Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων


Διαβάστε στη zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων.

Τουρκία: "Δωρεάν οι τούρκικες σειρές στην Ελλάδα"!



 Απροκάλυπτα το τουρκικό κράτος αποκαλύπτει ότι οι τουρκικές σειρές είναι μέσο επιβολής της τουρκικής πολιτικής στα μεσαία ελληνικά στρώματα που τις παρακολουθούν αποχαυνωμένα.
"Δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε δωρεάν σε άλλες χώρες, τουρκικές τηλεοπτικές σειρές, για το καλό της Τουρκίας", δήλωσε ο αν.Υπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας, Abdurrahman Arıcı, ομολογώντας έτσι ότι το κράτος βρίσκεται πίσω από τις τηλεοπτικές σειρές!
Αναφέρθηκε μάλιστα στη σειρά ...που παρουσιάζει ο ελληνόφωνος ΑΝΤ1 με τίτλο "Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής".
Η διαβρωτική προπαγάνδα είναι ο καλύτερος τρόπος υπονόμευσης του ηθικού ενός λαού και επομένως της θέλησής του για να πολεμήσει. Το ωραίο είναι ότι εμείς δεχόμαστε την προπαγάνδα αυτή με την θέλησή μας. Πρέπει να αποτελούμε παγκόσμια πρωτοτυπία στον πλανήτη, και ίσως στο γαλαξία.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

"Αύριο τελειώνουν οι διαπραγματεύσεις" - Το τελεσίγραφο της τρόικας για αποζημιώσεις, ωράριο εργασίας και κατώτατο μισθό -Το mail "φωτιά" στη Λαγκάρντ






 Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια διαπραγμάτευση με Στουρνάρα
- Τα τρία βασικά σημεία στο mail της τρόικας προς τη Λαγκάρντ
- Μάξιμουμ 12 μισθοί η αποζημίωση
- Μείωση κατά 50% της αποζημίωσης απόλυσης
- Κατώτατος μισθός και κατάργηση επιδομάτων
Η μαραθώνια συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, με τους επικεφαλής της τρόικας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών ολοκληρώθηκε περίπου στις 19:30. Στη συνέχεια οι διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων των δανειστών συνεχίστηκαν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα μέχρι τις 20:00.
«Είμαστε στο μέσον μιας διαπραγμάτευσης, αύριο συνεχίζουμε. Αύριο θα τελειώσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, αμέσως μετά την πεντάωρη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας.
Το τελεσίγραφο της τρόικας
Σύμφωνα με το 25σέλιδο έγγραφο που φαίνεται να έστειλε η τρόικα στη Λαγκάρντ με e-mail σχετικά με τα εργασιακά και το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας, τρία είναι τα βασικά σημεία.
Η νομοθέτηση των αλλαγών στο ισχύον εργασιακό καθεστώς, αποτελούν μια από τις προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, η τρόικα απαιτεί:
1. Τη μείωση των αποζημιώσεων,  από τους 24 μισθούς στους 12 μάξιμουμ μισθούς και μάλιστα ανεξαρτήτως του συνολικού χρόνου εργασίας, Επίσης όσον αφορά τις αποζημιώσεις η τρόικα απαιτεί τη μείωση στο μισό του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση έως 3 μήνες από 6 που είναι σήμερα.
2. Στο θέμα του κατώτατου μισθού η τρόικα απαιτεί τη νομοθέτηση ενός νέου κατώτατου που να μην περιλαμβάνει επιδόματα και ωριμάνσεις.
3. Στις απαιτήσεις της τρόικας είναι και το ωράριο εργασίας και συγκεκριμένα η καθιέρωση 6ήμερης εργασίας με 8ωρο.
Όλα τα παραπάνω φαίνεται η τρόικα να μην τα διαπραγματεύεται και μάλιστα περιλαμβάνονται αναλυτικά στο 25σέλιδο έγγραφο - mail που είχε αποδέκτη της Κριστίν Λαγκάρντ σήμερα το πρωί.
Ωστόσο, στέλεχος του υπουργείου Εργασίας φαίνεται να δηλώνει πως αυτά τα μέτρα δεν έχουν γίει αποδεκτά από το υπουργείο Εργασίας και πως οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή. Ωστόσο είναι πραγματικά απορίας άξιο, το πώς θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα αύριο τη στιγμή που όλα αυτά ακόμη εκκρεμούν! 
ΠΗΓΗ: newsit.gr

Καμπανάκι από Ρωσία για "θερμή" σύγκρουση με ΝΑΤΟ: "Η κατάσταση είναι επικίνδυνη"



