Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

...και το παίζει αριστερός



ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Επεισόδια στο εργοστάσιο λιπασμάτων στην Καβάλα

Αποτέλεσμα εικόνας για Επεισόδια στο εργοστάσιο λιπασμάτων στην Καβάλα [φωτό]
Από το pronews.gr
Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης έξω από την κεντρική είσοδο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στην Καβάλα, την οποία έχουν αποκλείσει απεργοί εργαζόμενοι. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ένα λεωφορείο με τη μεσημβρινή βάρδια εργαζομένων επεδίωξε να εισέλθει στο εργοστάσιο αλλά συνάντησε την σθεναρή αντίσταση των απεργών.

Στο σημείο υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη που προσπαθεί να αποτρέψει τη συμπλοκή των αντίπαλων μερών.

Σημειώνεται ότι η οι εργαζόμενοι έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία καθώς η διοίκηση πριν από μία εβδομάδα, τους ενημέρωσε ότι σταματάει κάθε διάλογο για υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.


ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ


Από το obes.gr

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και η λειτουργία της εσωτερικής αγοράς συνοδεύεται από έντονα φαινόµενα διασυνοριακών συγχωνεύσεων, συγχωνεύσεων µε απορρόφηση και συνένωση επιχειρήσεων, δηλαδή µε άλλα λόγια, από τάσεις διεθνοποίησης των επιχειρήσεων και οµίλων επιχειρήσεων.
Το εργατικό κίνηµα σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο έχει κατακτήσει τη ψήφιση της οδηγίας 94/95/ΕΚ του Συµβουλίου µε την οποία θεσπίζεται η Ευρωπαϊκή επιτροπή επιχείρησης ή το Ευρωπαϊκό Συµβούλιο Εργαζοµένων που επιβάλλει στις πολυεθνικές επιχειρήσεις να ενηµερώνουν και να διαβουλεύονται µε τους εργαζόµενους για όλες τις σοβαρές αποφάσεις.
Σύµφωνα ...

Τι είναι το συμβούλιο εργαζομένων και πότε μπορεί να συγκροτηθεί- Όλο το νομικό πλαίσιο

Αποτέλεσμα εικόνας για ευρωπαικα συμβουλια εργαζομενων
Τι είναι το συμβούλιο εργαζομένων και πότε μπορεί να συγκροτηθεί- Όλο το νομικό πλαίσιο Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Δικαίωμα συγκρότησης συμβουλίου εργαζομένων για να εκπροσωπούνται στην επιχείρηση που εργάζονται, έχουν όλοι οι εργαζόμενοι σε εταιρίες μεγαλύτερες των 50 απασχολούμενων. 

Σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, προκύπτει ότι συμβούλια εργαζομένων μπορούν να συστήσουν και οι κοινωνικοποιημένες επιχειρήσεις, εφόσον δεν ενεργοποιήθηκε η ενισχυμένη μορφή συμμετοχής με εκπροσώπους των εργαζομένων σε διοικητικά και εποπτικά όργανα. Εξαιρούνται οι ναυτεργάτες εργαζόμενοι στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, όχι όμως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτές, δηλαδή διοικητικό προσωπικό, υπάλληλοι γραφείων κλπ. 

Όπως επισημαίνει το ΙΝΕ / ΓΣΕΕ στην Ελλάδα η νομοθεσία έχει ..

Η Τουρκία αμφισβητεί τα ελληνικά δικαιώματα στο Αιγαίο με επιστολή στον ΟΗΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Τουρκία αμφισβητεί τα ελληνικά δικαιώματα στο Αιγαίο με επιστολή στον ΟΗΕ
Από το energypress.gr
Με το επιχείρημα ότι τα νησιά δεν γεννούν απαραίτητα πλήρους δικαιοδοσίας θαλάσσιες ζώνες (υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ), η Τουρκία απαντά στην επιστολή της Ελλάδας στις 23 Μαΐου, με θέμα την οριοθέτηση ΑΟΖ στην περιοχή που βρίσκεται δυτικά του γεωγραφικού μήκους 32 ° 16`18 "E.

Με επιστολή του αναπληρωτή μονίμου αντιπροσώπου Güven Begeç προς τον ΓΓ του ΟΗΕ στις 15 Ιουνίου (που κυκλοφόρησε χθες ως επίσημο έγγραφο της ΓΣ και του Σ.Α. του ΟΗΕ), η Τουρκία αναφέρει ότι μία από τις αρχές του διεθνούς δικαίου που διέπουν την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ή της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ κρατών με αντικείμενες ή παρακείμενες ακτές, είναι να παράγει ένα ακριβοδίκαιο αποτέλεσμα (αρχή της ισότητας).

