Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΑΠΟΦΑΖΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ !!!!!


Ο  σουλτάνος εκνευρίστηκε από την κίνηση του βεζίρη του να βγάλει πιο γρήγορα από εκείνον τους ντελάληδες του για τη σημερινή βοήθεια, που θα του έδινε. Έτσι, αποφάσισε να δώσει και ένα μάθημα στο βεζίρη του,καθώς δε μπορεί να του κάνει συνέχεια χάρες, να τον ξαναφωνάξει τη Δευτέρα για να του ανακοινώσει το τελικό σχέδιο παραπλάνησης των υπηκόων του και πως θα δρομολογηθεί ένα μέρος του, πιο μπροστά από  τις εκλογές του πριγκιπάτου του. 

ΘΕΡΙΖΕΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ !...


Τέσσερις χώρες της Ε.Ε., μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό νοικοκυριών που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και την Κροατία, το ένα στα πέντε νοικοκυριά (20%) ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή συμπεριλαμβανομένης και της κοινωνικής πρόνοιας δεν καταφέρνει να έχει διαθέσιμο εισόδημα ίσο ή ανώτερο του 60% του μέσου εισοδήματος στη χώρα του.

Επίσης, επισημαίνεται ότι στην Ε.Ε. το 16% των νοικοκυριών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Τα μικρότερα ποσοστά σχετικώς φτωχών νοικοκυριών εμφανίζονται στην Τσεχία και την Ολλανδία και κινούνται λίγο κάτω από το 10%. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, περισσότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της φτώχειας είναι, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι πολίτες με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης.

Στην Ελλάδα φτωχοί είναι, με βάση τα επίσημα στοιχεία, το 29,6% των ατόμων χαμηλής εκπαίδευσης (ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος είναι στο 24,2%), το 19,7% των ατόμων μέσης εκπαίδευσης (μέσος όρος Ε.Ε. είναι στο 14%) και το 7,3% των ατόμων ανώτερης εκπαίδευσης (ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος είναι στο 7,1%).

Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι μόνες χώρες μέλη της Ε.Ε. όπου ο αριθμός των ανδρών που φοιτούν στην ανώτερη εκπαίδευση είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο αριθμό των γυναικών


 ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Μετά το ξύλο απειλές "a la Παπανδρέου" για άμεση διάλυση της Βουλής

Οξεία συμπτώματα ανασφάλειας , σε όλα τα επίπεδα τοσο κοινοβουλευτικά όσο και σε επίπεδα κοινωνίας, παρουσιάζει η κυβέρνηση μετά τον ξυλοδαρμό του υπουργού Υγείας Α.Γεωργιάδη.
 
Πριν από λίγο ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης - το δεξί χέρι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά- ο Παναγιώτης Μπαλτάκος καταδεικνύοντας τον πανικό που έχει καταλάβει την δικομματική κυβέρνηση προέκτεινε την απειλή του την ήδη διατυπωθείσα από προχθες, για άμεση προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση που καταψηφισθεί έστω και ένα άρθρο από τα μελλοντικά νομοσχέδιαπου θα κατατεθούν.
 
Πρόκειται για επανάληψη του έργου που βίωσε έντονα η χώρα τους τελευταίους μήνεςτης κυβέρνησης του Γ.Παπανδρέου όπου η απειλή της προσφυγής στη ν κάλπη με όλα τα συνακόλουθα αποτελέσματα, ήτανε διαρκώς παρούσα σε μια κυβέρνηση που κινδύνευε ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει.
 
Η προειδοποίηση είχε όλα τα χαρακτηριστικά της απειλής για ένα απλό λόγο. Σε περίπτωση πρόωρων εκλογών όπου η ήττα είναι σφόδρα πιθανή με αποτέλεσμα να εκλεγεί κλάσμα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ που βρίσκεται τώρα στην Βουλή.
 