"Κρούει τον κώδωνα κινδύνου" για καταστάσεις που μπορούν να ξεφύγουν και να οδηγήσουν σε "θερμή" κρίση την Δύση με την Ρωσία ο επικεφαλής των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZhD), Βλαντίμιρ Γιακούνιν και εξ απορρήτων συνεργάτης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνέντευξή του στην γερμανική επιθεώρηση Spiegel.
Ο Β.Γιακούνιν, μάλιστα βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ρόδο (είναι ιδρυτής και πρόεδρος του διεθνούς φόρουμ «Διάλογοι Πολιτισμών» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Ρόδο) και είχε συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη. 
Έτσι, την επαύριο της καταγγελίας της συνθήκης Συνεργατικής Μείωση των Απειλών CTR (Cooperative Threat Reduction) από την Ρωσία, (βρισκόταν σε ισχύ από το 1990 και έχει ως να ελεγχθούν τα πυρηνικά όπλα μετά την διάλυση της Σοβετικής Ένωσης) λόγω αντιπυραλικής ααπίδας  έρχεται ο Β.Γιάκούνιν και προετοιμάζει για "δύσκολες καταστάσεις".
«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αδιέξοδο, ειδικά στο ζήτημα της κρίσης στη Συρία, όπου η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη», τόνισε σε συνέντευξή του στην γερμανική επιθεώρηση Spiegel ο 64χρονος Γιακούνιν. 
«Πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε μια οποιαδήποτε πολεμική σύρραξη. Η Ρωσία είναι εναντίον της χρήσης εξωτερικών δυνάμεων [για την επίλυση της κρίσης]», συμπλήρωσε ο ρώσος αξιωματούχος, προκαλώντας το εύλογο ερώτημα του γερμανού δημοσιογράφου σχετικά με την εμπλοκή της χώρας του στο συριακό εμφύλιο.
«Η εμπλοκή της Ρωσίας στηρίζεται στη γνώση που έχουμε για την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Θεωρούμε πως ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ εξακολουθεί να τυγχάνει της υποστήριξης από τη συντριπτική πλειοψηφία του συριακού λαού και γνωρίζουμε πως οι αντίπαλοι του εξοπλίζονται από κράτη του εξωτερικού», είπε εις εκ των ισχυρότερων ανδρών της Ρωσίας, που βρίσκεται στο «τιμόνι» των ρωσικών σιδηροδρόμων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιστολή Καθηγήτριας σε Harvard: Ο Παπανδρέου είναι προδότης-Απολύστε τον



Με μια επιστολή της προς προς τον διευθυντή του Harvard, μια Ελληνίδα καθηγήτρια ζητά να σταματήσει άμεσα τα «μαθήματα» ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου γράφοντας χαρακτηριστικά ότι η παρουσία του προσβάλλει τη φήμη του Πανεπιστημίου.
Η Βασιλικής Αρονιάδου, Ελληνίδα καθηγήτρια στο F. Edward Hébert School of Medicine USUHS / HJF, στην επιστολή της χαρακτηρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου «καταζητούμενο» , «προδότη» και ακατάλληλο για να διδάξει οικονομικά
Ολόκληρη η επιστολή της Ελληνίδας καθηγήτριας
«Αγαπητέ κ. Trey Grayson,
διευθυντή του Ινστιτούτου Harvard School of Politics,
Από την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου, έχω πληροφορηθεί ότι οι υπότροφοι και η ομάδα Σπουδών του Προγράμματος έχει οργανώσει μια σειρά από σεμινάρια / συζητήσεις, με τίτλο «Επανασχεδιασμός της Ευρώπης», όπου θα παρουσιαστεί και υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου (http://www.iop.harvard .edu / επανασχεδιασμό-europe-led-george-Παπανδρέου).
Παρακαλούμε να κατανοήσετε ότι για την πλειοψηφία των Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα και αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες, καθώς και για τους ελληνοαμερικανούς οι οποίοι, με απελπισία και αγανάκτηση παρακολουθούν την Ελλάδα να πνίγεται και δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι καταζητούμενος. Ένας άνθρωπος που θα πρέπει να διερευνηθεί για προδοσία, ένας άνθρωπος που, ηθελημένα ή αθέλητα (δυστυχώς υπάρχουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία για το πρώτο) φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την πτώση της Ελλάδας και για τις συνέπειες για τον ελληνικό λαό, που κυμαίνονται από το κλείσιμο των επιχειρήσεών, να χάνουν τις δουλειές τους να καταλήγουν άστεγοι ή να αυτοκτονούν. Είναι ακατάλληλο για διάσημο ινστιτούτο σαν το δικό σας, αυτές τις κρίσιμες στιγμές, να καλέσετε τον Γιώργο Παπανδρέου να προσφέρει τις ιδέες του σχετικά με την «κρίση χρέους», «λύσεις σε παγκόσμια προβλήματα”, “η λιτότητα θα κάνει τις οικονομίες μας ανταγωνιστικές;” κλπ. Είναι αυτός, αρμόδιος να μιλήσει για λιτότητα και τις επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα μιας χώρας; Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως “σοσιαλιστή”, αμφιβάλλω ότι θα υποστηρίξει τα μέτρα λιτότητας ως μέσο για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας μιας χώρας.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ



