Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Παραγωγή καυσίμου υδρογόνου από φως και λιπίδια

Από το naftemporiki.gr
Νέα έρευνα Αμερικανών και Ρώσων επιστημόνων οδήγησε στην ανάπτυξη ενός συνθετικού υλικού που μπορεί να παράγει υδρογόνο για χρήση καυσίμου με πιο αποδοτικό τρόπο, απαιτώντας μόνο ηλιακό φως και λιπίδια.

Η καύση υδρογόνου σε κυψέλες καυσίμου παράγει μόνο νερό ως υποπροϊόν. Ωστόσο, η κατασκευή κυψελών καυσίμου υδρογόνου σε μεγαλύτερη κλίμακα δεν είναι τόσο εύκολη, καθώς απαιτεί πολύπλοκα και ακριβά υλικά.

Η ομάδα ερευνητών από το Εθνικό Εργαστήριο Αργκόν του Ιλινόι, μαζί με επιστήμονες του Ινστιτούτου Φυσικής και Τεχνολογίας της Μόσχας, ανακάλυψαν ..

Έρχονται αυξήσεις σε πετρέλαιο και βενζίνη, ακολουθεί φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Εδώ και τρία χρόνια το ιστολόγιο σας ενημερώνει για τις σημαντικές μεταβολές στις τιμές του πετρελαίου και ήδη βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα σημαντική κίνηση, όπως βλέπουμε στο πιο πάνω διάγραμμα (αναφέρεται σε τιμή πετρελαίου Brent για συμβόλαιο παράδοσης μετά από ένα μήνα). Από την αρχή του έτους, και τα επίπεδα των 57$/βαρέλι, η τιμή δεν μπόρεσε να κινηθεί σε νέα υψηλότερα επίπεδα και αντέστρεψε πορεία, μπαίνοντας σε πτωτική τροχιά μέχρι και τον Ιούνιο, φθάνοντας στα επίπεδα των 45$/βαρέλι. Εκεί, δυστυχώς για μας, η πορεία αντιστράφηκε, η τιμή του πετρελαίου δεν σημείωσε νέα χαμηλά κι ακολούθησε έντονα ανοδική πορεία μέχρι τα επίπεδα των 52$/βαρέλι. Μετά από μια πολύ σύντομη παραμονή σ' αυτά τα επίπεδα, μόνο για "συσσώρευση δυνάμεων", διέσπασε την καθοδική τάση (πράσινη γραμμή) και μέσα στο Σεπτέμβριο ξεκίνησε νέα ανοδική κίνηση, που αναμένεται..

Βύθιση δεξαμενόπλοιου στον Σαρωνικό Κόλπο - Πετρελαιοκηλίδες στην περιοχή

Από το worldenergynews.gr
 Άγνωστες παραμένουν οι αιτίες της βύθισης του δεξαμενόπλοιου ενώ ήταν φορτωμένο με άγνωστη 
ποσότητα καυσίμων.

Τα αίτια του ναυαγίου παραμένουν αδιευκρίνιστα, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν υπήρξε εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο του πλοίου από κάποιο σωλήνα.

Την ώρα του συμβάντος μέσα στο δεξαμενόπλοιο βρίσκονταν ένας ναύτης και ο Α’ μηχανοδηγός, που περισυνελέγησαν σώοι από λάντζα και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο «Τζάνειο» νοσοκομείο όπου εξήλθαν καλά στην υγεία τους.

Για το συμβάν...

Σταθάκης: Τα ΕΛΠΕ θα συνεχίσουν να έχουν ισχυρό διάλογο με την τοπική κοινωνία

Από το insider.gr
Παρέμβαση στο ζήτημα που ανέκυψε με ιδιωτική εταιρεία επικοινωνίας που είχε σύμβαση με τα Ελληνικά Πετρέλαια έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης με δηλώσεις του από την Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος και στη διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών ο υπουργός δήλωσε τα εξής:

To άρωμα της δυσοσμίας

Από το www.e-dromos.gr 
του Γιώργου Θεοδωρόπουλου

Η αποκάλυψη που έκανε ο ενεργός πολίτης Κλεάνθης Χαϊδευτός, για το περιεχόμενο της έκθεσης ιδιωτικής εταιρίας, κατά παραγγελία των ΕΛ.ΠΕ., στοιχειοθετεί ότι στην Δυτική Θεσσαλονίκη έχουν στηθεί παρακρατικοί μηχανισμοί προπαγάνδας και παρακολούθησης πολιτών. Έτσι επιβεβαιώνονται οι γνωστές τακτικές μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που βαρύνονται για τον «σεβασμό» τους στο περιβάλλον και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η ευρωπαϊκή νομοθεσία έχει θεσπίσει και επιβάλλει τη λεγόμενη «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη». Δηλαδή τη χορηγία των επιχειρήσεων προς πρόσωπα, κοινωνικές ομάδες, δήμους, σχολεία, συλλόγους κ.λπ., ώστε να...