Ο ξυλοδαρμός του υπουργού Υγείας Α.Γεωργιάδη σήμερα το πρωί στο Αττικό Νοσοκομείο ήχησε καμπανάκι κινδύνου στην κυβέρνηση για τα μελλοντικά προβλήματα ασφαλείας που θα έχουν να αντιμετωπίσουν τα στελέχη της, από μια κοινωνία που απλά δεν έχει τίποτα να χάσει:
 
Πεντακόσιες χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν ούτε ένα εργαζόμένο μέλος, και ένας στους τρεις Έλληνες υποσιτίζεται.
 
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Aνακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσωπικού Ελληνικών Πετρελαίων (ΠΣΠ- ΕΛΠΕ) για το ΕΕΤΙ

    Με αφορμή τις συζητήσεις και τα συνέδρια που γίνονται εδώ και τέσσερα χρόνια  με αντικείμενο το πετρελαϊκό δυναμικό της χώρας και τις προοπτικές, θα θέλαμε να χαιρετίσουμε με τη σειρά μας τη δημιουργία ενός ακόμα ενεργειακού Ινστιτούτου πετρελαίου που έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα (ΙΕΝΕ, ΕΛΛΙΝΥ κα..). Οφείλουμε όμως να κάνουμε τις παρακάτω παρατηρήσεις.
  
    Οι ¨πραγματικοί άνθρωποι του πετρελαίου¨ στην εταιρεία μας, είναι οι συνάδελφοι της Δ/σης Έρευνας και Παραγωγής Υ/Α (Ε & Π), που ανήκουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία στον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσωπικού Ελληνικών Πετρελαίων (ΠΣΠ- ΕΛΠΕ).

     Στο πολύ επιτυχημένο συνέδριο που διοργάνωσε ο ΠΣΕΕΠ το 2010, τα μέλη μας είχαν ενεργή συμμετοχή τόσο στη διοργάνωσή του όσο και ως ομιλητές.

     Πολλές από τις επιστημονικές ανακοινώσεις ή παρουσιάσεις που γίνονται με θέμα την έρευνα πετρελαίου προέρχονται κατά μεγάλο μέρος από της έρευνες της ΔΕΠ-ΕΚΥ και μετέπειτα των ΕΛΠΕ (διεύθυνση Ε& Π).

    Τέλος, επειδή στα τελευταία χρόνια έλαβε χώρα μια σημαντική συρρίκνωση του ανθρώπινου δυναμικού που ασχολείται με το σπουδαίο αυτό αντικείμενο, θεωρούμε ότι το σημαντικό μέλημα της εταιρείας και κατ’ επέκταση του σωματίου αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι η ενδυνάμωση και η στελέχωση της Ε & Π της εταιρείας, ύστερα μάλιστα από την ενεργή δραστηριότητα μας (παραχώρηση Πατραϊκού) και την προοπτική για την συμμετοχή μας σε νέες παραχωρήσεις στο κοντινό μέλλον.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΤΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

της
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ
ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ & ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΠΟΕΠΔΧΒ)

του
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΠΣΕΕΠ)

του
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στη MOTOR OIL “ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ»

της
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ ΑΒΕΕ (ΠΕΠΕΚΟ)

του
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην KAVALA OIL «ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ»

& του
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ (ΕΕΤΙ)


ΘΕΜΑ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΣΕΕΠ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Αθήνα 18 Ιουλίου 2013

            Την εβδομάδα που πέρασε, σε εκδήλωση των εργαζομένων στα πετρέλαια, αναδείχτηκε άλλη μια φορά η σημαντική πρωτοβουλία, που γεννήθηκε από την αγαστή συνεργασία των συνδικάτων και του ανθρώπινου δυναμικού στο χώρο της Έρευνας & Παραγωγής Υδρογονανθράκων.  Σε σχετική συνέντευξη τύπου, προβλήθηκε το στοχευμένο έργο που μεθοδικά οργάνωσαν οι πραγματικοί “άνθρωποι του πετρελαίου”, προκειμένου να αντιμετωπίσουν δραστικά τα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα μας,  τόσο στον Κλάδο έρευνας Υδρογονανθράκων (upstream), όσο και σε όλο το φάσμα της βιομηχανίας πετρελαίου, που αποτελεί και κινητήρια δύναμη ανάπτυξης με την ενέργεια που  τροφοδοτεί τη χώρα.
   
