Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Η γεωπολιτική αναβάθμιση της Κρήτης

Από το lygeros.org
Αυτό που περιμένει η Κρήτη είναι μία γεωπολιτική αναβάθμιση μέσω των έργων EuroAsia Interconnector για να μην έχει ενεργειακή εξάρτηση, EastMed για την ενίσχυση του άξονα του φυσικού αερίου, θαλάσσιες περιοχές Δυτικά Κρήτης και ΝοτιοΔυτικά Κρήτης λόγω της διπλής αίτησης της κοινοπραξίας Exxon Mobil, Total και Ελληνικών Πετρελαίων. 

Όμως για όλα αυτά τα έργα επειδή έχουν..

Οι χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα «μαύρου χρυσού»

Από το huffingtonpost.gr
Οι περισσότεροι θεωρούν ίσως πως η Σαουδική Αραβία έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον πλανήτη, ωστόσο ο πραγματικός κυρίαρχος μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ είναι η Βενεζουέλα.

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει περίπου 300 δισεκατομμύρια βαρέλια αποδεδειγμένων αποθεμάτων πετρελαίου, ενώ βρίσκεται ..

ΗΠΑ: Δύο εταιρίες μήνυσαν την Valero για μολυσμένα καύσιμα πλοίων

Από το worldenergynews.gr
Δυο εταιρείες υπέβαλαν αγωγές, αυτή την εβδομάδα, σε ομοσπονδιακά δικαστήρια του Τέξας,  υποστηρίζοντας ότι πλοία τους που λειτουργούσαν το 2018 έχουν υποστεί ζημιά από μολυσμένο καύσιμο που πωλήθηκε από τη θυγατρική της Valero Energy Co, Valero Marketing and Supply Co, σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου που ..

Αυτό που έγινε φέτος, λόγω "υπερθέρμανσης" του πλανήτη, κυριολεκτικά δεν έχει προηγούμενο!


Από το greeklignite.blogspot.com
Οι αμυγδαλιές είναι τα πρώτα δέντρα που ανθίζουν, προκειμένου για τη γονιμοποίησή τους να προσελκύσουν τα πρώτα έντομα, πριν ανθίσουν τα οπωροφόρα με το πιο ελκυστικό για τα έντομα άρωμα. Υπό φυσιολογικές-συνήθεις συνθήκες οι αμυγδαλιές στη λιγνιτοπαραγωγό περιοχή Κοζάνης-Πτολεμαΐδας ανθίζουν στα μέσα μέχρι..

ΕΔΕΥ: Παρουσία σε Διεθνή Συνέδρια για τους Υδρογονάνθρακες

Από το energia.gr
Τις εξελίξεις στην έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Γιάννης Μπασιάς, στο συνέδριο "Offshore Mediterranean Conference", το οποίο θα διεξαχθεί στη Ραβέννα της Ιταλίας.
Η παρουσία της ΕΔΕΥ, όπως επισημαίνεται, στοχεύει..

Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ

Από το insider.gr
Συνεχίζεται η τριήμερη απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ κατά της ιδιωτικοποίησης του ομίλου η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο. 

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ΠΟΕ, ΕΚΕΔΑ, ΠΣΕΕΠ, ΠΕΠΕΚΟ, ΑΣΠΡΟΦΟΣ και το σωματείο εργαζομένων DIAXON αναφέρουν ότι:

Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν περισσότερες ενδείξεις για βαθιά υπόγεια ύδατα στον Άρη

Από το pronews.gr
Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν περισσότερες ενδείξεις για βαθιά υπόγεια ύδατα, τα οποία μάλιστα μπορεί περιοδικά να δημιουργούν και ρυάκια στην επιφάνεια του πλανήτη, σε μερικές περιοχές κοντά στον ισημερινό του.

Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις, τα υπόγεια νερά πιθανώς υπάρχουν σε μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή και όχι μόνο κάτω..

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ (ΚΚΕ) ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ… ΚΑΛΗ «ΤΥΧΗ» ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Από το gsee.gr 
Το ΠΑΜΕ προχώρησε σήμερα σε μία προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος του οποίου αποτελεί βραχίονα, επιχειρώντας να συνδέσει τις κομματικές δυνάμεις με τις συνδικαλιστικές. Οι σημαίες ανέμιζαν με το σήμα του «χορηγού» και οι συγκεντρωμένοι έδωσαν «όρκους πίστης», όχι στην εργατική τάξη όπως ομνύουν, αλλά στο κόμμα και την παράταξη «χορηγό».

Το καλούμε λοιπόν να αφήσει την «αφύπνιση» ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών και να σεβαστεί ..

Οι ΗΠΑ απαιτούν από ξένες εταιρείες πετρελαίου να κόψουν τους δεσμούς με τη Βενεζουέλα

Από το energypress.gr
Η λεκτική απαίτηση από τις ΗΠΑ φέρεται ότι υπερβαίνει το πεδίο εφαρμογής των κυρώσεων που έχουν ήδη επιβληθεί κατά της χώρας της Λατινικής Αμερικής, αναφέρουν οι πηγές.

Οι ΗΠΑ έχουν έρθει σε επαφή με εμπορικές εταιρείες και διυλιστήρια πετρελαίου σε ολόκληρο τον κόσμο και τους έχουν δώσει εντολή..