Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΠΕΠΕΚΟ:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016


Καλούνται τα μέλη του Σωματείου στην Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτης 15 Μαρτίου 2016 και ώρα 16.00, στην μεγάλη αίθουσα Εκπαίδευσης στα Κεντρικά Γραφεία (Χειμάρρας 8Α, Μαρούσι).



Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι:

1.           Διοικητικός Απολογισμός

Έγκριση νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Πρόγραμμα Δράσης

2.           Οικονομικός Απολογισμός

Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

Οικονομικός Προϋπολογισμός

3.           Ενημέρωση από Εκπροσώπους Εργαζομένων στο ΔΣ ΕΚΟ ΑΒΕΕ

4.           Ενημέρωση από Επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας / Επιτροπή Αιμοδοσίας

5.           Προκήρυξη Αρχαιρεσιών Σωματείου 2016

Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

Επιλογή Δευτεροβάθμιας οργάνωσης για την εκπροσώπηση στη ΓΣΕΕ

Το Ιράν «εμπόδιο» για πάγωμα παραγωγής αργού

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Πιέσεις ασκούνται στην τιμή του πετρελαίου μετά από πληροφορίες ότι δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών στη Ρωσία, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 20 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός της συγκεκριμένης συνάντησης ήταν η επίτευξη συμφωνίας για το «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου στα επίπεδα του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με..

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: "Βάλτε νέο φόρο περιουσίας που θα επεκτείνεται και σε άλλες μορφές πλούτου"

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΟΣΑ
Νέο φόρο Περιουσίας, που θα επεκτείνεται και σε άλλες μορφές πλούτου πέραν των ακινήτων, συστήνει στην έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα.  

 Στη σελίδα 93 της έκθεσης, ο ΟΟΣΑ υποδεικνύει στην κυβέρνηση να επεκτείνει τον Φόρο Περιουσίας «και  σε άλλες μορφές περιουσίας». Υπογραμμίζει δηλαδή, για λόγους δικαιοσύνης και είσπραξης εσόδων, την ανάγκη δημιουργίας Περιουσιολογίου και φορολόγησης όχι μόνον των ακινήτων, αλλά ενδεχομένως το σύνολο των καταθέσεων ή των ομολόγων κλπ.  

 Επιπλέον η ίδια έκθεση για την Ανταγωνιστικότητα επισημαίνει ότι πρέπει να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ που πληρώνουν οι επιχειρήσεις (παρότι εξαιρούνται από τον συμπληρωματικό φόρο) ενώ δείχνει ότι ο ΟΟΣΑ θεωρεί υπερβολική τη φορολόγηση των επιχειρηματικών κερδών με συντελεστή 29%, αντί 26% που ίσχυε ως πέρυσι.  

Δείτε παρακάτω την σχετική αναφορά ..

Ψήφισμα από το ευρωκοινοβούλιο για τη μείωση περιεκτικότητας θείου στα καύσιμα


Σε νομοθετικό ψήφισμα προέβη το Ευρ. Κοινοβούλιο χθες σχετικά με την πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά τη μείωση της περιεκτικότητας ορισμένων υγρών καυσίμων σε θείο.

Το σχετικό κείμενο μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Παρατείνουν οι ΗΠΑ τις πετρελαϊκές κυρώσεις κατά του Ιράν για ένα χρόνο


Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε χθες ότι παρέτεινε τις κυρώσεις της χώρας του κατά του Ιράν στο πετρέλαιο κατά ένα χρόνο καθώς οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η Τεχεράνη εξακολουθεί να αποτελεί απειλή.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω κυρώσεις τέθηκαν σε ισχύ το 1995 από τον τότε πρόεδρο, Κλίντον. Στις 16 Ιανουαρίου, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. ανακοίνωσαν τη λήξη των διεθνών κυρώσεων μετά την συμφωνία με την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αλλά οι αμιγώς αμερικανικές κυρώσεις παραμένουν σε ισχύ.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Η εξήγηση στο δίλημμα της Ρωσίας για το πετρέλαιο

Η εξήγηση στο δίλημμα της Ρωσίας για το πετρέλαιο
Την ώρα που οι περισσότεροι έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στις συνομιλίες που γίνονται μεταξύ Ρωσίας και ΟΠΕΚ για το πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου, το Κρεμλίνο φαίνεται πως αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στο εσωτερικό του και ειδικότερα στον τομέα της ενεργειακής βιομηχανίας.