             Αποφάσισαν λοιπόν, αφενός να δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματα ενός μεθοδευμένου “πειράματος” που με ιδιαίτερο επαγγελματισμό επιχείρησαν με επιτυχία πριν τρία χρόνια κα αφετέρου, να αναγγείλουν τις νέες τους αποφάσεις για μελλοντικές δράσεις και σαν συνέχεια των αποτελεσμάτων αυτών.  Ουσιαστικά, αναφέρθηκαν στα πολύ σημαντικά συμπεράσματα που προέκυψαν μετά τη πραγματοποίηση του Συνεδρίου τους  για την Ε&Π Υδρογονανθράκων στη χώρα μας, που έλαβε χώρα πριν τρία περίπου χρόνια και αναζωογόνησε το ενδιαφέρον της χώρας για το σπουδαίο αυτό αντικείμενο.

             Παράλληλα, ανέδειξαν άλλες δυο σημαντικότατες πρωτοβουλίες τους, με σκοπό να βοηθήσουν τις διαδικασίες αναδιοργάνωσης των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας και επιταχύνουν την αποκατάσταση και στήριξη των υποδομών που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία του όλου - αρκετά πολύπλοκου - μηχανισμού, που πρέπει να έχει σε ετοιμότητα το κράτος, για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις υψηλές απαιτήσεις του χώρου.
               Η πρώτη νέα πρωτοβουλία των εργαζομένων ήταν η ίδρυση ενός Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ενέργειας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τα Ευρωπαϊκά συνδικάτα του κλάδου Ενέργειας, που θα αντιμετωπίζει την επίλυση προβλημάτων που έχουν σχέση με την εφαρμογή κανονισμών που θα στοχεύουν στην προστασία των εργαζομένων και του περιβάλλοντος,  ενώ παράλληλα,  θα φροντίζει για την ανάληψη έργων με χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία θα αφορούν τις νέες τεχνολογίες και τη μεταφορά τεχνογνωσίας και “καλής πρακτικής”, που έχουν αναπτυχθεί και εφαρμόζονται ήδη με επιτυχία στην Ευρώπη.

             Η δεύτερη νέα πρωτοβουλία τους, προέκυψε μετά την εξαιρετική συνεργασία με τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα και αφορά την ουσιαστική τους συμμετοχή στη σύνθεση της νέας Οδηγίας της Ε.Ε., η οποία αναφέρεται στους κανονισμούς που πρέπει να διέπουν τις εργασίες στις υπεράκτιες δραστηριότητες που αναπτύσσονται από τις εταιρείες για την εξερεύνηση και παραγωγή κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

              Το σημαντικότερο επίτευγμα για τους εργαζόμενους στην εν λόγω Οδηγία, η οποία πέρασε από το Ευρωκοινοβούλιο και πρόκειται να εναρμονιστεί στις αντίστοιχες  νομοθεσίες των κρατών - μελών στο άμεσο μέλλον, ήταν το γεγονός ότι οι μέχρι τώρα διμερείς συμφωνίες (μεταξύ της χώρας που έκανε την παραχώρηση των οικοπέδων -blocks- για την εξερεύνηση και της επενδύτριας εταιρείας), θα μεταβληθούν σε τριμερείς,    αφού  θα συμμετέχουν σε αυτές και τα συνδικάτα με την υπογραφή τους.

