Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 2020

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ μαζί με τα Διεθνή Συνδικάτα συμμετέχει στη Παγκόσμια ημέρα δράσης για το Κλίμα και την Απασχόληση. O χρόνος τελειώνει. Χωρίς φιλόδοξη δράση για την κλιματική αλλαγή έως το 2020, θα περάσουμε τα κρίσιμα σημεία για μη αναστρέψιμες ζημιές στον πλανήτη μας.

Μη αναστρέψιμη υπερθέρμανση του πλανήτη – Ο κόσμος πρέπει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 45% τα επόμενα δέκα χρόνια.

H Γη στις φλόγες – Οι παγετώνες..

Σιάμισιης: Έως 30% κάτω η αγορά καυσίμων το 2020 στο θετικό σενάριο - Δίχως προβλήματα ο εφοδιασμός στην περίοδο της πανδημίας

Από το energypress.gr
Με πτώση από 20% έως 30% αναμένεται να κλείσει η ελληνική αγορά υγρών καυσίμων στο τέλος του χρόνου, όπως εκτίμησε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ κ. Ανδρέας Σιάμισιης, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στα πλαίσια της σημερινής ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.

Ειδικότερα, υπογράμμισε..

Σιάμισιης, ΕΛΠΕ: Στόχος του Ομίλου στο Τέλος του 2021 να Έχει στο Χαρτοφυλάκιό του Συνολικά 300 MW σε ΑΠΕ

Από το energia.gr
Τον περιορισμό των επιπτώσεων από την πρωτόγνωρη κρίση κατάφερε ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων με τον πρόεδρο Γιάννη Παπαθανασίου να μιλά για "ικανοποιητική πορεία σε αχαρτογράφητα νερά" και τον CEO Ανδρέα Σιάμισιη να επισημαίνει πως "κλείνοντας τον κύκλο η εταιρεία στάθηκε στα πόδια της και περιόρισε τις επιπτώσεις". Παράλληλα, τόνισε ότι στόχος του ομίλου των ΕΛΠΕ είναι στο τέλος του 2021 να έχει στο χαρτοφυλάκιο του συνολικά 300 MW έργων ΑΠΕ

Οι επικεφαλής του ομίλου κατά τη διάρκεια..

Νορβηγία: Επεκτείνει τις ερευνητικές δραστηριότητες υδρογονανθράκων σε περιοχές της Αρκτικής

Από το energypress.gr
Περισσότερα από 130 νέα οικόπεδα για εξερεύνηση πετρελαϊκών κοιτασμάτων ετοιμάζεται να προκηρύξει η Νορβηγία στον επερχόμενο αδειοδοτικό γύρο, εκ των οποίων τα 125 βρίσκονται στην Θάλασσα Μπάρεντς στη περιοχή της Αρκτικής, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Πετρελαίου και Ενέργειας σήμερα.

Ειδικότερα, ο 25ος αδειοδοτικός γύρος της χώρας θα ανοίξει οκτώ νέες περιοχές (συνολικά 136 νέα οικόπεδα) στην Θάλασσα Μπάρεντς, οι οποίες μέχρι..

Δεν μπορεί η Κύπρος να προστατέψει ούτε το κοίτασμα «Αφροδίτη» - Πρότεινε στο Ισραήλ συνεκμετάλλευση

Από το pronews.gr
Η Κύπρος επιχειρώντας να προστατέψει ακόμα και το (αποδεδειγμένο) κοίτασμα «Αφροδίτη» του βυθοτεμαχίου 12 και βλέποντας την «περίεργη» αποχώρηση των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών από τα κυπριακά βυθοτεμάχια γενικότερα, τα οποία είχαν παραχωρηθεί σε αυτές προς εκμετάλλευση, προχώρησε σε πρόταση συνεκμετάλλευσης προς το Ισραήλ.

Την πρόταση υπέβαλε..

