Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Το μεγαλύτερο έργο ηλιακής ενέργειας στον κόσμο θα είναι 100 φορές μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο στον πλανήτη

Από το naftemporiki.gr
Το SolarBank Solar Project αναμένεται να γίνει το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο, μετά από μία συμφωνία που υπεγράφη από τη Σαουδική Αραβία και τον ιαπωνικό όμιλο SoftBank Vision Fund. Το έργο ισχύος 200 γιγαβάτ θα κοστίσει 200 δισεκατομμύρια δολάρια και θα δημιουργήσει 100.000 θέσεις εργασίας, βοηθώντας..

Μπαχρέιν: Ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου απ' το 1932

Από το newmoney.gr 
Το Μπαχρέιν, η μικρότερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα του Περσικού Κόλπου, ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου απ' την εποχή που ξεκίνησε να παράγει αργό το 1932, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Πρόκειται για κοίτασμα σχιστολιθικού πετρελαίου και φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε ανοικτά της δυτικής ακτής του νησιού και με το οποίο τα σημερινά αποθέματα της χώρας φαντάζουν..

ΑΟΖ, Τουρκία και Casus Belli

Από το lygeros.org
Αυτήν την περίοδο ακούμε πολλά από την Τουρκία και ακόμα περισσότερα από τους δικούς μας που αναδεικνύουν κάθε λεπτομέρεια αν αυτή εμπεριέχει κινδυνολογία. Έτσι σε όποιο θέμα και να αναφερόμαστε, πάντα υπάρχει κάτι να πουν σε σχέση με την Τουρκία. Κανένας όμως δεν λέει ποτέ ότι η ελληνική ΑΟΖ δεν αποτελεί Casus Belli για την Τουρκία, ενώ υπάρχει θέμα ακόμα και για τα 12 ΝΜ. 

Η αλήθεια είναι ότι όσο και να μιλά η Τουρκία, βρίσκεται, θέλει δεν θέλει, εκτός ενεργειακής σκακιέρας. Επίσης το γεγονός ότι..

Goldman Sachs: Σοκ από τα σχέδια της Κίνας να πληρώνει το πετρέλαιο με yuan αντί δολάρια

Από το bankingnews.gr
Σοκ στην παγκόσμια αγορά θα προκληθεί από τα σχέδια της Κίνας να πληρώνει το πετρέλαιο με Yuan αντί για δολάρια αναφέρει σε ανάλυση της η Goldman Sachs.  

To βασικό δίλλημα των διεθνών επενδυτών είναι θα παραμείνει το δολάριο το κυρίαρχο νόμισμα στο διεθνές εμπόριο ή το γιουάν θα αρχίσει να αμφισβητεί την ηγεμονία του δολαρίου; 

Η Κίνα στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει..

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Από το gsee.gr
H Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), www.kepea.gr ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για την αμοιβή των αργιών του Πάσχα.

Η Μεγάλη Παρασκευή (06-04-2018) είναι υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα. Σύμφωνα με το νόμο (άρθ.4 ΒΔ 748/1966) απαγορεύεται..

Σε ισχύ από τον Ιούλιο η νέα αυστηρότερη ευρωοδηγία περί ασφάλειας ερευνών - εξόρυξης υδρογονανθράκων στη θάλασσα

Από το worldenergynews.gr
Από τα μέσα Ιουλίου 2018 τίθενται υποχρεωτικά σε εφαρμογή οι νέοι αυστηρότεροι κανόνες που έχει θεσπίσει Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ασφάλεια στην έρευνα και εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου στα ευρωπαϊκά ύδατα. 

Οι πετρελαϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα ευρωπαϊκά ύδατα, πραγματοποιούν..