Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Δωρεάν Σεμινάρια Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για νέους του Θριασίου από τα ΕΛΠΕ

Μετάβαση στην κεντρική σελίδα
                                        Κάνε τη γνώση σύμμαχο στη σταδιοδρομία σου!
Στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, πιστεύουμε στους νέους, γι’ αυτό επενδύουμε στη θέληση, την αξία και το ταλέντο τους δημιουργώντας ευκαιρίες για πρόοδο και εξέλιξη. Αυτή τη φορά σε συνεργασία με έναν καταξιωμένο Εκπαιδευτικό Οργανισμό, το ALBA Graduate Business School (www.alba.edu.gr), διαμορφώσαμε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων, για φοιτητές και απόφοιτους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που κατοικούν στις περιοχές Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας, Μαγούλας, Ν. Περάμου και Μεγάρων.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των νέων στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, προσφέροντάς τους πολύτιμη γνώση σε τομείς όπως η επιχειρηματικότητα, η στρατηγική, η τεχνική της διαπραγμάτευσης και η συναισθηματική νοημοσύνη.

Το πρόγραμμα παρέχεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και περιλαμβάνει τέσσερις διαλέξεις 4ωρης διάρκειας, που θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 28 Σεπτεμβρίου–14 Δεκεμβρίου 2013, στην Ελευσίνα.

Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το σύνολο των διαλέξεων θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, από το ALBA Graduate Business School, που θα μπορούν να  χρησιμοποιήσουν στο Βιογραφικό τους.
|
Μη χάσεις την ευκαιρία δήλωσε συμμετοχή εδώ ! 

ΠΗΓΗ:helpe.gr

Συνεχίζεται ο εφιάλτης της ανεργίας στην Ελλάδα. Στο 27,6% τον Μάιο!

oaed1
Στο 27,6% του ενεργού πληθυσμού αυξήθηκε η ανεργία στην Eλλάδα τον Μάϊο, από 27% τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Οπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, η μέση ανεργία στην ευρωζώνη κυμάνθηκε τον Ιούλιο στο 12,1% παραμένοντας αμετάβλητη σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ στο σύνολο της ΕΕ παρέμεινε επίσης αμετάβλητη στο 11%. Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας εμφανίζουν η Αυστρία (4,8%), η Γερμανία (5,3%) και το Λουξεμβούργο (5,7%).

Αναφορικά με τις επιμέρους επιδόσεις της Ελλάδας, τον Μάϊο το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,6%, στις γυναίκες 31,6% και στους νέους κάτω των 25 ετών 62,9%.

Ο μέσος όρος ανεργίας στην Ευρωζώνη στους άνδρες ήταν τον Ιούλιο 11,9%, στις γυναίκες 12,2% και στους νέους κάτω των 25 ετών στο 24%.

Οι χώρες στις οποίες καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας σε ένα έτος ήταν η Κύπρος (από 12,2% σε 17,3%), η Ελλάδα (από 23,8% σε 27,6%) και η Σλοβενία (από 9,3% σε 11,2%).

ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΑΔΕΔΗ :48ωρη απεργία 18 και 19 Σεπτεμβρίου

48ωρη απεργία 18 και 19 Σεπτεμβρίου
Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε 48ωρη απεργία σε όλο το Δημόσιο Τομέα, Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013. Ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Δευτέρα 16 έως Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, η ΑΔΕΔΥ καλεί τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των εργαζομένων να αποφασίσουν -μέσα από Γενικές Συνελεύσεις- συλλαλητήρια και άλλες μορφές κινητοποιήσεων και να προτείνουν για την πορεία των κινητοποιήσεων. 
ΠΗΓΗ:.enikos.gr

ΕΛΠΕ: Έμφαση στις εξαγωγές για να περάσουν «τον κάβο»


