Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Τρία φωτοβολταϊκά πάρκα της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες στην Intelen



Σε ενσωμάτωση τριών νέων φωτοβολταϊκών πάρκων προχωρά η Intelen κατόπιν συμφωνίας με την ΕΛΠΕ. Πρόκειται για φ/β πάρκα συνολικής απόδοσης άνω του 1,35 MWp που θα ενσωματωθούν στο cloud σύστημα επεξεργασίας δεδομένων για φωτοβολταϊκά της ελληνικής startup εταιρείας. Ήδη το ένα πάρκο έχει διασυνδεθεί με το σύστημα, ενώ θα ακολουθήσουν και τα δύο άλλα.
Το καινοτόμο σύστημα που εφαρμόζει η Intelen στα πάρκα της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες αποτελείται από μία Big Data Engine,  ένα εργαλείο οικονομικής ανάλυσης για real-time παρακολούθηση των επενδύσεων καθώς και extensions ανάλυσης δεδομένων και μετρήσεων για τις αναφορές στα πάρκα στα social media και στα συστήματα Web 2.0.
Επιπλέον, έχει προστεθεί ειδικό σύστημα για την real-time πληροφόρηση των εργαζομένων και των υψηλόβαθμων στελεχών σχετικά με την απόδοση των ηλιακών πάρκων, τις καιρικές και άλλες συνθήκες.
ΠΗΓΗ:.energypress.gr

Η ατμοσφαιρική ρύπανση ''κόβει'' χρόνια ζωής



Η ρύπανση του ατμοσφαιρικού αέρα μειώνει το προσδόκιμο ζωής κατά σχεδόν δύο χρόνια σε ορισμένες περιοχές της ΕΕ, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική Υπηρεσία (EEA), υπογραμμίζοντας εκ νέου την ανάγκη για μείωση στις εκπομπές αερίων στις χώρες-μέλη της.
Σύμφωνα με έκθεση της ΕΕΑ που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα, η νομοθεσία έχει καταφέρει να μειώσει το ποσοστό των τοξινών που περιέχονται στα καυσαέρια των οχημάτων και τις εστίες θέρμανσης κατοικιών στην Ευρώπη, αλλά παραμένουν σε επικίνδυνα επίπεδα τα σωματίδια.
Ο συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια ποικιλία μικροσκοπικών σωματιδίων που προέρχονται από τις προαναφερθείσες πηγές και συνδέονται με ασθένειες όπως ο καρκίνος των πνευμόνων και καρδιαγγειακά προβλήματα.
Η ρύπανση μειώνει κατά 8 μήνες τη ζωή των κατοίκων
Κατά μέσο όρο, η ρύπανση του ατμοσφαιρικού αέρα μειώνει κατά περίπου οκτώ μήνες τη ζωή των κατοίκων της περιοχής, σύμφωνα με την έκθεση. Η έκθεση επικαλείται διαφορετικές έρευνες που χρηματοδότησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι οποίες αποφάνθηκαν ότι η μείωση στα επίπεδα των μικροσωματιδίων θα μπορούσε να παρατείνει το προσδόκιμο ζωής κατά 22 μήνες σε ορισμένες περιοχές.
Η έκθεση δεν αναφέρει που βρίσκονται αυτές οι περιοχές, αλλά σημειώνει ότι στην Πολωνία και σε άλλες βιομηχανικές περιοχές της ανατολικής Ευρώπης παρατηρούνται ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα μόλυνσης από τα συγκεκριμένα μικροσωματίδια. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ομπάμα στον ΟΗΕ: Δεν θα αφήσουμε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα



 Σκληρή στάση σχετικά με το Ιράν και τη βία που έχει ξεσπάσει στον ισλαμικό κόσμο θα κρατήσει σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υποστηρίζοντας ότι η χώρα του θα πράξει αυτό που πρέπει για να εμποδίσει την Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και καταδικάζοντας τη βία εναντίον αθώων.
 Σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που δόθηκαν στη δημοσιότητα ο Ομπάμα αναμένεται να πει ότι οι ΗΠΑ "θα κάνουν..... αυτό που πρέπει",  απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για ανάληψη διεθνούς δράσης προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση στη Συρία.
"Μην εξαπατάσθε: ένα Ιράν εξοπλισμένο με πυρηνικά όπλα δεν είναι μια πρόκληση που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Κάτι τέτοιο θα απειλούσε την ύπαρξη του Ισραήλ, την ασφάλεια των χωρών του Κόλπου και τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας", θα υπογραμμίσει.


"Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένας συνασπισμός κρατών ζητεί εξηγήσεις από την ιρανική κυβέρνηση. Και για το λόγο αυτό οι ΗΠΑ θα πράξουν αυτό που οφείλουν για να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα".
Ο Ομπάμα θα αναφερθεί επίσης στην αντιισλαμική, αμερικανικής παραγωγής ταινία που προκάλεσε αιματηρές διαδηλώσεις στο μουσουλμανικό κόσμο και το θάνατο του Αμερικανού πρεσβευτή σε επίθεση εναντίον του προξενείου στη Βεγγάζη στις 11 Σεπτεμβρίου.
"Το μέλλον μας πρέπει να καθορίζεται από πρόσωπα όπως ο (πρεσβευτής που σκοτώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου) Κρις Στίβενς και όχι από τους δολοφόνους του. Η βία και η αδιαλλαξία δεν έχουν καμιά θέση στα Ηνωμένα Έθνη. Ουδεμία δικαιολογία υπάρχει για αυτούς που σκοτώνουν αθώους. Κανένα βίντεο δεν μπορεί να αιτιολογήσει την επίθεση σε μια πρεσβεία. Καμιά συκοφαντία δεν μπορεί να χρησιμεύσει ως δικαιολογία για να καεί ένα εστιατόριο στο Λίβανο, να καταστραφεί ένα σχολείο στην Τυνησία ή να σκορπίσει το θάνατο και την καταστροφή στο Πακιστάν". 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Το Κατάρ κάλεσε τις αραβικές χώρες να παρέμβουν στη Συρία


эмир Катара мир Государства Катар Хамад Бин Халиф Аль-Тани
Οι αραβικές χώρες πρέπει να παρέμβουν μόνες τους στη Συρία, χωρίς να περιμένουν την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Σχετική δήλωση έκανε σήμερα στη Γενική Συνέλευση ο εμίρης του Κατάρ Hamad bin Khalifa Al Thani.
«Θα ήταν καλύτερο να παρέμβουν στη Συρία οι αραβικές χώρες, λόγω των εθνικών, ανθρωπιστικών, πολιτικών και στρατιωτικών δεσμεύσεων και να κάνουν ότι είναι δυνατό για τον τερματισμό της αιματοχυσίας», - είπε ο εμίρης, δείχνοντας στην «αδυναμία του Συμβουλίου Ασφαλείας να κάνει τη δουλειά του». 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Γκάφα ολκής της «Κτηματολόγιο Α.Ε.»



