Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

«Τα κοιτάσματα στη Νότια Κρήτη μας βγάζουν απ' την κρίση σε 3 χρόνια»





Την ανάγκη άμεσης έναρξης των ερευνών για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων που βρίσκονται εντός του Ελλαδικού χώρου, και ιδιαίτερα στην Κρήτη, επεσήμανε ο κ. Αντώνης Φώσκολος, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολ/χνείου Κρήτης στο πλαίσιο της διημερίδας με τίτλο «Έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα», που διοργανώνον σήμερα και αύριο η Περιφέρεια Κρήτης και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τμήματα Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης), σε Ηράκλειο και Χανιά.
Ο κ. Φώσκολος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «Εάν θέλουμε να σωθεί η Ελλάδα θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την Κρήτη».
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κοιτάσματα υπάρχουν κυρίως στην νότια Κρήτη που μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση μέσα σε 3 χρόνια.
Μάλιστα, ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολ/χνείου Κρήτης παρουσίασε .......ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εκτακτη εισφορά στα εισοδήματα πάνω από 50..000 ευρώ προαναγγέλλει ο κ. Γ. Σταθάκης του ΣυΡιζΑ

Εκτακτη εισφορά στα εισοδήματα πάνω από 50..000 ευρώ προαναγγέλλει ο κ. Γ. Σταθάκης του ΣυΡιζΑ

Άδεια από τη ΡΑΕ Εξασφάλισαν Δύο Φωτοβολταϊκά των ΕΛΠΕ-ΛΑΡΚΟ




Πράσινο φως έδωσε η ΡΑΕ σε δύο φωτοβολταϊκά της κοινοπραξίας της ΕΛΠΕ με τη ΛΑΡΚΟ, ισχύος 4,496 MW και 2,995 MW, παρέχοντας άδεια παραγωγής. 
Ο πρώτος φωτοβολταϊκός σταθμός θα υλοποιηθεί στη θέση «Νησί - Αγ. Ιωάννης», της Δημοτικής Ενότητας Ακραιφνίας, του Δήμου Ορχομενού, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ενώ ο δεύτερος στη θέση «Λάβα», της Δημοτικής Ενότητας Σερβίων, του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού, της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνη 
ΠΗΓΗ:http://www.energia.gr

Δελτίο Τύπου - Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΕ μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας




Την ώρα που πραγματοποιείται η σύσκεψη που κάλεσε ο Υπουργός Εργασίας, την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι ζουν σφαγιασμό των μισθοδοτικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων σε εφαρμογή των απαράδεκτων μνημονιακών νόμων που έχουν ψηφιστεί.
Εξηγήσαμε και το λέμε με κάθε καθαρότητα ότι δεν θα δεχτούμε επ΄ ουδενί να αποπροσανατολιστούν και να κοροϊδευτούν οι εργαζόμενοι ότι δήθεν την ώρα που οι εργοδότες έχουν στα χέρια τους το όπλο των νόμων και το εφαρμόζουν με βιαιότητα στις περισσότερες των περιπτώσεων ότι μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία κυρίων που θα τα λύσει όλα.
Τέτοια πράγματα στην πραγματική ζωή δεν ισχύουν. Μόνο στις φαντασιώσεις. Γι΄αυτό, για να αποδειχτεί ποιος πραγματικά θέλει να ανατραπούν αυτοί οι νόμοι κι αν οι εργοδότες λένε αλήθεια είτε στις επιστολές που έστειλαν στον Πρωθυπουργό είτε στις θέσεις που τώρα διατυπώνουν ζητήσαμε να συγκληθεί αμέσως η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και όλα αυτά να αποτυπωθούν με απόλυτη σαφήνεια ως θέσεις των μερών και να δεσμευτούν τα κόμματα ότι αμέσως μόλις συγκροτηθεί κυβέρνηση το πρώτο νομοθέτημα θα αφορά στην ανατροπή των απαράδεκτων αυτών ρυθμίσεων.
Επιτρέψτε μου, γιατί πολλές φορές και οι συνάδελφοί σας κάνουν λάθος, δεν είναι μόνο η μετενέργεια, και η μετενέργεια δεν είναι χρονικό ζήτημα. Είναι κατ΄αρχήν ότι καταργήθηκε η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, δεν μειώθηκαν μόνοι μισθοί, καταργήθηκε η Εθνική Γενική, αν διαβάσατε καλά το Μνημόνιο. Πλέον, θα αποφασίζει η κυβέρνηση για το ύψος του εθνικού μισθού. Δεύτερον, δυο ακρογωνιαίοι .........      ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΚΡΟΥΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΣΣΕ





Σε έκτακτες διαδικασίες και ανάλογο προγραμματισμό οδηγούν το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ οι εξελίξεις από τη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ (σχετικά με την ΕΣΣΕ), στο πλαίσιο της οποίας για μια ακόμα φορά εκφράστηκε η εντονότατη αντίδραση και διαφοροποίηση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ως προς το περιεχόμενο της Επιχειρησιακής Σύμβασης.
Με οριακή πλειοψηφία (μόλις 16 μελών), η ΓΕΝΟΠ έλαβε απόφαση για την υπογραφή σύμβασης, στη βάση ενός κειμένου με το οποίο διαφωνεί κατηγορηματικά το σύνολο των Σωματείων που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους σε Σταθμούς Παραγωγής και Ορυχεία.
Τα όσα πλέον διακυβεύονται δεν επιτρέπουν στον ΣΠΑΡΤΑΚΟ να......   ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

ΕΛΠΕ, Motor Oil: Αναμένεται πτώση κερδών στο α' τρίμηνο του 2012





Τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) αναμένεται να ανακοινώσουν μείωση 37% των κερδών τους για
το πρώτο τρίμηνο λόγω της μειωμένης ζήτησης στην εγχώρια αγορά που πλήττεται από τα μέτρα λιτότητας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.
Τα καθαρά προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στα 28,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον μέσο όρο των προβλέψεων οχτώ τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιριών, έναντι 45 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011.
Τα ΕΛΠΕ δραστηριοποιούνται σε ολόκληρα τα Βαλκάνια, αλλά το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους συνεχίζει να προέρχεται από την Ελλάδα, όπου η κατανάλωση έχει πληγεί από τη λιτότητα και τις αυξήσεις στη φορολογία των καυσίμων.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αναμένονται στα 77,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα 7,4% σε ετήσια βάση, χάρη στις περικοπές κόστους και τα υψηλότερα περιθώρια 
διύλισης στα προϊόντα βενζίνης.
Η Motor Oil, από την πλευρά της, αναμένεται να ανακοινώσει μείωση 19% των καθαρών προσαρμοσμένων κερδών της σε ετήσια βάση στα 28 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με έξι αναλυτές.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έχει υποχωρήσει 32% από τις αρχές Ιανουαρίου, υποαποδίδοντας έναντι του γενικού δείκτη που έχει καταγράψει απώλειες 26%. Αντιστοίχως, η Motor Oil έχει χάσει 35%.
Τα ΕΛΠΕ διαπραγματεύονται περίπου 6,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη για το 2012, σύμφωνα με στοιχεία του ThomsonReuters I/B/E/S. Ο αντίστοιχος λόγος για τη Motor Oil κυμαίνεται στις 3,1 φορές.

Διπλωματική Μάχη Δίνει η Τουρκία για να Αποφευχθεί Ρωσο-Κυπριακή Συνεννόηση στα Ενεργειακά






Μια σκληρή μάχη δίνει τις τελευταίες ημέρες η Άγκυρα στο διπλωματικό πεδίο, ώστε να αποτρέψει την θετική έκβαση της προγραμματισμένης άτυπης συνάντησης υψηλόβαθμων κρατικών παραγόντων και επιχειρηματικών του τομέα της ενέργειας από Ρωσία και Κύπρο στις 8 Ιουνίου.
Σε αυτή αναμένεται να συμμετάσχουν από κυπριακής πλευράς ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο υπουργός Εμπορίου και μικρός αριθμός κοινοβουλευτικών παραγόντων, που ασχολούνται με θέματα ενέργειας και οικονομίας.
Από ρωσικής πλευράς, αναμένεται να παραστούν ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υψηλόβαθμοι παράγοντες από την Δούμα και τα ανώτατα στελέχη της Gazprom Bank, της Gazprom της Novatek και άλλων μεγάλων ρωσικών εταιρειών ενέργειας διεθνούς εμβέλειας, όπως και σειρά Ρώσων πολυεκατομμυριούχων παραγόντων του τομέα.
Όπως αναφέρουν τα κυπριακά ΜΜΕ, η Τουρκία άσκησε τις τελευταίες μέρες ισχυρές πιέσεις ......          ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

FIMOTRO: ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩ...

FIMOTRO: ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩ...: Παρατείνεται ως τις 30 Ιουνίου - λόγω των εθνικών εκλογών- η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων. Η προθεσμία έληγε...

Citypress-gr®: Για ποια εθνική κυριαρχία μιλά ο κ. Τσίπρας;

Citypress-gr®: Για ποια εθνική κυριαρχία μιλά ο κ. Τσίπρας;:  Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων Ακούω τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα να διακηρύσσει ότι θα καταγγείλει το Μν...