Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Έχουμε πραγματικό πόλεμο! Στις 22 Ιουλίου η βουλή ψηφίζει για την κατάσχεση των σπιτιών μας! Ότι δεν κατάφερε η δεξιά, το κάνει η "αριστερά" των Μερκελιστών!


Στις 22 Ιουλίου η βουλή επανέρχεται για την τελευταία πράξη του τρίτου Μνημονίου. Είναι η καθοριστική ψηφοφορία για την τροποποίηση του κώδικα πολιτικής δικονομίας που θα πετάξει έξω από τα σπίτια όλους τους οφειλέτες. "Βουβές δίκες" - Δίκες χωρίς μάρτυρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ. Είναι η ελάχιστη αντίδραση. 

Επανακαθορίζεται το σύνολο των ρυθμίσεων, αλλά και της όλης φιλοσοφίας της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης, με δραματική φαλκίδευση των δικαιωμάτων των..

Απλά μυστικά για να «πετάει» ο υπολογιστής σας

Αποτέλεσμα εικόνας για υπολογιστες
Όσο περνάει ο καιρός και με την εξέλιξη της τεχνολογίας οι υπολογιστές γίνονται πιο αργοί και μπορούν να σας δυσκολεύουν πολύ τη ζωή (εργασιακή και μη).

Υπάρχουν όμως μερικά «μυστικά» για τους απλούς χρήστες, που μπορεί να βελτιώσουν σημαντικά την απόδοση του υπολογιστή και να σας γλιτώσουν από μερικές ώρες… αναμονής, μέχρι να πάρουν μπρος τα προγράμματα που χρησιμοποιείτε!

Προτού λοιπόν πάρετε την απόφαση να αποχωριστείτε το μηχάνημά σας και να του δώσετε το τελευταίο φιλί αποχαιρετισμού, δοκιμάστε τα παρακάτω μυστικά και… αποφασίστε μετά τι θέλετε να κάνετε...

Bernanke εναντίον Γερμανίας: οι Αμερικανοί "ομιλούν σε ώτα μη ακουόντων", ο Σόιμπλε επιμένει στην Kerneuropa.


Η μεγάλη ευκολία κίνησης κεφαλαίων, που έφερε η ανάπτυξη των υπολογιστών τα τελευταία 30-40 χρόνια έχει οδηγήσει σε μια έκρηξη της οικονομίας-καζίνο σε σχέση με την πραγματική οικονομία, αυτή που παράγει για να ικανοποιήσει ανάγκες του πληθυσμού. Οι παραδοσιακού χαρακτήρα τράπεζες σμικρύνθηκαν, αντίθετα γιγαντώθηκαν οι επενδυτικές τράπεζες, μ' αποτέλεσμα τα απανωτά τραπεζικά "κανόνια" τα τελευταία χρόνια.

Στις δυο μεγάλες οικονομίες του Δυτικού κόσμου, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, αναπτύχθηκαν διαφορετικές λογικές για το ξεπέρασμα της χρηματοοικονομικής κρίσης: οι ΗΠΑ τυπώνουν χρήμα αβέρτα, η ΕΕ της Φρανκφούρτης μόλις πρόσφατα αποφάσισε δειλά να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα "ποσοτικής χαλάρωσης". Τα αποτελέσματα που έχουν οι δυο λογικές, συγκρίνει ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (FED) των ΗΠΑ Μπεν Μπερνάνκε σε βαρυσήμαντο άρθρο του με θέμα την Ελληνική κρίση: "Greece and Europe: Is Europe holding up its end of the bargain?"

Από το άρθρο αυτό είναι η επάνω εικόνα, που δείχνει την εξέλιξη της ανεργίας στη Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρωζώνη: αν αυτό το διάγραμμα δεν δείχνει "δυο ξένους στο ίδιο σπίτι", δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να δείχνει....

Γιατί οι εξελίξεις στα ενεργειακά του Ισραήλ έχουν σημασία για την Ε.Ε.