Σύμφωνα με πληροφορίες της Petrelaiopigi, η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ θα διοργανώσει συνέδριο στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. 
Θα έχει ενδιαφέρον πράγματι, εάν αντιληφθούν ότι οι αλλαγές των καιρών χρειάζονται και αλλαγές στα συνδικαλιστικά όργανα.  Αλλά μεγαλύτερο ενδιαφέρον θεωρώ ότι θα σηματοδοτήσει η συμμετοχή ή μη των εργαζομένων. 

Κολοσσιαία αντιπυραυλική αιφνιδιαστική άσκηση-πρόβα πολέμου ΗΠΑ-Ισραήλ



 
Τεράστια αντιπυραυλική άσκηση μεταξύ Ισραήλ και οι ΗΠΑ στο έδαφος του πρώτου με την συμμετοχή 3.000 προσωπικού από τις ΗΠΑ ξεκίνησε αιφνιδιαστικά και δημιουργεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα ήθελε να έχει το Ισραήλ σε ότι αφορά την άμυνά του πριν εκδηλωθεί κτύπημα κατά του Ιράν: Ότι καλύτερο έχει η Δύση και η ισραηλινή αμυντική τεχνολογία στο τομέα των αντιβαλλιστικών βλημάτων θα παραταχθεί προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποτροπή μαζικής αντεπίθεσης του Ιράν.
Οι Ισραηλινοί θα συμμετάσχουν με συστήματα εκατοντάδες αντυπυραυλικά συστήματα Arrow 2 και Iron Dome, ενώ οι Αμερικανοί θα αναπτύξουν σε για τις προστασία ςαστικών περιοχών Patriot PAC-3, καταδρομικά πλοία με το σύστημα μάχης Aegis, ενώ πιθανότητα θα κάνει την εμφάνισή του και το THAAD, το οποίο θεωρείται το πλέον υψηλής αποτελεσματικότητας αντιβαλλιστικό σύστημα της Δύσης.
Η διάρκειά της θα είναι τρεις εβδομάδες και ο κωδικός της άσκησης Austere Challegen 2012 (AC12). Εδώ και τρεις ημέρες έχει ξεκινήσει η ανάπτυξη των 3.000 στρατιωτών, αλλά και των πυραυλικών συστημάτων. 
Η ολοκλήρωσή τους θα γίνει με την κατάρριψη στόχου με βολή πυραύλου Patriot ενώ, όπως ήδη έχει αποκαλύψει το defencenet.gr υπάρχει σοβαρή πιθανότητα κεραυνοβόλου κτυπήματος διάρκειας μόλις δύο ωρών με σκοπό να παραλύσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, Το σχέδιο αποκαλύφθηκε σπεριοδικό Foreign Policy από τον  David Rothkopf, πρώην στέλεχος στην αμερικανική κυβέρνηση επί προεδρίας Bill Clinton.
Όπως αποκαλύπτεται  η επίθεση θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού drones αλλά και stealth βομβαρδιστικών, δυνατότητα που δεν έχει το Ισραήλ και για αυτό το λόγο η προσπάθεια αναμένεται να είναι κοινή.
«Για να κτυπηθούν οι υπόγειες ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, όπως το εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου στο Fordow θα απαιτηθούν ειδικές βόμβες διάτρησης καταφυγίων (bunker-busting) βόμβες που δεν διαθέτει το Ισραήλ αυτή τη στιγμή» αναφέρει στο άρθρο του ο Rothkopf και συνεχίζει λέγοντας ότι «η αποστολή αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει τις ΗΠΑ είτε δρώντας από μόνες τους είτε σε συνεργασία με το Ισραήλ». 
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ FAZ Ρεκόρ για το γερμανικό χρέος: Εφτασε στα 2,08 τρισ. ευρώ


Ρεκόρ για το γερμανικό χρέος: Εφτασε στα 2,08 τρισ. ευρώ
Στο ύψος-ρεκόρ των 2,082 τρισεκατομμυρίων ευρώ έφθασε το χρέος της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το χρέος της Γερμανίας σε επίπεδο ομοσπονδίας, κρατιδίων και δήμων, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, έφθασε σε επίπεδο-ρεκόρ, αγγίζοντας στα μέσα του έτους τα 2,082 τρισεκατομμύρια ευρώ, ενώ, όπως επισημαίνεται, μέσα σε ένα έτος το χρέος αυξήθηκε κατά 3%, ποσοστό που μεταφράζεται σε επιπλέον 61,3 δισεκατομμύρια ευρώ. 
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

ΣΑΤΑΝΙΚΑ !...