Αναφορά γίνεται στην ..

Ανακαλύφθηκε τεράστιο κοίτασμα αερίου ηλίου στην ανατολική Αφρική

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανακαλύφθηκε τεράστιο κοίτασμα αερίου ηλίου στην ανατολική Αφρική
Από το real.gr
Βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν στην Τανζανία της ανατολικής Αφρικής ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα αερίου ηλίου που έχουν ποτέ βρεθεί. 

Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται ήλιο εκ προθέσεως, μέσα από συστηματική έρευνα και όχι τυχαία, όπως στο παρελθόν, στη διάρκεια ερευνών για πετρέλαιο. Η ανακάλυψη ανοίγει το δρόμο για ανάλογα επιτεύγματα στο μέλλον.

Το ήλιο θεωρείται ζωτικό για πολλές σύγχρονες τεχνολογίες όπως τα ιατρικά διαγνωστικά μηχανήματα μαγνητικής απεικόνισης (MRI), οι συγκολλήσεις μετάλλων, οι ανιχνευτές βιομηχανικών ρύπων, οι πυρηνικοί αντιδραστήρες, ο επιταχυντής του CERN κ.α.

Τα γνωστά αποθέματα ηλίου εξαντλούνται με γοργό ρυθμό. 

Τα τελευταία χρόνια είχαν ..

Γερμανία: με τη βούλα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ρυπαντής της Ευρώπης!

Από το greeklignite.blogspot.gr
Οι αέριοι ρύποι μεταφέρονται με τον άνεμο σε μεγάλες αποστάσεις και δεν γνωρίζουν από σύνορα χωρών, όπως πολύ τραγικά ανέδειξε η καταστροφή του Τσερνομπίλ. Για την αντιμετώπιση των αέριων ρύπων που προκαλούν οξίνιση, ευτροφισμό και παραγωγή όζοντος στο επίπεδο του εδάφους, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2001/81/EC (National Emission Ceilings Directive - NECD), οι χώρες-μέλη της ΕΕ έχουν από το 2010 προκαθορισμένα όρια στις ποσότητες που μπορούν να εκπέμπουν για τέσσερεις κατηγορίες ρύπων: τα οξείδια του αζώτου (ΝΟx), τις πτητικές οργανικές ενώσεις πλην μεθανίου (Non-Methane Volatile Organic Compounds -NMVOCs), το διοξείδιο του θείου (SO2) και την αμμωνία (NH3). Οι χώρες-μέλη είναι ελεύθερες να επιλέξουν τα μέτρα με τα οποία θα περιορίσουν τους ρύπους, αρκεί να τηρούν τα όρια που έχουν τεθεί για κάθε χώρα.

Με τη συνήθη βραδύτητα που τον διακρίνει, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος παρουσίασε πριν λίγες ημέρες, στις 10/6/2016, τα τελικά στοιχεία της περιόδου 2010-2013 και τα προκαταρκτικά στοιχεία για το 2014, ενώ για τα στοιχεία του 2015 προφανώς πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα.


Τα καταρχήν καλά νέα είναι πως η ΕΕ των 28 χωρών-μελών ως σύνολο κατάφερε να μην υπερβεί την οροφή των ρύπων, που είχε θέσει η Οδηγία NECD, για καμιά απ' τις τέσσερεις κατηγορίες ρύπων. Όπως θα δούμε ωστόσο αυτό οφείλεται στις προσπάθειες κάποιων χρεοκοπημένων χωρών, ενώ κάποιες πλούσιες υστέρησαν. Σύμφωνα λοιπόν με τα προκαταρκτικά στοιχεία του 2014 και όπως φαίνεται στον πιο πάνω πίνακα, δέκα ..

Ξένες επενδύσεις $40 έως $50 δις αναζητά η Νιγηρία για τον πετρελαϊκό της τομέα

Αποτέλεσμα εικόνας για Ξένες επενδύσεις $40 έως $50 δις αναζητά η Νιγηρία για τον πετρελαϊκό της τομέα
Από το naftikachronika.gr
Η Νιγηρία αναζητά την επένδυση 40 έως 50 δις δολαρίων σε έργα πετρελαίου, έχοντας αυξήσει πλέον την παραγωγή αργού στα μεγέθη των 1,9 εκατ. βαρελιών ημερησίως, ενώ αν επισκευαστεί ένας κομβικός αγωγός πετρελαίου, που υπέστη καταστροφές από επίθεση ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων στο Δέλτα του Νίγηρα προ μίας εβδομάδας, η δυνατότητα εξαγωγών της χώρας θα αγγίξει τα 2,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Σε χθεσινές δηλώσεις του από το Πεκίνο ο υπουργός υπεύθυνος για τα θέματα πετρελαίου της χώρας, Emmanuel Ibe Kachikwu, ανέφερε ότι ..