Το πλήρες αλαλούμ επικρατεί στη διοίκηση της «Κτηματολόγιο Α.Ε.», αν κρίνει κανείς από την απίστευτη γκάφα στην οποία υπέπεσε το Διοικητικό της Συμβούλιο. 
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μέσω επίσημων εγγράφων και συνεδρίων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Τοπογράφων και Γεωμετρήσεων, κυρία Χρυσή Πότσιου, αναγνώρισε εμμέσως μεν αλλά σαφέστατακαι νομιμοποίησε με την παρουσία της τα Σκόπια ως «Μακεδονία».
Τα γεγονότα είναι απλά και οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Στο επίκεντρο του ρεπορτάζ βρίσκεται η κρατική εταιρεία «Κτηματολόγιο Α.Ε.», η οποία έχει σκοπό τη μελέτη, τη σύνταξη και τη λειτουργία του Εθνικού Κτηματολογίου. 
Πρόκειται για έναν φορέα που καταγράφει την κρατική ακίνητη περιουσία, αλλά και την περιουσία όλων των Ελλήνων πολιτών ανά την υφήλιο, καταγράφοντας δάση, αιγιαλούς, νησιά, χωράφια κ.α.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δελτίο Τύπου - Απαράδεκτες συκοφαντικές και υπονομευτικές επιθέσεις κατά των συνδικάτων



Κλιμακώνεται ακόμη και την παραμονή της 24ωρης Γενικής Απεργίας η συκοφαντική επίθεση κατά των συνδικάτων με ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία.
Τα παπαγαλάκια ορισμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης συνεχίζουν τις επιθέσεις κατά του συνδικαλιστικού κινήματος με κύριο στόχο την ακύρωση των αντιδράσεων και κινητοποιήσεων των εργαζομένων και της κοινωνίας. Έφτασαν στο σημείο να μιλήσουν για «ταξίδι αναψυχής» πέντε συνδικαλιστών στη Γενεύη, δημοσιοποιώντας στοιχεία που στην πραγματικότητα αφορούσαν ολιγομελή αντιπροσωπεία εξειδικευμένων και ξενόγλωσσων εργαζομένων της Συνομοσπονδίας που μετείχε στη Διεθνή Συνδιάσκεψη του ILO.  
Όπως είναι γνωστό και χιλιάδες φορές έχει αναλυθεί, τα συνδικάτα στη χώρα μας αναπτύσσουν τη δράση τους και λειτουργούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τις εισφορές των εργαζομένων και χωρίς την παραμικρή κρατική χρηματοδότηση. Πολύπλευρες δράσεις του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ της επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης και η συμμετοχή στα ευρωπαϊκά προγράμματα είναι όχι μόνο δικαίωμα αλλά καθήκον και υποχρέωση των συνδικάτων, όπως ανάλογα προβλέπεται από ευρωπαϊκές οδηγίες και γίνεται και με όλα τα συνδικάτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  
Για άλλη μια φορά η ΓΣΕΕ προχωρά σε υπεύθυνη, τεκμηριωμένη και πολιτική απάντηση στις συκοφαντικές και υπονομευτικές επιθέσεις κατά των συνδικάτων.
Ούτως ή άλλως οι εργαζόμενοι με την αγωνιστική και μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία και στο συλλαλητήριο θα δώσουν απάντηση στην Κυβέρνηση, στην τρόικα και σε όλους όσοι αβαντάρουν και προωθούν τις αδιέξοδες πολιτικές που επιβάλλουν τα πολυποίκιλα κερδοσκοπικά συμφέροντα και επιχειρούν τη στοχοποίηση και εξουδετέρωση του συνδικαλιστικού κινήματος. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Η ΟΑΠ καλεί τον ΟΗΕ να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος


палестина аббас махмуд аббас
Ο εκπρόσωπος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης κάλεσε τον ΟΗΕ να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως κανονικό κράτος.
Στις 27 Σεπτεμβρίου στην τακτική σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπως αναμένεται, σε έκκληση για την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτους παρατηρητή στον ΟΗΕ θα προβεί ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αυτονομίας Μαχμούντ Αμπάς. Αυτό το καθεστώς θα επιτρέψει στους Παλαιστινίους να αγωνίζονται στο διεθνή στίβο υποδεικνύοντας το γεγονός ότι ζουν σε κράτος, ευρισκόμενο υπό την κατοχή του Ισραήλ. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Δελτίο Τύπου - Τετάρτη 26/9 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ



Η απόκρουση των σκληρών, άδικων και αναποτελεσματικών νεοφιλελεύθερων μέτρων των μνημονίων της Κυβέρνησης και της Τρόικα, αποτελεί τη βασική απαίτηση και διεκδίκηση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ που πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν και απεργούν ενάντια στη σχεδιαζόμενη νέα οικονομική και φορολογική επέλαση κατά των μισθωτών και συνταξιούχων.  
Η πρόσφατη ανακοίνωση της Γεν.Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (φορολογική επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων με 70 δις και ελεύθερων επαγγελματιών με 3,5 δις!) επιβεβαίωσε πλήρως τις καταγγελίες και διαμαρτυρίες της ΓΣΕΕ για το ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ άδικο κι άνισο φορολογικό σύστημα, καθώς και την πολιτική ανοχή στην ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ φοροδιαφυγή και φοροκλοπή για την κοινωνία και τη χώρα. 
Ταυτόχρονα με την αυριανή Γενική Απεργία των Συνδικάτων απεργούν οι Εμποροβιοτέχνες (ΓΣΕΒΕΕ), οι έμποροι (ΕΣΕΕ),το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), όπως και πλήθος άλλων ειδικών επαγγελματικών κατηγοριών. 
Στην απεργία μετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Για τη διευκόλυνση όμως των απεργών τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός θα λειτουργήσουν από τις 09.00 π.μ. έως και τις 21.00 μ.μ. και το μετρό θα εκτελέσει τα δρομολόγιά του καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.
Σημειώνουμε ότι ο ΟΣΕ, ο προαστιακός και τα πλοία θα μείνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο.  
Η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων θα γίνει στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

ΟΧΙ άλλες 24ωρες ή 48ωρες Απεργίες! Γενική Απεργία Διαρκείας ΤΩΡΑ!

Η Ευρώπη δεν αναγνώρισε το νέο Κοινοβούλιο της Λευκορωσίας



Μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της Λευκορωσίας στην αεράμυνα της χώρας και επικείμενη επανένωση της με την μητέρα Ρωσία. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αρνήθηκε να αναγνωρίσει το νέο Κοινοβούλιο της Λευκορωσίας. 
 Αυτό αναφέρεται σε δήλωση του προέδρου του Μάρτιν Σουλτς, η οποία δημοσιεύεται στην....
επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου. Επισημαίνοντας ότι οι εκλογές στη Λευκορωσία δεν ανταποκρίνονταν στα διεθνή πρότυπα δίκαιης και διαφανούς εκλογικής διαδικασίας και ότι αποτελούσαν γελοιοποίηση των δημοκρατικών μηχανισμών, ο Σουλτς δήλωσε ότι είναι αδύνατη η ανανέωση των επίσημων σχέσεων του Ευρωκοινοβουλίου με την Εθνική Νομοθετική Συνέλευση της Λευκορωσίας. 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Επιστήμονες διέγραψαν τον φόβο από το ανθρώπινο μυαλό