              Με τη ενέργειά τους αυτή, οι εργαζόμενοι που βιώνουν τα προβλήματα καθημερινά και από κοντά, σκοπεύουν να βελτιώσουν τις προβληματικές συνθήκες που επικρατούν στο χώρο για την αποκατάσταση και ενδυνάμωση των εγκαταλελειμμένων  ή ελλειπουσών υποδομών, όπως επιτάσσει η πρόοδος της τεχνολογίας και όπως απαιτεί η Βιομηχανία και το Περιβάλλον μας.

              Οι εργαζόμενοι, έχουν συνειδητοποιήσει και γνωρίζουν -από πρώτο χέρι- καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα και με τις πρωτοβουλίες τους αυτές προχώρησαν σε ενέργειες που έπρεπε να είχαν προ πολλού αναληφθεί από τη Πολιτεία και τις Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο.  Γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα μεγάλα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν άμεσα και με την απόλυτη συμφωνία όλων αυτών που θέλουν την πραγματική βελτίωση της κατάστασης της χώρας.  Πιστεύουν φυσικά ότι από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία εξαρτώνται και οι θετικές αποφάσεις για την πραγματική ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν με κάθε τρόπο και ανάλογες πρωτοβουλίες όπου χρειαστεί.

             Όλοι οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια δίνουν το μήνυμα ότι βρίσκονται εδώ για να αποδείξουν ότι μπορούν, με σημαία τους το αρχαίο ρητό:

Έργοις συμπαράταξη, όχι λόγοις συμπαράσταση…

             Ελπίζουν ότι με το νέο όργανο που δημιούργησαν, το Ευρωπαϊκό Ενεργειακό & Τεχνολογικό Ινστιτούτο, στα πλαίσια της συσσωρευμένης γνώσης των αντιπροσωπευτικών Ευρωπαϊκών Συνδικάτων , θα μπορέσουν να εκφράσουν μεθοδικότερα τα προβλήματα του χώρου και να προχωρήσουν σε υλοποίηση λύσεων που προτείνονται σ΄ ένα ευρύτερο Ευρωπαϊκό πλαίσιο.


ΦΩΤΟ ΤΟΥ Reuters: “ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ” ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ…

ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ…

Κοιτάξτε ενθουσιασμό! Η εικόνα τα λέει όλα!

Συγχαίρουν εαυτούς και αλλήλους αδιάφοροι, ανεύθυνοι, αποκομμένοι από την χώρα και τους πολίτες της.
reuters_polynomosxedio1374142669
Ο Στουρνάρας κλείνει με ενθουσιασμό το μικρόφωνο μήπως ακουστούν αυτά που λένε και το τσούρμο έχει τρέξει κατευχαριστημένο με το κατόρθωμά του και ενθουσιασμένο συγχαίρει για την επική υπερψήφιση ενός νομοσχεδίου που το πήραν έτοιμο απ’ έξω! Μπροστά -μπροστά η Πιπηλή που έχει πιάσει πόστο δίπλα στην εξουσία με μια γκριμάτσα αυτοϊκανοποίησης, kai πίσω της μια χαρούμενη νοικοκυρά που εξασφάλισε τα έσοδά της, πλησιάζει για να πάρει δόση προσοχής από την εξουσία.

Μπράβο παιδιά, εξασφαλίσατε τα 47.000 ευρώ έσοδα κι ότι θα συνεχίσετε να πληρώνετε 2.000 ευρώ φόρο.

Ζεστό χρήμα που έλεγε κι η Φωτεινούλα και σχεδόν αφορολόγητο.