Τα πετροδολάρια που στηρίζουν τον εθνικό προϋπολογισμό της Ρωσίας έχουν εξαφανιστεί ενώ η ρωσική οικονομία διανύει τη δεύτερη χρονιά ύφεσης. «Όταν οι τιμές του αργού ήταν υψηλές, οι μεγάλες εταιρείες όπως η Rosneft OJSC και η Lukoil PJSC έβλεπαν τα έσοδά τους να αυξάνονται με ταχύς ρυθμούς», αναφέρει ο αναλυτής πετρελαίου και φυσικού αερίου Alexander Nazarov της Gazprombank μιλώντας στο Bloomberg. Τώρα το Κρεμλίνο και οι επιχειρήσεις πρέπει να...

Νέος Δια-φωτισμός στην ΕΕ: κλείνει τα σύνορα στους πρόσφυγες και τ’ ανοίγει στο Γερμανικό αιολικό ρεύμα.


Ο Entso-e είναι ο Ευρωπαϊκός σύνδεσμος των διαχειριστών των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και την εβδομάδα που μας πέρασε έχει δυο δελτία τύπου σε άκρως πανηγυρικό ύφος:

Με το πρώτο, στις  1 Μαρτίου, χαιρετίζει την υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα σε 36 διαχειριστές δικτύων μεταφοράς, για την περιφερειακή διασυνοριακή συνεργασία των δικτύων, προκειμένου με το συντονισμό των ενεργειών να επιτευχθεί μεγαλύτερη ενσωμάτωση των ΑΠΕ στην εσωτερική αγορά ενέργειας. Όταν στην Ευρώπη λένε "ΑΠΕ" εννοούν κυρίως τα εντελώς αναξιόπιστα αιολικά και τα περιορισμένης χρήσης Φ/Β, αυτά που δίνουν τυχαία κι όχι σταθερή παραγωγή, αυτά που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις μεταβολές της ζήτησης φορτίου και προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην ευστάθεια των δικτύων. Υπάρχουν φυσικά ΑΠΕ που παράγουν αξιόπιστα και προσαρμόζονται άριστα στη ζήτηση φορτίου, όπως είναι τα υδροηλεκτρικά, η γεωθερμία και η βιομάζα, αλλά αυτές δεν πολυενδιαφέρουν τη ...

Πόση είναι η τιμή της βενζίνης ανά τον κόσμο - Πού κοστίζει 0,05 λεπτά το λίτρο

Πόση είναι η τιμή της βενζίνης ανά τον κόσμο - Πού κοστίζει 0,05 λεπτά το λίτρο
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει σημαντικά τον τελευταίο χρόνο, με το κόστος της βενζίνης να ακολουθεί την πτώση. Οι οδηγοί βλέπουν την διαφορά στο γέμισμα του ρεζερβουάρ τους, αντίστοιχα με το μέρος που μένουν.

Έτσι, στην Ουαλία το κόστος είναι 1,35 ευρώ το λίτρο, στο Λονδίνο το κόστος της βενζίνης είναι στα 1,31 ευρώ το λίτρο, στο Σαντιάγκο της Χιλής η τιμή της βενζίνης είναι 98 λεπτά το λίτρο, στην Πράγμα η βενζίνη κοστίζει 1,03 ευρώ το λίτρο, στο Μπουένος Άιρες 0,92 ευρώ το λίτρο, στο Λος Άντζελες 0,91 ευρώ το λίτρο.

Επίσης στο...

ΓΣΕΕ:ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ «ΦΟΡΟΣ ΖΩΗΣ» ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ
Η ΓΣΕΕ εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή της για το συνεχιζόμενο «φόρο ζωής» που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, στους χώρους εργασίας.

Δύο νέοι άνθρωποι, ένας 25χρονος εργάτης στην Πάτρα και ένας 42χρονος στο Αμύνταιο, βρήκαν τραγικό θάνατο εν ώρα εργασίας με τα ερωτήματα για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας να είναι πολλά και να παραμένουν αναπάντητα.

Η ΓΣΕΕ απαιτεί να δοθούν άμεσα διευκρινήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο τους δύο εργαζόμενους, να εξεταστεί διεξοδικά αν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα που ορίζει ο νόμος και να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές υπάρχουν.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των συναδέλφων.


ΠΗΓΗ:gsee.gr