Ταινίες φαντασίας όπως η «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», όπου οι ανεπιθύμητες αναμνήσεις σβήνονται για πάντα από την ανθρώπινη μνήμη, ίσως να μην απέχουν ακόμη πολύ από την πραγματικότητα. Ερευνητές κατόρθωσαν να διαγράψουν τα ίχνη «φρέσκων» αναμνήσεων που προκαλούν φόβο από των εγκέφαλο εθελοντών.
Με τη μελέτη τους, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Science», οι επιστήμονες έδειξαν για πρώτη φορά ότι η επίδραση του φόβου μπορεί να μειωθεί σημαντικά ή και να εξαλειφθεί στους ανθρώπους, όπως και στα τρωκτικά, αν κάποιος παρέμβει την κατάλληλη στιγμή στη διαδικασία της «εγγραφής» της ανάμνησης που τον έχει προκαλέσει στον εγκέφαλο. Η ανακάλυψη ανοίγει νέους δρόμους για μια καλύτερη θεραπευτική προσέγγιση των ιδιαίτερα διαδεδομένων διαταραχών που σχετίζονται με το άγχος και το στρες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποκάλυψη Δ.Χριστόφια: "Έγγραφο για το Κυπριακό ετοιμάζει ο ΟΗΕ"



Έγγραφο με κωδικοποιημένες τις θέσεις Κύπρου και Τουρκίας και με βάση τα συμφωνηθέντα, τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις κατά τη διάρκεια της διαπραγματευτικής διαδικασίας, από το Σεπτέμβριο του 2008, ετοιμάζει ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αλεξάντερ Ντάουνερ.
Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας, αμέσως μετά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη, για να παραστεί στην 67η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο κ. Χριστόφιας ευελπιστεί, ότι η καταγραφή των θέσεων θα είναι αντικειμενική και θα στηρίζεται στα πραγματικά γεγονότα και ότι δεν θα περιέχει σκοπιμότητες.
Ο πρόεδρος της Κύπρου σημείωσε ότι δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα είναι έτοιμο το έγγραφο, προσθέτοντας ότι έχει το δικαίωμα να το δει και να το συζητήσει με τον κ. Ντάουνερ, πριν το παραδώσει στον γγ του ΟΗΕ.
Ο κ. Χριστόφιας θα έχει συνάντηση με τον Μπαν Κι-Μουν σήμερα το βράδυ και την επομένη θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση. 
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ !

Οικονομικές ζώνες και επενδύσεις


Σ.Σ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ “ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ EMAIL” ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ.  
Η κυρία Ρόδη Κράτσα, Ευρωβουλευτής Ν.Δ. και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2007-2012, υπέρ της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στη Θράκη.
Όποιος θέλει να δει ενα κρεσέντο δοσιλογισμού ας παρακολουθήσει το παρακάτω βίντεο…
Δείτε το βίντεο…. 


 ΠΗΓΗ:press-gr.blogspot.gr

«Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012»: Το Ελληνικό Ενεργειακό Σύστημα Μπροστά σε Ένα Γεωπολιτικό Περιβάλλον που Αλλάζει Ραγδαία



Σημαντικοί παράγοντες του ελληνικού ενεργειακού τομέα, έγκυροι αναλυτές από την χώρα μας και το εξωτερικό, αλλά και κορυφαίοι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου περιλαμβάνονται στους ομιλητές του 17ου Εθνικού Συνεδρίου Ενέργειας «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» του ΙΕΝΕ. Το «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στις 30 και 31 Οκτωβρίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, επικεντρώνοντας στην «Γεωπολιτική και Αναπτυξιακή Διάσταση του Ελληνικού Ενεργειακού Συστήματος», σε μία συγκυρία αλλαγών και μεταβολών που συντελούνται ραγδαία στον γεωπολιτικό μας περίγυρο και που δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστες και τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, η διεξαγωγή ερευνών υδρογονανθράκων στην Κύπρο και την Ελλάδα και ευρύτερα στην Αν. Μεσόγειο, η κρίση στην ευρωζώνη σε συνδυασμό με το ευρωπαϊκό εμπάργκο στις ιρανικές εισαγωγές αργού, αλλά και οι ραγδαίες και έντονες πολιτικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική, συμπίπτουν χρονικά, αναδεικνύοντας τη γεωπολιτική διάσταση της ενέργειας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απαγορεύτηκε η είσοδος ιαπωνικού αντιτορπιλικού σε λιμάνι της Νότιας Κορέας


вмс южная корея эсминец Great King Sejong
Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας απαγόρευσε σήμερα την είσοδο ενός αντιτορπιλικού του Πολεμικού Ναυτικού της Ιαπωνίας στο λιμάνι Πουσάν για να λάβει μέρος στις πολυμερείς πολεμικές ασκήσεις, που θα ξεκινήσουν εκεί στις 26 Σεπτεμβρίου.
Εκτιμάται ότι αυτό έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των αξιώσεων του Τόκιο στα νησιά Τόκτο (Τακεσίμα) στην Ιαπωνική θάλασσα, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Σεούλ. Η διαμάχη εξαιτίας των νησιών έχει προκαλέσει επανειλημμένα διπλωματικές συγκρούσεις μεταξύ των δύο χωρών. Η σύγκρουση οξύνθηκε όταν τον Αύγουστο επισκέφθηκε τις βραχονησίδες αυτές ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Λι Μιόν Μπακ. Το Τόκιο διαμαρτυρήθηκε εντόνως και προσωρινά ανακάλεσε τον Ιάπωνα πρεσβευτή από τη Σεούλ. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Τόκιο και Πεκίνο δεν συμφώνησαν για τα επίμαχα νησιά


япония береговая охрана япония Сенкаку Дяоюйтай спорные острова Китай Япония
Ιαπωνία και Κίνα δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε κοινή θέση κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους για τις διαφιλονικούμενες περιοχές στην Ανατολική Κινεζική θάλασσα.
Παρ’ όλ’ αυτά οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν το διάλογο σχετικά με το ζήτημα. Οι συνομιλίες σε επίπεδο αναπληρωτών υπουργών Εξωτερικών της Ιαπωνίας και της Κίνας έγιναν στο Πεκίνο. Η διαφωνία αφορά στα νησιά Σενκάκου, τα οποία βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ιαπωνίας, ωστόσο η ΛΔ Κίνας και η Ταϊβάν τα θεωρούν μέρος του εδάφους τους. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Ε.Π.Δ.Χ.Β



                                                 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Υπάρχει ακόμη Έλληνας και Ελληνίδα που να πιστεύει ότι η Κυβέρνηση, οι Ευρωπαίοι, οι ντόπιοι τραπεζίτες και το ΔΝΤ αγωνίζονται για να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση ;
Υπάρχει  ακόμη  Έλληνας  και Ελληνίδα που να πιστεύει ότι τα μέτρα είναι τα τελευταία και από την επόμενη μέρα θα βγούμε στις περιβόητες αγορές και θα υπάρξει ανάπτυξη;
Υπάρχει ακόμη Έλληνας και Ελληνίδα που να πιστεύει ότι όταν βγούμε στις αγορές, οι μισθοί και οι συντάξεις μας θα επανέλθουν στην προ κρίση μορφή τους , η ανεργία θα μηδενιστεί και όσοι έχασαν τις περιουσίες τους , που τις απέκτησαν με μόχθο, θα τις ξαναπάρουν πίσω από τους τραπεζίτες ?