Που χάθηκαν οι διαδηλωτές; Είμαστε ο ίδιος λαός που δεν αντιστάθηκε στη δικτατορία του Παπαδόπουλου.



Να τους βάλω 50.000; Θέλετε 60.000; Άντε για χάρη σας να φθάσουμε τους 70.000 αν και φυσικά τόσοι δεν ήταν. Μιλώ για τους διαδηλωτές προχθές στην Αθήνα που υποδέχθηκαν την Αγκέλα Μέρκελ. Για τους ειδικούς των διαδηλώσεων, η Τρίτη ήταν «η μητέρα όλων των διαδηλώσεων». Η «D Day» των κινημάτων. Δεν είναι και μικρό πράγμα να έχεις στην πατρίδα σου την «προσωποποίηση της κρίσης». Τη γυναίκα – δηλητήριο. Την new age κόπια του Χίτλερ όπως καθημερινά αναφέρουν τα ΜΜΕ.
Που πήγαν όμως τελικά οι διαδηλωτές; Γιατί οι Έλληνες για μια ακόμη φορά χάθηκαν από τους δρόμους; Είναι δυνατό σε μια χώρα με 1,5 εκατομμύριο ανέργους και πάνω από 4 εκατομμύρια νεόπτωχους μόλις λίγες χιλιάδες να διαδηλώνουν; Που είναι αυτό το κύμα γνήσιας οργής και αγανάκτησης; Ακόμα κι όταν η χώρα μας πήρε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2004, περισσότερος κόσμος ήταν στους δρόμους. Όχι τώρα δα που παίζεται η ύπαρξη μας. Που η ζωή μας είναι υποθηκευμένη σε ξένες δυνάμεις.
Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάποια πράγματα. Οι Έλληνες στο βάθος του μυαλού μας έχουμε ξεκάθαρα τη δική μας ευθύνη για τα σημερινά προβλήματα κι όχι την ευθύνη των άλλων, που στο κάτω της γραφής θα μας δώσουν και μια χείρα βοηθείας. Ξέρουμε πως εμείς ψηφίζαμε τους κλέφτες, εμείς δίναμε τεράστιες πλειοψηφίες σε ακατάλληλους ηγέτες. Εμείς λαδώναμε στις πολεοδομίες, εμείς κάναμε τα στραβά μάτια στις παρανομίες. Ήμασταν εκείνοι που θεωρούσαμε μάγκα αυτόν που διαφεύγει της δαγκάνες του νόμου και κρυφά τον ζηλεύαμε. Που δεν αποκαλούσαμε τέτοια πρόσωπα «κλέφτες» αλλά «καταφερτζήδες». Δική μας η ευθύνη λοιπόν που φέραμε την πατρίδα σε αυτά τα χάλια. Όχι της κάθε Μέρκελ και του κάθε Γερμανού γραφειοκράτη που μας βρήκε πεσμένους και μας εκμεταλλεύτηκε. Που ναι μεν μας ζητά θυσίες και παίρνει ληστρικά επιτόκια, όμως ταυτόχρονα έστω και στο «και πέντε» προσπαθεί να αναστρέψει το κλίμα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΦΟΡΟΣ 500 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 2012 Κατάργηση φοροαπαλλαγών από φέτος


Κατάργηση φοροαπαλλαγών από φέτος
Νέες εισοδηματικές απώλειες έρχονται για τους φορολογουμένους, κατά πρώτο λόγο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να καταργήσει αναδρομικά από τα εισοδήματα του 2012 όλες τις εκπτώσεις.
Με αναδρομική ισχύ έρχεται το τέλος των φοροαπαλλαγών, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να υποστούν νέες εισοδηματικές απώλειες.
Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να καταργήσει και μάλιστα αναδρομικά από τα εισοδήματα του 2012 όλες τις εκπτώσεις από τον φόρο εισοδήματος ποσοστού 10% των δαπανών για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, δωρεές κ.λπ. 
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.......

ΞΥΠΝΑΤΕ ....

