Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία_28_04_2012.jpg

Προσωρινή λύση στο παρά... ένα για το πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά ενέργειας

Πέρασε από το υπουργικό συμβούλιο, ως πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη, κάτι το οποίο δείχνει και την κρισιμότητα της κατάστασης, πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία επιστρέφεται στη ΔΕΗ το ποσό των 200 εκατ. ευρώ που κατέβαλε στο Δημόσιο τον Mάρτιο για το Eιδικό Tέλος Aκίνητης Περιουσίας (ETHΔE) ενώ παράλληλα της επιτρέπει να παρακρατήσει τα 50 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να καταβάλει τον Aπρίλιο.
Πρόκειται για μία σημαντική «ανάσα», έστω και της τελευταίας στιγμής, για την επιχείριση αλλά και για την αγορά ηλεκτρισμού εν γένει η οποία βρίσκεται στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης.
Παρόλαυτά, όπως επεσήμαναν σε συνέντευξη τύπου φορείς των ΑΠΕ, μέρος αυτών των χρημάτων θα πρέπει να κατευθυνθεί στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρόλο που η παρακράτηση των 200 εκατ. του Mαρτίου μέχρι τον Iούνιο είχε διευθετηθεί με νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στη Bουλή παραμονές του Πάσχα, αυτό δεν κατέστη δυνατό, διότι η ΔEH δεν είχε ενημερωθεί για την κατάθεση της τροπολογίας που συνέπεσε με την ημερομηνία υποχρεωτικής εκ του νόμου καταβολής της δόσης του ETHΔE. Ως αποτέλεσμα η ΔΕΗ κατέβαλε το συγκεκριμένο ποσό παρά το δικαίωμα που της έδινε η εν λόγω ρύθμιση να το παρακρατήσει.   
ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr

ΠΡΕΠΕΙ να το δεις πριν ψηφίσεις

ΕΛΠΕ: Κλειδί η Αναβάθμιση της Ελευσίνας για την Κερδοφορία του Ομίλου\
Η διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων παρουσίασε τη στρατηγική και τις προοπτικές του ομίλου σε εκπροσώπους Ελλήνων θεσμικών επενδυτών, στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τη Eurobank EFG Equities στην Αθήνα, την Πέμπτη. Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στην αναβάθμιση της Ελευσίνας, η οποία ολοκληρώνεται σύντομα και αναμένεται να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα για τα οικονομικά μεγέθη, ήδη από το φετινό έτος.
Η λειτουργία του αναβαθμισμένου διυλιστηρίου Ελευσίνας και η επίδρασή της στις ταμειακές ροές και τον εξαγωγικό προσανατολισμό του Ομίλου, η πορεία των αποκρατικοποιήσεων που αφορούν τον Όμιλο και το πρόγραμμα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας που εφαρμόζουν τα Ελληνικά Πετρέλαια αποτέλεσαν τα σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τους εκπροσώπους της Ελληνικής επενδυτικής κοινότητας.
Στην παρουσίαση τονίστηκε ότι τα ΕΛΠΕ βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση του επενδυτικού τους σχεδίου, ενώ η οικονομική τους θέση είναι ισχυρή καθ’όλη τη διάρκεια της κρίσης που ταλανίζει τη χώρα. Επίσης, διαθέτουν σημαντική παρουσία στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης εν γένει, αν και οι εγχώριες δραστηριότητες συνεχίζουν να αποτελούν προτεραιότητα.
Όσον αφορά την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στην Ελευσίνα, ύψους 1,2 δις ευρώ, η διοίκηση των ΕΛΠΕ σημειώνει ότι η οργανωτική δομή είναι ήδη έτοιμη, ενώ πρόκειται για το δεύτερο διϋλιστήριο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που συνδυάζει μονάδες hydrocracker και flexicocker με μηδενική απόδοση μαζούτ και ιδιαίτερα βελτιωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Σήμερα, οι διαδικασίες αναβάθμισης έχουν πλέον περάσει από το στάδιο των δοκιμών και η έναρξη της λειτουργίας αναμένεται να γίνει εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους. Το αποτέλεσμα της αναβάθμισης στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου αναμένεται να γίνει αισθητό από το τρίτο τρίμηνο του 2012 και μετά.


ΠΗΓΗ: http://www.energia.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΦΟΣ


Νάτοι πάλι οι γείτονες... Οι Τούρκοι αποφάσισαν έρευνες σε ...Ρόδο και Καστελόριζο!
Πιστοί στην πολιτική των, ανά τακτά διαστήματα, προκλήσεων, οι γείτονες αποφάσισαν τη διεξαγωγή ερευνών σε περιοχές νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου!
Η σχετική απόφαση ελήφθη στις 16 Μαρτίου από το υπουργικό συμβούλιο και δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, δημιουργώντας και εντυπώσεις ως προς το χρονικό σημείο - εν αναμονή των ελληνικών εθνικών εκλογών - το οποίο επέλεξε η Άγκυρα για να προβεί στη νέα πρόκληση.
Η αντίδραση της Αθήνας ήταν άμεση: «Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας, που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας σχετικά με τη δημοσίευση στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αποφάσεων του υπουργικού Συμβουλίου της Τουρκίας περί χορήγησης αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών.
Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, «η σημερινή δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, σειράς αποφάσεων του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου, που είχαν ληφθεί στις 16 Μαρτίου 2012, περί χορήγησης αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών, μεταξύ των οποίων και σε περιοχές νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου, αντιβαίνει στους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας, που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο».
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι οι θέσεις της χώρας μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα είναι δεδομένες και έχουν γνωστοποιηθεί επανειλημμένως προς την τουρκική πλευρά. «Σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας και του εθιμικού δικαίου, περιοχές που αναφέρονται στις εν λόγω αποφάσεις περιλαμβάνουν και ελληνική υφαλοκρηπίδα» τονίζει ο κ. Δελαβέκουρας και καταλήγει σημειώνοντας ότι «το υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατοχύρωση και την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας». 
ΠΗΓΗ:http://www.protothema.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για Απεργιακή Συγκέντρωση ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2012
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 
10:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ


               Οι διοικήσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης) καλούν τους εργαζόμενους της πόλης, να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους... 

ΠΗΓΗ:http://www.ekth.gr/