Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Η παραγωγή ορυκτών καυσίμων αναμένεται να αυξηθεί έως το 2022, αλλά παραμένει κάτω από την κορυφή του 2019

 


Το 2020, η παραγωγή ορυκτών καυσίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε κατά περίπου 6% από το υψηλό ρεκόρ του 2019 των 81,3 τετρα δισεκατομμυρίων βρετανικών θερμικών μονάδων (Btu). Με βάση τις προβλέψεις στην αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΠΕ) Ιανουαρίου 2021 Βραχυπρόθεσμες ενεργειακές προοπτικές (STEO), η ΕΠΕ αναμένει..

Ποιές μεγάλες πετρελαϊκές πρωτοστατούν στο ενεργειακό αποτύπωμα



 Οι επενδυτές θα κρίνουν πόσο καλά οι εταιρείες ενέργειας έχουν επαναπροσανατολίσει τις επιχειρήσεις τους για να μειώσουν τις εκπομπές καθώς σταθμίζουν τις εκκλήσεις των ακτιβιστών, ανέφεραν ειδικοί σε θέματα χρηματοδότησης του κλίματος σύμφωνα με το Reuters.

Οι αυξανόμενες διαφορές μεταξύ των μεγάλων πετρελαίου έχουν βρεθεί στο στόχαστρο καθώς οι εταιρείες είναι σε θέση..

WSJ: Η SEC ξεκινά έρευνα για την αποτίμηση περιουσιακών στοιχείων της Exxon



 Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α. έχει σε ισχύ έρευνα για την Exxon Mobil Corp μετά από καταγγελία ότι η πετρελαϊκή έχει υπερτιμήσει το 2019 το πλέον βασικό περιουσιακό στοιχείο στην Permian Basin, που αποτελεί το κορυφαίο πεδίο σχιστόλιθου των ΗΠΑ, ανέφερε η Wall Street Journal την Παρασκευή 15/1/2021.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Exxon Darren Woods είχε στηρίξει..

Πετρέλαιο: Τι μέλλει γενέσθαι για τις αμερικανικές εισαγωγές από τον Περσικό Κόλπο

 


Την εβδομάδα έως την 1η Ιανουαρίου 2021, οι ΗΠΑ δεν παρέλαβαν κανένα φορτίο πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία, γεγονός πρωτόγνωρο για τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.

Σύμφωνα με την BIMCO, προηγουμένως, οι ημερήσιες αμερικανικές εισαγωγές πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία ανέρχονταν κατά μέσο όρο σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες βαρέλια.

Διαφαίνεται ωστόσο ότι το εν λόγω γεγονός είναι μεμονωμένο, καθώς..

Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου εν μέσω πανδημίας

 


Εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού είδαμε, μέσα σε εννέα μήνες, 1 Μαΐου έως 15 Ιανουαρίου, τις τιμές του αργού πετρελαίου να εξακοντίζονται από  5 δολάρια/βαρέλι αργού πετρελαίου και 8 δολάρια/1000 κυβικά το υγροποιημένο φυσικό αέριο, στα 53 δολάρια/βαρέλι και 19.70 δολάρια /1000 κυβικά πόδια, που αντιστοιχεί με περισσότερο..