 15νθημέρου στη Μόσχα όπου..

Προσοχή! Μέχρι τις 4 Μαΐου η αγορά πετρελαίου θέρμανσης με χαμηλή τιμή

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Με εγκύκλιο που φέρει ημερομηνία 26 Απριλίου, δηλαδή την Μεγάλη Τρίτη, το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι η ημερομηνία λήξης της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης και του φωτιστικού πετρελαίου (κηροζίνη) θέρμανσης, με μειωμένο συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για το 2016 λήγει την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016.

Με δεδομένες, λοιπόν, τις αυξήσεις που έρχονται στους έμμεσους φόρους στο πλαίσιο της συμφωνίας κυβέρνησης δανειστών και οι οποίες θα αφορούν και στον ΕΦΚ, μπορείτε μέχρι την..

ΓΣΕΕ: ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ 2016

Screenshot_1
Προς
Tα Εργατικά Κέντρα και τις
Ομοσπονδίες δύναμης Γ.Σ.Ε.Ε.

Συνάδελφοι,

Η Γ.Σ.Ε.Ε. επαναλαμβάνοντας το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ, σας γνωστοποιεί για τη περίοδο των φετινών διακοπών τις παρακάτω συνεργασίες, προσφέροντας προσιτές διακεκριμένες υπηρεσίες στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

ΠΗΓΗ:gsee.gr

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΠΑ !...

Πάνε στην κυπριακή Βουλή στοιχεία για καρτέλ στα καύσιμα


Oλα τα στοιχεία και έγγραφα που αφορούν τις καταγγελίες για καρτέλ στα καύσιμα ζήτησε από την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού (ΕΠΑ), ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Γιώργος Γεωργίου. Στόχος μεταξύ άλλων, να διαπιστωθούν οι λόγοι που η ΕΠΑ δεν επανήλθε τα τελευταία πέντε χρόνια με δεύτερη καταδικαστική απόφαση εναντίον των εταιρειών πετρελαιοειδών, οι οποίες να σημειωθεί, κρίθηκαν ένοχες για καρτέλ στα καύσιμα και τους επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο συνολικού ύψους €40 εκατ. περίπου. Απόφαση η οποία, ωστόσο, ακυρώθηκε το 2011 από το Ανώτατο Δικαστήριο για διαδικαστικούς λόγους που είχαν να κάνουν με τη σύνθεση της ΕΠΑ. Από τότε εκκρεμεί η επανεξέταση της υπόθεσης.

Η πρόεδρος της ΕΠΑ, Λουκία Χριστοδούλου, με επιστολή της προς τον κ. Γεωργίου, ημερ. 8/4/2016 αφού τον ενημερώνει ότι..

Ενεργειακό αλαλούμ; Ο Οικολόγος τα λέει καλύτερα απ' το Συριζαίο και οι Πολωνοί Δεξιοί τα λένε ακόμα καλύτερα!


Τον Απρίλιο 2012, ενώ η χώρα είχε ήδη χρεοκοπήσει κι είχε μπει στα μνημόνια, το ΥΠΕΚΑ έβγαλε, σε μια σύντομη δημόσια διαβούλευση, τον "Εθνικό Ενεργειακό Σχεδιασμό - Οδικό Χάρτη για το 2050". Η Επιτροπή "Εθνικού" Ενεργειακού Προγραμματισμού είχε συσταθεί τον Ιούνιο 2010 από τη Μπιρμπίλη και φυσικά τα αποτελέσματα που έβγαλε δεν άντεχαν σε σχολιασμό: η ΕΒΙΚΕΝ έφθασε να πει, πολύ ευγενικά βεβαίως, πως "Τα τελευταία χρόνια, χάθηκε η ισορροπία στην άσκηση ενεργειακής πολιτικής στη χώρα", ενώ ο Σταθάκης, λιγότερο ευγενικός, αλλά πολύ πιο γλαφυρός, αποκάλεσε "μπάχαλο" την ενεργειακή πολιτική.

Από τότε δεν ξανακούσαμε για τον "Εθνικό Ενεργειακό Σχεδιασμό", οι κυβερνήσεις Πασοκ-ΝΔ μας άφησαν χρόνους, ήρθε ο Σύριζα και, ξαφνικά, τον περασμένο Οκτώβρη, στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης ακούσαμε, με πολύ ενδιαφέρον, τον κατά τα λοιπά Οικολόγο Τσιρώνη να μας λέει:
"Προχωράμε σε στρατηγικές πολιτικές προτεραιότητες τον επόμενο χρόνο, με ορίζοντα διετίας:
....

Οι Σαουδάραβες δεν ξέρουν τι θα πει λιτότητα

Οι Σαουδάραβες δεν ξέρουν τι θα πει λιτότητα - Κεντρική Εικόνα/Video
Μια «αραχτή» θέση στο Δημόσιο, φτηνό πετρέλαιο, σπίτι χωρίς δάνειο και πολυτελή mall είναι μερικές από τις «χαρές της ζωής» που πρόσφεραν απλόχερα τα κράτη του Κόλπου στους πολίτες τους.

Γιατί τα πράγματα έχουν αλλάξει προς…

Πολύ καλό παιδί ο Αλέξις...


Γκόρτσος

ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Υψηλό πέντε μηνών για το αμερικανικό αργό με το βλέμμα στην παραγωγή

Υψηλό πέντε μηνών για το αμερικανικό αργό με το βλέμμα στην παραγωγή
Νέα κέρδη την Τετάρτη για το αμερικανικό αργό που έκλεισε σε επίπεδα που είχε να επιδείξει από το Νοέμβριο, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην παραγωγή, η οποία και υποχώρησε για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα.

Οι τιμές έλαβαν ώθηση μετά την ανακοίνωση της Fed ότι αφήνει αμετάβλητα τα επιτόκια, παραμένοντας υπομονετική και πράττοντας ανάλογα με την εικόνα της οικονομίας.

Τα υψηλότερα επιτόκια λειτουργούν..