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ



Εδώ και αρκετό καιρό δεν γράφω και απλά διαβάζω και παρατηρώ τους ανθρώπους γύρω μου τι λένε και πως συμπεριφέρονται μέσα σε όλα τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν στην χώρα μας.
Αυτό που βλέπω είναι ότι είμαστε όλοι μας άξιοι της μοίρας μας και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί πολύ απλά τα συντηρούμε εμείς οι ίδιοι και θα το κάνω λίγο πιο λιανά.
Διαβάζω στα φιλικά μου μπλοκ διάφορες αποκαλύψεις για διαπλοκές πολιτικών, διαβάζω το τάδε σκάνδαλο , διαβάζω την τάδε λύση από τον ανώνυμο αρθρογράφο , διαβάζω για το σύστημα το άδικο που μας εξαθλιώνει , ακούω τον  δίπλα μου να βρίζει την τρόικα , τον παραδίπλα μου να βρίζει την Μερκελ , τον άλλο να λέει ότι όλοι στην βουλή είναι κλέφτες και από δω και πέρα μόνο χρυσή αυγή , βλέπω αυτούς που ψήφισαν τα τρία κόμματα της μαλακό κυβέρνησης να περιμένουν στην γωνία το ξερό κομμάτι ψωμί που τους υποσχέθηκε ο καραμαλάκας βουλευτής – ψεύτης, βλέπω τον χριστιανό να προσεύχεται για τα σημεία των καιρών και την δευτέρα παρουσία που δεν έρχεται αλλά φαίνεται, βλέπω τους γονείς να σκίζονται για τα παιδιά τους προσφέροντας τους λίγο ακόμη υποδούλωση στο κατάλαμπρο μέλλον τους, βλέπω νοικοκυρές να προβάλλονται μέσω της τάδε καινούργιας κουζίνας που αγοράσανε , βλέπω δασκάλους να διδάσκουν σκουπίδια σε αγνές ψυχές , βλέπω εφήβους να έχουν ξεχάσει την εφηβεία τους , βλέπω παππούδες να ονειρεύονται το μέλλον τους χωρίς τους κομμουνιστές κτλ, κτλ, αλλά όλοι θέλουν ελευθερία , αλλά όλοι τους ζητούν δίκιο για την κοινωνία και ταυτόχρονα όλοι τους τρέχουν να πληρώσουν το χαράτσι για να έχουν ρεύμα τα παιδιά τους , όλοι τους τρέχουν να κάνουν ρύθμιση στην εφορία για τα παιδιά τους , όλοι τους πάνε να κλαυτούν στον τραπεζίτη για ένα ακόμη διακανονισμό για το υποθηκευμένο σπίτι τους για τα παιδιά τους. Ναι όλα τα κάνουν για το μέλλον των παιδιών τους και αυτοί που δεν έχουν παιδιά το κάνουν για του γείτονα τα παιδιά , ναι αυτή είναι η κλασικότερη δικαιολογία που έχει κάποιος σήμερα όταν τον ρωτάω γιατί τους πληρώνεις;
Από την άλλη το σύστημα ξέρει πως λειτουργεί η μάζα , το έχει σπουδάσει το θέμα με άπειρα πειράματα που έχει κάνει
Αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου το σύστημα γιατί πολύ απλά δεν το πληρώνω και ας μου πάρουν τα ντουβάρια και ας μου πάρουν τα υλικά .Την ψυχή μου δεν θα την πάρουν ποτέ
Και την ψυχή μου δεν θα την πάρουν ποτέ γατί πολύ απλά το εγώ μου το έχω καταστρέψει πολλές φορές και εκεί είναι το μεγαλύτερο κενό της κοινωνίας μας σήμερα , είναι του καθενός το εγώ που τελείως πλασματικά ο καθένας ξεχωριστά νομίζει ότι του αξίζει ένα καλύτερο αύριο , μια καλύτερη δουλειά , περισσότερα λεφτά , μια άνετη ζωή και ρωτάω που τα θέλει όλα αυτά ; μέσα στο σύστημα; χαχαχαχαχαχαχα…
Ναι τα θέλει όλα μέσα στο σύστημα γιατί το σύστημα δεν έχει ελευθερία και η ελευθερία είναι τρομακτική και θέλει αγώνα , θέλει θυσία , κάτι που  κανένας δεν έχει την διάθεση σήμερα να κάνει Και είμαι σίγουρος πως ελάχιστοι είναι αυτοί που ξέρουν πραγματικά από ελευθερία γιατί ελάχιστοι είναι αυτοί που παλεύουν να μείνουν έξω από το σύστημα
Ας γυρίσει λοιπόν ο καθένας το δάχτυλο στον εαυτό του να κάνει μια προσωπική εκτίμηση της ζωής του , των αρχών του , και αν έχει τα κότσια ας παραδεχτεί το πόσο έχει συμβάλει στο υπάρχων σύστημα
Απλά έχω την αίσθηση ότι βολεύει πάρα πολύ το σύστημά γιατί είναι μια καλή δικαιολογία στο να μην κοιτάει ο καθένας τα λάθη του αλλά να κοιτάει των πολιτικών τις κλεψιές
Είναι πολύ βολικό να ζεις για το μέλλον των παιδιών σου και ας μην τα έχεις ρωτήσει ποτέ αυτά τι θέλουν
ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ. 
ΠΗΓΗ:filologos10.wordpress.com

Είναι η βαρβαρότητα...


