Από το energypress.gr
Δοκιμές πρόσδεσης άρχισε ο πρώτος πλωτός σταθμός πυρηνικής ενέργειας, Akademik Lomonosov, που έχει αναπτυχθεί από τη Rosatom, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.
Ο δοκιμές θα λάβουν χώρα σε ναυπηγεία στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της εταιρείας.
Το Akademik Lomonosov έχει μήκος 144 μέτρα και πλάτος 30, εκτόπισμα 21.500 τόνους και 69 άτομα πλήρωμα. Για την παραγωγή ενέργειας έχει δύο ναυτικού τύπου αντιδραστήρες KLT-40, που παράγουν μέχρι 70 MW ηλεκτρικής ενέργειας ή 300 MW θερμότητας.
Σκοπός των δοκιμών αυτών είναι να διαπιστωθεί εάν...
Από το euro2day.gr
Εκτός από την Ελλάδα οι Ιρανοί βολιδοσκοπούν και τη Βουλγαρία, ως χώρα στην οποία επιδιώκουν να δημιουργήσουν παραγωγική βάση για επεξεργασία και εμπορία πετρελαίου. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του Ιρανού Πρέσβη στη Σόφια Αμπντολάχ Νορουζί, στις οποίες επιβεβαιώνει το μεγάλο ενδιαφέρον ιρανικών εταιρειών για επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης.
Ο Ιρανός πρέσβης, σε δηλώσεις του στο κανάλι Evropa TV, τονίζει μεταξύ άλλων ότι το ενδιαφέρον των ιρανικών επιχειρήσεων εστιάζεται στην δημιουργία διυλιστηρίου αλλά και στις εξαγωγές ιρανικών πετρελαϊκών προϊόντων και φυσικού αερίου στην περιοχή.
«Μένει να δούμε πόσο..
Από το emea.gr
Το πρώτο φεστιβάλ Make the Future London, το οποίο διήρκεσε από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου, έφτασε στο τέλος του, έχοντας αναδείξει μερικές από τις πιο λαμπρές και συναρπαστικές ιδέες που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων ενεργειακών προκλήσεων.
Η τετραήμερη εκδήλωση, η οποία φιλοξένησε τον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell, πραγματοποιήθηκε στο Queen Elizabeth Olympic Park του Λονδίνου και φιλοξένησε πάνω από 30.000 επισκέπτες όλων των ηλικιών, μαζί με τους θρύλους του αθλητισμού Πελέ και Κίμι Ραικόνεν.
Πάνω από 200 ομάδες φοιτητών, από 29 χώρες ανά τον κόσμο, έφτασαν στο Queen Elizabeth Olympic Park, έχοντας περάσει τους τελευταίους 12 μήνες σχεδιάζοντας, κατασκευάζοντας και δοκιμάζοντας τα ενεργειακά αποδοτικά οχήματά τους, ώστε να διαγωνιστούν σε μία ειδικά κατασκευασμένη αστική πίστα 2,2 χιλιομέτρων και να αναδειχθεί το όχημα που θα μπορούσε να διανύσει τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση, καταναλώνοντας την ελάχιστη δυνατή ποσότητα καυσίμου.
Η Ελλάδα στην κορυφή των βραβείων για τις δοκιμασίες εκτός πίστας κερδίζοντας τα 3 από τα 5 βραβεία
Ομάδα «Προμηθέας»
H ομάδα «Προμηθέας» από τη..
Από το energypress.gr
Σε φάση αδράνειας έχει περιέλθει η υπόθεση της ολοκλήρωσης της πώλησης του ΔΕΣΦΑ στην Αζέρικη SOCAR, παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει ήδη η προθεσμία που θέτει το μνημόνιο για την αλλαγή του κανονισμού τιμολόγησης και οδεύουμε για το τέλος Ιουλίου οπότε θα πρέπει, με βάση τις δεσμεύσεις, να έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση των νέων τιμολογίων χρήσης δικτύου.
Συνοπτικά, ανεξάρτητα από την τυπική σειρά με την οποία θα έπρεπε να κινηθούν τα πράγματα, η κατάσταση επί της ουσίας έχει ως εξής:
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Κάθε ένα από τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ έλαβε μία επιστολή από την Εταιρεία που αναφέρει ότι ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του ΠΣΕΕΠ, αφαίρεσαν από την συνεδρίαση της Επιτροπής των Προσλήψεων, τον μη οριστικοποιημένο πίνακα των υποψηφίων !!!! και ότι η πράξη αυτή θέτει σε αμφισβήτηση το αδιάβλητο του διαγωνισμού. Επίσης, στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για διαρροή στοιχείων σε υποψηφίους με ευθύνη του Σωματείου !!!!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η κατάσταση πιστεύουμε ότι..
Από το greeklignite.blogspot.gr
Η απάντηση στο πρώτο απ' τα δυο ερωτήματα του τίτλου είναι εύκολη, ο Γκάμπριελ ήρθε πριν λίγες ημέρες για να πουλήσει την Energiewende του, τώρα που της έβαλαν φρένο στη Γερμανία. Αλλά η απάντηση στο 2ο ερώτημα δεν είναι τόσο απλή, πρέπει πρώτα να δούμε κάποια άλλα πράγματα.
Καταρχήν, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μιλώντας ο Γκάμπριελ σε "ενεργειακό συνέδριο" το "ξεφούρνισε" και πλέον μπορούμε να το κάνουμε "μπαϊράκι":
"το 80% της αιολικής ενέργειας που παράγεται στη Γερμανία εξάγεται, κάτι που θα έπρεπε να ενδιαφέρει και την Ελλάδα". Ας μας εξηγήσουν λοιπόν Σκουρλέτης και Βερροιόπουλος αν κατάλαβαν για ποιο ακριβώς λόγο η Γερμανία εξάγει το 80% της αιολικής ενέργειας που παράγει, για ποιο ακριβώς λόγο δεν το κρατά για τις δικές της ανάγκες και να κλείσει τα πυρηνικά και τα λιγνιτικά της μιαν ώρα νωρίτερα κι αν κατάλαβαν ποτέ γιατί έγινε μπλακ άουτ στη Ρόδο το Μάρτιο, εκεί που η αιολική ενέργεια δεν μπορεί να "εξαχθεί" και παρέμεινε στο νησί, τινάζοντας το δίκτυο στον αέρα.
Ας αφήσουμε προς το παρόν Γκάμπριελ, Σκουρλέτη και Βερροιόπουλο, καθώς η κατευθυνόμενη προς όφελος της Γερμανίας οικονομία της ΕΕ αρχίζει πλέον και θυμίζει τα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης ή της Μαοϊκής Κίνας, τότε που τα δεκαετή πλάνα ανάπτυξης απαιτούσαν πλήρη δέσμευση των κολλήγων και των σταχανοβιστών στην υλοποίηση των στόχων. Το Τείχος του Βερολίνου έπεσε το 1989, αλλά φαίνεται πως κάποιοι στην ΕΕ νοσταλγούν την εποχή των κεντρικών επιβολών, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των λαών.
Ένα τέτοιο λοιπόν δεκαετές πλάνο..