Είμαστε σίγουροι ότι κανένας πλέον δεν πιστεύει, έστω και στο ελάχιστο, ότι με αυτήν την πολιτική και με αυτά τα μέτρα θα έρθουν καλύτερες ημέρες . Είμαστε επίσης σίγουροι ότι αυτές οι πολιτικές δεν αλλάζουν με ανακοινώσεις και δελτία τύπου, αλλάζουν μόνο με αγώνες κα γενικό ξεσηκωμό .

Γι αυτό το λόγο συναδέλφισσες και συνάδελφοι ,

Ας γίνει επιτέλους η 26η Σεπτέμβρη η απαρχή ενός γενικού ξεσηκωμού κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα πολίτη, από το εργοστάσιο , από το γραφείο , από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις , από τους αγρότες, από τους συνταξιούχους , από τους καθηγητές , και από κάθε Έλληνα πολίτη που βλέπει τα όνειρα του να ξεπουλιούνται  στα συμφέροντα των τοκογλύφων τραπεζιτών αλλά και των Ευρωπαίων υποταγμένων πολιτικών που μας θέλουν δούλους μέσα στην ίδια μας την χώρα .

Ας βγούμε λοιπόν από τα σπίτια μας , από τα εργοστάσια, από τα γραφεία και από τα χωράφια και ας γίνουμε όλοι μια γροθιά μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, σε κάθε δρόμο αλλά και σε κάθε πλατεία.
Όλοι μαζί στη βουλή αλλά και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις και χώρους διαμαρτυρίας για να τους πούμε η αλλάζετε πολιτική η πρέπει να αλλάξουμε κυβέρνηση .

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Γ. Παναγιωτακόπουλος: Φτώχεια, ανεργία, ύφεση και εξάρτηση είναι το μέλλον της χώρας, με την υπογραφή όσων ψηφίσουν στη Βουλή τα νέα μέτρα...



ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μέλους Πολιτικής Γραμματείας ΠΑ.ΣΟ.Κ.ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
Μια νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων ετοιμάζεται από την Κυβέρνηση στο όνομα – για μια ακόμη φορά – της “σωτηρίας” της χώρας. Στο στόχαστρο ό,τι έχει απομείνει από μισθούς και...
συντάξεις, ό,τι έχει απομείνει στον Έλληνα πολίτη από αξιοπρέπεια και δυνατότητα επιβίωσης. Έξω και πέρα από προεκλογικές εξαγγελίες και από προγραμματικές συμφωνίες οι συμμετέχοντες στην Κυβέρνηση υποτάσσονται στις διαθέσεις της Τρόικα, προσφέροντας αίμα “αντί τριάκοντα αργυρίων”. Οι περί πολλού εξαγγελίες Σαμαρά στο Ζάππειο γίνονται κουρελόχαρτα στο βωμό της πολιτικής αναξιοπιστίας και της προχειρότητας προσφεύγοντας τυφλά στη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική.
Οι προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ διαγράφονται καθώς αποδεικνύεται για άλλη μια φορά την τελευταία τριετία κατώτερο των περιστάσεων, επιβεβαιώνοντας την απόσταση που το χωρίζει πλέον από το λαό. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΔΟΕ: Επιχειρήσεις ελέγχου στις πύλες εισόδου της χώρας για παράνομη διακίνηση καυσίμων-εμπορευμάτων



Το Σ.Δ.Ο.Ε., στο πλαίσιο της αποστολής του, ύστερα από εντολή του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, προς τον Ειδικό Γραμματέα Σ.Δ.Ο.Ε., Στέλιο Στασινόπουλο, για πάταξη του φαινομένου της παράνομης διακίνησης καυσίμων – εμπορευμάτων, σχεδίασε και διενήργησε αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις ελέγχου Β/Ο, Φορτηγών αυτοκινήτων και λεωφορείων, σε 24ωρη βάση, στις πύλες εισόδου της χώρας, από την Τετάρτη 19/09/2012 έως το Σάββατο 22/09/2012.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών, τα εντεταλμένα συνεργεία ελέγχου προέβησαν σε όλες τις προβλεπόμενες ελεγκτικές επαληθεύσεις, για τη διαπίστωση της ορθής εφαρμογής της τελωνειακής και φορολογικής νομοθεσίας.
Από τους διενεργηθέντες ελέγχους διαπιστώθηκε σωρεία φορολογικών & τελωνειακών παραβάσεων, με σημαντικότερες τις παρακάτω:
• Τρείς (3) περιπτώσεις μεταφοράς εμπορευμάτων με φορτηγά από Βουλγαρία – μέσω Ελλάδας – προς άλλες χώρες της Ε.Ε. χωρίς συνοδευτικά φορολογικά στοιχεία. Κατασχέθηκαν τα φορτηγά και τα λαθρεμπορεύματα μεγάλης αξίας. Οι οδηγοί συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Οι δύο (2) εξ αυτών, καταδικάστηκαν σε επτάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή, τα δε κατασχεθέντα δημεύθηκαν.
• Μία (1) περίπτωση λαθραία εισαγωγής ειδών κηπευτικής από Βουλγαρία. Κατασχέθηκαν τα εμπορεύματα και το φορτηγό. Ο οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης. 
• Τρείς (3) περιπτώσεις λαθρεμπορίας  καυσίμων, όπου τα συνεργεία ελέγχου προέβησαν σε συλλήψεις, οι δε συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον των Εισαγγελέων, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ να δώσουν το παρόν την Τετάρτη  26 Σεπτεμβρίου 2012 στο Πεδίο του Άρεως, ώστε να διατρανώσουμε την άρνησή μας στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να μας οδηγήσουν Κυβέρνηση και Τρόικα.

Όλοι στο πεδίο του Άρεως.

Αντίπαλός μας είναι οι πολιτικές τους.

Όλοι μαζί για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ


Παγκόσμια ελληνική πατέντα θέρμανσης - Καίει ρεύμα όσο μια τοστιέρα και μπαίνει ακόμη και σε μια παπουτσοθήκη!



Τι λέει στο Νewsit o εφευρέτης του συστήματος θέρμανσης "Προμηθέας" το οποίο λειτουργεί με τη μέθοδο της ηλεκτροδιέγερσης με σώματα καλοριφέρ χωρίς νερό, χωρίς σωλήνες και σκαψίματα για υδραυλικές εγκαταστάσεις. Πόσο κοστίζει το καινοτόμο σύστημα. 
Ο Προμηθέας είναι ένα νέο εναλλακτικό σύστημα θέρμανσης, το οποίο μάλιστα είναι και παγκόσμια ελληνική πατέντα. Υπόσχεται οικονομία τουλάχιστον 50% σε σχέση με το πετρέλαιο η διάθεση του οποίου θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου με τιμή από 1,40 εως 1,60 ευρώ κάνοντας το απλησίαστο για χιλιάδες νοικοκυριά που αναζητούν άλλους τρόπους για να ζεσταθούν. 

