Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Λαμπίρης, ΤΑΙΠΕΔ: Στο Δ΄ Τρίμηνο θα Αναδειχθούν οι Προτιμητέοι Επενδυτές σε ΔΕΠΑ Υποδομών και ΔΕΠΑ Εμπορίας


O στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι στο τέταρτο τρίμηνο του έτους να αναδειχθούν οι προτιμητέοι επενδυτές για την αξιοποίηση ενεργειακών περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΠΑ Υποδομών και της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Ριχάρδος Λαμπίρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, με θέμα την πορεία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων που υλοποιεί το Ταμείο

Γενικότερα, ο κ. Λαμπίρης ανέφερε ότι η πανδημία και το lockdown είχαν..

Πλανήτης Άρης: Μοναδικά πλάνα υψηλής ευκρίνειας (βίντεο)


Η βρετανική εταιρεία ντοκιμαντέρ ElderFox δημοσίευσε πλάνα υψηλής ευκρίνειας από τον Άρη.

Ένα μωσαϊκό με εικόνες που τραβήχτηκαν από τα τρία οχήματα της ΝASA που έφτασαν στον πλανήτη: το Curiosity, το Spirit και το Opportunity.

Ουσιαστικά, κάθε εικόνα αποτελεί ένα πανόραμα δίνοντας έτσι την αίσθηση ότι πρόκειται για βίντεο. Το λεγόμενο πανόραμα Glen Torridor περιέχει πάνω..

Η πανδημία επιδείνωσε την κατάσταση, αλλά τα προβλήματα στον κλάδο πετρελαιοειδών είναι πιο βαθιά


Στον χώρο της ενέργειας, έναν από τους σημαντικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας, πραγματοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια  σημαντικός αριθμός μεγάλων επενδύσεων και έργων υποδομής, τα οποία συνέβαλαν στη σταδιακή ανάκαμψη της Εθνικής Οικονομίας, μετά τη μεγάλη οικονομική κρίση που έπληξε την χώρα μας.

Η πανδημία του COVID-19, η οποία μετατρέπεται σε μια άνευ προηγούμενου οικονομική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο, επηρεάζει άμεσα και έμμεσα τον ενεργειακό τομέα.

Οι πρώτες ενδείξεις είναι δυσμενείς..

Σε ποια αυτοκίνητα κλέβουν τα trip computer;


Η κατανάλωση σε κάθε αυτοκίνητο, ανεξαρτήτως αν είναι βενζίνης, πετρελαίου, φυσικού αερίου ή και ηλεκτρικό, είναι μείζονος σημασίας για τον κάθε οδηγό, ειδικά όταν καθημερινά διανύονται αρκετά χιλιόμετρα.

Η μέτρηση κατανάλωσης σε ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης είναι κάτι πολύ εύκολο και δεν απαιτείται κάποια μηχανική γνώση (δείτε εδώ πως γίνεται). Ωστόσο οι περισσότεροι οδηγοί εμπιστεύονται τις μετρήσεις που αναγράφονται στο trip computer. Μεγάλη έρευνα που έκανε η Γερμανική ADAC έδειξε ότι υπάρχουν αποκλίσεις που..

Και οι Τιμές Καυσίμων στην Εφαρμογή e-Καταναλωτής του Υπουργείου Ανάπτυξης


Τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τις τιμές των καυσίμων στο σύνολο της επικράτειας θα έχουν σύντομα οι καταναλωτές μέσω της εφαρμογής (app) e-καταναλωτής της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων. Η εφαρμογή, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής προτεραιότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεωνγια ενίσχυση της διαφάνειας στην αγορά του λιανικού εμπορίου, συμπλήρωσε ήδη τέσσερις μήνες λειτουργίας και αποτελεί..

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν κατά 4,9 εκατ. βαρέλια σε εβδομαδιαία βάση τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ


Σημαντική αύξηση κατέγραψαν τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Ιουλίου. Σύμφωνα με τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα της S&P Global Platts αναμενόταν μείωση των αποθεμάτων κατά 1,9 εκατ. βαρέλια.

Τα στοιχεία της EIA έδειξαν επίσης..

Ο μέσος άνθρωπος θα χρησιμοποιήσει ως και 400 τόνους ορυκτών στη διάρκεια της ζωής του


Στη διάρκεια της ζωής του, ο μέσος άνθρωπος θα χρησιμοποιήσει ως και ...400 τόνους ορυκτών για το σπίτι, το γραφείο ή το αυτοκίνητό του.

Στην οδοντόκρεμα με την οποία βουρτσίζει τα δόντια του, στα χάπια που παίρνει για την υγεία του, στις παιδικές πάνες που αγοράζει για τα παιδιά του, στον υπολογιστή του, στην ιριδίζουσα σκιά ματιών ή και στο τζιν που φοράει, τα ορυκτά είναι παρόντα. Αν αυτή τη στιγμή ο εξορυκτικός κλάδος παγκοσμίως έκοβε «μαχαίρι» τη δραστηριότητά του, η βιομηχανία παραγωγής υπολογιστών, τηλεοράσεων και άλλων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών..

Στόχο για μηδενικές εκπομπές καυσαερίων θέτουν μεγάλοι όμιλοι


Θέλοντας να αποφύγουν μια εξαναγκαστική, αιφνίδια και επιζήμια προσαρμογή τους σε περιορισμούς που θα αποφασίσουν οι κυβερνήσεις όταν θα έχει επιταχυνθεί η κλιματική αλλαγή, επιχειρηματικοί κολοσσοί θέτουν οι ίδιοι φιλόδοξους στόχους και σπεύδουν να μειώσουν θεαματικά τις εκπομπές  καυσαερίων μέχρι το 2050. Οπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του Bloomberg, τελευταία στη σειρά έθεσε φιλόδοξο στόχο για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα η ιταλική πετρελαϊκή Eni SpA, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κλάουντιο Ντεσκάλτζι. Εχουν προηγηθεί αντίστοιχες κινήσεις..