Διάτρητη η ΜΠΕ για νέα αιολικά στο Λάκμο (Περιστέρι), απέναντι απ' τα Γιάννινα. Τι θα κάνουν οι Ηπειρώτες;


Από το greeklignite.blogspot.com
Κάνουμε σήμερα ένα διάλειμμα απ' τα παραμύθια του ask4wind της ΕΛΕΤΑΕΝ, προκειμένου να δούμε κάποια άλλα παραμύθια, σε άλλη μια διάτρητη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για εγκατάσταση ατελείωτων αιολικών στις κορυφές του Λάκμου (Περιστέρι), κοντά στο Μέτσοβο (ο Λάκμος είναι το επιβλητικό βουνό νότια της Εγνατίας οδού στο τμήμα Γιάννινα-Μέτσοβο, απέναντι απ' την Παμβώτιδα και το Μιτσικέλι).

Η ΜΠΕ έχει ημερομηνία Φεβρουάριος 2020, αλλά Κύριος οίδε πότε..

Εγκλωβισμένα στη θάλασσα 16 τάνκερ που μεταφέρουν πετρέλαιο από Βενεζουέλα

Από το euro2day.gr
Εγκλωβισμένα στην θάλασσα βρίσκονται τάνκερ που μεταφέρουν βενεζουελάνικο πετρέλαιο, που αντιστοιχεί σε παραγωγή περίπου δυο μηνών, καθώς τα διυλιστήρια παγκοσμίως αρνούνται να δεχθούν το αργό από τη χώρα αυτή υπό τον φόβο ότι θα υποστούν κυρώσεις από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με κλαδικές πηγές, έγγραφα της PDVSA και ναυτιλιακά δεδομένα που επικαλείται το Reuters.

Η Ουάσινγκτον αυστηροποιεί τις κυρώσεις προκειμένου να μειώσει τις πετρελαϊκές εξαγωγές της Βενεζουέλας και να στερήσει..

Τα αυξημένα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ «πιέζουν» το πετρέλαιο - Στα 39,74 δολ/βαρέλι το crude με πτώση 1,56%

Από το worldenergynews.gr
O απόηχος της νέας αύξησης στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ, οδηγεί σε οριακές διακυμάνσεις σήμερα τις τιμές του μαύρου χρυσού. Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2020 για το Brent καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -1,24% στα 42,10 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 υποχωρεί κατά -1,56% στα 39,74 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά..

Αν η κρίση ήταν γράμμα θα ήταν V, U, W ή L; – Το πετρέλαιο και το φάσμα του πολέμου

Από το slpress.gr
Η μεγάλη διαφορά μεταξύ ενός βαρελιού πετρελαίου και μιας μετοχής, είναι ότι το πρώτο αποτελεί εμπόρευμα και μάλιστα στρατηγικό, ενώ η δεύτερη αποτελεί μια άυλη αξία. Το πετρέλαιο, σε αντίθεση με την μετοχή, το βλέπεις, το πιάνεις, το μυρίζεις και το χρησιμοποιείς ως βάση κατασκευής 6.000 άλλων προϊόντων. Φαίνεται πως τον περασμένο Ιανουάριο δεν εκτιμήθηκε το βάθος της ζημιάς που θα έφερνε ο κορονοϊός, γιατί αγνοήθηκε ο ανηλεής πόλεμος των τιμών του πετρελαίου που διεξαγόταν πριν την εμφάνιση του ιού.

Υποτιμήθηκε το γεγονός ότι ο πλανήτης βιώνει..

Η κροατική INA σχεδιάζει επένδυση 250 εκατ. ευρώ σε βιοδιυλιστήριο

Από το worldenergynews.gr
Η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κροατίας, INA, ανακοίνωσε την Τρίτη 23/5/2020 ότι στοχεύει να επενδύσει 250 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή ενός βιοδιυλιστηρίου στην κεντρική πόλη Σισάκ με στόχο τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.
Η εταιρεία, της οποίας οι μεγαλύτεροι μέτοχοι είναι ο ενεργειακός όμιλος της Ουγγαρίας MOL και η κροατική κυβέρνηση, έχει ..