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 
Το σύστημα "Προμηθέας" λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια και με τη μέθοδο της ηλεκτροδιέγερσης καταφέρνει να καίει ελάχιστο ρεύμα και μπορεί να εγκατασταθεί όχι μόνο σε σπίτια αλλά και σε μεγάλα κτίρια όπως ένα νοσοκομείο, ένα σχολείο η μια βιομηχανία. 
Οπως δήλωσε στο Newsit o εφευρέτης του καινοτόμου συστήματος θέρμανσης, Μπάμπης Ψωμιάδης "αναπτύξαμε μια τεχνολογία που βασίζεται στη μέθοδο της ηλεκτροδιέγερσης, δηλαδή φανταστείτε το φούρνο μικροκυμάτων αλλά χωρίς ακτινοβολία για παράδειγμα". 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ANAKOINΩΣΗ ΠΣΠ ΕΛΠΕ






Συνάδελφοι,
      Ο Σύλλογος μας αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή μας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 26/9/2012 για να εκφράσει την αντίθεσή του στα επώδυνα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
      Καλούμε όλα τα μέλη μας να συμμετέχουν στην απεργία.

Η Ελλάς πωλείται. Αλλά οχι σήμερα. Απο παλιά...

Υλικό με ενεργειακή απόδοση ρεκόρ δημιούργησε Έλληνας επιστήμονας



Ένα νέο θερμοηλεκτρικό υλικό που είναι το πλέον αποδοτικό όσον αφορά τη μετατροπή της διαφεύγουσας θερμότητας σε ηλεκτρική ενέργεια δημιούργησαν ερευνητές των πανεπιστημίων Northwestern και Μίσιγκαν των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον 'Ελληνα καθηγητή χημείας Μερκούρη Καναντζίδη.
Το συγκεκριμένο υλικό, έχει τη δυνατότητα να επιτυγχάνει συντελεστή θερμοηλεκτρικής απόδοσης (ΖΤ) της τάξης του 2,2, κάτι που ποτέ πριν δεν έχει επιτευχθεί και το οποίο ανοίγει το δρόμο για μια νέα γενιά ενεργειακών τεχνολογιών και χρήσιμων πρακτικών εφαρμογών. Έως τώρα οι επιστήμονες είχαν πετύχει συντελεστές απόδοσης της τάξης του 1,6 έως 1,8 και ονειρεύονταν να περάσουν το όριο του 2 - κάτι που πέτυχε ο Καναντζίδης για πρώτη φορά.
Η σημασία του επιτεύγματος γίνεται αντιληπτή, αν επισημανθεί ότι περίπου τα δύο τρίτα όλης της ενέργειας που χρησιμοποιούν οι διάφορες συσκευές (υπολογιστές, φώτα, μηχανές κ.λπ.), πάει χαμένη με τη μορφή απωλειών θερμότητας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Sueddeutsche Zeitung: «Άλλα δύο χρόνια και 30 δισ. θα χρειαστεί η Ελλάδα»



«Δύσκολα θα καταφέρει η Ελλάδα να βγει στις αγορές το 2020» αναφέρει σε δημοσίευμα της η γερμανική Sueddeutsche Zeitung, η οποία επικαλείται πηγές από την Κομισιόν.
Σε δημοσίευμά της την Τρίτη, η SZ επικαλείται πηγές της ΕΕ και των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης που υποστηρίζουν ότι η Αθήνα χρειάζεται τουλάχιστον δύο χρόνια επιπλέον για να ορθοποδήσει, ενώ και οι δύο πλευρές φέρονται να αποτιμούν σε περίπου 30 δισ. ευρώ το νέο κενό χρηματοδότησης.
Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, οι τρεις αιτίες του κενού είναι η υστέρηση των 10 δισ. ευρώ που υπήρχε με την είσοδο στο δεύτερο πρόγραμμα, η ελλιπής εφαρμογή των μέτρων και των αποκρατικοποιήσεων αλλά και η βαθιά ύφεση.
«Ως εκ τούτου είναι ανοικτό εάν και πότε η Ελλάδα θα πάρει την επόμενη δόση από το δεύτερο πακέτο στήριξης» γράφει η εφημερίδα. «Το ΔΝΤ μάλιστα» σημειώνει η εφημερίδα «έχει βάσει καταστατικού συγκεκριμένους όρους υπό τους οποίους μπορεί να αποδεσμεύσει κεφάλαια -και σε περίπτωση εξόδου του από το πρόγραμμα» τονίζει η SZ, «θα κληθούν να καταβάλλουν περισσότερα χρήματα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις».
 ΠΗΓΗ:zougla.gr

Μας ξεβρακώνουν και ενεργειακά


thumb
Όλα είναι έτοιμα, λοιπόν. Οι προβλέψεις και οι επι­διώξεις του μνημονίου κι όσων σχεδίασαν αυτήν την πολιτική, σύντομα θα αρχίσουν να υλοποιούνται. Και η χώρα οδηγείται σε πλήρη ενεργειακή απογύμνωση, καθώς το σύνολο του κρίσιμου αυτού τομέα θα περάσει στα χέρια ιδιωτών που θα σχεδιάζουν, θα επενδύουν και θα λειτουργούν τις μονάδες ανάλογα με το δικό τους συμφέρον κι όχι με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν κυ­βερνητικά στελέχη - με εμφανή στό­χο να δώσουν την εντύπωση (κυρίως στους ξένους) ότι το πρόγραμμα ιδι­ωτικοποιήσεων επιταχύνεται -, οι με­τοχές του Δημοσίου σε ενεργειακές επιχειρήσεις και ομίλους θα πωλη­θούν σύντομα και μάλιστα με συνο­πτικές διαδικασίες.
Αυτό σημαίνει πως το ελληνικό Δη­μόσιο δεν θα έχει δυνατότητα παρέμ­βασης στην αγορά ηλεκτρικής ενέρ­γειας, ακόμη κι εάν οι νέοι μέτοχοι αποφασίσουν ότι δεν τους συμφέρει να επενδύσουν σε νέες μονάδες ή σε δίκτυα, ώστε να καλύπτεται η ζή­τηση.
Επίσης, σημαίνει πως η αγορά φυ­σικού αερίου θα λειτουργεί με βάση το κέρδος των μετόχων, χωρίς να λαμ­βάνονται υπόψη οι εθνικές προτεραι­ότητες, αλλά και οι δυνατότητες για σημαντική ελληνική παρουσία στις μελλοντικές διασυνδέσεις με αγω­γούς και άλλες υποδομές.
Τέλος, οι ιδιωτικοποιήσεις με τη δι­αδικασία του fast track στον τομέα της διύλισης και της διακίνησης καυ­σίμων σημαίνει ότι το Δημόσιο δεν θα έχει πλέον τη δυνατότητα παρέμβα­σης στη διαδικασία τροφοδοσίας της εγχώριας αγοράς, στη διαμόρφωση των τιμών και στον ανταγωνισμό. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


ΤΟ ΕΝΟΧΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ !...