ΠΗΓΗ:vathiprasino.blogspot.gr/

Εχουμε να φάμε ντόπια αγροτικά προϊόντα ή όχι;



Μαύρες σκέψεις καταλαμβάνουν όλους μας όταν θέτουμε το ερώτημα: Εχουμε άραγε ελληνικά προϊόντα σε ποσότητες που να επαρκούν για τη διατροφή του πληθυσμού; Η δραστική συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού της χώρας (από περίπου 30% που ήταν προ τριακονταετίας, όταν είχε μπει η Ελλάδα στην ΕΟΚ το 1981, έχει απομείνει το ένα τρίτο) και η μετάλλαξη πολλών Ελλήνων αγροτών σε... διαχειριστές επιδοτήσεων της ΕΕ και σε εργολάβους ξένων εργατών γης, οδηγούν στην παραπλανητική εντύπωση ότι πλέον «δεν παράγουμε τίποτα, όλα τα αγροτικά προϊόντα τα εισάγουμε». Αυτή η εικόνα είναι εσφαλμένη και απλουστευτική, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και σοβαρότατα διατροφικά προβλήματα με μερικά κρίσιμα προϊόντα. Χρησιμοποιώντας στοιχεία έκθεσης της ΠΑΣΕΓΕΣ για την παραγωγή ελληνικών αγροτικών προϊόντων το 2011, μπορούμε να διαπραγματευθούμε το θέμα πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα.
Ας αρχίσουμε από τα θεμελιώδη με τη νοοτροπία της «Ψωροκώσταινας» του περασμένου αιώνα: Ψωμί θα έχουμε να φάμε; Στάρι έχουμε αρκετό για τα ζυμαρικά; Η απάντηση δεν είναι και πολύ ενθαρρυντική. Στο σκληρό στάρι έχουμε επάρκεια 126,5%, αλλά στο μαλακό μόλις 33%. Ακόμη και αν αλλάξουμε δηλαδή τις αναλογίες ανάμειξης σκληρού και μαλακού σταριού σε διάφορα προϊόντα, που είναι εφικτό, θα συνεχίσει να μας λείπει αρχικά πολύ μαλακό στάρι. «Ψωμί κι ελιά» λέγανε τότε. Από ελιές άλλο τίποτα, παράγουμε... δέκα (!) φορές περισσότερες ελιές απ' όσες καταναλώνουμε (ποσοστό αυτάρκειας 996,4%). Λάδι για να βουτάμε το ψωμί μας επίσης θα έχουμε, αφού η παραγωγή καλύπτει το 139,5% της κατανάλωσης - μιλάμε για γνήσιο ελαιόλαδο, φυσικά. Η «Ψωροκώσταινα» ήταν επίσης η Ελλάδα των οσπρίων. Αυτό καλύτερα να το ξεχάσουμε, τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια. Η ελληνική παραγωγή οσπρίων καλύπτει μόλις το 54,4% της κατανάλωσης σε φασόλια, το 32,8% στις φακές και το 46,9% στα ρεβίθια. Στο ρύζι πάντως έχουμε υπερεπάρκεια - 171,4%. Με τις πατάτες όμως θα δυσκολευτούμε λιγάκι. Η παραγωγή τους ανέρχεται μόλις στο 82,3% της κατανάλωσης. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Σχέδιο Β» για έξοδο από το ευρώ προτείνει ο Αλαβάνος



Να υπάρξει «Σχέδιο Β», ώστε η έξοδος από το ευρώ να μην είναι αιφνιδιαστική, να είμαστε προετοιμασμένοι και να μην οδηγηθούμε σε νέα καταστροφή ζητάει ο Αλέκος Αλαβάνος, την ίδια στιγμή που το «Μέτωπο Ανατροπής» στο οποίο ουσιαστικά ηγείται, ξεκινά σειρά ημερίδων για την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης.
«Στην Ευρώπη όλες οι χώρες, τα κόμματα, οι τράπεζές, οι μεγάλες επιχειρήσεις τους έχουν επεξεργασθεί το "Σχέδιο Β" για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Μόνο η Ελλάδα δεν έχει ένα τέτοιο σχέδιο. Αδιαφορούν και τα κόμματα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Αν όμως η έξοδος από το ευρώ προκύψει αιφνιδιαστικά, με τον λαό σε πανικό, θα είναι μια νέα καταστροφή. Αν γίνει οργανωμένα, με την ενημέρωση και τη στήριξη του λαού μπορεί να αποτελέσει μια δυναμική απάντηση στη φτώχεια, την ανεργία, τη διάλυση. Αυτό ακριβώς το "Σχέδιο Β" επιχειρούμε να διερευνήσουμε με τη σειρά επιστημονικών ημερίδων που οργανώνουμε» δηλώνει ο Αλέκος Αλαβάνος στο Real.gr.
Στην ημερίδα, θα μιλήσει και ο ίδιος ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΝ, με τον εκπρόσωπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Παναγιώτη Σωτήρη, το απόγευμα του Σαββάτου.
Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας που θα διεξαχθεί το Σάββατο το πρωί, στις 11.30΄ στην ΑΣΟΕΕ (αίθουσα Αντωνιάδου) 
ΠΗΓΗ:real.gr

Αφήστε την υποκρισία: Πριν τον Παναγιώταρο τα είχε πει ο Σαμαράς!