Με Ανατροπή Απειλείται ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της ΔΕΠΑ μετά την Απόφαση της Διαιτησίας για Καταβολή 160 Εκατομμυρίων Ευρώ στην Τουρκική BOTAS

Αποτέλεσμα εικόνας για δεπα
Από το energia.gr
H απόφαση του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου ( International Chamber of Commerce) που εδρεύει στο Παρίσι να επιδικάσει στην ΔΕΠΑ πληρωμή ποσού 160 εκατομμυρίων ευρώ προς την Τουρκική κρατική εταιρεία μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου BOTAS, δημιουργεί νέα οικονομικά δεδομένα για την Δημόσια Επιχείρηση Αερίου η οποία εν μέσω μειούμενων πωλήσεων καλείται να εξεύρει αίφνης ένα σημαντικό ποσό που μπορεί μεν να μην ξεφεύγει από τις χρηματοδοτικές ικανότητες της, της δημιουργεί όμως πρόβλημα ρευστότητας. 

Ακόμη η απρόσμενη αυτή εξέλιξη υποσκάπτει, προς το παρόν τουλάχιστον, το όποιο σχέδιο της κυβέρνησης για μετοχοποίηση της ΔΕΠΑ μέσω εισόδου της στο Χρηματιστήριο. 

Ως γνωστόν, ΔΕΠΑ και BOTAS είχαν από κοινού προσφύγει στην..

Βράβευση του CEO της ΕΛΠΕ στο 6ο Ετήσιο Capital Link

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το capital.gr
Στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ κ. Γρηγόρη Στεργιούλη, απονεμήθηκε το Ελληνικό Βραβείο "2016 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD” κατά το Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης "Αντιμετωπίζοντας τις Προκλήσεις", που διοργάνωσε για 6η συνεχή χρονιά η Capital Link με το CSRinGreece.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διοργάνωση έγινε το απόγευμα στο ξενοδοχείο HILTON, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, καθώς και στην αντιμετώπιση των σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελληνική κοινωνία.

Η βράβευση στο πρόσωπο του κ. Στεργιούλη έγινε ως αναγνώριση της πολύπλευρης κοινωνικής προσφοράς των ΕΛΠΕ, ενώ το βραβείο "2016 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD” απένειμε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κ. Γιώργος Πατούλης.

Κατά την ομιλία του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Γρηγόρης Στεργιούλης αναφέρθηκε στο..

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ



Συνάδελφοι

Αξιολογώντας:

-        Τη βούληση της εργοδοσίας να διατηρήσει και στο Διοικητικό Συμβούλιο της νέας εταιρείας εμπορίας το θεσμό εκπροσώπησης των εργαζομένων, που υπήρχε μόνο στην ΕΚΟ ΑΒΕΕ

-        Το αίτημα των εργαζομένων της ΕΚ για εκπροσώπηση

Το ΔΣ της ΠΕΠΕΚΟ, αποφάσισε (στη συνεδρίαση της 21/6/2016) να προτείνει..

Οι απεργίες στα γαλλικά διυλιστήρια «γεμίζουν» την Ευρώπη με αργό

Από το energypress.gr
Το ευρωπαϊκό εμπορικό κέντρο πετρελαίου γεμίζει ραγδαία με ποσότητα αργού-ρεκόρ, ενώ η ευθύνη αποδίδεται στις απεργίες στα διυλιστήρια της Γαλλίας.

Όπως αναφέρει το Euro2day.gr, τα αποθέματα αργού της περιοχής που είναι γνωστή στους εμπόρους πετρελαίου ως ARA (Άμστερνταμ – Ρότερνταμ - Αμβέρσα) εκτοξεύθηκαν κατά πάνω από 3,5 εκατ. βαρέλια σε 65,635 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα μέχρι τις 17 Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία της Genscape.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα από όταν η εταιρία άρχισε να παρακολουθεί τα αποθέματα το 2013, ενώ η προσφορά καταλαμβάνει το 73%του διαθέσιμου χώρου.

Τα αποθέματα σε Ολλανδία και Βέλγιο δεν είχαν ξεπεράσει τα 65 εκατ. βαρέλια εδώ και τουλάχιστον 11 χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας που επικαλείται το Bloomberg.