Πριν ακόμη υπογραφεί το πρώτο μνημόνιο τόσο ο τότε πρόεδρος του ΔΝΤ Στρος Καν, όσο και άλλοι προβεβλημένοι διεθνείς παράγοντες είχαν μιλήσει ξεκάθαρα. Είχαν δηλώσει ότι εφόσον η Ελλάδα δεν έχει δικό της νόμισμα να υποτιμήσει, θα πρέπει να γίνει «εσωτερική υποτίμηση».
Αυτός ήταν ο ένας από τους δυο βασικούς στόχους του περίφημου πλέον μνημονίου, προκειμένου, κατά τα λεγόμενα τους, να αυξηθεί η «ανταγωνιστικότητα» της χώρας Η εξισορρόπηση των δημόσιων οικονομικών, ήταν ο άλλος στόχος, ενώ οι διαρθρωτικές αλλαγές, ήταν και είναι επικουρικά μέσα για την επίτευξη αυτών των δύο στόχων.
Έκτοτε, ουδείς αρμόδιος, σε ολόκληρο το διεθνές στερέωμα, βγήκε να πει κάποιο «συγνώμη λάθος» που να ανατρέπει αυτή την συλλογιστική περί «εσωτερικής υποτίμησης».
Τι σημαίνει όμως «εσωτερική υποτίμηση»; Σημαίνει μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, (άρα μείωση μισθών, συντάξεων και γενικώς των απολαβών), μείωση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων (κυρίως των ακινήτων αλλά και γενικότερα των ελληνικών assets) κι εν τέλει δραστική μείωση του βιοτικού επιπέδου, ιδίως σε μια χώρα που εισάγει από αεροπλάνα μέχρι και… κοπριά (από την γειτονική Τουρκία).
Σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς, από τον ορυμαγδό των τελευταίων 2,5 ετών, η «ανταγωνιστικότητα» της ελληνικής οικονομίας φέρεται απλώς να έχει καλύψει σε ποσοστό 75%, το άνοιγμα της ψαλίδας, σε σχέση με άλλες χώρες, το οποίο δημιουργήθηκε μετά την είσοδο της χώρας στο ευρώ.
Σύμφωνα λοιπόν ακόμη και με αυτά τα «αισιόδοξα» στοιχεία, απομένει ακόμη (τουλάχιστον) το υπόλοιπο… 25%. Το οποίο προκειμένου να υλοποιηθεί, με τη μέχρι σήμερα… «μεθοδολογία», προβλέπει περαιτέρω μειώσεις απολαβών. Αυτό είναι το ένοχο μυστικό... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο ΠΟΥ εντόπισε ένα νέο ιό, παρόμοιο με τον SARS



Ένας νέος ιός, που συγκαταλέγεται στη ίδια "οικογένεια" με τον ιό SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome), και προκάλεσε το 2002 τον θάνατο 800 ατόμων, εντοπίστηκε σε έναν άντρα στη Βρετανία, ο οποίος πρόσφατα είχε ταξιδέψει από τη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε την Κυριακή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO).
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών επιβεβαίωσε ότι ο 49 ετών άντρας από το Κατάρ, διαγνώστηκε με ένα νέο ιό, που ανήκει στην κατηγορία Coronavirus.
"Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα νέο ιό, το επιτελείο του WHO ερευνά ήδη πληροφορίες ώστε να προσδιορίσει τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στη δημόσια υγεία", αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο ΟΗΕ.
Ο WHO σε ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι ο ασθενής από το Κατάρ εξετάσθηκε από γιατρούς στις 3 Σεπτεμβρίου 2012 με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού. Στις 7 του ίδιου μήνα εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας στην πόλη Ντόχα του Κατάρ και στις 11 Σεπτεμβρίου μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο της Βρετανίας.
Ο ιός SARS, εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2002 στην Κίνα και υπήρξε η αιτία να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 800 άτομα παγκοσμίως. 
ΠΗΓΗ:e-typos.com

Κλοπή στο… 30% των ποσοτήτων καυσίμου που διακινείται στην αγορά



Ένα στα… τρία λίτρα βενζίνης και ντίζελ που διακινείται πλέον στην αγορά καυσίμων, προέρχεται από «πειραγμένη» αντλία.
Εξαιτίας των «πειραγμένων αντλιών μέσω των οποίων διακινείται πλέον το 30% του όγκου καυσίμων της αγοράς, οι οδηγοί πληρώνουν «καπέλο» 12 λεπτά ανά λίτρο στη βενζίνη.
Τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από τους εκπροσώπους των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών, που παρουσιάζοντας τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει προσλάβει το φαινόμενο, επισήμαναν ότι οι επιτήδειοι ακολουθούν όλο και πιο σύγχρονες τεχνικές, μειώνοντας τις πιθανότητες του ούτως ή άλλως δύσκολου εντοπισμού τους.
Σήμερα η κλοπή στην αντλία έχει φτάσει στο 7% με 9% επί της ποσότητας που αγοράζει ο καταναλωτής, όπως ανέφερε ο Γ. Ψυχογιός πρόεδρος του συνδέσμου εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ), έναντι μόλις… 5 τοις χιλίοις που είναι η νόμιμη απόκλιση. Είναι τέτοια η έκταση του φαινομένου ώστε εκτιμάται πως από τις αντλίες των 6.000 συνολικά πρατηρίων που υπάρχουν σήμερα πανελλαδικά, το 20%-30% είναι πειραγμένες.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ε.Ε.Ν. Α-Β-Ε-Κ




Συνάδελφοι,

Δεν υπάρχει πλέον άλλος χρόνος για αναμονή.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σχεδιάζει και θα θέσει άμεσα σε εφαρμογή νέα μέτρα ύψους 23 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα κληθούν να πληρώσουν,  όπως πάντα, οι εργατικές-λαϊκές οικογένειες.

Τα χρήματα αυτά θα καταλήξουν στους λογαριασμούς των μεγάλων τοκογλύφων και δανειστών, την ώρα που οι οικογένειες των εργαζομένων εξαθλιώνονται ολοένα και περισσότερο, από την ανεργία, τα χαράτσια κα τα ολοένα και χαμηλότερα μεροκάματα.

Τα νέα μέτρα, όπως και τα προηγούμενα, θα οδηγήσουν σε αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας, σε νέα όξυνση της κρίσης. Το μόνο στο οποίο θα βοηθήσουν είναι η διατήρηση κερδών και τόκων για το μεγάλο κεφάλαιο.

Ο κάθε καπιταλιστής ξεχωριστά διώχνει εργαζομένους και μειώνει τους μισθούς για να «σώσει» το μαγαζί του και όλοι μαζί μας γδέρνουν στη φορολογία,  προκειμένου να «έχουν απόδοση» τα, συσσωρευμένα σε τράπεζες και επενδυτικά funds, κεφάλαιά τους.

Το βλέπουμε σε κάθε μία από τις επιχειρήσεις του κλάδου ενέργειας.  Πέρσι ολοκληρώθηκε  ο πρώτος κύκλος απολύσεων και μείωσης μισθών  (μειώσεις  της τάξης του 35% στη ΔΕΗ και το ΑΕΡΙΟ, «εθελούσιες απολύσεις» και μειώσεις σε ΕΛΠΕ, ΕΚΟ, Ελληνικά Καύσιμα, μειώσεις στη Motor Oil και αλλού).  Αυτό δεν «έλυσε» κανένα πρόβλημα, αντίθετα όξυνε το κοινωνικό πρόβλημα της χώρας ακόμη περισσότερο.

