Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Υπεράκτια γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου: Ένας ολοκληρωμένος οδηγός

 



Η υπεράκτια γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που περιλαμβάνει γεώτρηση στον βυθό της θάλασσας για την εξόρυξη αποθεμάτων πετρελαίου και  φυσικού αερίου  . Η διαδικασία χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες, με πολλές χώρες να βασίζονται σε αυτήν ως πηγή ενέργειας. 

Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια πιο..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8.3.2023

 


WWF Ελλάς: Επιστολή προς Βουλευτές για το Πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ




 Eπιστολή, έστειλε σήμερα το πρωί το WWF Ελλάς σε όλους τους βουλευτές αναφορικά με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ. Εν όψει της σημερινής ακρόασης εξωκοινοβουλευτικών φορέων, η επιστολή περιλαμβάνει σχόλια επί των νομοσχεδίων που δόθηκαν σε μικρής διάρκειας..

Η Eni και η ADNOC υπογράφουν στρατηγική συμφωνία για την επιτάχυνση των στρατηγικών μείωσης των εκπομπών

 





Ο Claudio Descalzi, Διευθύνων Σύμβουλος της Eni, και η Εξοχότητά του Δρ. Sultan Ahmed Al Jaber, Υπουργός Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των ΗΑΕ και Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ADNOC, υπέγραψαν σήμερα Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) που περιγράφει ένα πλαίσιο συνεργασίας για..

Η "χρυσή εποχή" του LNG: Οι επενδύσεις ανά τον κόσμο και η αγορά της Ευρώπης

 





Η Cheniere Energy είναι ένας μεγάλος εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Λουιζιάνα. Πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της στο Sabine Pass. Σχεδιάζει να αυξήσει το LNG που διοχετεύει στην αγορά κατά 20 εκατ. τόνους ετησίως, φτάνοντας στους 50 εκατ. τόνους, προσθέτοντας στο δυναμικό της τρεις αμαξοστοιχίες στην περιοχή, οι οποίες θα τεθούν..

IEA: Οι εκπομπές μεθανίου παρέμειναν υψηλές ακόμη και εν μέσω μεγάλης αύξησης των τιμών ενέργειας

 




Ο συνδυασμός υψηλών τιμών ενέργειας, ανησυχιών για την ασφάλεια του εφοδιασμού και οικονομικής αβεβαιότητας δεν ήταν αρκετός για να μειώσει τις εκπομπές μεθανίου πέρυσι, σύμφωνα με νέα ανάλυση του IEA.

Η τελευταία ενημέρωση του Global Methane Tracker του IEA διαπίστωσε ότι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

 

  

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι έχει βρει το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα λιθίου στον κόσμο




 Ένα σημαντικό κοίτασμα λιθίου που ανεβαίνει στο επίπεδο του δεύτερου μεγαλύτερου στον κόσμο βρέθηκε στο Ιράν, δήλωσε το Υπουργείο Βιομηχανίας, Ορυχείων και Εμπορίου της χώρας στην ιρανική..

Ιστορική Συνθήκη για τους Ωκεανούς από τον ΟΗΕ!

 





Περισσότεροι από 5,5 εκατομμύρια πολίτες σε όλον τον κόσμο υπέγραψαν απαιτώντας μια ισχυρή Συνθήκη για τους Ωκεανούς. Αυτή η νίκη είναι δική τους.

Επιτέλους, μια ιστορική συνθήκη για την προστασία των ωκεανών έγινε πραγματικότητα! Μετά από δεκαετίες προσπαθειών της Greenpeace και άλλων οργανώσεων, το Σάββατο στη Νέα Υόρκη, στη Διάσκεψη του ΟΗΕ, οι παγκόσμιοι ηγέτες..