Σε πλήρη παραγωγική λειτουργία βρίσκεται πλέον το εκσυγχρονισμένο Διυλιστήριο Ελευσίνας, όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσίευσε με τα αποτελέσματα ο Όμιλος (δείτε εδώ αναλυτικά). Το διυλιστήριο Ελευσίνας, μετά τους πρώτους μήνες λειτουργίας και προσαρμογής, παρήγαγε ένα εκατομμύριο τόνους προϊόντων, με το βαθμό απασχόλησης του διυλιστηρίου να ανέρχεται στο 95%. Επιπλέον, οι κύριες μονάδες μετατροπής λειτούργησαν σε επίπεδα που προσέγγισαν ή ξεπέρασαν τον αρχικό σχεδιασμό και τις προδιαγραφές τους, οδηγώντας σε σημαντικά καλύτερη απόδοση έναντι των ενδεικτικών περιθωρίων. Τα προϊόντα του νέου διυλιστηρίου διατέθηκαν κυρίως σε αγορές του εξωτερικού οδηγώντας σε διπλασιασμό των εξαγωγών και συνολικά αύξηση των πωλήσεων διύλισης κατά 18%. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόχος της διοίκησης είναι να συμβάλλει το διυλιστήριο της Ελευσίνας στην αύξηση των εξαγωγών του Ομίλου σε ποσοστό άνω του 50% των συνολικών πωλήσεων. Η έμφαση στις εξαγωγές αποτελεί στρατηγικό στόχο, πέραν των άλλων, για την αντιμετώπιση της ιδιαίτερα αρνητικής συγκυρίας για τον κλάδο.
Λειτουργικό κόστος
Επιπλέον έμφαση δίνει ο Όμιλος στα προγράμματα μετασχηματισμού και μείωσης του λειτουργικού κόστους με στόχο την ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητάς του. Σύμφωνα με πληροφορίες η Διοίκηση έχει εδώ και καιρό συμφωνήσει για νέες συμβάσεις εργασίας με τις θυγατρικές της εταιρείες DIAXON, EKO, ΑΣΠΡΟΦΟΣ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ σε ένα πλαίσιο αμοιβαίας κατανόησης με τους εργαζομένους. Όπως δηλώνεται σχετικά «δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο Όμιλος τόσο στο διεθνές όσο και στο εγχώριο περιβάλλον, με μείωση της ζήτησης και όξυνση του ανταγωνισμού, οι προσπάθειες για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, μέσω ενίσχυσης των προγραμμάτων μετασχηματισμού, παραμένουν στο επίκεντρο της στρατηγικής του». Σε αυτό το πλαίσιο, ο μεσοπρόθεσμος στόχος έχει αυξηθεί στα ¤400εκ. ετησίως, δηλαδή ¤150εκ. επιπλέον των ¤250εκ. που έχουν ήδη επιτευχθεί.
Αρνητική συγκυρία
Ο κλάδος διύλισης άλλωστε βρίσκεται σε περίοδο δυσμενών συνθηκών, γεγονός που αποτυπώνεται στα αποτελέσματα των διυλιστικών εταιρειών. Το ΒΆ Τρίμηνο 2013 ο Όμιλος αντιμετώπισε ένα δυσμενές περιβάλλον διύλισης, που επηρέασε ιδιαίτερα την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Οι κυρώσεις Ε.Ε./ΗΠΑ στις εξαγωγές Ιρανικού πετρελαίου και οι πολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, σε συνδυασμό με τη μειωμένη προσφορά Ρωσικών αργών στην Ευρώπη, είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους προμήθειας αργού πετρελαίου για τα διυλιστήρια της περιοχής μας. Ο κλάδος διύλισης στην Ευρώπη, το ΒΆ Τρίμηνο του 2013, με βάση τα αποτελέσματα ανεξάρτητων εταιρειών διύλισης υπέστη σημαντική συρρίκνωση μεγεθών. Ενδεικτικά η ΠολωνικήPKN είχε μείωση 90%, η Τουρκική TUPRAS 53%, η Φιλανδική NESTE άνω του 20%, ενώ οι Ιταλικές ERG καιSARAS κατέγραψαν μεγάλες ζημίες. Τα Ελληνικά διυλιστήρια υποχώρησαν άνω του 60%. 
ΠΗΓΗenergypress.gr