Τώρα βρίσκεται ήδη σε  εξέλιξη,  ένας δεύτερος και πιο σαρωτικός κύκλος μειώσεων μισθών, απολύσεων, τρομοκρατίας και εκβιαστικών διλημμάτων για τους εργαζόμενους.  Από επιχείρηση σε επιχείρηση, η εργοδοσία χτυπάει ανεξαιρέτως όλους  τους  εργαζομένους,  από τους ημιαπασχολούμενους σε εργολάβους, μέχρι εκείνους που είχαν μόνιμη δουλειά και καλύτερες συλλογικές συμβάσεις.  Το Μνημόνιο αναφέρεται σε μέσες μειώσεις μισθών -15%, ενώ για ακόμη μεγαλύτερη τρομοκρατία, η τρόικα θέτει θέμα κατάργησης και αυτού ακόμα του 5θημερου!

Πολλά λόγια δεν χρειάζονται.  Αρκεί να κοιτάξει κανένας γύρω του.

Μαζί με όλα αυτά, προχωρούν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του υπερκερδοφόρου κλάδου της ενέργειας: το ηλεκτρικό ρεύμα (ΔΕΗ),  τα πετρέλαια (ΕΛΠΕ και θυγατρικές), το αέριο (ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ).

Στο παρασκήνιο, τα ελληνικά και ξένα μονοπώλια συμμαχούν και διαγκωνίζονται για το ποιος θα αρπάξει τι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι  στο τέλος ο έλληνας εργαζόμενος, όχι μόνο θα χάσει κάθε «δικαίωμα» στο μεγάλο ενεργειακό πλούτο της χώρας, αλλά και θα φορτωθεί στην πλάτη του ακόμη πιο ακριβό ρεύμα, πετρέλαιο και αέριο, όπως συνέβη ανεξαιρέτως με κάθε κύκλο ιδιωτικοποιήσεων στο παρελθόν.

Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για αυταπάτες.  Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός,  τα Κόμματα της «διαπραγμάτευσης» και του «ευρωμονόδρομου»,  το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι να επιβάλλουν πνεύμα απάθειας και καναπέ.  Να διαιρέσουν τους εργαζόμενους, υποσχόμενοι σε κάθε ομάδα ξεχωριστά ότι «κάτι θα σώσουν», ενώ στο τέλος κανείς δεν σώζεται και τίποτα.

Σε κάθε κλάδο, κάθε ομάδα εργαζομένων που «σπάει» και υποχωρεί σε μειώσεις μισθών, απολύσεις και εκχώρηση δικαιωμάτων,  συμπαρασύρει μαζί της σταδιακά και όλο τον κλάδο – γιατί αυτό επιτάσσει η περίφημη «ανταγωνιστικότητα».

Ήρθε η ώρα ο καθένας από εμάς να προβληματιστεί: Πού πάει η κατάσταση;  Ποιος μας έφερε ως εδώ;  Ποιοι μας έλεγαν και συνεχίζουν να μας λένε ψέματα;  Ποιος είναι ο κόσμος που ετοιμάζουν για τα παιδιά μας;

Τα μονοπώλια - το μεγάλο κεφάλαιο – «οι αγορές», όπως και να το πεις, αυτά κυβερνούνε  τη  χώρα, αυτά καθορίζουν και τη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.   Αυτά μας έφεραν ως εδώ.

Αυτά πιέζουν για τις απολύσεις, τη μείωση μισθών, τις ιδιωτικοποιήσεις.  Σε αυτά ανήκει ο πλούτος της χώρας.  Σε αυτά ανήκουν τα εργοστάσια. Ότι γίνεται, γίνεται για να αυγατίσουν τα κέρδη τους.

Δεν είναι θέμα κακοδιαχείρισης ή λαμόγιων.  Τιμωρήθηκε κανείς για το σκάνδαλο Siemens;  Θα τιμωρηθεί κανείς για το ξεπούλημα του ενεργειακού πλούτου της χώρας; Όχι, γιατί από πίσω κρύβονται τα κέρδη των μονοπωλίων.

Δεν είναι θέμα «καλής ή κακής διαπραγμάτευσης».  Δεν είναι θέμα αν θα το λέμε «μνημόνιο» ή «συμβόλαιο για την ανάπτυξη» (των κερδών), ή κάπως αλλιώς.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μονοπωλίων δεν υπάρχει προοπτική για καλύτερη ζωή στους εργαζόμενους.  Το είδαμε τόσα χρόνια στην Ελλάδα.  Το βλέπουμε και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες,  όπου και εκεί οι μισθοί μειώνονται, η ανεργία αυξάνεται η ζωή γίνεται χειρότερη.

Η ανατροπή της σύγχρονης βαρβαρότητας μπορεί να γίνει μόνο με σύγκρουση.  Σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια.

Τώρα όλοι μαζί με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση οργανώνουμε  σαν ένας άνθρωπος της απεργία.   Απαντάμε με όλη τη δύναμη του ταξικού κινήματος.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΟΜΟΝΟΙΑ 10:30

9:15 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ,  Αριστοτέλους 11-15




ANAKOIΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ






ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Με ομόφωνη απόφαση του, το Δ.Σ. της ΠΕΠΕΚΟ αποφάσισε τη συμμετοχή του στην 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου 2012.
Με κάθε τρόπο, και παρά τις όποιες αντικειμενικές δυσκολίες, αυτή η απεργία πρέπει να αποτελέσει μεγάλο βήμα αφύπνισης και ξεσηκωμού των εργαζομένων σε όλη τη χώρα.
Εδώ δεν χωράνε μεμονωμένα ή συντεχνιακά ζητήματα, αλλά η απαίτηση για μεγάλη πολιτική στροφή προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της χώρας, που εδώ κα 3 χρόνια έχουν επωμιστεί όλο το τεράστιο βάρος της κρίσης: ανεργία, φόρους, ακρίβεια, μειώσεις μισθών, καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος, αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και άλλων εργασιακών δικαιωμάτων που κερδήθηκαν εδώ και πολλές δεκαετίες.
Πέρα από το γενικό πολιτικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης απεργίας –ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα-, εμείς οι εργαζόμενοι στην ΕΚΟ απεργούμε δίνοντας ταυτόχρονα ένα πρώτο αποφασιστικό μήνυμα για την υπεράσπιση της Συλλογικής μας Σύμβασης Εργασίας και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση όλης της δημόσιας περιουσίας στο χώρο της ενέργειας (Ηλεκτρισμός, Πετρέλαια και Αέριο).
Η επίθεση που δεχόμαστε είναι ολομέτωπη και η μάχη θα είναι μακρόχρονη.     Στο δικό μας χέρι είναι η τελική νίκη.  Κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτε.         Όλοι  στην  24ωρη   Πανελλαδική   Πανεργατική   Απεργία   και   στις  απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Δύσκολη η απόκτηση του 15% του TAP από ΔΕΠΑ