Αν οι πολιτικοί στις προεκλογικές περιόδους πρόσεχαν στοιχειωδώς τα λόγια τους, η πολιτική δεν θα είχε φτάσει σε τόσο χαμηλό επίπεδο αναξιοπιστίας. Αλλά, βλέπετε, προέχουν οι ψήφοι. Γιατί ο Σαμαράς θα ξέφευγε από αυτόν τον κανόνα;
Στην προεκλογική περίοδο του Ιουνίου ο Σαμαράς ήταν στριμωγμένος, επειδή έχανε ψήφους από τα δεξιά του λόγω της στροφής  που είχε κάνει (από ούλτρα αντιμνημονιακός έγινε υποστηρικτής του δεύτερου Μνημονίου). Για να βγει από τη δύσκολη θέση, προσπαθούσε να μιλάει για άλλα θέματα, που νόμιζε ότι ήταν περισσότερο προνομιακά γι’ αυτόν. Ενα από αυτά ήταν το θέμα των μεταναστών.
Σε μια, λοιπόν, από τις συνεντεύξεις του είχε πει επί λέξει: «Εχουν γεμίσει τα νηπιαγωγεία με παιδιά μεταναστών και οι Ελληνες δεν μπορούν να μπούν. Αυτό τέρμα»! (13 Ιουνίου 2012, Enikos.gr).
Tι έλεγε, δηλαδή, ο υποψήφιος (τότε) πρωθυπουργός;
Ότι αν σχημάτιζε εκείνος  κυβέρνηση, θα έδιωχνε από τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία τα παιδιά των ξένων, για να μπούν Ελληνόπουλα. Νόμιζε ότι του φέρνει ψήφους και το είπε.
Ιδού η συνέχεια. Πριν από λίγες μέρες, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος ζήτησε, με ερώτηση στη Βουλή, στοιχεία για το πόσα παιδιά αλλοδαπών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς. Προφανώς, για να οργανώσει κανένα από τα γνωστά «ντού» και να πετάξει έξω τα ξένα παιδάκια. Το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε, με τη σειρά του, στοιχεία από τους Δήμους. Προκλήθηκε σάλος και το υπουργείο  αναδιπλώθηκε.
Ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης ανακοίνωσε τα εξής ωραία:
Πρώτον, ότι «η ιθαγένεια δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς».
Δεύτερον, ότι, με βάση το εφαρμοζόμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το 96% των παιδιών που επιλέγονται είναι Ελληνες, το 2% παιδιά πολιτών χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το άλλο 2% παιδιά πολιτών από άλλα κράτη.
Πολύ καλά τα λέει ο υπουργός. Μόνο που «αδειάζει» και διαψεύδει τον πρωθυπουργό του. Ο Σαμαράς έλεγε, πριν από τρεις μήνες, ότι κριτήριο για την επιλογή των παιδιών έπρεπε να είναι η ιθαγένεια. Ο Στυλιανίδης λέει ακριβώς το αντίθετο. Επιπλέον, ο υπουργός διαψεύδει τον πρωθυπουργό δίνοντας διαφορετικά στοιχεία.
Δεν τα ήξερε όλα αυτά ο Σαμαράς τον Ιούνιο; Πιθανότατα. Αλλά ήθελε να μαζέψει ψήφους. Δεν συνειδητοποιούσε ότι, υιοθετώντας την ατζέντα της Χρυσής Αυγής, δεν την αποδυνάμωνε, αλλά την ενίσχυε;
Ας πρόσεχε. 
ΠΗΓΗ:aixmi.gr

Ο ΤΟΙΧΟΣ

Κάποτε ο τοίχος έγραφε μοναχά μια λέξη… αν θυμάσαι! Τώρα όμως δεν γράφει "εντός πωλούνται πάσης φύσεως υλικά" Τώρα λένε να πουλήσουν και τον τοίχο! _ 

Συμμετέχει και η ΕΣΕΕ στην απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 18 Οκτωβρίου



