Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Στα 48 δισ. δολ υπολογίζεται η σωρευτική ζημιά της Exxon Mobil έως το 2021 σύμφωνα με τους αναλυτές

 


Ανεπανόρθωτη είναι η ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος του πετρελαίου, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα ισχυροί «παίκτες» της αγοράς να έχουν πάρει την κατιούσα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του Reuters και της Wall Street, ενδεικτική περίπτωση αυτής της κατάστασης είναι η Exxon Mobil. Η κορυφαία πετρελαιοπαραγωγική εταιρεία των ΗΠΑ συγκεντρώνει τεράστιες πιθανότητες ελλείμματος έως και 48 δισ. δολ έως το 2021. Πρόκειται για μια ζοφερή συνθήκη, η οποία «απαιτεί βαθιές περικοπές στο προσωπικό της και τα έργα της».

Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, η Exxon Mobil είχε..

Περισσότεροι από 400.000 πρόωροι θάνατοι ετησίως στην ΕΕ λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης



 Η ατμοσφαιρική ρύπανση και η ηχορύπανση, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής όπως κύματα καύσωνα, και η έκθεση σε επικίνδυνες χημικές ουσίες προκαλούν ασθένειες στην Ευρώπη. Η κακή ποιότητα του περιβάλλοντος συμβάλλει στο 13 % των θανάτων σύμφωνα με μια μεγάλης κλίμακας αξιολόγηση για την υγεία και το περιβάλλον η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος (ΕΟΠ).

Η βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των πολιτών της Ένωσης είναι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ ( ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ )

 


Ηνωμένο Βασίλειο: Το πράσινο υδρογόνο θα φέρει 320 δισ. λίρες στην οικονομία και 120.000 θέσεις εργασίας

 


Η ανάπτυξη μιας βιομηχανίας πράσινου υδρογόνου θα μπορούσε να δημιουργήσει 320 δισεκατομμύρια λίρες για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και να διατηρήσει έως και 120.000 θέσεις εργασίας έως το 2050, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που κυκλοφόρησε σήμερα Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου από το Συμβούλιο Υπεράκτιας Αιολικής Βιομηχανίας (OWIC) και την Ανανεώσιμη Υπεράκτια Ενέργεια (ORE).

Όπως αναφέρεται στο subseauk.com, η έκθεση εξετάζει τη δυνατότητα..

Bill Gates: Πώς θα πραγματοποιηθεί η μετάβαση σε έναν κόσμο μηδενικών εκπομπών



 Τις απόψεις του σχετικά με τους τρόπους μετάβασης σε έναν κόσμο μηδενικών εκπομπών εξέφρασε στο blog του ο Bill Gates. O ιδρυτής της Microsoft αναφέρει πως, παρά το γεγονός ότι η πανδημία του κορονοϊού έχει επιφέρει μείωση των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά περίπου 8%, η ανθρωπότητα δεν μπορεί να βασιστεί σε τέτοιου είδους κρίσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή σε βάθος χρόνου.

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας τόνισε πως, αν πρέπει να επέλθει κάποια αλλαγή, αυτή..

Στα κατοχυρωμένα 255.000 km2 ελληνικής θάλασσας υπάρχουν κοιτάσματα



 Οι συμφωνίες de jure οριοθέτησης ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο (μερική) και η de facto οριοθέτηση με την Λιβύη δίνει στην Ελλάδα μία θαλάσσια έκταση 255.000 τετρ. χλμ., στην οποία μπορούν να γίνουν έρευνες προς εκμετάλλευση, κυρίως, υδρογονανθράκων (εικόνα 1). Oι συμφωνίες οριοθέτησης αφορούν και την αλιεία, αλλά η αντιδικία με την Τουρκία προφανώς δεν αφορά τα μπαρμπούνια!

Οι εταιρείες Total, ExxonMobil, Repsol, ΕΛΠΕ και Energean, που έχουν δώσει προσφορές για τα θαλάσσια οικόπεδα και πληρώνουν..

Η μάχη των αγωγών oδηγεί σε πόλεμο;

 


Tο φυσικό αέριο διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο ευρωπαϊκό ενεργειακό μείγμα. Με το 23% της συνολικής κατανάλωσης, κατατάσσεται στη δεύτερη θέση μετά το αργό πετρέλαιο. Όμως αντί να ενώνει τους ηγέτες των χωρών, τους χωρίζει, όπως αποδεικνύει η ακραία παραβατικότητα και προκλητικότητα του Ταγίπ Ερντογάν.

Η εφημερίδα WELT σε κείμενο του Marc Pfitzenmaier επιχειρεί να αναλύσει τα γεγονότα που οδήγησαν την Ευρώπη σε αυτή την άνευ προηγουμένου γεωπολιτική κρίση.

Τίτλος του κειμένου: «Διαμάχη για τους αγωγούς – Το μεγάλο παιχνίδι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