Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Aιολική Ενέργεια σε Διυλιστήριο της ΒΡ

 


Δύο από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κλάδο της ενέργειας στην Ευρώπη, η βρετανική BP και η δανική Orsted, ανακοίνωσαν πως θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την κατασκευή ενός βιομηχανικών διαστάσεων ηλεκτρολύτη, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή υδρογόνου. Το εν λόγω προϊόν θα επέχει τη θέση καυσίμου στο μεγάλο εργοστάσιο διύλισης πετρελαίου της ΒΡ στην περιοχή Λίνγκεν της βορειοδυτικής Γερμανίας. Εάν το έργο αυτό αποκτήσει την αναγκαία χρηματοδότηση, όπως..

Shell To Shut Down Louisiana Refinery

 


Η Royal Dutch Shell θα κλείσει το διυλιστήριο της Μονής στη Λουιζιάνα αφού δεν βρει αγοραστή για την εγκατάσταση, αναφέρει το Bloomberg , επικαλούμενη δήλωση της εταιρείας.

Η κίνηση, που πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του μήνα, είναι σύμφωνη με τα σχέδια της Shell για μείωση του αριθμού των διυλιστηρίων που λειτουργεί από 14 σε 6 τα επόμενα..

Oil Majors Are Eyeing Mexico’s Deepwater Sector

 



Η εξερεύνηση βαθέων υδάτων φαίνεται να είναι το επίκεντρο των μεγάλων επενδύσεων στο Μεξικό στο τρίτο τρίμηνο. Καθώς η κρατική εταιρεία πετρελαίου, η Pemex επικεντρώνεται σε έργα εύκολης εξόρυξης ρηχών νερών, οι ιδιωτικοί παίκτες βλέπουν τις εναλλακτικές λύσεις στα βαθιά νερά.  Διεθνείς εταιρείες εκμεταλλεύονται ..

ΙΕΑ: Το εμβόλιο για τον COVID δεν θα αυξήσει τη ζήτηση πετρελαίου το α' 6μηνο του 2021 - Οι προκλήσεις

 


O Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) μείωσε σήμερα την παγκόσμια πρόβλεψη ζήτησης πετρελαίου για το 2020 και είπε ότι δεν αναμένει ότι η προοπτική ενός εμβολίου για τον κορονοϊού θα αυξήσει σημαντικά τη ζήτηση «μέχρι το επόμενο έτος».

Στην τελευταία μηνιαία έκθεση, ο ΙΕΑ υπογράμμισε ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα μειωθεί κατά 8,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως φέτος. Αυτό αντικατοπτρίζει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χθες 11/11/20 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σωματείου μας με στελέχη της Διεύθυνσης των ΒΕΘ, όπου συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στις εγκαταστάσεις εν μέσω της πανδημίας Covid 19. Ενημερωθήκαμε πως (ανταποκρινόμενη η εταιρεία και σε αίτημα του Σωματείου μας) αναλαμβάνει άμεσα ένα επιπλέον διαγνωστικό κέντρο την εξέταση των κλινικών δειγμάτων (test) για τη νόσο, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία ελέγχου στις εγκαταστάσεις..

Υδρογόνο vs ηλεκτροδότηση: Αλήθειες και ψέματα για το κόστος των μηδενικών εκπομπών



 «Οι καθαρές μηδενικές εκπομπές μπορούν να επιτευχθούν με υδρογόνο στο μισό κόστος της ηλεκτροδότησης» σύμφωνα με τον Gas Vision 2050 που παρουσιάσθηκε πρόσφατα από την Energy Networks Australia και αρκετές οργανώσεις της βιομηχανίας φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το RenewEconomy αυτός ο αξιοσημείωτος ισχυρισμός βασίζεται σε μια μελέτη της Frontier Economics για..

Ørsted και BP: Πρωτοποριακή συμφωνία για την παραγωγή ανανεώσιμου υδρογόνου

 


Οι εταιρείες Ørsted και BP υπέγραψαν συμφωνία για την παραγωγή υδρογόνου αξιοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το νέο project αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό το 2024.

H μονάδα θα αποτελείται από ένα σύστημα ηλεκτρόλυσης 50 MW με δυνατότητα παραγωγής ενός τόνου υδρογόνου την ώρα ή, κατά προσέγγιση, 9.000 τόνων τον χρόνο, χρησιμοποιώντας αποθέματα ..

«Χειρόφρενο» βάζουν πολλά διυλιστήρια σε όλο τον κόσμο




Η πανδημία έχει προκαλέσει πτώση στην παγκόσμια ζήτηση καυσίμων κατά 30%.

Οι αβέβαιες προοπτικές για την ανάκαμψη της ζήτησης οδηγούν σε αδράνεια πολλά διυλιστήρια σε Ασία και Αμερική ενώ η τάση αυτή αναμένεται να επεκταθεί και στην Ευρώπη, όπου διευρύνονται τα lockdown ως μέτρο..