Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Το Εφετείο των ΗΠΑ επικύρωσε την απόφαση 14,25 εκατομμυρίων δολαρίων κατά της Exxon



 


(Reuters) - Το Πέμπτο Εφετείο των ΗΠΑ στη Νέα Ορλεάνη επικύρωσε μια απόφαση 14,25 εκατομμυρίων δολαρίων κατά της ExxonMobil Corp για ρύπανση από το συγκρότημα διύλισης και πετροχημικών του Baytown του Τέξας.  

Η απόφαση προέρχεται από μια μήνυση του νόμου περί..

Η ADNOC στέλνει την πρώτη αποστολή αμμωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα από τα ΗΑΕ στη Γερμανία

 


Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι (ADNOC) ανακοίνωσε ότι το πρώτο της φορτίο αμμωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα αναχώρησε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) με προορισμό το Αμβούργο της Γερμανίας. Αυτό είναι το πρώτο φορτίο αμμωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα που αποστέλλεται στη Γερμανία. 

Το φορτίο επίδειξης θα παραδοθεί στην Aurubis, έναν κορυφαίο παγκόσμιο προμηθευτή μη σιδηρούχων μετάλλων και έναν από τους..

Έλλειμμα 300.000 βαρελιών την ημέρα προβλέπει η Κοινή Τεχνική Επιτροπή OPEC+

 





Η Κοινή Τεχνική Επιτροπή του OPEC+ βλέπει έλλειμμα 300.000 βαρελιών την ημέρα για την αγορά πετρελαίου το 2023, με βάση το βασικό της σενάριο, σύμφωνα με έγγραφο που είδε το σήμερα (1/9), και έχει λάβει υπόψη την υποπαραγωγή αργού από ορισμένες χώρες-μέλη στις ..

28 Αυγούστου 2022: ένα ανέκδοτο ηλεκτρικής παραγωγής, που λέγεται "αιολικά".

 






Όποιος επισκεφθεί τον ιστότοπο του ΑΔΜΗΕ, (αυτόν που εσχάτως ανακάλυψε και το Καστελόριζο στην αρχική σελίδα, αλλά εξακολουθεί να το αγνοεί στα Μηνιαία Δελτία Ενέργειας), βλέπει την πιο πάνω εικόνα. Κι αν κουνήσει το ποντίκι πάνω στο διάγραμμα, εμφανίζονται οι τιμές παραγωγής ηλεκτρισμού για κάθε επιμέρους στοιχείο της..

Με πρόταση Σταϊκούρα η ΕΛΠΕ δωρίζει ψηφιακό εξοπλισμό στα σχολεία της Φθιώτιδας

 




Η Εταιρία «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.», στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Ράλι Ακρόπολις, μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, αποφάσισε να προχωρήσει, και φέτος, σε μία εξαιρετική πράξη υψηλής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, υιοθετώντας σχετική πρόταση..

Ολοκλήρωση της πώλησης του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών A.E. στον όμιλο Italgas SpA

 




To ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου και ο όμιλος «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.» (ΕΛΠΕ) ανακοινώνουν ότι σήμερα, Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα, εκδήλωση για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του 100% των μετοχών της ΔΕΠΑ Υποδομών στον όμιλο Italgas SpA. Είχε προηγηθεί στα..

26.087 φορές πιο ισχυρό "αέριο θερμοκηπίου" απ' το CO2, μπαίνει στις ανεμογεννήτριες για να μας "σώσει". Τι είναι;

 




Ο λόγος για ένα αέριο, που οι βιομηχανικές εταιρείες θεωρούν ότι είναι "ο τέλειος μονωτήρας" και ενώ απαγορεύεται σε πολλούς άλλους κατασκευαστικούς κλάδους, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως σε ανεμογεννήτριες, κυρίως σε ηλεκτρονικούς διακόπτες. Όταν υπάρχει λίγος χώρος για εργασία, όπως στο εσωτερικό των ανεμογεννητριών, το αέριο παρέχει..