Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ: Ολοκλήρωση εξαγοράς φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη

 


Ολοκληρώθηκε την 1η Οκτωβρίου από την «ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ» η εξαγορά του ισχυρού χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων που θα κατασκευάσει η Γερμανική εταιρεία «JUWI» στην περιοχή της Κοζάνης, το οποίο βρίσκεται σε τελικό στάδιο αδειοδότησης.

Πρόκειται για το σημαντικότερο έργο ΑΠΕ στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα της Ευρώπης, συνολικής ισχύος 204 MW. Η συνολική επένδυση θα ανέλθει σε €130 εκατ., με ελληνική συμμετοχή..

Συγχωνεύονται Premier Oil και Chrysao



 Η Premier Oil και η Chrysaor θα συγχωνευτούν σε μια αντίστροφη εξαγορά με βάση την οποία οι πιστωτές της Premier θα λάβουν 1,23 δισ. δολάρια σε μετρητά και οι μέτοχοί της θα λάβουν το 5,45% του συγχωνευμένου ομίλου.

Η συμφωνία θα δημιουργήσει μία από τις παλαιότερες, ανεξάρτητες εταιρείες παραγωγής πετρελαίου, σε έναν ιδιωτικό όμιλο καθώς ο κλάδος έχει να αντιμετωπίσει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Παραλάβαμε σήμερα Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων κατά του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και του Σωματείου μας, από τους τέσσερις (4) συναδέλφους που προσυπέγραψαν το κείμενο της συλλογής υπογραφών για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης με πρόταση μομφής προς το όλο το Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ.

Στο κείμενο ζητούν να υποχρεωθεί το Δ.Σ. να συγκαλέσει..

ExxonMobil: Προς Καταργήσει 1.600 Θέσεις Εργασίας ως το Τέλος του 2021 στην Ευρώπη

 


Η πανδημία Covid 19 και οι επιπτώσεις που έφεραν τα περιοριστικά μέτρα σε όλο τον κόσμο επιτάχυνε και την ευρύτερη διαδικασία μείωσης του λειτουργικού κόστους της αμερικανικής ExxonMobil. Η πετρελαϊκή ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι σκοπεύει να καταργήσει 1.600 θέσεις εργασίας ως τα τέλη του 2021 στην Ευρώπη, αριθμό που αναλογεί σε κάτι περισσότερο από το 11% του εργατικού δυναμικού της στη Γηραιά Ήπειρο στο πλαίσιο της ευρύτερης διαδικασίας μείωσης του λειτουργικού..

ΟΟΣΑ: Να αυξηθεί η φορολογία στα πετρελαιοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα

 


Ξεκάθαρη σύσταση προς τη χώρα μας να προχωρήσει σε αυξημένη φορολόγηση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων κάνει μεταξύ άλλων ο ΟΟΣΑ στην έκθεση αξιολόγησης των Περιβαλλοντικών Επιδόσεων της Ελλάδας για τη δεκαετία 2009-2019, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα.

Το «πρασίνισμα» του φορολογικού συστήματος μέσω αναθεώρησης της φορολόγησης στα διαφορετικά είδη καυσίμων αποτελεί μία από τις βασικές προτάσεις της έκθεσης, η οποία..

Αυξήθηκαν οι εξαγωγές πετρελαίου της Βενεζουέλας τον Σεπτέμβριο

 


Oι εξαγωγές πετρελαίου της Βενεζουέλας αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα καθώς οι αγοραστές έσπευσαν να παραλάβουν φορτία από τη χώρα της Νότιας Αμερικής πριν λήξει η προθεσμία εξαιρέσεων στις κυρώσεις από πλευράς ΗΠΑ.

Η Ουάσιγκτον ενημέρωσε πρόσφατα πελάτες της PDVSA ότι θα τερματίσει την εξαίρεση στις κυρώσεις μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου δίδοντας τη δυνατότητα να ..