Εξασφαλίσατε προς το παρόν την συνέχιση της τζαμπατζίδικης ζωής σας … Αλλά αυτό δεν θα συνεχιστεί ες αεί. 
Η Εσχάτη προδοσία δεν παραγράφεται. 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΓΣΕΕ:Το επιβατικό κοινό δικαιούται δημόσια μέσα μεταφοράς, ασφαλή, ποιοτικά και με φτηνό εισιτήριο


Η ΓΣΕΕ συμπαρατάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι οποίοι διεκδικούν δημόσια μέσα μεταφοράς, ποιοτική, ασφαλή και οικονομική μεταφορά στην υπηρεσία της κοινωνίας και διασφάλιση του δικαιώματος στην αξιοπρεπή εργασία.
Τα συνδικάτα στις μεταφορές μαζί με τη Συνομοσπονδία συναντήθηκαν με τον Υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στον οποίο και έθεσαν το σύνολο των αιτημάτων τους, αιτήματα αδιαπραγμάτευτα που αφορούν όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά το σύνολο του επιβατικού κοινού.
Η αντίθεση στις αποκρατικοποιήσεις στα δημόσια μέσα μεταφοράς αλλά και στο σιδηρόδρομο, η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η άρση του μέτρου της επίταξης αποτελούν το βασικό διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζομένων στα ΜΜΜ.
Με ανοιχτή επιστολή τους οι εργαζόμενοι στις δημόσιες συγκοινωνίες ενημερώνουν το επιβατικό κοινό για το στόχο και τις διεκδικήσεις τους, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψουν την απαξίωση των μέσων μαζικής μεταφοράς που επιχειρεί η Κυβέρνηση με τελικό στόχο το ξεπούλημά τους.
Για τη ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα στις μεταφορές ο αγώνας για φτηνό εισιτήριο, ποιότητα και ασφάλεια είναι κοινός αγώνας με την ελληνική κοινωνία που υποφέρει από τις αντιλαϊκές κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Σας επισυνάπτουμε την ανοιχτή επιστολή προς το επιβατικό κοινό και τις αφίσες των εργαζομένων στα ΜΜΜ. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Σε υψηλό 16 μηνών το αργό στη Ν. Υόρκη


Στο υψηλότερο επίπεδο από τις 19 Μαρτίου του 2012 έκλεισε την Πέμπτη το αργό στη Νέα Υόρκη έπειτα από τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το αργό τύπου light sweet παραδόσεως Αυγούστου σημείωσε άνοδο 1,5% κλείνοντας στα 108,84 δολ. το βαρέλι, ενώ από την αρχή του μήνα έχει ενισχυθεί 12%. Παράλληλα, το Brent στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,1% στα 108,7 δολ.

Όσον αφορά στις ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων, ο δείκτης για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή του κεντρικού Ατλαντικού σημείωσε τον Ιούλιο άλμα, σύμφωνα με την έκθεση της Federal Reserve Bank of Philadelphia, στις 19,8 μονάδες από 12,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2011. Τα επίσημα στοιχεία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 7,7 μονάδες.

Εν τω μεταξύ ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε κατά 24.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 334.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Ιουλίου. Την ίδια στιγμή αναθεωρήθηκαν τα μεγέθη της προηγούμενης εβδομάδας στις 358.000 από 360.000 προηγουμένως. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 340.000.

Σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της τιμής του αργού παίζει επίσης και η μεγάλη υποχώρηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ τα οποία τις τρεις εβδομάδες έχουν μειωθεί πάνω από 27 εκατ. βαρέλια.

ΠΗΓΗ:capital.gr

ΣΟΚ! 98 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΜΟΛΥΝΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ


Το CDC (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) αφαίρεσαν "άμεσα" μια σελίδα από την ιστοσελίδα τους, της οποίας στιγμιότυπο θα βρείτε πλέον ΕΔΩ, όπου παραδέχεται ότι πάνω από 98 εκατομμύρια Αμερικανοί έλαβαν μία ή περισσότερες δόσεις του εμβολίου της πολιομυελίτιδας μέσα σε μια 8-ετή διάρκεια, όταν ένα μέρος του εμβολίου ήταν μολυσμένο με καρκίνο προκαλώντας τον αποκαλούμενο polyomavirus SV40.
Έχει υπολογιστεί ότι 10-30 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν λάβει μια μολυσμένη δόση του εμβολίου SV40. Ο SV40 είναι μια συντομογραφία για τον ιό Simian, ή ιός του πιθήκου 40, ένας Ιός Πολυώματος που βρίσκεται στους πιθήκους και στους ανθρώπους.
Όπως και άλλοι Ιοί Πολυώματος, ο SV40 είναι ένας ιός DNA που έχει βρεθεί ότι προκαλεί όγκους και καρκίνο.
Ο SV40 πιστεύεται ότι καταστέλει τις μεταγραφικές ιδιότητες των καρκινικών- γονιδίων στον άνθρωπο μέσω του Μεγάλου SV40 Τ-αντιγόνου και του SV40 Μικρού Τ-αντιγόνου.
Τα μεταλλαγμένα γονίδια συμβάλουν στον ανεξέλεγκτο κυτταρικό πολλαπλασιασμό, που οδηγεί σε καρκίνο.
 ΠΗΓΗ:anekshghtakaiapokryfa.blogspot.gr

Οι 9 μεγαλύτερες ασφαλιστικές

Οι 9 μεγαλύτερες ασφαλιστικές
Το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ανακοίνωσε εννέα ασφαλιστικές που θεωρούνται ως μερικές από τις σημαντικότερες εταιρείες παγκοσμίως.

Το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα τις επωνυμίες εννέα ασφαλιστικών που υπάρχουν στην αρχική της λίστα με τις σημαντικότερες εταιρείες παγκοσμίως, κάτι που θα οδηγήσει σε υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι εννέα εταιρείες είναι οι εξής:
* Allianz SE
* American International Group Inc
* Assicurazioni Generali S.p.Α.
* Aviva plc
* Axa S.A.
* MetLife Inc
* Ping An Insurance (Group) Company of China Ltd
* Prudential Financial Inc
* Prudential plc

Πηγή: ΑΜΠΕ
 ΠΗΓΗ:enikos.gr

Μανιάτης: Αυστηρές περιβαλλοντικές προδιαγραφές στην έρευνα υδρογονανθράκων


Την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Κοινοτικής Οδηγίας που αφορά στις υπεράκτιες (offshore) δραστηριότητες εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, με στόχο την τήρηση των αυστηρότερων προδιαγραφών, προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Ο κ. Μανιάτης συναντήθηκε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, τον Αντιπεριφερειάρχη, Γιώργο Αθανασόπουλο, τον Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας, Γιώργο Παπαναστασίου, και τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Τμήμα Δ. Ελλάδας, Θανάση Γιανναδάκη, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις και την πρόοδο στις διαδικασίες των υδρογονανθράκων. Και τους ενημέρωσε σχετικά με την ολοκλήρωση της τελικής φάσης αξιολόγησης των προσφορών που αφορούν στην Έρευνα και Εκμετάλλευση υδρογονανθράκων για τις περιοχές Ιωάννινα, Δ. Πατραϊκός και Κατάκολο, στο πλαίσιο της διαδικασίας της «Ανοικτής Πρόσκλησης» (Open Door), που είχε προκηρύξει το ΥΠΕΚΑ.
Ο υπουργός ΠΕΚΑ στάθηκε ιδιαίτερα στην ευρείας διακομματική συναίνεση για το εθνικό αυτό θέμα, ενώ εξήρε τη στάση και το ρόλο των φορέων της περιοχής.
Ο κ. Μανιάτης δεσμεύτηκε ότι θα εκδοθεί άμεσα η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στην κατανομή του Περιφερειακού Τέλους που προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία. Υπενθυμίζεται ότι τα αναμενόμενα έσοδα σε περιφερειακό επίπεδο για έργα ανάπτυξης και μείωσης των περιφερειακών και ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων συνίστανται από τον Περιφερειακό Φόρο 5% επί των καθαρών εσόδων των αναδόχων, καθώς και από το 20% από τη φορολογία εισοδήματος το οποίο θα κατευθύνεται προς το Πράσινο Ταμείο. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr