Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Εντός Σεπτεμβρίου το ΠΔ για τον Ανεφοδιασμό Πλοίων με LNG

Από το energia.gr
Εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται ότι θα είναι έτοιμο το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) για το καθεστώς των πλωτών τερματικών σταθμών φυσικού αερίου. Το σχέδιο ΠΔ για τον ανεφοδιασμό των πλοίων με LNG ( Liquefied natural gas - Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο) είχε δοθεί σε όλους τους φορείς που εμπλέκονται στη διαδικασία διαβούλευσης, προκειμένου να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους έως το τέλος Αυγούστου. Στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, είναι « έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πλήρη προετοιμασία του σχετικού ΠΔ». 

Σκοπός του νέου θεσμικού κειμένου είναι..

Η Total πωλεί το 15% πετρελαϊκού πεδίου της Νορβηγίας στην KUFPEC του Κουβέιτ

Από το worldenergynews.gr
Την υπογραφή συμφωνίας για την πώληση του εναπομένοντος ποσοστού 15% στο πεδίο Gina Krog στη Νορβηγία προς την Kuwait Foreign Petroleum Exploration Company (KUFPEC), ανακοίνωσε η Total σήμερα Δευτέρα 4/9.

Ησυμφωνία αποτελεί συνέχεια της συναλλαγής του 2016 και αφορά περιουσιακά στοιχεία της Νορβηγικής Βόρειας Θάλασσας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται..

Φυσικό αέριο... το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις

Από το philenews.com
Ένα σημαντικό στοιχείο που φαίνεται να παραγνωρίζουμε ως επί το πλείστον στο θέμα του φυσικού αερίου της ανατολικής Μεσογείου είναι το γεγονός ότι το διακύβευμα δεν είναι απλά η δημιουργία εναλλακτικών διαδρομών και άλλων πηγών ενέργειας για την Ευρώπη αλλά και ο γεωπολιτικός ανταγωνισμός που υπάρχει σε όλα τα πεδία μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον. Ο ανταγωνισμός αυτός που έγινε ακόμα πιο έντονος τα τελευταία έτη φαίνεται πως πλήττει πρωτίστως την Ευρώπη η οποία βγαίνει δειλά δειλά από την οικονομική κρίση αλλά φαίνεται πως δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνον τις οικονομικές επιπτώσεις της πρόσφατης ύφεσης αλλά και τις νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ εις βάρος της Μόσχας. 

Οι νέες κυρώσεις που επεβλήθησαν από την Ουάσιγκτον προς τη Μόσχα μπορεί να έχουν ως στόχο να πλήξουν κυρίως τα ρωσικά συμφέροντα αλλά ..

«SOS» για το deal διάσωσης της JetOil- Mamidoil

Από το euro2day.gr
Στα… βράχια κινδυνεύει να πέσει η συμφωνία διάσωσης της εταιρείας πετρελαιοειδών JetOil-Mamidoil, καθώς μερικές ημέρες πριν τη συζήτηση επικύρωσης της prepack συμφωνίας εξυγίανσης παραμένει ενεργή η δέσμευση βασικών ακίνητων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας από το Δημόσιο.

Όπως είναι γνωστό, μετά από πολύμηνες συζητήσεις, οι τράπεζες, ως βασικοί πιστωτές της JetOil, συμφώνησαν με τη ρωσικών συμφερόντων εταιρεία πετρελαιοειδών Cetracore Energy επί ενός σχεδίου διάσωσης, αντίστοιχου με αυτό που εφαρμόστηκε για τις αλυσίδες super market της Μαρινόπουλος.

Το σχέδιο προβλέπει ότι..

HΠΑ: Η βενζίνη υποχωρεί καθώς τα διυλιστήρια ετοιμάζονται για επανεκκίνηση

Από το worldenergynews.gr
Η βενζίνη υποχώρησε για δεύτερη σύνοδο καθώς ορισμένα διυλιστήρια στις ακτές του Κόλπου των ΗΠΑ δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να ξαναρχίσουν τις εργασίες τους μετά από την διακοπή λειτουργίας λόγω των πλημμυρών που προκάλεσε ο τυφώνας Harvey.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για την παράδοση του καυσίμου τον Οκτώβριο έφτασαν το 3,7% στη Νέα Υόρκη, διευρύνοντας τις απώλειες της Παρασκευής 1/9  κατά 1,8% σύμφωνα με το Bloomberg.

Ενώ περίπου το ένα πέμπτο της ικανότητας..