Το 15% του αγωγού φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline, ο οποίος διέρχεται από την Ελλάδα, επιδιώκει να αποκτήσει η ΔΕΠΑ.
Το ποσοστό αυτό έχει τεθεί από ελληνικής πλευράς στο πλαίσιο ανεπίσημων κρούσεων, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει κατάληξη. Ωστόσο και με δεδομένη την απόφαση εισόδου στον ΤΑΡ, της ΒΡ και της αζέρικης Socar, το πιθανότερο είναι ότι για τη ΔΕΠΑ θα «περισσέψει» ποσοστό γύρω στα 5%.
Τα παραπάνω αποτελούν εκτιμήσεις ειδικών που δημοσιοποίησε εξειδικευμένο ευρωπαϊκό site, τις οποίες κύκλοι της ΔΕΠΑ, ούτε επιβεβαίωναν, ούτε και διέψευδαν.
Γεγονός είναι ότι σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η συμμετοχή της ΔΕΠΑ στον αγωγό ΤΑΡ, το μοναδικό πλέον αγωγό του Νότιου Διαδρόμου με διέλευση από την Ελλάδα, αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο που θα συμβάλλει στην αύξηση της αξίας της ΔΕΠΑ, προκειμένου αυτή να ιδιωτικοποιηθεί. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πράσινο Φως για 2.000 Προσλήψεις στη ΔΕΗ



Πράσινο φως για την πρόσληψη 2.000 ατόμων, τεχνικών ειδικοτήτων, σε μονάδες και ατμοηλεκτρικούς σταθμούς της ΔΕΗ που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, άναψε κοινή απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων.
Συγκεκριμένα, στο ΑΣΕΠ βρίσκεται προς έγκριση αίτημα για 320 θέσεις στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, 160 θέσεις στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Καρδιάς και 85 θέσεις στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Η ΔΕΗ προχωρά στην κατανομή και των υπόλοιπων θέσεων, με βάση τις εποχικές ανάγκες κάθε μονάδας, ώστε τις επόμενες μέρες να σταλούν τα σχέδια των προκηρύξεων για έγκριση στο ΑΣΕΠ. Οι υπό έκδοση προκηρύξεις θα περιλαμβάνουν θέσεις τεχνικού κυρίως προσωπικού και συγκεκριμένα τις ειδικότητες των ηλεκτροτεχνιτών ΔΕ, μηχανοτεχνιτών ΔΕ, οδηγών ΔΕ, μηχανοδηγών ΔΕ κ.α.
Με πτυχιούχους, αλλά και διοικητικούς υπαλλήλους θα ενισχυθεί ο νεοσυσταθείς φορέας ΑΔΜΗΕ ΑΕ.
Οι προσληφθέντες θα υπογράψουν συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών.
Τα έντυπα των αιτήσεων θα είναι διαθέσιμα και στον διαδικτυακό τόπο της ΔΕΗ, www.dei.gr. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

ΕΛΠΕ: Η ελληνική αγορά καυσίμων χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό



Για σοβαρές ανακρίβειες στην έκθεση που επικαλείται σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal για την ελληνική αγορά καυσίμων και αποδίδεται από την εφημερίδα στο ΔΝΤ κάνουν λόγο τα ΕΛΠΕ, ενώ υπογραμμίζει ότι “οι ισχυρισμοί περί δήθεν έλλειψης ανταγωνισμού και περί δήθεν κερδοσκοπίας στην ελληνική αγορά καυσίμων δεν ευσταθούν”.
Αντίθετα, τα ΕΛΠΕ σημειώνουν ότι “η ελληνική αγορά καυσίμων χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό”. 
Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση η εταιρεία επισημαίνει τα εξής:
"Στις 22 Σεπτεμβρίου 2012, η εφημερίδα Wall Street Journal δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «ΔΝΤ: Η Έλλειψη Ανταγωνισμού Πλήττει την Ελληνική Αγορά Καυσίμων», μέρος του οποίου αναπαρήγαγαν τα Ελληνικά ΜΜΕ. Το άρθρο αυτό, το οποίο βασίζεται σε έκθεση που αποδίδεται στο ΔΝΤ, ξεκινάει αναφέροντας ότι «η έλλειψη ανταγωνισμού στην Ελληνική βιομηχανία διύλισης κοστίζει στους Έλληνες καταναλωτές περισσότερο από €1 δισ. ετησίως». Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ζήτησαν και έλαβαν αντίγραφο της αποδιδόμενης στο ΔΝΤ, ανυπόγραφης έκθεσης από τον συντάκτη της WSJ και διαψεύδουν πλήρως, ως ανυπόστατους, διάφορους  ισχυρισμούς που περιέχονται σε αυτήν. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άρπαξαν φωτιά οι δεξαμενές στον Σκαραμαγκά - Κινδύνεψαν τα υποβρύχια Type 214



 Mια συγκλονιστική τραγωδία αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όταν ξέσπασε πυρκαγιά, από άγνωστους λόγους, στην δεξαμένη Νο 5, όπου βρίσκεται ένα από τα υπό ναυπήγηση υποβρύχια Type 214.
Εικάζεται ότι η φωτιά προήλθε από βραχυκύκλωμα, αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά: Από σαμποτάζ του εξωτερικού εχθρού, μέχρι σαμποτάζ του εσωτερικού εχθρού. Ευτυχώς η φωτιά έγινε αντιληπτή σχετικά εγκαίρως και οι εργαζόμενοι με την συνδρομή του τμήματος πυρόσβεσης του ναυπηγείου κατάφεραν να την περιορίσουν αρχικά και εν συνεχεία να την κατασβέσουν.
Ενώ ακόμα αναμένεται η υλοποίηση της απόφασης τα υποβρύχια να φυλάγονται από το Ναυτικό και το Λιμενικό και το σημειώνουμε αυτό γιατί τονίζουμε ότι η ιδιοκτησία του Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) που έχει εξαφανιστεί από την Ελλάδα, δεν είναι "παιδάκια του νηπιαγωγείου". Ο Ι.Σάφα έχει πρωταγωνιστήσει σε σκληρές όσο και περίεργες καταστάσεις στην Μ.Ανατολή...
Τα δύο από τα τα τρία Type 214 είναι σχεδόν έτοιμα στη ναυπηγική κλίνη και το ΩΚΕΑΝΟΣ (S118) περμένει εδώ και τρία χρόνια να περάσει δοικιμές αποδοχής, αλλά κανείς δεν δείχνει ενδιαφέρον να τα εντάξει στην δύναμη του ΠΝ. Κάτι πρέπει να γίνει και γρήγορα.  
ΠEΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αρχίζει η επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου



Ξεκινά από σήμερα Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου η καταβολή της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους, μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.
Η πληρωμή του κάθε δικαιούχου, γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου). 
Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι δείκτες μηχανικής απασχόλησης (απαιτούμενης ενέργειας) ανά αγροτική δραστηριότητα, για το έτος 2012, δεν διαφοροποιήθηκαν, ουσιαστικά, σε σχέση με τους αντίστοιχους των προηγουμένων ετών.
Το ποσό της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου, που εξασφαλίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών για το 2012, είναι το ίδιο με πέρυσι, ενώ η πληρωμή θα γίνει σε δύο δόσεις. Το ύψος της πρώτης δόσης ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ. 
«Είμαστε, καθημερινά, κοντά στους παραγωγούς», είχε δηλώσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης.  
ΠΗΓΗ:zougla.gr