Αποτέλεσμα εικόνας για Από το ρωσικό δάνειο που ποτέ δεν ήρθε, έως την "κατάσχεση" των ελληνικών υδρογονανθράκων
Των Κωνσταντίνου Λεβογιάννη - Αθανάσιου Πιτατζή

Η ανακάλυψη φυσικού αερίου στα υπεράκτια ύδατα του Ισραήλ καθιστούν την Ανατολική Μεσόγειο ως το νέο ορόσημο για τις εξελίξεις στα κοιτάσματα φυσικού αερίου. Η ανακάλυψη αερίου αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για το Ισραήλ να αλλάξει νοοτροπία απέναντι στις γειτονικές χώρες και να εκλάβει αυτούς τους φυσικούς πόρους ως ένα εργαλείο ενίσχυσης της περιφερειακής συνεργασίας και αλληλεγγύης μέσο της ενεργειακής διπλωματίας. Ενώ η ασφάλεια παραμένει ζήτημα υψίστης σημασίας για το Ισραήλ, η διπλωματία, στο ευρύτερο πλαίσιο της Ανατολικής Μεσογείου, υπερβαίνει τους παραδοσιακούς  προβληματισμούς της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής και επιχειρεί να χρησιμοποιήσει οικονομικά και εμπορικά μέσα για να διασυνδέσει τις χώρες της περιοχής μέσω ενεργειακών σχέσεων.

Όμως, η εμπορευματοποίηση των κοιτασμάτων αερίου θέτουν σημαντικές προκλήσεις τόσο για όσους διαμορφώνουν πολιτική, όσο και για την βιομηχανία αερίου. Η γεωπολιτική πολυπλοκότητα της περιοχής, όπως ...

Από το ρωσικό δάνειο που ποτέ δεν ήρθε, έως την "κατάσχεση" των ελληνικών υδρογονανθράκων

Αποτέλεσμα εικόνας για Από το ρωσικό δάνειο που ποτέ δεν ήρθε, έως την "κατάσχεση" των ελληνικών υδρογονανθράκων
Δάνειο ύψους 10 δισ. δολαρίων ζήτησε η Ελλάδα από τη Ρωσία, μία κίνηση που ήταν ενταγμένη στα σχέδια της κυβέρνησης για εισαγωγή εθνικού νομίσματος και στήριξή του με ισχυρά συναλλαγματικά αποθέματα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "Βήμα της Κυριακής".
Το ελληνικό αίτημα, όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, δεν απορρίφθηκε από τη Μόσχα, η οποία άρχισε να συζητά αορίστως για 5 δις. δολάρια ως "προκαταβολή" για τον αγωγό South Stream. 

Παράλληλα, αιτήματα για δάνεια σε δολάρια υπέβαλε η Αθήνα και στο Ιράν και στην Κίνα, αλλά..

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ !...



ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο...


Δεν  έχει σπουδαίο νόημα να κάνουμε μνημόσυνα τώρα, αλλά είναι γεγονός που δεν είναι δυνατόν να περάσει ασχολίαστο, ότι στη διάρκεια της πεντάμηνης διαπραγμάτευσης, η αφέλεια της ελληνικής πλευράς απέναντι στα αρπακτικά του νεοφιλελεύθερου ευρω-ιερατείου, ήταν εντυπωσιακή!

Δυστυχώς, όλοι όσοι εντός του κυβερνητικού συνασπισμού, όλον αυτόν τον καιρό, καθόλου δεν αντιδρούσαν στη στρατηγική της διαπραγμάτευσης, θυμήθηκαν να το κάνουν την ύστατη και δυσκολότερη στιγμή: την ώρα που ο Πρωθυπουργός, με το πιστόλι των κλειστών τραπεζών στον κρόταφο, αναγκάστηκε να υπογράψει την επονείδιστη συνθηκολόγηση.

Μικροί, φτηνοί και κατώτεροι των περιστάσεων εκπρόσωποι, αρνήθηκαν να...

Τσίπρας vs Παπανδρέου Βρείτε τις διαφορές