Πανελλαδικό και πανεμπορικό συλλαλητήριο την προσεχή Πέμπτη 18 Οκτωβρίου αποφάσισε να πραγματοποιήσει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΕΕ έχει ζητήσει τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή όλων των φορέων εκπροσώπησης ελεύθερων επαγγελματιών. Το κλείσιμο των καταστημάτων θα είναι καθολικό σε όλη την Ελλάδα και το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΕΕ, στην οδό Μητροπόλεως 42. Σημειώνεται ότι την ίδια μέρα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της απεργίας που έχουν προκηρύξει, διοργανώνουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα. 
Μια μέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, η ΕΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου. «Είναι χρέος όλων των μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων η κινητοποίηση να πετύχει, τα καταστήματα να κλείσουν συνολικά και να ακουστεί η φωνή μας μέχρι το υπουργείο Οικονομικών, εκεί που εξυφαίνονται σχέδια για την εξάλειψη της μικρής και μεσαίας εμπορικής επιχείρησης» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η συνομοσπονδία.. 
ΠΗΓΗ:eklogika.gr

Ενδιαφέρον από τα Εμιράτα για τον Δεύτερο Πυρηνικό Σταθμό της Τουρκίας



Ενδιαφέρον εξέφρασαν τα ΗΑΕ για να επενδύσουν στην κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας, υπό τον όρο να συμμετάσχει στο έργο και η Νότια Κορέα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ.
Ο σταθμός προγραμματίζεται να εγκατασταθεί στη Σινώπη της Βόρειας Τουρκίας και μέχρι στιγμής έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους τέσσερις όμιλοι, εκ των οποίων οι δύο θεωρούνται επικρατέστεροι. Σημειώνεται επίσης ότι ο σχεδιασμός της Άγκυρας προβλέπει την υλοποίηση συνολικά τριών πυρηνικών μονάδων μέσα στα επόμενα χρόνια, προκειμένου να ικανοποιηθεί η ζήτηση για ηλεκτρισμό στη χώρα.
Ο Γιλντίζ δήλωσε επίσης ότι ο πρώτος σταθμός στο Ακούγιου, τον οποίο έχουν αναλάβει ρωσικοί όμιλοι, στην πραγματικότητα θα οδηγήσει σε απεξάρτηση από τη Ρωσία, καθώς θα μειώσει τις ποσότητες φυσικού αερίου που απαιτούνται για ηλεκτροπαραγωγή. Επίσης, αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον των ΗΑΕ για υλοποίηση θερμικών μονάδων στην Τουρκία, στα πλαίσια του οποίου υπογράφτηκε πρόσφατα προκαταρκτική συμφωνία. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Εκατό Προσλήψεις Ορισμένου Χρόνου στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας



To Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας ενδιαφέρεται για την πρόσληψη εκατό εκτάκτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια), για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Ορυχείων & Μονάδων.
Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: 
Διεύθυνση Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας
23ο χιλ.Κοζάνης Πτολεμαιδος
Εργάτης Εργάτρια (ΥΕ) 100
60 Ημερομίσθια
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να καλύψουν τις παραπάνω θέσεις να υποβάλλουν μέχρι 17.10.2012 και ώρα 16.00 στη Γραμματεία του Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικής Μέριμνας του ΛΚΔΜ 23ο Χιλ. Κοζάνης- Πτολ/δος, την ειδική έντυπη Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση, υποβάλλοντας συνημμένα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα δηλωθέντα στην αίτηση στοιχεία τους.
Η ειδική έντυπη Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση διανέμεται από τη Γραμματεία του Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού στην ανωτέρω Διεύθυνση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργείται Εθνικό Μητρώο Υδρογεωτρήσεων από το ΥΠΕΚΑ



Τη δημιουργία του Εθνικού Μητρώου Υδρογεωτρήσεων, με στόχο να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της υπεράντλησης νερού για γεωργικές δραστηριότητες και να υπάρξει εξορθολογισμός των χρήσεων, εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης.
Απαντώνταςχθες στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Β? Θεσσαλονίκης της ΔΗΜ.ΑΡ, Κατερίνας Μάρκου, για τη συνεχιζόμενη περιβαλλοντική υποβάθμιση της λίμνης Κορώνειας, εξαιτίας της υπεράντλησης του νερού για γεωργική χρήση, ο κ. Καλαφάτης ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, το σχεδιασμό της δημιουργίας Εθνικού Μητρώου Υδρογεωτρήσεων (ΕΜΥ).
Το ΕΜΥ αποσκοπεί στον εξορθολογισμό των χρήσεων της λίμνης, "εγχείρημα που εκτός των άλλων θα αντιμετωπίσει και σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, γενικότερα, το ζήτημα της υπεράντλησης νερού για γεωργικές χρήσεις", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης. 
ΠΗΓΗ:energia.gr